-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
-
bluyoo
nagyúr
válasz andree04 #44254 üzenetére
"Azt hiszem ezt nekem akartad irni" Igen!
"de ha egy FX-be letiltjuk a szálakat modulokat akkor már majdnem olyan erős lehet az egyszál alkalmazásokban mint az intel?" Nem hiszem.
Na meg alapból ha egy program nem használja ki az összes magot akkor a használt magoknál automatikusan emel az alap frekvencián mindkét gyártó CPU-ja.És ehhez nem is kell letiltani semmit.
Intel esetében:[link]
AMD esetében: [link](#44253) BomiBoogie
Félrement![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Lyndon #44258 üzenetére
Szívesen!
"Az ASRock lapok nem gagyik?" Az ASRock mára eléggé felszívta magát szóval nem rosszabb mint a konkurencia. Viszont még mindig az egyik legolcsóbb megoldásokat kínálja (persze lehet jobbat de nem annyiért). Mindhárom ajánlatba SATA3 és USB2 támogatású lapok vannak a legújabb chipset-el szóval modernnek is nevezhetőek.
"Illetve a Kingston RAM-ok is inkább alsó kategóriásak, nem?" 1866MHz -es alsó kategóriás RAM?
A KHX1600C9D3/4G -ből meg nem egy darabot építettem már gépekbe idáig egyikkel sincs probléma. Semmiképpen nem nevezném alsó kategóriásnak.
De ha Geil akkor ott a GEIL 4GB Enhance CORSA DDR3 1600MHz CL9 GEC34GB1600C9SC 10K-ért (nem hinném hogy ezzel kategóriát lépnél ).Bazinga!
-
anarkee
csendes tag
Üdv!
Mi a véleményetek érdemes lenne kivárni az új 1150-es alaplap-proci generációt ?
Max aug közepéig tudnék várni, addig vajon kiforrja magát a dolog ? Értem ezalatt, hogy esetleg kinövi az ilyen első szériás gyári hibákat ( már ha lesz ilyen ).
Jelenleg egy Asrock extreme4, i7-3770k, Sapphire HD6850 2GB, Corsair vengeance 1866 2x8GB Van betervezve, ebből a RAM+videokari adottak, a lap+proci 120k nagyjából, ennyiért venném meg max az új generációt is, lesz talán ennyiért használható megoldás?
Felhasználás 80% játék 10% videóvágás 10% egyéb aminek mind1 a config.
Szóval érdemes addig szenvednem a jelenleg elég keményen haldokló géppel? -
nuwbi2
csendes tag
Hello!
Hatalmas nagy gondolkodások között vagyok! Egy gépet rakok össze , saját magam részére, de nem tudom eldönteni milyen processzor legyen a vasba... Ugyan is nagyon sokan azt mondják a két processzor szinte ugyan az, egy-két dologban a régebbi veri az újat, de nem tudom hogy számomra melyik lenne a jobb választás.
Amire szeretném használni a gépet, az főleg játék, film, net, és néha napján photoshop (egy két honlap design készítése) . Játékokból is egy kettő amit fontosnak látok : Assasin creed I- legújabb részéig , Counter-Strike:GO , GTA összes. De főleg az első két játék!Szóval a két proci:
Szeretném ha segítenétek mert pár ezer Ft eltérés számomra nagyon nagy teher.
Köszönöm a segítségeteket.
ui.: Jah és a én úgy gondolom hogy vagy teamgroup 8gb elite, vagy kingstone hyperx blu 8gb lesz mellette.
-
bluyoo
nagyúr
válasz nuwbi2 #44262 üzenetére
Hi!
Egyiket se. Ha teheted, inkább az FX-6300 -at válaszd.
AMD Phenom II X4 965 , FX-6100 , AMD FX-6300.Többet kéne aludnod, mostanában nem vagy formában.
[ Módosította: BomiBoogie ]
Bazinga!
-
-
Algotis
addikt
Az i5-3330 és az i5-2400 között mekkora eltérés van teljesítményben, és kinek a javára?
Androidos Outlookból küldve
-
Ivy.4.Ever
őstag
Sziasztok!
Egy Athlon X2 270-es integrált mobil Radeon HD3000 és egy Intel G550-es közül kell válasszak. A különbség árban nem sok, de teljesítményt nézve nem akarom elhinni hogy valóban ekkora az eltérés. -
Ribi
nagyúr
válasz Ivy.4.Ever #44272 üzenetére
Miért, mekkora a különbség és miben?
-
bluyoo
nagyúr
válasz Ivy.4.Ever #44272 üzenetére
Szerintem inkább az Intel Celeron G1610-et válaszd egy árban van az Intel Celeron G550-el de erősebb/újabb CPU, magasabb frekvenciájú memóriavezérlő, plusz 22nm-es gyártástechnológia, szóval kevesebbet is eszik .
Celeron G1610 Ivy alapokon
Vagy AMD FM2-es alapon AMD A4-5300 -at (Radeon HD 7480D iGPU). AMD A4-5300 teszt[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Ribi
nagyúr
válasz Ivy.4.Ever #44274 üzenetére
Igen, a szintetikus vackok mutatják, de a többi alkalmazás (winrar-on kívül) szinte semmi különbséget nem mutat.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz bluyoo #44275 üzenetére
Én sem ajánlanám a két magos Athlont, nekem 250-em volt (aztán a nejemé lett), és bizony sokszor nagyon lassú volt (nVidia nForce 6150 integrált VGA-val). Kapott februárban helyette egy 9000,- forintos G540-et, és bizony nagyon sokat gyorsult a gép. Annál pedig sokkal fejlettebb a G1610, alig drágábban.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Ribi
nagyúr
válasz Bogyó bá' #44277 üzenetére
Én itt melóban x2 240-et használok. 2G ram volt hogy elfogyott, de 4-el már sosincs ilyen gond és virtuál gép is vígan szalad rajta. Monjuk ebben SSD van.
Viszont én is a G1610-et venném, már csak azért is mert a memó jóval olcsóbb és a cpu sem drágább, de gyorsabb. Szóval nem sok minden van az X2 mellett. (bár biztos kapni DDR3-as lapot X2 alá). Legolcsóbb lap elég valószínű mindegyik alá. Csak figyelni kell a VGA kimenetre a lapon. Mert van hogy lehagyják.[ Szerkesztve ]
-
Ivy.4.Ever
őstag
Szerintetek sem érdemes várni a Haswellre mert úgyis drága lesz?
-
aAron_
őstag
válasz Ivy.4.Ever #44279 üzenetére
szerintem ez az egyéni preferenciáktól függ, általánosságban azonban elmondhatjuk, hogy nem éri meg
What is your ikigai?
-
bluyoo
nagyúr
válasz Ivy.4.Ever #44279 üzenetére
Mire az alsó kategóriás Haswell -ek megérkeznek megőszülsz ..... szóval szerintem nem érdemes várni rá.
(#44277) bogyo112
[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
-
Algotis
addikt
-
xtevo
őstag
Urak!
ArchiCAD-hez, illetve Cinema4D, Rhino stb. progikhoz i7 2600 vagy i5 3570 procit ajánlanátok? Tuning nem szempont, árban kb. egy szinten lennének (oem új vs bolti új). -
törölt tag
Sziasztok!
Jelenleg egy AMD Athlon II X4 631-es procim van. Viszont ma elfilóztam rajta, hogy lecserélem egy Intel G2020-ra abban az esetben, ha az Intel erősebb. Szerintetek megérné? Játékokhoz melyik a jobb? Maradjon az AMD? Egy 7770 OC kártyával küldeném. -
-
JóGeri.
tag
Sziasztok!
Volt már részem überkirály vga és mégkirályabb proci használatában!
Addig volt jó amíg megvettem,összeraktam,és eladtam!
Most egy átlagos netezős, kicsit gémör pc-re gondoltam.(főleg a bf3 acc. miatt)
Na a terv a következő!
Úgy szeretnék bf3-azni h nem i5 v i7, hanem egy bikább 2 magos intellel odaverek neki! (nem biztos h sikerül,de meglátjuk..)
Egy olyan konfigot akarok amivel medium közeli beállítással "elküzdögetne" a bf3-al..
Ebben szeretnék tanácsot kérni h melyik bika 2magos legyen?Ilyen konfigra gondoltam:
Core2Duo E8400 párosítva egy Gtx260-al,és 4gb ram.
Jó lenne ez legalább medium "szettingz"-hez?
(aki csak egyszerűen hülyének tart, annak nem kérném a válaszát )
Kösz előre is..
Üdv,
JóGeri...ne érezd magad feljebbvalónak, nem tudod kivel beszélsz!
-
JóGeri.
tag
De ne mondjátok már h egy e8400 nem képes akadás mentes BF3 futtatásra?
Nem akarok ultra fullhd bf3 64playeres bitangmapokon nyomulni...De ne mondjátok h képtelen akadásmentes futtatásra.. (hát mire va a sok tecső.com videók? rengetegen nyomják ott is e8400-al....ne érezd magad feljebbvalónak, nem tudod kivel beszélsz!
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel