Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    Sziasztok!

    Router vásárlást tervezek, ezzel kapcsolatban kérnék segítséget. Jelenleg egy tp-link 941nd van a voda ubee modeme után kötve, ez szolgáltatja a netet a lakásban.

    Alapvetően elégedettek vagyunk vele, elsősorban azért váltanék, mert a 250 mbit-es netre már mindenképpen karcsú, másodsorban pedig azért, mert áramszünet esetén addig nincs net, amíg nem kap a router egy soft resetet a konfig felületről, ami macerás, illetve a távoli elérést (klíma) megnehezíti adott esetben.

    Mivel laikus vagyok a témában, azt nem tudom teljesen definiálni, hogy mire van szükségem, lehet hogy vannak olyan fejlett funkciók, amiket tudnék használni (és ki is fizetnék a termék árában) csak éppen nem tudok ezekről.

    Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?

    14 lakásos társasház, 50m2, másfél szoba "E" alakú elrendezés a router az E bal első sarkában van. Elvárás, hogy legalább annyit tudjon lefedettségben az új router, mint a 941nd tudott, ezzel nem volt probléma a wifi vétellel.

    Elképzelhető, hogy később nagyobb lakásba költözünk (remélem), így jobb, ha fölélövünk a lefedettséggel.

    Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?

    1 PC (LAN), 2 mobil, 2-3 laptop időszakosan használva, ezen kívül jelenleg a klíma kapcsolódik netre, a TV nem. NAS nincs és nem is tervezek egyelőre. AX szabványról nem tudok.

    Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?

    Szolgáltatófüggő, nekünk igényünk nincs jelentősen gyorsabb netre, de kb. ez a 250-500 mbit-es sáv a reális.

    Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!

    Alapvetően alsó árkategóriában gondolkodom, de valami pedigrésebb márkában (tp-link, asus, stb., nem ismerem mi fut most). Ha van olyan funkció, amit érdemes inkább most biztosítani, ha nem is használom ki jelenleg, akkor hajlandó vagyok többet fizetni érte valamivel, hosszú távra tervezek.

    Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?

    Extra igényről nem tudok, stabil wifi jel, alap funkciók (portforward, MAC szűrés, stb.) plusz mivel lassan a gyerek is kap internet elérést pár éven belül, extra funkcióként szívesen venném, ha az ő netelérését aktívan lehetne managelni az eszközzel. Azt nem tudom ezt egy router hogyan segítheti, de gondolom monitorozni és limitálni itt (is) érdemes a forgalmat.

    A fentiek alapján kérném szépen a tanácsotokat a választáshoz.

Új hozzászólás Aktív témák