Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    válasz Veron #84666 üzenetére

    Egy kétszintes házban amennyiben az emeletre tennél egy AP -t, akkor a földszinti router -en miért kapcsolnád ki a router WiFi -jét, ha pont a lefedettség a probléma (5 GHz -en)? Pont annak lenne értelme, hogy van lent is és fent is WiFi szórás és akkor az 5 GHz is rendben lehetne. Esetleg adná magát az Asus Mesh használata - javasolt módon kábeles backhaul -al ...

    Mikrotik teljesen jó választás (bár a router+AP választás ott is előnyös lenne) - főleg akkor, ha a rendszerét tanulni szeretnéd ... :)

    @szekera

    Szívesen. Használd egészséggel. Esetleg néhány hét tapasztalat után írjál vissza egy-két mondatot mennyire vált be a használat folyamán.

    Kicsit más. Ha már szóba kerültek a Synology router -ek, akkor egy-két szó a hamarosan jövő QNAP routerről is. Pont tenap volt hír itt a pH -n is: [link] . Címszavakban:

    - 2 db 10 Mbps -es LAN port - támogat multigigabit -et is (2.5/5 Gbps, akinek Cat5E van a falban annak számíthat),
    - 4 db gigabit Lan port,
    - AX -es WiFi,
    - link aggregation lehet két 10 Mbps -es porttal illetve két gigabit -es portot is összefogva,
    - WAN port lehet 10 Gbps -es (/multigigabit) vagy gigabit -es alapokon,
    - ütős szoftveres support lista stb. stb.

    Biztos nem lesz olcsó, de a hozzászólások között előkerült még egy téma is. A Telekom amennyiben gigabit -es vagy 2 gigabit -es internet csomagra váltó ügyfeleknek díjmentesen cseréli az ONT eszközét Sagemcom F@st 5670 -re (magyar használati: [link] ). Persze új előfizetők már valószínűleg eleve ezzel kapják. Ez az ONT papíron jó cucc - 1 db 2.5 Gbit/s + 4 db gigabit -es port AX -es Wifi -vel.

    Néztem a "nagytesót" is (ami nincs Magyarországon még, ha jól tudom):
    Sagemcom F@ST 5688AX. WiFi terén: 4x4 11ax @2.4GHz, 4x4 11ax @5GHz (Tri-Band) ...

    Ahogy néztem Sagencom is kínál ezek mellé (külön kell megvenni) AX -es WiFi extendereket dual-band és tri-band alapokon is (Mesh -el hogy áll azt nem tudom). Persze saját AP -t is rakhatsz után AP módban.

    Az is igaz, hogy amennyiben pl. egy gigabit -es és egy 2.5 Gbps -es LAN -t is üzemeltetsz otthon párhuzamosan (azaz pl. nemcsak egy PC -re kellene a 2.5 Gbps), akkor a 2.5 Gbps port után kelleni fog egy 2.5 Gbps -et is tudó switch, de ...

    Egy szó mint 100, amennyiben a szolgáltatóknál az ilyen tudású ONT -ok elterjednének, akkor a felhasználók tetemes részének szempontjából ez a topik kb. zárójelbe kerülne. Pláne mivel az eszköz web -es felületéhez is hozzáférést kapnál a használati alapján (sőt a T még az ONT -ot is az ügyfelekkel cseréltetné - az ilyen "ne nézzen bele az optikai kábel végébe" jellegű tanácsok nem is annyira viccesek ...).

Új hozzászólás Aktív témák