Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Drachande

    tag

    válasz Daveon #10984 üzenetére

    4 TV-t is használtam huzamosabb ideig, 2 Sony-t és 2 Samsungot, PC-re is kötve, játékra is, stb. Nekem érezhető a TVk kb 40ms input lagja a monitorok 5-8ms-jéhez képest. Nem akkora nagy probléma, de ha újra TV vásárlás előtt állnak, 40es monitort vennék inkább a mostani Samsung 40H6400as TV helyett. Ahogy olvasgattam, általában a Sony TVknek jobb az input lagja, inkább a 20ms-hez vannak közelebb, mint a 40hez, de ez modellenként változik. Nem tudom, neked mennyire számít ez, itt van két lista, amin pár TV input lagja le van írva : [link][link]
    Az Rtings oldalos listában az 1080@60Hz+4:4:4 oszlop a mérvadó, ez a PC mód a nem 4K-s TVknél, ha jól tudom. Amire érdemes még odafigyelni, ha PCre akarod kötni, hogy legyen PC mód a TVn. Így jön csak létre ez a 4:4:4es átmenet, különben nem lesz pixel pontos az átvitel. Nem értek annyira hozzá, először ennek a bekapcsolása nélkül használtam a TVt és teljesen más képe van PCre kötve, ha nincs ez a mód bekapcsolva rajta.

    Tegnap végre sikerült majdhogynem tökéletesen ugyanolyanra beállítanom a H6400 TVt is, mint amilyen a kalibrált monitorom, de nézegetve a két, olcsóbb kategóriájú Samsung TVt és a Sonykat is, amiket már használtam, a Sonyknak szerintem jobb képe van. Igaz ez meglehet szubjektív, ahogy látom, mindkét gyártó TV-inek sajátos a képvilága, a két Samsung nagyon hasonlít egymásra, mint ahogy a két Sony is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák