- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
-
pepe_g
tag
válasz Gubek-Einste #76751 üzenetére
Üdv!
És ha pl egy usb csatlakozóval ellátott (3/4G) routerre kötném a mostani huawei modemem? Az úgy nem ok??http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_2/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival= http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival=
-
törölt tag
Sziasztok
A Tenda routerekkel mi a gond ha szabad kérdezni.? Egy sincs az ajánlottak között. -
Topikgazda
-
Topikgazda
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #76756 üzenetére
Köszönöm a választ 😭
-
pepe_g
tag
válasz Gubek-Einste #76755 üzenetére
Egyáltalán amin usb van, az mind kezeli a külső forrásból érkező netet? Vagy csak mind média és nyomtatómegosztás címmel kerül rá, és extraként valamelyik netet is kezel?
Szerkesztve:
Pl most találtam egy ilyet:
[Asus][ Szerkesztve ]
http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_2/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival= http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival=
-
fogtunder
nagyúr
hátha esetleg hasznos lesz valakinek még...
TP-Link Deco M4 3 pack
200nm-es házba vettem, mert a korábbi setup, amiben egy N18U és egy N12-D1 láttak el wifivel egy-egy szintet, már kezdett karcsú lenni, nem ment rendesen a szerverről streamelés, több eszköz párhuzamos használata problémás volt olykor, plusz évek óta nagy fájdalmam, hogy nem volt roaming a hálózaton, a fődém elég vastag vasbeton, ami nagyon hatékonyan fogja a jelet, de annyira nem, hogy mondjuk egy mobiltelfon lecsatlakozzon a földszinti AP-ről és átmenjen az emeletire.
először a vállalti AP-k között nézelődtem, Ubiquiti és TP-Link vonalon, de mindkettőnek kell a háttérben egy külön vezérlő, ami megdobná a költségeket és a funkcionalitásuk töredékét se használnám ki. ugyanezért vetettem el a Synology routereket is, majd ha nagyobbak lesznek a gyerekek és ki bírom használni a fejlett user management és content filtering opciókat, cserélek arra, egyelőre csak annyi kellett, hogy legyen gyorsabb vezetéknélküli kapcsolat és rendes roaming.
így kerültem a consumer kategóriás Mesh rendszerek világába. hosszas olvasgatás után két tanulságot szűrtem le. a drágább rendszerek vagy extra szoftveres funkciókat adnak (parental control, vírusellenőrzés, hasonlók), vagy (bizonyos esetekben és) dedikált antennát az eszközök közötti kommunikációhoz. őszintén szólva, ha kicsit hajlandó az ember időt szánni rá és beletanulni, a felső kategóriás TP-Link/Linksys/ASUS/Netgear rendszerek helyett jobban jár, ha vállalati AP-ket rak ki vezérlővel.
így mentünk egyre lejjebb az árral, az tiszta volt, hogy a felső szintet nem fogom tudni egy eszközzel lefedni, mindenképpen hármas csomag kellett, végül tesztek alapján a TP-Link Deco M5-M4 párosnál álltam meg. az M5 szoftveresen minimálisan többet tud, illetve van benne BT antenna is, nem csak WiFi, a plusz 100Mbps 2.4Ghz-en nagyjából elhanyagolható, végül arra jutottam, hogy az M5 pakk árából már kijön két EAP225 és egy omada vezérlő, így vettem 44.000-ért 3db M4-et.így, kicsivel 15K/db áron szerintem megérte. sajnos a beállításhoz accountot kell regisztrálni, amiért nem rajongok különösebben, jobban szeretem ezt lokálisan intézni, de túltettem magam rajta. a konfigurálás amúgy pofon egyszerű, kb 15 perc alatt felállt a 3 készülékből álló mesh hálózat, hosszabb idő volt, amíg a telepítés helyén elvezettem szépen a kábeleket.
routerként végül nem próbáltam ki, mert nagyon limitált a funkcionalitásuk, az egységsugarú user igényeit lefedik, de aki pár port kinyitásánál és IP cím fixálásoknál komolyabb beállításokat is szeretne elvégezni, annak nem ez lesz a megfelelő eszköz.
vezetékes backhaul mellett 400Mbps-t mértem, gyanítom, hogy a laptop hálókártyája lesz a limitáló tényező, mert tesztekben azért volt ez jobb is, de vezeték nélkül is tud 300-at stabilan, ami alapvetően korrekt eredmény. két falon keresztül leesett 120-ra, de ez nagyjából várható volt azért.
a dobozon lévő 400nm-es lefedőképesség azért egy jóindulatú túlzás (talán könnyűszerkezetes ház esetén meglehet), de 200-250nm-ig szerintem simán OK, persze kérdés az is, mik az igények, én nem szerettem volna 100Mbps alá kerülni sehol, ezt tudja is.ugyanakkor nem mindenkinek lesz jó. én alapvetően olyan helyre ajánlom, ahol vagy van lehetőség vezetéken csatlakoztatni őket a fő egységhez, vagy a fő node-ot központi helyre lehet rakni, hogy a jelnek ne kelljen kettő ugrania, mert ott iszonyatosan beesik a sávszélesség. ilyen helyekre kellene a dedikált backhaul antenna, de amiben van ilyen, az már az az árszint, ahol az ember elgondolkodik a kábelezési lehetőségeken, akár bútorok mögött, parkettaszegélyben, de mondjuk két darab M9+ és két darab M4 ára között már van akkora különbség, amiért én rászánok egy-két napot és kivésem/glettelem/festem a lakás megfelelő pontjait.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Topikgazda
-
pepe_g
tag
válasz Gubek-Einste #76760 üzenetére
Köszönöm. Bepróbálom...
http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_2/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival= http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival=
-
zsolt0638
tag
válasz Gubek-Einste #76756 üzenetére
Ráadásul nem is ASUS...
Nem tekeri röhögve a gigás netet, ja meg valami HWNAT, biztos tudod mi az. -
Czimby
addikt
válasz fireman123 #76763 üzenetére
Nagyon off, de hátha másban is felmerült a kérdés.
[ Szerkesztve ]
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
fsdb
aktív tag
válasz fireman123 #76765 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Az ön családjában szenved valaki elmebajban? Nem szenved senki! Mindenki élvezi!!!
-
fireman123
őstag
már megrendeltem a linken lévő (Czimby által adott) kóddal (amire pár perce jött az infó, hogy átadták a futárnak .... kóddal érvényesített -4e-es áron), csak más termékek esetleges rendelése miatt érdeklődtem a kódok fellelési helyére ...de nem találom a #76764 poszton lévő linkben
[ Szerkesztve ]
-
fsdb
aktív tag
válasz fireman123 #76767 üzenetére
Rájöttem ahogy visszaolvastam, azért javítottam.
Akkor mikor beírta rákerestem az ASUS RT-AC65P-re.
Ez kedvezménnyel is sok.
Akkor láttam ezt [link] .
Hogy a ... , de még mindig annyi.
Ezután olvastam, hogy igazából az nem rendelhető, kíváncsi vagyok megkapta-e.[ Szerkesztve ]
Az ön családjában szenved valaki elmebajban? Nem szenved senki! Mindenki élvezi!!!
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Valószínűleg novemberben fogok routert váltani, elég sokat olvastam utána dolgoknak, viszont egyenlőre tanácstalan vagyok.
AC87U-t használok nagy megelégedéssel(Merlin FW-vel) viszont gondolkodom egy újabb AX-es router vásárlásán.
Elég sok AC-s eszközöm van:
Wifi-n csatlakozom:
- Samsung Qled TV,Xiaomi MiPad4-es tablet, Xiaomi Mi9 és Note7es telefon,
Kábelen csatlakozik:
- NAS,Erősítő,Médialejátszó, másik szobában lévő Asztali gép és másik médialejátszó.
A másik szobában lévő kábeles netet Gigabites powerline adapterekkel oldottam/oldom meg.
Milyen routert ajánltok ennyi mindenhez?
- Max 70-80k
- 4-6-8 portos router (Asszem a 6 portosak a Netgear routerek valamlyike)
- vastagabb tégla falak vannak : ~20cm
- 70nm-es 3 szobás a lakás
- 100-150mbit/sec netkapcsolat (átlag net)
- Elég sokat streamelek a NAS-ról a telefon/tabletre
Én amiket néztem:
- ASUS RT-AX58U : ~60k 3 ég garival(ipon)
- ASUS RT-AX92U => picit ár fölött van (~90k) viszont ezt inkább Mesh mint router ahogy nézem)
- Tp-Link AX3000=> ez mikorra várható, mert ahogy olvastam 130 dolláros áron érkezik, itthoni áráról nem hallottam semmit.
esetleg NETGEAR Nighthawk AX4??Ezenkívül van más amit ajánltok?
Az a bajom ezen kívül Wifi 5-nek nevezett routereket néztem (TP-Link AC4000, Asus AC86U, Linksys WRT32X, NETGEAR Nighthawk X6 R8000-100PES) viszont ezek már jó pár éve létező routerek és mivel hosszútávra szeretnék venni routert (3-5 év) ezért valami újabb technológiát/chipsetet nézek.
Ha vennék akkor lehetőleg WPA3-as titkosítás alap lenne (ami megvan az AX58U-ban), illetve valami újabb chipset és nem Broadcom.(ezzel remélem senkit nem bántok meg)
Várjak esetleg a TP-Link bevezető árára vagy inkább próbájam ki az ASus-t?
Illetve olyan kérdésem lenne, mivel AC-s eszközeim vannak, mennyire fogom tudni kihasználni az AX-es wifit illetve annak sebességét?Válaszotokat előre is köszönöm.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
blakey
titán
válasz stigma #76769 üzenetére
Ennél olcsóbban is meguszhatod pl. egy AC65p-vel és esetleg egy switch-el, igaz WPA3-at még nem tudja és nem AX. Nálam 3X ennyi eszközt szolgál ki egy AC65p és egy 8 portos switch.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Jönnek a "Joy-napok", a BF és vissza kell hozni a 4e Ft-os akciót is.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Czimby
addikt
válasz fireman123 #76767 üzenetére
Alza.hu kuponok:
3E - Audio video (min. 20E): 3PK88A24 & 3WR92AFB
4E - Háztartási kisgépek (min. 16E): 5LI57D41 & 1HE38C5A
7E - Monitor (min. 70E): 2VMB55EE & 4MU61C21
2E - Szépség és egészség (min. 13E): 6KL88A34 & 1HQ4CC3A
5E - Digitális fotó video (min. 50E): 8JMEA88E
5E - Mobiltelefonok (min. 50E): 9UEE9866
7E - Laptop (min. 160E): 8VQAD195
4E - Kiegészítő (min. 12E): 0YR1F5F6
7E - Tablet (min. 55E): 5YQ38D1D
7E - Televízió (min. 120E): 2BIEF798
4,5E - Nyomtatók és skennerek (min. 35E): 9IR0DF51
4E - Okosórák, okos eszközök (min. 30E): 1RY7793E
3,5E - Smart okoseszköz (min. 25E): 3IQ40C70
2E - Játékok (min. 15E): 0IN288DA
2E - Lego (min. 16E): 2AJE21E2
2E - Interaktív és robot (min. 10E): 2GL638CC
2E - Autó, motor (min. 16E): 2MX33354 & 2CV56527
2,5E - Barkács, kert (min. 25E): 6RL81B69 & 8UC0D0B5
4,5E - Sport, szabadidő (min. 32E): 2AX6E80B & 3NH2B93E
15E - Elektromos járművek (min. 100E): 0TN19D93 & 8DGED161Érvényesség: 2019.okt.1 - dec.8.-ig
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Aurig@
őstag
Üdv!
UPC modem mellé szeretnék, csak mobiltelefonoknak routert.
Egy Tenda AC10U-t néztem ki. Használható darab?Köszönöm
<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>
-
őstag
Üdv!
Jelen pillanatban egy UPC által adott Connect Boxot használjuk routerként. Az lenne a kérdésem, hogy annak a jelerőssége mennyire számít jónak?
Vagy érdemesebb beruházni egy normális routerre. Gondok vannak a kétszintes családi ház wifi lefedettségével, egy repeatert mindenképpen vásárolok, csupán azon tűnődöm modemet érdemes-e?
Illetve mennyi pénz kell kiadnunk azért, hogy azért észrevehető javulást tapasztaljunk?Én személy szerint ezt néztem ki a vélemények alapján:
hozzá egy jelismétlő:
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
xylevi
tag
sziasztok, elolvastam az osszefoglaloban a mobilnet megosztasra szolgalo router listat, de ebbol a listabol egyszeruen nem tudom kivalasztani, ami nekem kell...ezert gondoltam irok egy hozzaszolast...tehat egyszeruen csak egy sim foglalattal rendelkezo routert keresek, belso hasznalatra, tehat hazban, falakon keresztul is legyen korrekt a wifi jel...nem kell hiperszuper legyen, az egyszeru 150mbps tudasu siman eleg nekem...amit neztem jelenleg a TP Link M7350-es, hasznaltan lattam egyet jo aron, de nem tudom ez mennyire okes hazon belul falakon keresztul, ugyebar inkabb kinti hasznalatra ajanljak, utazashoz pl...ja es nem szeretnek 40 ezret kolteni ra, hasznaltan is siman johet, csak tudjam megosztani sim kartyarol a netet es legyen normalis, elfogadhato sebessege a hazon belul es esetleg kint a kertben...kb ennyit szeretnek...segitetek legyszi? koszi
-
nagyúr
-
stigma
addikt
válasz blakey #76770 üzenetére
Hali, köszi az infót.
Célom hosszútávon egy jó router beszerzése, mert a jelenlegi netről szeretnék picivel feljebb váltani, illetve gondoltam kipróbálok valami újat, mely stabilan jól szolgálja ki az AC-s eszközeimet.
De akkor lehet felesleges mint írtad...Switch elfekvőben van nekem, is és nemsokjára be fogom üzemelni, mert amit tudok kábelre dugok.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
tutis
őstag
Sziasztok!
PR telecom szolgáltató Technicolor TC7200-as wifis modemmel küzdök, a wifi jel jó ha 20-30 megát ad le. (100mbitből) gondoltam egy routert beállítok inkább, milyet tudnátok ajánlani nem horror összegért? 50nm-es lakásba kellene, a modem kb középpontban van. 5ghz-et tudnia kellene, tehát dual bandost keresek. legfőbb szempont a jelátvitel, másik szobában is szeretnék megfelelő sebességgel netezni
[ Szerkesztve ]
http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
stigma
addikt
válasz Gubek-Einste #76782 üzenetére
Köszi szépen kb 1 hónap múlva tervezem, szóval még én is átolvasok pár review-t/hozzászolást mielőtt veszek valamit.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
tutis
őstag
válasz Gubek-Einste #76785 üzenetére
hát lényegében meg is válaszoltad, az Asus AC57U belefér az árba. egyébként 2 laptop, 1-2 telefon, és néha tv lenne a cél amit ki kell szolgáljon.
http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
Aurig@
őstag
válasz TeeJay #76780 üzenetére
Mi előnyöm lenne az AC57U-val? (A másik már drága, routerért nem adok annyit, amennyibe az kerül.)
Ha rádugom a Connect Boxot és van 20-30 megabit, az már elég. Kizárólag telefonhoz kellene. 5GHz meg több 100 megabit teljesen felesleges.
Olyat keresek, amit tök egyszerű beállítani és onnantól kezdve működik. Ha működik úgy, mint a UPC Free Wifi, akkor már jó.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Aurig@
őstag
válasz Intruder2k5 #76789 üzenetére
Le van tiltva benne központilag a Wifi, mert 5 éve, mikor kaptam olyan lassú volt a vezetékes (500 megabit) net, mint 15 évvel ezelőtt. Lejárt a banki oldalakon a kód beírására adott 5 perces idő, még akkor sem tudta betölteni az otp oldalát. 4-szer voltak kint, mindig mindent jónak mértek, és délutánonként bármilyen tesztelő oldallal 1-2 megabitet mértem. Egyszer aztán, olyan ügyfél-szolgálatoshoz kapcsoltak, aki tudta is, hogy miről beszélek. Kikapcsolt központilag mindent, csak egy normál modemként üzemel. Még reszeteléskor gyári visszaállításkor sem kapcsolódik be a wifi. Csak központilag, saját kérésre kapcsolják vissza.
Na azóta, hibátlan a vezetékes net, mindig megvan az 500 megabit, viszont így nincs Wifi. Telefonokhoz, néha jól jönne. Ezért írtam, hogy ilyen-olyan extra sőt több száz megabit sem kell, csak annyi, hogy menjen a telefonokon a net.Hát, ezért!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Aurig@ #76790 üzenetére
Értem. Viszont a helyzet az, hogy a Tenda eszközeit általánosságban nem szoktuk ajánlani, leginkább a szoftveres részük miatt. Régebben volt pár modelljük ami CFW-vel moddolható volt, de az nem az alsó szegmens volt ott sem. Mostanság az egyik legjobb ár / érték arányú router kétségtelenül az ASUS RT-AC57U, ami már sokszor bizonyított, és noha most kuponnal alig kerül többe mint egy 100Mbit-es csak 2.4GHz-es router (11e Ft), viszont Gbit-es, és dual band-es is. Lehet most nincs ezekre szükséged, de később még jól jöhet. Szerintem ez alá manapság már nem érdemes menni. A Tenda AC10U árában most megkapod az említett ASUS-t is. Vagy ha tényleg zéró az igény, akkor lehet venni aprón 2-3 ezer forintért egy régi TP-LINK-et, vélhetően az is fog tudni 30Mbps-t WiFi-n, de arra ne várd innen az áldást.
-
Aurig@
őstag
válasz Intruder2k5 #76791 üzenetére
Erre voltam kíváncsi, hogy indokokkal támassza valaki alá, hogy miért ezt vagy miért azt, és miért ne vegyek mást.
Így valószínű, hogy akkor az AC57U lesz.Köszönöm
-
őstag
válasz Gubek-Einste #76783 üzenetére
Köszönöm!
-
Aurig@
őstag
válasz TeeJay #76794 üzenetére
Mint írtam, nekem ezek másodlagos szempontok. Teljesen mindegy, hogy tudja vagy nem az AC-t. Légy szíves olvasd el a 76790-es válaszom, abban benne van minden. Nem lényeg a több száz megabit, sem az, hogy a földszinten is fogható legyen a wifi /hatodikon lakunk/. Kizárólag három telefonnak kellene, néha /készülékenként nagy sávszélesség sem feltétel/. A vezetékes net a mérvadó.
Ettől függetlenül az Asus lesz valószínű.[ Szerkesztve ]
-
fireman123
őstag
Sziasztok, pár perce meg is érkezett az értesítés, hogy a kiválasztott postán átvehetem az Alzánál tegnap megrendelt Asus AC57U routert a kuponos 11e ft-os áron, köszönet a kuponkódért [Czimby] -nek.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Mennyire ajánlott egy TP-LINK AC1900 C9 Ver 2.0 router? Most itt lényeges, hogy a 2-es verziójú modellről lenne szó.
A jelenleg használt Asus routerem wifi jelerősségét gyengének találom a korábbi Asus modellekhez képest is, lehet kipróbálnék egy ilyet.Vagy önmagában, vagy hatótáv kiterjesztő eszközként.
-
addikt
Sziasztok
4g-s hordozható routerből milyet érdemes venni
Jó lenne ha tudná az 5ghz-t és kibírna 8 órátiPhone 16 pro, Apple watch7, iPad Air5 M1,
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest