- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cheesy
őstag
Csendes gépet akarok, ezért is van a jelenlegi procin (Q6600 G0) Alpenföhn Triglav, feltételezem FX-8350-re is van csendes hűtő.
Tényleg durva az AMD, a TDP-k így alakulnak elvileg:
Q6600 G0 ---> 95-105W
AMD FX-8350 ---> 125W
i7 2600K ---> 95W[ Szerkesztve ]
www.vakbelmutet.hu
-
brd
nagyúr
válasz Cheesy #43152 üzenetére
Az ilyen i7-ből csak tuninggal tudok 95W felettit még Prime95-tel is kisajtolni (legalábbis a CPU saját fogyasztási adatai alapján, amit pl. az AIDA64 is kiír, de az UPS szerint kb. stimmel az adat), az AMD meg simán bekajál annyit, a PH!-s teszt alapján is sajnos. A csendesség kevésbé a hűtendő CPU, inkább az átgondolt tervezés függvénye.
The only real valuable thing is intuition.
-
LobiDrg
aktív tag
Sziasztok.Egy GTX660 mellé milyen processzort ajánlanátok AMD fronton ? Egy Phenom II X6 jó választás lenne hosszútávon ?
-
aktív tag
válasz Cheesy #43152 üzenetére
Vegyél (tudom ajánlani) I7 2600S processzort, az egy teljes értékű I7 csak 65w fogyasztással
4 mag, 8 szál, 65 watt fogyasztás, igazán nagy teljesítmény! Mi kell még? A Q6600 pedig nem egy kimondott tetű, de hihetetlen hogy mennyivel gyorsabb egy i7 ! Nem beszélve arról, hogy mennyivel csendesebben hűthető.
Üdv
Z.
OEM = alaplap dobozát kidobták, hátlapját elhányták..
-
tranceplanet
addikt
-
LobiDrg
aktív tag
válasz tranceplanet #43159 üzenetére
A lap már megvan Egy Asrock 970 Extreme 3 személyében.Másikat nem tervezek venni egy ideig Most egy Phenom II X4 945-öm van amit 3.6 Ghz-en hajtok
-
aktív tag
válasz stratova #43160 üzenetére
Jogos, de az egyik kollégánál (nem akarok reklámot csinálni neki, ezért csak azt írom le hogy 576 piros pontja van ) mindig akad ilyen jóság, jó áron
a1200 eltűnt, mi lett vele?
Már én vagyok kíváncsi, hogy milyen gépet rak össze..
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz stratova #43163 üzenetére
Nagyjából elolvastam amit írt, és amit írtatok neki, igazán segítőkészek vagytok. De azért ez sok volt És még én vagyok a hezitálós, döntéseket nehezen hozó körülményes ember..
Kollégám szólt, hogy ügyködik valamit a TMK-ban. Mondom megnézem már.. Ultra brutál ASRock FM2-es lap, A10 5800K processzor, 2400 MHz-s memóriák, és Samu 128 GB SSD.. Holnap megnézem,hogy megy az új szerzemény.
[ Szerkesztve ]
-
anytime
őstag
En sem vagyok konnyu eset, bluyoo es Potzee ezt pontosan tudja, hisz nagyon sokat segitettek nekem eddig is, mint ahogy az egesz PH tarsadalom
Nem azzal volt a gondom, hogy korultekinto volt es akar is lenni, ez tisztelendo, csak a stilus ..., az volt eros.
Na, mindegy. Ettol fuggetlenul a konfigjara en is kivancsi leszek, remelem sikerul majd egy olyan vasat osszehoznia, amivel elegedett lesz! Ha a PH-n mulik, biztosan.
[ Szerkesztve ]
-
LobiDrg
aktív tag
válasz csucsbicep #43167 üzenetére
Néztem a 6300 tesztjét és nagyon megtetszett de még mindig ott van a 8320 és nem igazán tudok dönteni. Hosszútávon milyen teljesítménybeli különbségek jöhetnek ki szerinted a két proci között ?Megéri a 8320-at venni drágábban ? A 6300-nak nincs olyan rossz ára szerintem
-
Cheesy
őstag
Az összehasonlításban (i7-3770S vs i7-2600S) az az érdekes, hogy míg a 3770 többet tud, kevesebbet fogyaszt 18W-al Az integrált grafikus megjelenítő érdekes, hogy a dual-displayt csak a 2600S-ben tudja, bár úgyis külön vga-t veszek, tehát a nyertes itt a 3770S.
Hogy ha pedig a i7-3770S vs i5-3570 összehasonlítást vesszük alapul, akkor meg úgy néz ki, mintha az itt szereplő i7 az i5 Hyperthreadinggel felszerelt változata lenne, még az órajelek és a gyorsítótárak is majdnem azonosak
Jó ég, abba még bele sem gondoltam, hogy milyen monstre vga + alaplap páros kell, hogy ezt kihajtsa
[ Szerkesztve ]
www.vakbelmutet.hu
-
aktív tag
válasz Cheesy #43169 üzenetére
Figyelj!
Bár a cuccaimnál még 2600s szerepel, már 3770 van a gépemben. Az a véleményem, hogy bitang jó processzor mindkettő. Én eredetileg 3770-et akartam, de akkor nem volt annyi pénzem, most viszont összejött rá a keret, és váltottam. Pár évig megint nem turkálok a gépben, csak ha ki kell porolni
77 watt fogyasztással alig van hőtermelése (én egy alpine 7GT rev2.0-val hűtöm) semmi hangja! Viszont villámgyors, ezt ugye mondanom sem kell..
Jól jársz vele, tetszeni fog!
-
-
-
LobiDrg
aktív tag
Akkor a 6300 lesz a nyerő.Az jobban passzol a lapomhoz úgy is és így legalább a a végösszeg is barátibb lesz valamennyivel Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek
-
Elydan
aktív tag
Sziasztok,
gépet szeretnék upgradelni. Jelenleg egy régi s939-s gépem van athlon64 3000+-os procival. (videókari: msi 7900gto) Sajnos elég keveset tudok a proci upgrade-re szánni, ezért az alábbi procit néztem ki:
INTEL Celeron G550 2.60GHz 1155 BOX
Nagy kérdés, hogy vajon ez a proci elég-e win7 alá, illetve milyen kártyákat tud kihajtani? Egy 6670-et vagy 7770-et ki tud hajtani? 1440*900-as felbontásban szeretnék néha játszani. (Skyrim, AvP, Age of empires III)
köszi
Elydan -
atti_2010
nagyúr
válasz Elydan #43176 üzenetére
Ha olyan kevés pénzed van AMD -s procit kellene válasz mivel magasan verik az Intelt ár/teljesítmény egy FX 4300 -al is jobban járnál mint azzal a földig lebutított Celeronnal.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Elydan
aktív tag
Sziasztok,
köszi a válaszokat. Ha kihajt egy 6670-et meg szépen fut rajta a windows akkor én már elégedett leszek.
Nem tudom jó amd procit néztem-e, de a fx4300 kb 31 k míg ez 11k Vagy amellé már nem kell videókártyát venni?
-
-
laxus
csendes tag
Sziasztok!
Egy Celeron Dual-Core G540 2.5GHz 2gb rammal elegendő mindennapi használatra? Internetezésre, tv-n hd filmet nézni, amolyan nappaliban üzemelő olcsó mindenes pc-nek, ami nem eszik sokat, ha megy egész nap.
Meg még érdekelne, hogy ez körülbelül milyen core 2 duos processzor teljesítményének felel meg? (Azért kérdem így, mert napi szinten járnak nálam core2-es gépek és ahhoz tudnék viszonyítani) -
tranceplanet
addikt
Én is azt mondom, felejtsétek már el az alsó szegmensben a sandy-ket! G1610 alatt nem érdemes procit venni, ezekben értelmes HD2500 IGP van. 11 ropi az ára, nem hinném, hogy megfizethetetlen.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
MurdR
veterán
Sziasztok. Én csak netre hasznélom a gépet, meg pár überrégi játékra. Most egy AM2es laphoz egy 3800+os amd proci társul. megéri ezt lecserélni egy 6000+osra?
(tudom az se egy mai darab, de néha kevéske a mostani..)
köszi a segítséget
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
bluyoo
nagyúr
válasz Csabee. #43187 üzenetére
"alaplappal ugye menni fog?" Igen! Processzor támogatási lista
"A processzor 100% hogy támogatja az alaplapi vga-t? " Az IGPU a CPU-ban van szóval inkább az alaplapnak kell támogatnia.Bazinga!
-
orbano
félisten
sziaztok! HTPC gépet tervezek építeni. elég régóta nem foglalkoztam a témával, így le vagyok maradva, hogy mit érdemes venni. annyi fontos még, hogy ilyen alap játékok (cs source, cs go) azért elfutkorásszanak rajta. de alapvetően torrentezős, filmnézős gép lenne, menne éjjel-nappal, így fontos a kis fogyasztás.
gondolom AMD, de mégis miket nézzek?köszi
orbanoA vér nem válik VAZZE!™
-
zsombor22
aktív tag
Sziasztok ti melyik gépet vennétek?
-Core i3-3225+P8Z77-V LE+2x4Gb ddr31600Mhz
-A10 5800K 3,8 Ghz,+ AsRock FM2A75 Pro4 vagy FM2A85X Extreme4+2x4Gb ddr31600Mhz
Ez egy második gép lenne netezésre,filmre ritkán játéka, ami fontos nem szeretnék vga-t a rendszerbe.
Amd-be erősebb videóba,intel talán gyorsabb.Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
atti_2010
nagyúr
válasz zsombor22 #43192 üzenetére
netezésre,filmre ritkán játéka
Viszont ehhez az AMD rendszere jobb mivel úgy sem a CPU limitbe fogsz ütközni hanem az IGP fogy el, ezekre a Trinity APU-k sokkal jobbak mint az Intel, és a fogyasztás is elhanyagolható főleg IDLE és közepes terhelésen.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
atti_2010
nagyúr
válasz Freiherr #43194 üzenetére
Nem vészesen de ha szerencséje van fel tudja húzni 1866 -ra is, a dual chanel ami nagyon fontos és hogy ne 1333 legyen a memória ha lehet.
-
Algotis
addikt
Sziasztok!
Egy Gigabyte 7850 OC 2GB videokártyám van, és ehhez kéne egy processzor a mostani i3-2100 helyére.
Melyik lenne a legolcsóbb olyan proci, ami kihajtaná BF3 közben? Leginkánbb ezzel játszok.
Üdv.(#43199) Grave444: Bocsi, kifelejtettem, hogy Intel kéne, nem akarok alaplapot cserélni, és abból is i5-ös, mert az i7 már elég drága. Pontosan kéne egy modell, hogy melyiket ajánlanátok.
[ Szerkesztve ]
Androidos Outlookból küldve
-
atti_2010
nagyúr
válasz zoltanz #43197 üzenetére
, menne éjjel-nappal
A hordozható gépek nem igazán kedvelik az éjjel nappal üzemmódot és rendszerint 1-2 év alatt be is adják a kulcsot általában egy BGA kontakt hibával.
Algotis Az FX 8350 viszonylag jó árban nagyon jól teljesít BF3 -ban, már az FX 6300 is szépen tolja.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest