- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ace05
senior tag
Üdv!
100k a keretem. Egy 40 colos tvt keresek. Smart tv, 3d nem érdekel. Pc lenne rákötve és azon menne a netflix, filmek, és néhány fps játék (pl:bf4).
[ Szerkesztve ]
-
greggorius
tag
Röviden össze tudná valaki foglalni az LCD, LED, plazma tv-k előnyeit és hátrányait?
Köszönöm! -
tivadar9
csendes tag
32 collos Samsung, vagy LG-ben gondolkodok.
FHD , semmi más extra, 80-90 körül.
Megbízható tartós legyen. Mit javasoltok? Jo ötletre nyitott vagyok. -
törölt tag
válasz féldekás #10245 üzenetére
Van 10 és még 20m-es HDMI kábel[link], de minél hosszabb, annál jobb minőség kellene.
Hasonló paneles mind3, szóval majd mérlegeled, hogy melyiket és miért. Ha fontos az a része, és szükségesnek látod, akkor majd veszel boxot. De az talán később is ráér.
greggorius Mi célból? A plazma már kihalt, mint az őshüllők, LCD tévéből pedig csak led-es háttér világítású létezik, az üzletekben.
icecube23 Ha UHD-t és ekkora méretűt veszel, akkor sztem megfelelő választás lehet a 661V, és talán azért ennyivel drágább a másik, mert nincs készlet belőle, csak 1-2 webshopban. A nagyobbat is annyiért adják, már csak azért se éri meg a kisebb[link].bghistvan Van itt még éppen jobb képességű 55" FHD is, a ha nagy a 60-as.
[ Szerkesztve ]
-
Pettya53
csendes újonc
Sziasztok!
Aki használja esetleg a Telenor MyTv szolgáltatását, tudna nekem segíteni abban, hogy milyen opciók vannak arra, hogy a TV-n is nézhessem az adást?
Előre is köszönöm a segítséget,
Üdv,
Peti -
Jack@l
veterán
válasz Pettya53 #10257 üzenetére
Rádugod az eszközt a tévére? Vagy netán még az se kell ha androidos...
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
lac14548
aktív tag
Segítséget kérek:
1.
Valóban egyetlen TV gyártó sem engedélyezi a csatornák átrendezését?
Minden TV-nél ezt olvasom, hogy csak kedvencek vannak.2.
A Samsung TV-knél kijavították már azt a hibát, hogy, ha analóg és digitális csatornák is vannak beállítva, akkor a csatornaváltó +/- gomb csak az egyiket váltja?
Ha épp analóg adást nézek pl. a 17. csatornán és váltok, akkor nem a 18. csatorna jön(mert az digitális), hanem a következő analóg (ami lehet, hogy épp a 32.)3.
40"-os LG melyik ajánlott 100e körül?4.
Samsung és Philips-et néztem eddig (érdekes, hogy a Samsungokat "szidják" a Samsung TV-s topikban...)
Nehéz a választás...
Milyen ajánlott TV van ami 100cm, 100e, nem okos...?Köszönöm,
/Motorola V2288/Siemens C35/Siemens MT50/Nokia 6600/HTC Touch Cruise/ZTE Blade/Samsung Galaxy S+/Xiaomi Redmi 1S/Xiaomi Redmi 2 Pro/Xiaomi Redmi Note 6 Pro/Realme 8 ...
-
törölt tag
válasz bghistvan #10255 üzenetére
Az is gyengébb, bár látod, hogy 1 vélemény van ott, és annak tetszik, vagy legalábbis tetszett, amikor írt róla. A CX sorozatból a 700-as széria volt ajánlott vétel. De ez már kifutott tv, nem biztos hogy van, csak fent maradt az oldalon, vagy visszavitt, javított, használtként lehetséges még.
lac14548 LG 43LH541V, és [link] Lehet rajta a csatornákat rendezni. Analógot minek nézel, ha vannak digitális csatornáid?![ Szerkesztve ]
-
tothjani81
senior tag
Sziasztok. Nagy a dilemmám 3 tv között ezért érdekelne más véleménye érvekkel. Nem igazán tudok dönteni.
LG 49LH630V FULL HD SMART LED TV
SAMSUNG UE49K5500 FULL HD SMART LED TV
PANASONIC TX-50DS630E FULL HD 3D LED TV
A panasonicnál tekintsünk el a 3d felett az annyira nem hat meg tehát nem befolyásol ez a döntésemnél.
Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok
-
stilo18
addikt
válasz tothjani81 #10261 üzenetére
Panasonic ezek közül!
#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
MrSealRD
veterán
Most terveztem venni egy LG 49UH7707-et vagy esetleg 49UH7507-et bár utóbbi kompromisszum lenne. Szóval most azt látom, hogy kb alig lehet már kapni. Jön az új széria vagy mi történt? Tudtok ajánlani ugyanilyen paraméterekkel másik készüléket ami ajánlott?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
törölt tag
válasz tothjani81 #10261 üzenetére
Csak tévézés, vagy filmezés vagy játék is? Már írtam, a Pana egy jó tv, néhány hiányosságtól eltekintve: nincs PVR, a lejátszójának nem megy a DTS, és magas input lagja játékra. 3D szemüveg sem jár hozzá. Azt a rikító ezüst színű keretet meg talpat átfesteném, az tuti, ha ilyet vennék.
A K5500 az pedig alacsonyabb kategória a másik 2-nél, ennél a gyenge mozgás megjelenítésről, és a filmezésnél a saját lejátszóval a feliratozásról olvastam problémát, de ez éppen user error is lehetett. Az LH630-nak szép képe van, csak kicsit lassú a menüje és a smart része is, amit egy S905-ös kütyüvel lehet kiváltani. Mondjuk ha a smart rész fontos, azt az eszközt a Panához is érdemes beszerezni.
sutszi Érdemes benézni az MM-be, mert sokszor van nekik, vagy tudnak rendelni normális áron, vagy itt KATT a Termék elérhetőségre, mert azt írja, hogy van még néhány bemutató tv, amit elvileg olcsóbban adnak, csak ne legyen összetörve az a lényeg.
Március vége, április, előbb nem valószínű az új 2017-es(ami majd jó darabig túlárazott lesz) széria. -
MrSealRD
veterán
válasz #94529552 #10265 üzenetére
Köszi. MM-et megnézzük. Euronics hozzáállása meg nem tetszik. Online nem rendelhető, csak szmelyesen. Ráadásul kifizettetik a szállítást... Azért ennyibe beleférhetne.
Egyébként nem várom az új szériát...már csak az ára miatt sem. Csak a nagy készlethiányt sajnálom.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
törölt tag
válasz MrSealRD #10266 üzenetére
Megértelek. Ha főleg nincs is a közelben bolt, ahol van bemutató tv. Azért egy kis engedmény fedezné a szállítást, de a valamennyire használt készüléket jobb személyesen intézni, átnézni, meg van aki nem is akar ilyenekbe belemenni. Amúgy nem értem az ilyen készlethiányt ezeknél a nagy nemzetközi multi cégeknél.
-
MzperX07
tag
Üdv. mindenkinek!
Szeretnék venni egy TV-t és teljesen tanácstalan vagyok, ezért szeretném kérni a segítségeteket.
Ami a lényeg, hogy a PC-t szeretném rákötni, tv adás egyáltalán nem menne róla, csak a gép.
Full HD-t szeretnék, internetezésre, inkább 40", mint 32, kb 3,5 méterről szeretném nézni.
Néha játszom, nem kell csoda TV smart funkciókkal, de szép képe és hangja legyen.
Eddig Panasonicot és Samsungot néztem, azok szimpatikusak főleg netezésre, filmezésre, 1-2 játékra.
Max 100-120 ezer Forintot szánnék rá és természetesen más márkák elől sem vagyok elzárkózva, csak tényleg nem értek a TV-khez annyira (pl. hallottam, hogy a J-s samsungok nem annyira jók, (konkrétan samsungos ismerős leoltotta) a K széria már jó stb).
Néhány tippet tudnátok mondani? Köszi előre is. -
tothjani81
senior tag
Játszani nem akarok rajta. Tv nézésre és filmezésre kell A smart részét azt ki akarom használni a 3d nem lényeg. A Pana felé húzok én is tetszenek a természetes megjelenítésük. Azért írtam ezeket a típusokat mert a T- Comtól veszem és nekik ebben az árszegmensben, méretben ezek vannak
-
Talala
senior tag
Sziasztok! Tv vásárláson gondolkodom. Jelenleg van egy 40"os Samsung H6200. Ez menne a hálóba. Nappaliba kéne valamit szerezni. 2m a nézési távolság. Nem nagyon tudom mekkora képátló illetve felbontás lenne jo ilyen távolságból. Egy kritérium van, legyen beépített wifi. Nem ragaszkodom egyik márkához sem. Ár ~140, de nincs kőbe vésve (későbbiekben talán konzol lesz rá kötve)
[ Szerkesztve ]
-
bghistvan
senior tag
válasz #94529552 #10260 üzenetére
Értem,köszi
Szóval akkor jelenleg a korábban említett UHD és FHD tv-k közül mindenképp a : Samsung UE60J6240
típussal járnék jobban ugye?
Kezdem kapizsgálni amiket írtál hogy jobb egy régebbi FHD ,ami jobb specifikációkkal rendelkezik,mint egy újabb UHD(4K) ami csak belépőszinten van(olcsóbban) ,ugye?
Csak erősíts meg abban kérlek,hogyha megvásárolom ominózus Samu-t,akkor nem fogok csalódni a jelenlegi LG PZ550T-hez képest -
szabi__memo
nagyúr
Samsungban is lesz ips
https://prohardver.hu/hir/samsung_lg_segitseg.html -
lac14548
aktív tag
Az alábbiak közül melyik a legajánlottabb?
SAMSUNG UE32K5102 5100 5500
LG Electronics 32LH530V
Sony KDL32RD430BAEP
Vagy más tipus/márka?
/Motorola V2288/Siemens C35/Siemens MT50/Nokia 6600/HTC Touch Cruise/ZTE Blade/Samsung Galaxy S+/Xiaomi Redmi 1S/Xiaomi Redmi 2 Pro/Xiaomi Redmi Note 6 Pro/Realme 8 ...
-
Robert82
csendes újonc
Sziasztok!
Ma megyek a MM-ba megnézni a LG 55UH950V tévét. Kissé drága, de a tesztek alapján ebben az árkategóriában a legjobb. Meglátjuk. Remélem nem fogok benne csalódni. Abszolút hosszútávra tervezem a fejlesztést.[ Szerkesztve ]
-
tothjani81
senior tag
Én meg teljesen elbizonytalanodta eddig a pana felé húztam de az edge ledes és nem direktledes. Bár konkrétan rosszat nem olvastam rólla de műszaki üzletekbe leszólják hogy az a múlt de közbe elég sok tv be ez van főleg a keskeny kivitelekben és elég sok fél milla vagy milla fölöttoekben is.
Használ valaki edge ledes tv t?Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok
-
Robert82
csendes újonc
válasz tothjani81 #10275 üzenetére
Az LG 55UH950V is EDGE LED technológiát használ. Én fogok használni.
Nem ismerem a hátrányait a direkttel szemben. Majd rákérdezek a boltban..[ Szerkesztve ]
-
tothjani81
senior tag
Hát nem tudom a bolti eladók érnek-e valamit két boltban voltan nagy országos hálózat az egyikbe konkrérltan kapargatták ketten a fejüket hogy mi a különbség az edge és direkt led között aztán egy harmadik azt mondta hohy az edge led a múlt olyat nem szabad venni ennek ellenére sok tv használja. A másik boltba kérdeztem van ez a pana amit vennibakarok és azt mondta hogy nem tartanak panákat mert rosszak de orion tv meg navon tv az volt bőven.
-
SVLaller
senior tag
Sziasztok!
Tévét keresnék én is, elsősorban xbox-hoz kellene ezért fontos lenne a válaszidő.
Kinéztem most egy TX-50DXM710-et, 230k a MM-ban. Megvehető? Van esetleg jobb ennyiért?
Eredetileg az LG 50UH635V-t mentem be megnézni, de ez árban ugyanannyi és mégis csak Pana :-)Szerintetek?
mindenki jó valamire, ha másnak nem elrettentő példának :-)
-
Osynho
addikt
válasz tothjani81 #10275 üzenetére
Van rosszul és jól megoldott hattervilagitás mind a két típusból. Nekem direkt ledes tv-m van, olyan dirty screen effect-et produkál, hogy egy focimeccs fájdalmat okoz. Visszaküldtem, azt mondták, ez ilyen, sőt ennél. sokkal rosszabbak is vannak. Szóval meg kell nézni, amit veszel (nem fényárban) és úgy dönteni.
-
tothjani81
senior tag
Hát sajnos nincs ilyen kiállítva sehol a környékemen. Mindegy a Telekomnál ha shopból vásárolsz adott a 14 napos visszavásárlás. Ha nem jó visszaküldöm. A telefonomat is visszaküldtem 10 nap után gond nélkül hozhattam helyette más típust
-
törölt tag
válasz bghistvan #10271 üzenetére
Úgy gondolom, hogy jól jársz a 60-ossal. Erre a távolságra nem tudnád kihasználni az UHD előnyeit(ha lenne hozzá forrás), akkor pedig nincs értelme. Írtam már többször is, lehet hogy olvastad is, hogy a 2 év (regisztrálással) gyári gari a hivatalos viszonteladóktól van rá(multik).
Talala Azért nagyjából hasonló tévére gondolnál szerintem, 40" vagy 49" K5500, és mivel nincs már az a középkategória a Samsungnál, kicsit gyengébb ugyan, de lehet, hogy nem veszel észre különbséget, max a Smart részben, ami sok mindenre nem való amúgy sem.
Robert82 Az 55UH8507 szinte ugyanazt tudja, és jobb árban van, csak nem olyan vékony, dizájnos a kijelzője.
[ Szerkesztve ]
-
Vikitorony
tag
Üdv!
TV-t vennék, ennek kiválasztásában kérem a segítségeteket. FHD/4K, majdnem mindegy: mostanság nem tervezem 4K-s anyagok nézését, későbbiekben lehet még jól jönne - esetenként "monitorként" funkcionálhat pl. Excel-hez.
Invitel-es IPTV-n jön az anyag, továbbá hálózaton keresztül is játszanék le videókat, emellett időnként van, hogy USB-ről indítok vmit, illetve gépről HDMI-n keresztül Eurosport Player-t szoktam nézni.Méretileg 49-55"-ban gondolkozom, legalább 3 HDMI, jack csatlakozó a fülesnek, árban meg 200-220k környéke a plafon.
Változó, hogy mikor milyen messziről nézem, jelenleg a kisebb tv-t 3 méterről, de ha beújítok egy 49-55-öst, akkor átülök a másik kanapéra, ahonnan már 4 méterre lesz a TV.Eredetileg LG-t akartam, az LH630V-t néztem ki, ami speckók alapján meg is felelt volna nekem, ám a webOS "gyorsasága" nem nyűgözött le amikor kipróbáltam. Nem mondom, hogy szörnyen lassú volt, de voltak akadások, amiket az okos eszközeimen nem tapasztalok, ezért biztos vagyok benne, hogy a TV-n zavarna, még ha nem is nyúlok óránként a tv távirányítójához.
Samsungból a K5500, K5672, KU6000, KU6400-at nézegettem, de ugye a K szériásokon már nincs 3,5-es jack kimenet, szóval ezek alapból kukák.
Philips-et is nézegettem, ott nincs egyelőre kiszemelt típus. Ambilight-os modell is lehet, max. kikapcsolom vagy ha nem lehet, letakarom, ha nem tetszik. Ha jól tudom Android TV fut rajta, arra még esetleg az Eurosport Playert is le tudom tölteni és akkor nem kéne gépről bohóckodni HDMI-n.
Köszi!
-
szabi__memo
nagyúr
Android TV-s tvken kadenciahelyes amúgy a lejátszás? Egyáltalán lehet általánosítani?
-
törölt tag
válasz Talala #10283 üzenetére
Pont 15-20 hsz-szel korábban írtam róla, még annyit, hogy mivel te va panelhez szoktál, aminek jobb a kontrasztja, ez pedig ips-es, aminek a betekintési szögei jobbak(nekem mindkét változat jó). Ez sem rossz, de más jellegű, és a menüje is teljesen más.
szabi__memo Nem kadenciahelyes, ezért kell egy külső lejátszó, mint S905-ös, vagy htpc, vagy más. -
MrSealRD
veterán
Benéztünk MM-be. Nagyon LG-re vagyunk rágyógyulva...Egyrészt külső tulajdonságok másrészt a WebOS 3.0 miatt... Megnéztünk más márkákat is azért...
Szóval 49UH7507 és 49UH7707-et egymás mellé átlóba tették ki így jól össze tudtuk hasonlítani. Elképzelhető, hogy nem egyforma beállítások voltak, de a 7707 kontrasztosabb volt szebb volt a képe... egyértelműen jobban tetszett. Ezután megtaláltuk a 55UH7707et. Na, itt kezdődött a dilemma... Mert a nagyobb jobban megtetszett. Szoktunk nézni feliratos filmeket és ezért kényelmesebbnek is tűnik... Meglátjuk, hogy alakulnak az árak még...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
törölt tag
Sziasztok,
Ismét elgondolkoztam TV vásárlásán, még mindig plazmáról jönnék, de valahol a szívem mélyén reménykedem, hogy egy FHD LED TV már nem kerülhet mostanság olyan sokba.
Smart és 3D nem kell, ha van okés, de nem feltétel, 4K szintén nem kell, szeretnék egy megbízható FHD tévét. HDR gondolom 4K kiváltsága.
Mivel a mostani 42"-es tv-m csak HD ready, ezért kellene csak FHD és a köv 3-5 évre venném, ezért nem kell a 4K, hadd forrja ki magát a technológia és legyen olcsóbb.
Méret 50-55" és lehetőleg 250e alatt. Kb. 2,5 méterről nézném, nem tudom ekkora méret megfelelő-e, szemüveges vagyok, így az is árnyal kicsit a dolgon.
Régebben Sony és Pana tévéket ajánlottátok sokszor, mint legjobb képminőségű készülékeket.
Van médialejátszóm és házimozi erősítőm, ez lenne az elsődleges, így nem szeretnék semmilyen felbontáson elbukni, legyen minden olyan, amilyen a forrásanyag.
PC is lenne rákötve, de az is az erősítőn keresztül és még egy STB van. Főleg filmre és sorozatokra lenne használva, bluray minőség + Netflix, játék is menne rajta PC-ről (másik ok FHD mellett), és végül minimális tévézés lenne még.
A mostani is napi 2-3 órát megy (sokszor háttérben), hétvégén ez még több, legyen stabil és megbízható.
Merre induljak, milyen készülékeket tudtok ajánlani? Sok infóm nincsen, azon kívül, hogy az elmúlt években az nem nagyon változott, hogy Samu tévét 7000-es számozás felett vegyek csak, de a többi márkáról fogalmam sincs.
Philips a mostani. Jó lenne a lehető legközelebb kerülni a plazma szinthez, legalábbis meleg színárnyalatban és feketében. -
badd
tag
Sziasztok!
Tv vásárlása előtt állok és ezzel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni az alábbi szempontok szerint:
- max. 43"
- ne legyen 4K-s (még nagyon nincs elterjedve, és addig szerintem egy fullHD-s képe jobb, mint egy felskálázott 4K-s képe, vagyis szerintem, de meggyőzhettek ha nem így van)
- film/sorozat nézésre lesz használva, konkrét TV szolgáltatás nincs és nem is lesz előfizetve.- árban meg az ár/érték arányt nézem, tehát ha 150ezerért van erre teljesen jó, akkor lehet az, de ha inkább 250ezerért van csak, az se gond. De nyilván azért nem mennék el a milliós OLED TV-kig.
Igazából azért is kérdezek erről, mert annyira nem vagyok otthon TV témában vagyis nehezen találtam kiindulási pontot, hogy mi alapján szortírozzak. Pl. mivel tud többet egy 150ezres egy látszólag ugyanolyan, de 250ezres modell között (képletesen írva a dolgot), és nem tartom feltétlen reálisnak a képet amit egy MediaMarktban látok, a pénzemet amit pedig belefektetek majd, szeretném a legjobban elkölteni.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Milka 78
nagyúr
Nem teljesen a téma,de nem így van,szépen működik a felskálázás,igaz 43 colon lehet sok értelme nincs az uhd-s tv-nek.
Ez egy elterjedt legenda,hogy a 4k-s tv-n a kisebb felbontású,akár sd anyagok rosszabbul festenek mint egy fhd-n.Ezen az alapon a 48-as,fhd Sahrp-omnak erősen ütnie kéne a 49-es uhd lg-met,de a Sharp a kanyarban sincs.Minden azon múlik,hogy a gyártó milyen képességű panelt tesz bele ami nem felbontás fügvénye. -
laci06
senior tag
Sziasztok!
Új tévé vásárlása előtt állok. Főleg sorozatok, filmek nézésre lenne, nem lenne monitornak használva egyáltalán. 3D nyilván nem feltétel, és igazság szerint a 4K létjogosultságáról sem vagyok meggyőződve, habár a HDR-ről nagyon jókat írnak (persze az a jövő, de nem a közeli 1-2 éves). A szép kép a fontos egyedül.
Méretben még nem döntöttem, de 55-65 col között vacillálok. A nappali az 4 méter széles, egyik végén lenne a TV, másik végén meg a kanapé. Szerintetek méretben mit lenne érdemes? Konkrét TV-t tudtok javasolni?
A Samsung KU6400-es szériáról nagyok jókat olvastam eddig, vagyis az első kiszemelt az UE55KU6400. Van ettől jobb az árban? Nyilván 65"-nál nem ez lenne a budget, ott a UE65KU6400-nek megfelelő TV-k állnának.
-
Katana28
csendes tag
válasz Milka 78 #10289 üzenetére
És mi van olyankor, ha mondjuk 4k tv-n fhd-ben játszok egy rá kötött pc-vel. Középen jelenít meg egy kis képet, vagy azt is felskálázza és teljes képernyőn megy? Tehát, amit el akarok érni, az a HDR kihasználása anélkül, hogy közben 30fps-el döcögne a játék.
[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
EMAG-nál megint akcióznak az újracsomagolt cuccokkal, szerintem van jópár érdekes TV. 127 ezerért sikerült bezsákolnom egy Samu UE48JU6000-est (100 Hz-es panellel szerelt készüléket szerettem volna, de nem bírtam ellenállni az árnak - kíváncsi leszek, milyen állapotú cuccot hoznak ki). Ez a méret már elfogyott, de az 55-ösből még van, ill. jópár egyéb készülékből lehet mazsolázni.
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
féldekás
senior tag
válasz #94529552 #10240 üzenetére
Elkezdtem a Panasonic felé húzni, mert nem fontos az UHD, mert úgysem tudom kihasználni. A Samsung ku6400-as TV-jéről sem olvastam sok jót, LG UH630V-ről meg kevés írás van. Mivel filmnézésre lenne, és nincs 4k-s film (ha jól tudom), netflixre meg nem fizetek elő, FullHD filmek FullHD TV-n jobbak, meg a HD és SD adások is. Eddig az olvasottak alapján ez jött le. Játékra meg nem használnám.
Árukeresőn olvastam véleményeket, és ez elég problémás:
"A Panasonic derék mérnökei mindkét USB portot 2. 0 verzióval álmodták meg - melyek csak a FAT32-re formázott meghajtókat támogatják, ennek következtében a TV az NTFS -sel formázott USB-s merevlemezeket nem ismeri fel. (Ez azért gond, mert FAT32 fájlrendszerre nem lehet másolni az átlag 10 - 20 GB méretű Full HD 3D filmeket - nekünk pedig épp az internetről letöltött 3D filmek megnézése volt a vásárlás egyik fő szempontja. Megjegyzés: ha a laptopot HDMI kábellel kapcsolom a TV-hez, akkor méretkorláttól függetlenül meg tudom tekinteni a filmeket, csak ez esetben a laptopnak is üzemelnie kell a TV mellett. ) Sokat emelne a készülék értékén, használhatóságán, ha a külső merevlemezek használatát támogatná.
A megadott paraméterek ellenére egy 16 GB-os NTFS pendrive-ról a 3D filmeket a TV probléma nélkül lejátssza."Ez nekem majdnem kizáró ok, de van egy öregebb laptop, azt odarakom mellé összekötöm HDMI-vel és a probléma megvan oldva.
Annyi kérdésem lenne, hogy külső merevlemezt Mi Box-ra lehet kötni?(Ez egy jó alternatív megoldás lenne.)[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz interstate76 #10295 üzenetére
127-ért jó,de amúgy pont egy kifejezetten nem ajánlott típus az a tv,ezer sebből vérzik.Viszont a 49uh661v jó vétel 164k-ért
badd : Majd jönnek nálam nagyobb tudású fórumtársak ők ajánlanak konkrét típust.
Katana28 : Elképzelni nem tudom,nálam próbaképpen rá lett kötve az adatlapomon lévő htpc-m és jó volt a megjelenítés,kirakta teljes képernyőben (igaz uhd-ra képtelen a vga)
[ Szerkesztve ]
-
tothjani81
senior tag
válasz féldekás #10299 üzenetére
Én ennek a nagytesóját szemeltem ki az 50 ds 630 e tipust. Igen jó áron tudom a Telekomtól beszerezni 110 be fájna . Olvastam tesztet ami a gyenge pontja lehet az a smart rész mert valami régebbi rendszert használ és elméletileg lassabb egy kicsit az átlagnál de azt mondják azért annyira nem veszett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen monitort vegyek?
- Windows 11
- Dolce Gusto
- EA Sports WRC '23
- BestBuy topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 25
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.