- iPhone topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- MIUI / HyperOS topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kubairocker
újonc
Sziasztok.
Sajnos nem vagyok nagy szakerto tv vasarlas elott allok es szeretnem ki kerni a velemenyeteket.
1. LG49UH6207 UHD 4K
2. SAMSUNG UE50KU6000 ULTRA HD
kb egy arban van fokent mecsnezesre hasznalnam illetve fontos hogy vezetek nelkuli media
tartalmat gond nelkul lejatsza szamitogeprol, telefonrol.a betekintesi szog se lenne utolso szempont mivel falon lenne, illetve az SD adasokat melyik birja jobban kezelni.stb,,,
[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
válasz Milka 78 #10298 üzenetére
Abban az LG-ben ugyanúgy 50 Hz-es panel van, ráadásul IPS, én pedig VA paneleset szerettem volna, szóval engem biztos nem tudna rábeszélni senki, pláne +37 ezer Ft-ért.
A Samuról vegyes véleményeket olvastam, de egyrészt engem ilyen feliratkezelési problémák nem érdekelnek (mini PC lesz rákötve), másrészt ennyi pénzért azt mondom, hogy meglátjuk, mit tud! Ha nagyon nem jön be, akkor visszaküldöm vagy eladom, anyagi bukó nem lesz rajta, az biztos.
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
törölt tag
válasz féldekás #10297 üzenetére
Nem, ilyen nincs, az input lagot nem lehet meghekkelni. Legjobb választás sincs, mert mindenki máshogy látja, és minden tévének lehetnek/vannak kisebb-nagyobb előnyei és hátrányai a másikhoz, vagy a többihez képest. A többiről a Pana topikban érdeklődj elsőkézből.
monstre Samsung UE-55J6289 1+1 éves gari, az 1. gyári, a 2. évet pedig a bolt intézi. A Samu7000-est? Hát, nem tudom, mert mostanában sok panasz van erre, a gyártási minőség miatt, pl. kosz vagy bogár a kijelző alatt, pixelhibák, és a leváló(ragasztott) hátlap. A legtöbben visszaküldik vagy visszacserélik. A 8000-es már jobban sikerült.
bghistvan Az a tv 60"-os, nem 60 Hz-es. A nagyobb üzletekben, media, edigi, euronics(ezeknél van 2 év gyári gari), és esetleg a 220voltnál is megnézhető, majd telefonon kérdezd meg, hogy melyik boltjukban van kiállítva, de a bolti tesztelés kb. egyenlő a nullával. Mivel online rendeled, ezért lesz 14 napos indok nélküli elállás, szóval no para.[ Szerkesztve ]
-
HorviGabi
aktív tag
Most már csak két típus között vacilálok:
Samsung UE55KS7000 vagy
LG 55UH7707Ha valakinek lenne véleménye kérem ossza meg velem
-
Robert82
csendes újonc
válasz HorviGabi #10307 üzenetére
Na. Épp jókor olvasom ezt.
Ugyanis most jöttem a MM-ból, mert én is vásárlás előtt vagyok.
55UH950V és a 55UH8507 között vaciláltam.
Aztán a helyszíni teszt után rá kellett jöjjek, hogy a 138cm-es képátlónál nyugodtan be lehet vállalni 1-el nagyobbat. (3 méteres távolságból nézném a tévét.)
Itt jött a képbe a 60UH7707-es modell. Amit ugyanolyan szépnek láttam és árban, valamint szolgáltatásban szinte ugyanott vagyunk. A 3D megjelenítésről lemondtam. Ennyi csak a lényeges különbség.
Nálam a Samsung kiesik.
Szóval, a választás megtörtént.
Nettó 315.000 HUF lesz ára.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
MrSealRD
veterán
válasz Robert82 #10308 üzenetére
Grat, ez szép üzlet. Volt valami kedvezményed is? Mert ez bruttó 400-ba jön ki ha jól számolom. Online bruttó árnak 480-at látok most.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
-
bghistvan
senior tag
válasz #94529552 #10306 üzenetére
Igen, utóbb olvastam és rájöttem hogy hülyeséget írtam,hiszen a jelenlegi plazmának is 600Hz a képfrissítése.
Viszont ma volt szerencsém kipróbálni egy kiállított darabot a Bestbyte-ban és össze is tudtam hasonlítani a korábban említett belépő szintű UHD tv-kel is(LG-Panasonic 55") vs Samsung
Vittem magammal 720p,1080p,Bdrip stb file-okat kisebb-nagyobb tömörítésekben ,és természetesen bluraylemezekkel is leteszteltem.
Tv adást tesztelni nem tudtam rajta sem analóg,sem digitális formában,de nyilván a HD csatornák is szépek lesznek majd.
Nem akartam elhinni hogy tényleg szebb az általad ajánlott ominózus Samsung,de azt kell mondjam hogy abszolút meggyőztél,és természetesen a tv-is
Köszönöm a segítséged,több mint valószínű mellényúltam volna,ha csak a gyártók által megadott paraméterekre,marketingre hagyatkozom ebben az árkategóriában!
Már csak egy kis idő,és elmegy a plazma(remélem mielőbb),azzal is nagyon jól jár majd a gazdája,és akkor azonnal lecsapok a Samsungra![ Szerkesztve ]
-
dredbiro
senior tag
Sziasztok! Tv vásárlás előtt álva szeretnék tőletek tanácsot kérni, melyik típust érdemes most megvenni 180-200k-s ársávban. Feltétel kizárólag új készülék jöhet szóba, HDMI csatlakozás,FHD felbontás, képátmérő 106 cm-nél ne legyen nagyobb, minden napos használatra kell,a betekintési szög még fontos szempont a közös hétvégi mozizás miatt, (filmek, sorozatok, természetfilmek) . Játékok nem vagy nagyon ritkán pc vel összekötve. Válaszokat előre is köszönöm
Good hunting,STALKER !
-
törölt tag
válasz HorviGabi #10307 üzenetére
A KS7000-ről előbb írtam, de a topikjában is olvashatsz róla, a KU6400 meg csak 50 Hz-es, lehetséges utánhúzás, elmosódás a gyors jeleneteknél, de nekem 8 melyiket veszed, csak hogy tudd ezeket.
monstre Több féle számozás létezik amit mi nem ismerünk, ahány földrész és régió, annyiféle. Itt mondjuk ritka, de van rendszeresen német verzió a nagyobb boltokban is, ezekkel semmi hátrány nincs. A 9-es végű az német területre szánt tv, és ezek mind tudnak műholdas adásokat fogni beltéri nélkül, mint pl. upc-direct.kraftistvan FullHD filmek FullHD TV-n jobbak Ezt nem osztom, mert 1080p filmek jobbak az UHD-n.
-
Ramos_
tag
üdv
csak egy rövid kérdésem lenne abszolut laikusként
60 ezer körüli összegér keresnék hálószobába 70cm körüli képernyős tv-t, egyetlen céllal, hogy a laptopot ne kelljen összedugnosni a monitorral filmlejátszáshozde ezek usb csatlakozóval ellátott tv-k ilyen árkategeróiában egyáltalán lejátszanak mkv formátumot + felirat és társait? vagy ehhez még külön médialejátszó is kell? mert akkor felejtős
nagyon köszi ha vki helyretesz
-
SVLaller
senior tag
válasz SVLaller #10278 üzenetére
Sziasztok!
megint én :-)
letettem a Panasonicról a magas input lag miatt, de van pl. látható különbség a 55UH605V és az 55UH661V között? mert itt csak PMI index, a talp és a wifi Bt tudásban látok különbséget. ezek meg nekem nem lennének annyira fontosak.mindenki jó valamire, ha másnak nem elrettentő példának :-)
-
interstate76
addikt
Csak érdekességképpen (sztem sokakat érdekel): mi a helyzet az RGBW struktúrával? Tényleg vannak olyan "4K"-snak nevezett készülékek, ahol a képpontok negyede fehér?
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
nyesix
senior tag
segítsetek pls!
ma a MM-ban két TV-t béztem (LG 7707 és Samsung KS7000, azt hiszem 55-60" osak voltak) Közvetlenül egymás mellett, ugyanaz az adás ment rajtuk. A lentiek szubjektívek.
A dilemma:
- Samu feketéje fekete (LCD hez képest nagyon jó, de nyilván nem OLED)
- TIZEN oprendszer...
- Samu kontrasztosabbnak tűnt, de mintha elmosottabbnak is
- LG feketéje szürke
- LG részletgazdagabb volt (mindkét TV 4k UHD)
- LG web OS3.0Tudom, nem egyforma panelek: VA vs IPS de a 3 szoros kontraszt az durva. Azt is tudom, ha az LG-t viszem haza, otthon nem lesz mellette egy Samu, így nem fog hiányozni a fekete, de akkor is
Ti mit ajánlotok (4k, sík, 55" kb 300e Ft)
köszi[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz interstate76 #10318 üzenetére
Nemrég ki lett tárgyalva a téma,de ez is túl van tolva,kb kifotózni kell a különbséget 20cm-ről.Persze vannak propaganda anyagok mindkét oldalról amibe sokan belekötnek,de ez is csak olyan amit élő ember 2 méterről meg nem mond.Nekem élőben sikerült otthoni körülmények között megcsodálni mindkét típust.
-
interstate76
addikt
válasz Milka 78 #10321 üzenetére
Azt hittem, afféle gyártói marketing bullshit, amíg a displayspecification.com-on meg nem láttam az RGBW mozaikszót. Azért elég csúnya dolog elcsalni a képpontok negyedét... 3K?
-
bandit600
csendes tag
40-43" ban keresgélünk egy megbízható, gyors menüvel rendelkező TV-t, ami viszi a filmeket hálózatról, jól működik a mobilos távirányítás, UHD és FHD is szóba jöhet.
Jó lesz a hálóba a tescos blaupunkt kilőve be se lehetett állítani.
Philips kilőve, nem ment jól, akadozott, újraindult...
Szóval harmadikra nem akarok mellélőni.LG43UH603V
Samsung UE 43KU6000
között gondolkodom, vagy egyéb alternatíva? -
Nemir Ombe
addikt
válasz interstate76 #10325 üzenetére
Azt még mindig nem értem, hogy ha egy pixel alpixelét kicserélem más színre, azzal miért is csökken a felbontás ....!!??
Hmm ....
-
Vikitorony
tag
A segítségeteket kérem. A dilemma:
# LG 55UH661V
# Philips 55PUS6561 vagy 55PUS6581 (más a távirányító: 61, 81Specifikációk alapján:
LG (Edge LED)
+ ac-s wifi (bár valszeg úgyis kábelen lesz)
+ alacsonyabb fogyasztás
Philips (Direct LED)
+ eggyel több HDMI és USB4 magos proci, LG-n WebOS, Philips-eken Andorid, egyikkel se volt még tapasztalatom, ötletem nincs melyik a "jobb".
Android-ra szokott lenni frissítés? -
fanuc
csendes tag
Sziasztok!
Újra TV-t kell vásárolnom ezért megint a segítségeteket kérném.Elsősorban Xbox 360-al játszanánk rajta másodsorban pedig filmezésre használnánk.Amit szeretnék hogy tudjon a masina: 40" képátló,FHD felbontás.
A keret 100ezer körül.Elsősorban Sony, de természetesen más gyártó is játszik.
Köszönöm.Üdv. -
curiousp
kezdő
Sziasztok! Új UHD tv-t keresek 49-es méretben. Mindenféle tartalmat jól kellene megjelenítenie, főként filmnézést, meccsnézést, XBOX játékot értek ez alatt. Ahogy visszanézegettem az LG 49UH7707 típust ajánlottátok a legtöbbet, gondolom ez jó választás a fenti paraméterekkel? Esetleg van olyan tv, ami szintén ajánlott lehet, de nem kerül 200e-nél többe? Ez amolyan lélektani határ lenne, ha egyáltalán megoldható jelenleg a piacon. Előre is köszönöm!
-
stilo18
addikt
válasz szabi__memo #10333 üzenetére
Ez a széria volt ami VA panelt kapott 2016-ban!
#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
interstate76
addikt
válasz Milka 78 #10329 üzenetére
Én meg azt nem értem, hogy miért kell mindenből hitvitát csinálni. Az megy itt, mint a slamposabb politikai fórumokon: vagy nem is lehet kritikát megfogalmazni vmely oldallal szemben, vagy ha igen, akkor az rá a válasz, hogy "de a másik még rosszabb". Ne haragudj, de ez óvoda.
Az RGB és az RGBW közötti eltérés nemcsak műszerrel látható, ergo nem egy olyan csalafintaságról beszélünk, ami nem okoz semmilyen hátrányt a felhasználói élmény tekintetében. Mégis egyből jön a fórum szuperaktív álszakértője, és nagy durrogva lehordja azt, aki említeni meri szeretett márkájának egy hiányosságát. Ez itt belefér? Nem a korrekt infóátadás a lényeg, hanem a saját vélemény másokra erőltetése?
De biztos a displayspecifications.com-on dolgoznak hozzá nem értő és hiteltelen emberek, ezért írnak 3840 helyett 2880+960-at az RGBW struktúra kapcsán. Valójában persze semmi különbség a sima RGB-hez képest, csak úgy szétbontották a dolgot. Vagy mert fizetett samu-bérencek, vagy csak mert nem értenek hozzá annyira, mint Pumma, és nem tudják, hogy ez egy említésre sem méltó dolog.
Van egy régebbi évjáratú, de 7-es sorozatú Samum, egy Samsung 32B7000. Nem volt egy olcsó darab és szinte minden tekintetben elégedett is vagyok vele, de néha olyan ronda utánhúzásokat csinál, hogy rossz nézni. Szuper a kontraszt, a mai csúcstévéket megszégyenítő a színhűség, a látószög pedig olyan széles, mint egy ips panellal szerelt átlagos tévé esetén. Ha Pummának hívnának és valaki a tévém gyors mozgásoknál tapasztalható, komoly hiányosságáról beszélne, nekiugranék. Csak nem mindenki elfogult és lüke. Az viszont botrány, hogy egy szakmai topikban ennyien asszisztáltok hozzá, hogy a legtöbb hsz-t gyártó topiktárs olyan durván elfogult, mint akit jutalékkal motiválnak.
-
Gstyler
senior tag
Én végül elhoztam a kiállított darabot a 7707-ből.
Ezúton is köszi az infokat mindenkinek
Még csak próbálgatom,de nagyon tetszik.
A 4K nekem nagyon bejön, a háttérvilágítást levettem, így a fekete sem veszélyes.
Az input laggal minden rendben, simán lehet játszani rajta és jack is van rajtaEgy gondom viszont van. HDMI-n keresztül küldök képet PC-ről a TV-re. Ritka eset, de előfordult már, hogy fehér villódzó pixelek jelennek meg a sötét (főként fekete) részeken, néha pirosak.
Hol lehet a gond? A kábel, a vga driver esetleg valami képbeállítás lehet a ludas?[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz interstate76 #10335 üzenetére
Engem még mindig az érdekelne, hogy miért csökken a "valós" pixelszám az RGBW-nél....!!?? A "színmegjelenítést" most tegyük félre, csak a "valós pixeleket" nézzük .... azokból, hogyan lesz kevesebb ... !!??
Hmm ....
-
nagyúr
válasz interstate76 #10335 üzenetére
Ne aggódj, van elfogult személy bőséggel a "másik oldalon" is. A különböző irányú elfogultságok majd szépen kiegyenlítik egymást.
[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
válasz Nemir Ombe #10338 üzenetére
Akkor beszéljünk a dolog érdemi részéről!
A fehér alpixelek 2 dologra jók:
- olcsón növelhető velük a fényerő,
- rontják a képminőséget.Ezért kezeli külön őket néhány, eme topiknál nyilván sokkal szakmaiatlanabb portál is. Lehet rugózni a "valós pixel" szóhasználaton, csak nem ez (lenne) a lényeg.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz interstate76 #10341 üzenetére
Értem; tehát akkor ezek szerint az RGBW valós "4K" felbontást tud, csak nagyobb fényerővel és rosszabb színhelyességgel .... !!??
Hmm ....
-
neato3loco
senior tag
Sziasztok!
Segítsetek nekem. Ez a típus megfelelő a filmezés és psezés világának, vagy tudtok jobbat ajánlani?
~ Asszed mivan közbe' te vagy a sztááá'? ~ Pepsi Béla
-
Taci
addikt
válasz Nemir Ombe #10343 üzenetére
Ebben a videóban szépen el van magyarázva a különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest