- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vampire17
addikt
válasz csuvicsuva #82198 üzenetére
Dolby Vision/HDR nalam is fura...
En Chromecast with Google TV-vel hasznalom es ha ott a pioritast Dolby Vision-re teszem, de nem kenyszeritem (tehat HDR/SDR meg opcio) akkor a Dolby Vision-t szepen lejatsza, de a "sima" HDR-t csak SDR-ben.
Ha a HDR-t piorizalom, akkor megy a sima HDR, de a Dolby Vision tartalmak (pl netflix, vagy Amazon video) is "csak" HDR-ben jönnek...
-
Teal'C
veterán
Jól gondolom hogy az új Samsung QE1C ugyan az mint a Q60C csak ráncfelvart kivitel? Nem sok különbség van a leírás alapján.
"Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!
-
vampire17
addikt
válasz csuvicsuva #82202 üzenetére
En mondjuk jatekra nem hasznalom. Jo lenne, ha be tudnam ugy allitani, h mindig abban jatsza le, amiben a forras van... (DV,HDR,SDR...)
De ez meg sajna nem sikerult.
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz csuvicsuva #82206 üzenetére
De, sztm jo lenne (oszinten meg nem is probaltam, mert mindenkepp a Chromecast-ot akarnam hasznalni)
-
pirosmajom
csendes tag
Mondjatok már légyszi valami appot google tv-re vagy valami módszert, amivel meg tudom nézni, hogy az adott tartalom, ami megy a tv-n milyen felbontásban hány hz-en fut és megy-e közben a hdr, dolby vision stb. Mert a tv (tcl 43C645) alapból ezt nem jelzi. Felbontást sem enged állítani amúgy, szal az alap felbontásról sincs fogalmam.
-
Vhiktor
veterán
válasz pirosmajom #82209 üzenetére
Mindent felskáláz 4kra, különben csak a tv közepén lenne egy téglalapban kép. Az alap felbontás a videó anyag felbontása.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
-
Vhiktor
veterán
válasz pirosmajom #82211 üzenetére
Stream írja a film adatlapjan. Ha külső jelet kap a tcl akkor az is írja.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz pirosmajom #82213 üzenetére
El kell hinni amit ír az adatlap. Nem fogod megtudni sehonnan.
-
rainman72
Topikgazda
válasz pirosmajom #82213 üzenetére
Olyan tv-ken amelyiknek a távján van info gomb,Philips,Samu,a Netflixet lehet ellenőrizni.
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
Topikgazda
válasz pirosmajom #82216 üzenetére
Azokat nem tudod.
Csak nézni mint a moziban[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
waryou84
csendes tag
Sziasztok!
A hely adott, ezért 43" méretben kellene választani. Ebben a méretben OLED vagy miniled kategóriában mi az ajánlott? -
Gino20
őstag
válasz waryou84 #82218 üzenetére
Ebben a méretben ez a minőség borzasztó drága (400e Ft-ért 55"-os C2 is kapható) és a lehetőségek is ha jól látom "racionálisan" 3db-ra szűkülnek. LG C2/C3 és Samsung QN90C 370-400e Ft között vagy Sony/Philips OLED 500e Ft környékén.
Ezekből a C3-at venném.[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz KaksziLajos #82158 üzenetére
[Samsung 55QN85B jó áron]
Akár másnak is.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
waryou84
csendes tag
válasz Gino20 #82219 üzenetére
Köszönöm! Sajnos látom én is, hogy ebben a méretben nem könnyű a választás ilyen paraméterekkel. Az pedig kifejezetten bosszantó, hogy lényegesen nagyobb készüléket is lehetne hasonló áron kapni. De sajnos a méret adott.
Ha elengedem ezt az OLED/Mini LED dolgot, akkor ebben a méretben mi lenne a legjobb választás? -
gyuszos
tag
válasz rainman72 #82222 üzenetére
Igen, én is ezt találtam, hogy kicsit mostoha ez az 50 col....
Hálóban az ággyal szemben van a gardrób fal, aminél a két tolóajtó között 123 centi van... Pont elférne egy 55-ös, de ajtótól ajtóig érne.
A mostani 49-es Frame annyival kisebb, hogy marad mellette mindkét oldalon kb. 5-6 centi, és szerintem így néz ki jól.
Van még a 48-as oled, de amit most linkeltél 55-ösben még az is jó, hogy a vastagsága is mindössze 26.9mm... Ez is fontos lenne..... -
tutis
őstag
tcl 55c735 most 180ezer a euronicsba..
http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
laceb
tag
Sziasztok!
Visszaolvasva a fórumon két jelöltem van, mivel szinte csak sportot nézek:
TCL 55C735
Hisense 55U7HQ
-Tévéadásoknál működik a 120hz?
-Ha letöltök egy meccset laptopra, azt szerverként használva, a tévén plex-szel pl. tudom 120hz-en nézni? A laptopon hdmi 1.4 van!
-Ha a letöltött meccset adathordozóra másolom pl. külső merevlemez, azt csatlakoztatva tudom 120hz-en nézni?
Ebben a méretben 120hz-et tudó van még 230e alatt?
Na és most miért jött Boborján? -Miért jöttem?Hát azért mert ha nem jövök, hanem megyek, akkor nem itt lennék, hanem ott!
-
Vhiktor
veterán
144 Hz a natív képfrissítése, ezen üzemel a tv.
A tartalom amit nézel ettől nem lesz 120 Hz-es, az annyi ahogy felvették.
HDMI 1.4-en nem fog átmenni a 4k 120 Hz, de erre filmek esetében nincs is szükségISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
laceb
tag
válasz Vhiktor #82232 üzenetére
"Korábbi álláspont szerint sportnál és más további gyors mozgást megjelenítő tartalmaknál a magasabb képfrissítés volt elvárt, ma ezt a gyártók jellemzően megoldják szoftveresen."
Ebben melyik tv a legjobb? 50-55 méret?
Na és most miért jött Boborján? -Miért jöttem?Hát azért mert ha nem jövök, hanem megyek, akkor nem itt lennék, hanem ott!
-
Swami
senior tag
Üdv, ezekkel találkozott már valaki? Mennyire állják meg a helyüket, ott, ahol mondjuk egy lg c3 az ellenfél. Tudom; az egyik Oled a másik meg LED..., de mégis.
SAMSUNG QE65QN700B
SAMSUNG QE65QN800B.
Utóbbinak most elég jó ára van.Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)
-
Vhiktor
veterán
Szoftveres megoldás neve a kép interpoláció=szappanopera effekt, amikor a tv mesterséges képet szúr be minden kepkocka közé. Általános vélekedés, hogy ebben a sony a legjobb, de pl nekem mindegyik nézhetetlen kategória így.
Ma már minden 120/144 Hzes tv tudja ezt, az hogy kinek melyik algoritmusa jön be jobban az egyéni ízlés kérdése.
Nem kell túl gondolni, bármelyik 120 hzes tv jo lesz. Most mit használsz?ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
Semennyire. Nagyon maximum csak nagyon világos környezetben lehet ez alternatíva, de oda is sokkal inkább miniled.
[ Szerkesztve ]
-
Swami
senior tag
válasz rainman72 #82239 üzenetére
Ezt akartam én is írni, hogy ezek mini ledesek.
Samu s90c illetve LG C31LA mellé keresek egy miniledes alternatívát, mert még mindig tartok az oled betegségeitől. A 800B talán ideférhet? Vagy 800C...Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)
-
Vhiktor
veterán
válasz rainman72 #82239 üzenetére
Este volt benéztem
-
Vhiktor
veterán
Ég és föld lesz a különbség, ne aggódj.
-
koxminator
senior tag
Sziasztok,
Karácsonyra szeretném lecserélni anyukám LG 43UK6470PLC tv-jét. Sajnos 5,5 év alatt már 2x volt háttérvilágítás csere, mondanom sem kell, az első 3,5 év után, majd rá 1 évre megint, és már megint foltos a kép emiatt, szóval k..ra elegem lett belőle.
Nem tudom, LG-ben (vagy más gyártónál) most mi a javasolt/ajánlott paneltechnológia, ami még nem OLED, de amelynél lehetőleg a fenti probléma nagy valószínűséggel elkerülhető vagy legalábbis minimális az esélye.1. Tévére szánt összeg, forintban? kb. max 250.000, de ez változhat ajánlattól-lehetőségtől függően
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) tévénézés főleg, ritkán sport (téli sportok inkább), filmnézés, ebben a sorrendben (játék kizárt)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? ágyban fekve a fejétől 2m, ha a fotelből nézi, 3,5m. Méretre 43"-55" között, de inkább nagyobb.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? világos a szoba, de többnyire este (redőnnyel kívánt szintre sötétíthető )
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? szemből, ha a fotelből és még enyhén oldalról is, amikor fekve
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) okostévé legyen, HBO, Netflix, stb. menjen rajta, Miracast-ot is tudja
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) semmi különös, Wifi / LAN legyen rajta (LAN lehetőleg ne csak 100 Mb/s)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? középen
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) 2-féle LG volt eddig, a felhősödés ellenére szeretjük, WebOS-t is, de ha technikailag jobb akad, váltunk más márkára, csak ne legyen a rendszere lassú fos
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) lehetőleg ne kelljen 2 évente szórakozni LED háttérvilágítás cserével
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? csakis új, garanciálisElőre is köszönöm!
Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!
-
djhir
tag
válasz koxminator #82246 üzenetére
Én nem vennék tévét attól a cégtől, aminek a termékében csalódtam. Nekem Samsung volt 11 évig, egyszer sem romlott el, de szerettem volna 4K-ra váltani, ezért első körben tőlük vettem egy olcsóbb típust. Nagy csalódás volt mind a tizen op. rendszer, mind képminőség szempontjából, ezért még aznap visszavittem. Most egy Hisense 55U7HQ van, ami teljesen megfelel az elképzeléseimnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest