- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fáraó
őstag
-
mr_knight
senior tag
Sziasztok !
Szeretnék egy otthoni hálózatot létrehozni egy Wlan Router-rel. Csak nem tudom, hogy melyiket vegyem meg. Kettő gépem van, az egyik gépbe kábelen jönne a net a router-ből, a másikba Wlan-on keresztűl. Olyan 10-15eFt körül gondoltam a Router-t, de ha van jobb, plusz pár ezer forintért, akkor inkább azt venném. Melyik Wlan Router-t ajánljátok erre a célra ? És Wlan kártyát is kellene venni a másik gépbe, mivel az nincsen most jelenleg benne.
Ui.: Szeretnék torrentezni is, töltögetni stb. Egyszóval stabil legyen a Router ne fagyogasson és legyen rajta valami jelszós védelem, hogy a szomszéd ne tudjon rácsatlakozni a netemre. Annyira nem vagyok benne a témába sajnos. -
wirelesser
csendes tag
-
shev7
veterán
válasz wirelesser #1504 üzenetére
mindkettoben wds kell, es szerintem akkor egyik sem tud wifi klienseket fogadni (hacsak nem tudja a hybrid uzemmodot)
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
wirelesser
csendes tag
-
shev7
veterán
válasz wirelesser #1506 üzenetére
1495-os hozzaszolasomban van jol leirva, csak biztos nem jo gombot nyomtam a modositashoz, tehat megegyszer:
ha azt akarod hogy kabel->router->wifi->router->kabel->gepek akkor mukodnie kell, elvileg ezt tenyleg mindegyik tudja, wds-nek hivjak
ha viszont ezt szeretned:
kabel->router->wifi->router->wifi->gepek akkor mar kemenyebb dio. Ezt hybrid modnak hivjak, (vagy valami hasonlo) es nem mindig mukodik
AZ a baj, hogy a fogalmakat nem konzekvensen hasznaljak a gyartok, az elso esetet hivjak wireless bridgingnek, a masodikat wireless repeating. Aztan ott van meg az universal repeater, ami repeaterkent tud mukodni, ugy ohgy a masik feltol nem koveteli meg a wds modot.
Amilyen sokszinuek az elnevezesek ugyanolyan sokszinuek a beallitasi valtozatok is sajnos...
[Szerkesztve]''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
lac12345
csendes tag
Hello
Routert szeretnek venni.Eddig nezegettem a WRT54G GL GS. De mostz bukkantam ra az ASUS WL500G premium routerra .Ebbn elvileg van usb port is es akkar egy usb vinyot is ra lehet kotni es szamitogep nelkul lehet vele letolteni FTP torrent oldlakrol.
Van valakinek tapasztalata ez ugyben ??
Jah midnekep olyan routert szeretnek venni amit a kesobiekben lehet esetleg okositani is .
Szal linuxosat ez ha jol tudod oylan. HA esetleg valaki tud egy listat hoyg mely routerek okosuithatok azt nagyon megkoszonnem.
Vagy letezik e mas router is amire szinten lehet usb pen driver vagy hdd kotni es ugy toltogetni ??
Nagyon koszonoma valszokat
[Szerkesztve] -
mr_knight
senior tag
-
lac12345
csendes tag
-
lac12345
csendes tag
-
mr_knight
senior tag
válasz lac12345 #1512 üzenetére
- A beépített USB portra külső USB-s merevlemezt lehet csatlakoztatni. Megosztható vele mindenféle tartalom.
- Fájlletöltési funkció számítógép nélkül!
Magyarul csak FTP-zni tudsz rajta, torrent oldalről letölteni nem ! Az FTP-ről amúgy, lehet letölteni, és feltölteni is egyben. -
betonfal
csendes tag
* Kimeneti teljesítmény: 802.11g:14~16 dBm, 802.11b:16~18 dBm
* USB csatlakozó: 2 x USB 2.0
* EZSetup gomb: Az egyszerű beállításokhoz tartsa nyomva 5 másodpercig
Érzékenység:
* 74~-75 dBm @54 Mbps
* 87~-88 dBm @11 Mbps
* 95~-97 dBm @ 1 Mbps
Alkalmazások:
* Download Master: ftp, http és BT (BitTorrent) letöltések kezelése
* Hálózati helyek (CIFS szerver)
* UPnP AV Média Szerver Eszköz
* FTP Szerver
* WebCAM Szerver
* Nyomtató Szerver: TCP/IP (LPR, támogatás a Windows XP, Windows 2000 és MAC OS rendszerekben)
Kezelés:
* Smart Wizard böngésző alapú adminisztráció
* Sávszélesség-szabályozás
* Távoli hozzáférés
* DHCP Szerver, WAN DHCP Kliens
* A konfigurációs fájlok mentése/visszatöltése
* Frimware frissítés web böngészőn keresztül
* Firmware visszatöltés
* Eszköz felismerése
* Tűzfal: NAT & SPI (Stateful Packet Inspection), QoS támadás védelem,
* betörésvédelem naplózási funkcióval.
* Adatátvitel: 802.11g: 6, 9, 12, 18, 24, 36, 48, 54 Mbps; 802.11b: 1, 2, 5.5, 11 Mbps
* Biztonság: 64/128-bit WEP; WPA/WPA2/WPA-PSK/WPA2-PSKA windows új ismeretlen hardvert talát...???...Fenébe megint bennehagytam a csavarthúzót :D
-
Chandler
senior tag
hali
most tervezem leváltani a d-link di 604 es routerunket, mert a wan to lan csak 3 Mbps és most fogják chellót emelni nekünk 10 Mbps re
keresgeltem neten es 2 jeloltet talaltam:
1. AirLink101 AR504 [link] elég noname nek tűnik de a wan to lan sebessege 91 Mbps + ez nyerte a tesztet a toms hardware en
2. Edimax BR-6104K ez meg nem noname viszont ''csak'' 27 Mbps et bir
melyiket ajánljátok?
szerk.: más router ek is szóbajöhetnek
[Szerkesztve] -
lac12345
csendes tag
Halli
A ASUS WL500G premium rol azt irjak hogy lehet vele torrentezni html rol letolteni FTP zni szamitogep nelkul.PEN drivera vagy kuldo vinyura tudja leszedni a dolgokat.Ezen kivul webszerverkent is mukdoik vagy ftp szerverkent is.
Lehet hozza WEB camerat csatlakoztatni usb keresztul meg egy csomo hasznos funkcioja van.Linux alapu a firmware igy egy halom okositott frisites is elerheto hozza.
DD-WRT OPENWRT OLEG fele cuc. Ugy halottam az OPENWRT es AZ oleg es cuc a legjobb hozza mert a DD-WRT az nem tamogatja az USB drivet msaik ketoben meg van es van rajta torrent kliens is .
Gooleban keresgeltem es meg talatam egy hasonlo routert Linksys WRTSL54GS sajna arat nem talatam hozza de azon is van egy usb prot monjukazt nemmtudom hogy azt is lehet es hasznalni letoltesre vagy az csak file megosztasra valo monjuk kulso vinyo hozzarakasa es megosztod a halozatban.De az is jonak tunik .Ha esteleg ismeri valaki ezeket a routereket irjon mar egy par szot . Nagyon erdekelne a dolog
Koszonom szepen -
meone
tag
Sziasztok
Nekem egy olyan problámám lenne hogy wierles-es a netem és a gépet el szeretném tenni máshová és úgy gondoltam hogy veszek egy Wi-Fis routeret ami át váltja kábelre a net-et. Csak az a baj hogy a szolgáltatom MAC cím alapján azonosít és Fix statikus IP- van. Nem lehet új mac cimet reggelni mert ez a szolgáltató tudta nélkül menne.
A router nek egyszerre kéne tudni emulálni a maccímet és a statikus IP-t.
Ismertek olyan routert ami ezeket tudja egyszerre . Én erröl hallotam: asus wl500 de árat sehol nem találok. Nem tudjátok hogy kb menyibe kerül egy ijen?
Megpróbáltam érthetően le írni mindent remélem sikerül.
Köszi mindenkinek aki tud segíteni.Elnézést kérek mindenkitől a helyes írásom ért :)
-
Atlantis
veterán
MAC klónozást szinte minden router ismer. Engem is MAC alapján azonosítanak a szolgáltatónál, klónoztattam a routerrel és gond nélkül csatlakozom.
Amúgy miazhogy nem lehet új MAC-et regisztrálni? Olyan szerintem nincs, át kell írniuk, ha kéred. Meg miért ne tudhatna arról a szolgáltatód, hogy routert építesz a hálózatba? Semmi közük hozzá, hacsak odébb akarod tenni a géped és nem akarsz madzagokkal vacakolni.>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
meone
tag
válasz Atlantis #1518 üzenetére
Már írtam egyszer nekik és akkor azt írták vissza hogy majd ők jönnek és beszerelnek egy briget kb 10K -ért . Meg mikor akartuk kötetni a netet akkor is megrendeléstöl a bekötésig kb 3 hét telt el meg vagy fél napig itt dekkoltak.
Úgy hogy úgy döntöttem hogy inkább majd én elszerencsétlekedek vele és akor úgy építem megamnak ahogy én akarom.
Amúgy meg sajnos nem DHCP-s a net hanem satikus és azért akanám hogy a router tudja a statikus ip-t és a maccolát egyszerre.
Azt tudom hogy ezek alapfunkciók.
Amúgy ezen a routeren gondolkodom: asus wl-500g premium wlan router . Mert azt mondták hogy ez tudja mind a kettőt egyszere. Csak még először szét akarok nézni alaposan mielőtt beruházok.Elnézést kérek mindenkitől a helyes írásom ért :)
-
Magnat
veterán
Hi,
sorry, h 2 fórumba is beírom, de csak most láttam, h van külön egy ''milyen routert'' totyik is ... szóval jól látom, h az Asus routereknek (WL 500, 520, 530G) nincs AP módjuk vagy csak nem tüntetik fel külön? Ha nincs, milyen eszközt ajánlotok, ami routerként és AP-ként is műxik? Wpa+PSk legyen rajta, más elvárásom nincs ...̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
paramparya
őstag
Az Allied Telesis Corega WLBAR-AB típusú modem + wifi ap + router vajon mennyire megbízható? [link]
Még nem nagyon találkoztam ilyen kombinációval, nem tudom mennyire jók ezek... -
mr_knight
senior tag
Canyon CN-WF514M -ról mik a vélemények, ha vannak ?
Érdekelne ez a Router is. Olcsó és 3 antennás. -
paramparya
őstag
válasz paramparya #1521 üzenetére
Közben már megvettem, de még a dobozban figyel, várom hogy bekössék a netet
Írok, amit van tapasztalat, és nem felejtem el -
adeon83
tag
Szevasztok!
Ezek közül melyiket érdemes megvenni:
SMC 108MB/s WBR14T-G Router 15.000 HUF (én ezt néztem ki)
SMC 54Mb/s WBR14-G Router 11.000 HUF
ASUS WL520G Wireless router 54Mbps 15.000 HUF
Canyon CN-WF514M 54Mbps MIMO Wireless Router (3 antennás) 18.000 HUF
Edimax EW7209APG Wireless Access Point + 5x LAN 54Mbps 14.000 HUF
D-Link DI-624+ Air+ Wireless DSL 20.000 HUF kb
MSI RG60G + Turbo (Wireless, 54Mbps) 14.000 HUF
Ha van egyéb ami említésre méltó, szívesen fogadok.
Köszi''Egyszer egy lány felhívott: Gyere át, nincs itthon senki! Átmentem, tényleg nem volt otthon senki'' Rodney Dangerfield
-
adeon83
tag
válasz mr_knight #1525 üzenetére
Értem, köszi az infot.
Ami engem tulajdonképen érdekel, az az egyes márkák/tipusok hatótávolsága. Jelenleg egy linksys-em van, hatótávolsága tök jó (4 szóbán is átviszi a jelet, méghozzá ''Nagyon jó'' jelminősítéssel, de sajnos állandóan reset-elni kell, mert elmegy rajta a hálózat v. az internet.
Esetleg a fentebb említettek közül melyiknek a legjobb a hatótávolsága/jelerőssége.
Köszi előre is.''Egyszer egy lány felhívott: Gyere át, nincs itthon senki! Átmentem, tényleg nem volt otthon senki'' Rodney Dangerfield
-
p2os
csendes tag
válasz adeon83 #1524 üzenetére
Hali! Én SMC-vel szívok már szóval ...
http://prohardver.hu/f.php?mod=40&id=337914
ASUS ra cserélem majd (Asus WL-520g 125Mbps 4 portos) Erről csak jót és megbízhatót hallottam/olvastam no meg nekem eddig bármilyen ASUStermék tökéletesen bevált, igaz kicsit a zsebbe kell nyúlni.) Átkozom a napot mikor SMC-t vettem
[Szerkesztve]p2os
-
veen
csendes tag
hali
kellene egy kis segitség,azt szeretném megtudni hogy két ház között (távolság max 30 méter,van optikai rá látás a két szoba közt) milyen tipusú-márkáju routert ajánlanátok ha ti csinálnátok az internet meg osztást.az az milyet vegyek
sürgös lenne
elöre is kössz a választ -
halaszlo
csendes tag
Sziasztok,
Szükségem lenne egy tippre, hogy milyen vezetékes routert vegyek.
Fő szempont: legyen atom stabil
Miután már behálóztam a lakást, ezért lehet vezetékes is. Viszont azt hittem (nagyon naívan , hogy nincs olyan, hogy rossz router, ezért megvettem a legolcsóbbat (Tenda). Működött 2 hétig, aztán már setupolni sem tudtam. Reset 2szer 3szor, megy az egész a kukába.
Szóval mit vegyek, ami a torrentezést is bírja és az elkövetkezendő 20 évben nem kell resetelni, és ha ránkdől a ház, a romok alól tudok küldeni egy segélykérő emailt? -
Fauszt
senior tag
Hello!
[link] erről a routerről van valakinek valami infoja arra vonatkozóan, hogy mennyire működik stabilan, mennyire bírja a több szálas kapcsolatokat és egyebet resetelés nélkül?
A képességeihez képest olcsónak mondható...
Továbbá érdekelne, hogy milyen routerek tudnak broadcast címre forwardolni, mert legtöbb router nem eszi meg, bizonyosakba be se lehet írni a 255 végű belső hálós ip címet, míg mások elfogadják, csak épp nem működik. Bármilyen router típus érdekel, ami biztosan tudja... -
rendiboy
tag
Sziasztok!
Bocsánat, ha rossz helyre írtam, de lenne egy egyszerű kérdésem.
Ha veszek egy vezeték nélküli routert, megoldható-e az, hogy egyszer a nagyszobába lévő gépen netezzek, egyszer meg a lenti nappaliba lévő laptoppal? Mind ezt természetesen nem egy időben és sávszél felezés nélkül.Filmelőzetesek: http://www.film.origogsm.hu
-
shev7
veterán
válasz rendiboy #1531 üzenetére
egyidoben is megoldhato savszelfelezes nelkul, ugyanis a router alapbol (sot a legtobben nincs is beallitas ra) nem fogja felezni a savszelt. Biztos hallottad mar azt hogy Best Effort. A routerek is igy mukodnek
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Haby
tag
sziasztok
Olyan kérdésem lenne, hogy szeretnék venni 1 wifi-s routert max 15-20 huf-ot szánok rá, milyet vegyek mik a tapasztalataitok?
[Szerkesztve] -
kisninja
őstag
Mi a véleményetek egy 3 com 3CRWER100-75 [link]routerröl. Ha jól számoltam a távolságot akkor beltérbe 122m kint 700m ha hatósugara.
Van valakinek valamilyen tapasztalata, vagy aáljatok jobbat.powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
Tommynexplo
csendes tag
-
macilaci78
nagyúr
Újra itt.
Ajánljatok valamit, ami:
- wifis,
- mondjuk 108-as, esetleg 125-ös,
- netmegosztásra alkalmas a szolgáltató bánatára...,
- vinyót tud kezelni (mindegy, hogy ATA, SATA, USB),
- a vinyót legalább a lanban fájlszerverként tudja kezelni, de nem baj, ha ftp-re is tudja, bírni,
- hatótávolsága meggyőző!
- nem baj az olyan ficsőr, hogy az egyes eszközök sávszéljét tudom korlátozni...
Lécci, konkrétumot írjatok például a hol, mennyiért kérdésekre is, akár privátban is, ha van totyikja, az is jöhet. (Szegedi lakos vagyok.)
[Szerkesztve]Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
priti
addikt
válasz kisninja #1537 üzenetére
Na a specifikációt azt nyugodtan a füled mellé teheted, ha a hatótáv a fő szempont akkor olyan routert kérj az eladótól ami tud viszhangból dolgozni, beltérben a valós hatótávot sohasem fedi a specifikáció, hacsak nem tekinted hatótávnak azt, amikor hol van kapcsolat hol nincs.
Hardverlesen
-
macilaci78
nagyúr
válasz macilaci78 #1538 üzenetére
#1538 [link] Router
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
shev7
veterán
válasz macilaci78 #1541 üzenetére
asus wl500g premium
-
eszement24
aktív tag
Sziasztok milyen routert érdemes venni sima, tehát NEM wirelesses kategóriából ami megbizható?
-
Lackó86
tag
Sziasztok!
NEKEM VAN egy ELADÓ Routerem Gyári bontatlan! SMC WBR14T-G egyébként!
108Mbps-es vezetéknélküli router 4 100Mbps-es porttal. wow Akit érdekel írjon bátran!
mailcímem: jambor_laszlo@yahoo.com további jó böngészést! bye!jambi
-
veterán
hali emberek.
használ valaki tp-link tl-r460-as router-t?
gyengeségeire és erősségeire lennék kiváncsi.
egy ismerős lebeszélt az smc-ről és ezt ajánlotta. kínai cég (-.-) de a linksys-nek gyárt routereket, szóval remélhetőleg a saját termékeit is olyan jol csinálja meg csak fél áronॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °
-
hektor24
aktív tag
válasz eszement24 #1544 üzenetére
Üdv!
Én már több, mint 1 éve használok D-Link DI-604-es routert és teljesen meg vagyok elégedve vele, a menüje is elég jó, egyszerű kezelni. Az ára 7-8e Ft környékén van. -
veterán
válasz hektor24 #1549 üzenetére
jovan
időközben (ma) meglett a szerkezet. elég jól konfigolhatónak tűnik. netem még nem jött meg, az majd a hét 2. felében már itt lesz és akkor le tudom tesztelni net mellett isॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest