-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomko78
őstag
válasz Rypejakten #44851 üzenetére
De játékra meg sokkal jobb a FX , BF4 alatt azért már dadogni fog a intel 4 magos is egy 6-8 magos amd képest
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
Tomko78
őstag
válasz Rypejakten #44853 üzenetére
Nekem volt Phenom II 965 c3 as cpum és most van a FX-6300 és azt mondom FX-6300 jobb játékra ennyi , ha nem akarod megérteni az nem az én bajom , én csak leírtam mi a saját véleményem
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
Rypejakten
addikt
válasz Tomko78 #44854 üzenetére
szarul ertelmezel. nem azt mondtam, hogy az FX6300 rosszabb jatekra, mint egy Phenom vagy egy Athlon, csak tul lenne meretezve a 7770-hez.
ezt eddig ugy negyszer irtam le, de te meg mindig jossz azzal, hogy a 6300 mennyire foldbedongol minden letezo processzort a vilagon.
furcsa. -
Tomko78
őstag
válasz Rypejakten #44855 üzenetére
De amikor szinte ugyan annyiba kerül és kevesebbet eszik a fx akkor ? És hogy ha pl 1 év múlva vesz egy 7870 akkor ? Sziasztok
Kitoltam a keretet, hogy erősebb VGA-val fejleszthető legyen a konfig, és 3-4 év múlva csak VGA-t kelljen vegyek, ne egész konfigot. (már ha ennek van értelme...) A VGA limittől félek, mert hiába az erősebb proci, ha emiatt akár komoly FPS számot bukok, és nem lesz jól használható a konfig. Jelenleg 7770-em van. Esetleg az egész konfig elavul annyira, hogy nem érné meg csak VGA-t cserélni,
-
Rypejakten
addikt
válasz Tomko78 #44856 üzenetére
az Athlon 19k, es Aida szerint 65W-os.
utoljara: elismerem, hogy jelenleg nagyon jo ar/ertek arannyal rendelkezik a 6300, de 3-4 ev mulva lehet, hogy olyan elavultnak fog szamitani, mint a mostani core2quad procik.
szoval aki most ruhaz be egy 7870XT-re / 7950-re, vagy hasonlo kartyakra, annak jo alternativa lehet, de nem hiszem, hogy 3-4 ev mulva nem teljes konfigot kene csereljen, ha fejleszteni akar. -
Casanova*
veterán
válasz Tomko78 #44856 üzenetére
+1 FX-6300
Rypejakten: nem fölösleges a 6 magos proci. hosszú távra a legjobb választás. legjobb ár/érték cpu. szerintem meg 3-4 év múlva is simán helyt fog állni,nem fog az elavulni. hisz 6 magos. az új játékokon még jobban fognak teljesíteni..
[ Szerkesztve ]
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
Tomko78
őstag
válasz Rypejakten #44857 üzenetére
eszerint meg 100 W tdps [link]
-
czanga
őstag
válasz Tomko78 #44859 üzenetére
Össze ne kapjatok ezen, nem ez volt a cél. Felvetettem "mivan ha" dolgokat.
Azt énis látom, hogy míg a szívem a 750k felé húz jobban, az FX 6300 lenne okosabb döntés, mivel 7770 mellett nem lenne hátrányom belőle, illetve ha évek (pl 3) múlva VGA cserére kerülne talán a sor, azt jobban ki tudné hajtani, de ezeknek majd méginkább utána olvasok.
Már ha elég a Corsair CX400 tápom még..FM2-be FX procik érkezése amúgy várható, vagy leáldozóban az a socket? (olvastam itt ilyet is)
[ Szerkesztve ]
-
Axi-Maxi
tag
X4 procik milyen fajta lapokkal tuningolhatók??? csak azt lehet húzni ami szorzó mentes?? vagy megoldható fsb emeléssel is ???
üdv
Igyál vizet Axi fizet
-
szaki1986
tag
Sziasztok!
Új gép vásárlása előtt állok. A legnagyobb dilemmám, hogy AMD vagy Intel?
A gép kizárólag játékra lenne használva (ergo semmi videókonvertálás, renderelés, stb...), ugyanis a Core 2 Duo-m és a Radeon 4850-em már kevés a mai játékokhoz. Jelenleg 1680-as felbontású monitoron játszok, azonban az év vége felé egy Full HD-s TV-t is szeretnék venni, tehát a játékokat a jövőben azon szeretném tolni.Nézegettem procikat, és 2 modell között vacilálok: AMD FX 8320 vs. Intel i5 3470. A teszteket böngészve arra jutottam, hogy Full HD-nál a videókártya az elsődleges tényező (ezt 1-2 hónap múlva vennék csak, egy Radeon 7950-et szemeltem ki). Ugyebár az Intelnek erősebbek a magjai, viszont az AMD 8 magos. A jövőben szerintetek a több mag jobban fog érvényesülni (konzol átirat játékok -> az új konzolok 8 magosak -> valószínűleg a több szálon futó számításra mennek rá)? Vagy mire ez kifejlődik, addigra már ez a 8 magos AMD is mehet a kukába?
Másik kérdés: Ha AMD, akkor milyen chipset-ű alaplap kéne hozzá? Ha nem akarok több GPU-t akkor elég a 970-es lap? Illetve tuning esetén mindenképp érdemes egy normális hűtőbe beruházni, vagy a gyárival is elmegy 4 GHz-ig? (Amúgy nem vagyok egy nagy tuningos, de ha ennyit vinne alapkiszerelésben akkor hadd menjen
Előre is köszi a válaszokat! Üdv!
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
5000watt
aktív tag
2600k val szemezek :9 játék a fő cél persze ,de ki tudja még mi lesz?
valahol előre gondolkodok +10-20-30 ezer nem számít ha több dologra lesz jó a gép időben is
vízhűtéssel hűtöm a cput így is Kás proci meg azért érdekel mert húzható
Tehát inkább előre gondolkodok mert hát később ne kelljen már alkatrészeket eladnom hogy megvegyem a 2600kát[ Szerkesztve ]
Ha kiírnád a telszámot, az árat, meg a várost, akkor már rég megvettem volna.. http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=5000watt
-
bluyoo
nagyúr
válasz szaki1986 #44863 üzenetére
Hi!
Ha már Intel szerintem legyen a legújabb, pl. INTEL Core i5-4570 .
"Vagy mire ez kifejlődik, addigra már ez a 8 magos AMD is mehet a kukába?"
Ha egy Intelt preferálót kérdezel akkor bőven elég 4mag (az új Intel CPU-k is 4 magosak) és ha úgy vesszük a FX-8320 sem igazi 8 magos .... (hozzáteszem én sem hinném hogy jövőre minden Intel tulaj 8 magosra váltana mert gyenge a CPU-ja .... ).
Ha egy AMD-t preferálót akkor 6-8 mag nélkül levegőt sem lehet majd venni .....
"Ha AMD, akkor milyen chipset-ű alaplap kéne hozzá? Ha nem akarok több GPU-t akkor elég a 970-es lap?" Igen de érdemes a chipset-en belül komolyabb darabot választani. Milyen alaplapot vegyek?
"Illetve tuning esetén mindenképp érdemes egy normális hűtőbe beruházni, vagy a gyárival is elmegy 4 GHz-ig?" Az AMD FX-8320 turbo órajele 4GHz szóval annyihoz elég kell hogy legyen a gyári. De alap esetben is ajánlott egy csendesebb/jobb darabra cserélni. Azt a 10K körüli összeget szerintem megéri.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
knsound
csendes tag
Sziasztok. Régi 5200+ -os Athlonról akarok váltani. Nem nagyon követtem nyomon a proci helyzetet szóval azt se tudom ki kivel van . A lényeg főként photoshop, zene és egy kis videó szerkesztésre kellene, játék az minimális lenne. Pénzem nem sok lenne rá, procira max 30k, így csak AMD-be tudok gondolkozni. Melyik típusút érdemes venni? (AM3+, FM2...)
A segítséget köszönöm! -
Dexar007
veterán
Sziasztok!
7790OC mellé mehet az x4 750k ? Itt ph-n 17.5-ért is van ha jól emlékszem. Vagy talán sok is lesz?
VGA-t nem tervezek cserélni addig amíg le nem jár a 3 év garim.Give me your cum,bull!
-
Casanova*
veterán
válasz Dexar007 #44868 üzenetére
mehet,de ahhoz gyúrjál még sokat,mami!
(#44869) czanga : vegyed nyugodtan! nem igen lesz már olcsóbb. FX-6300 legjobb választás! imádni fogod!
[ Szerkesztve ]
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
Dexar007
veterán
válasz dave118 #44871 üzenetére
Nincs semmilyen setup.
7790OC-t vettem pár napja,és beletettem egy asus p5b lapba E4300-as proci mellé. Nem igazán hozott semmi változást,mivel már a 4890-es karim is cpu limites volt. Úgyhogy most új "fél konfigot" nézek.Alaplap,proci,memóriára van szükségem,és az X4 750K eddig a legjobb ár/érték arányú,legalábbis ahogy fentebb olvastam.Casanova: Már ki vagyok pattintva...abbahagytam.VÉGLEG.
[ Szerkesztve ]
Give me your cum,bull!
-
dave118
senior tag
-
tomy0628
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy i5 2500 procit.
Nem értem miért írja ki a cpu-z hogy Intel HD Graphics 1000 (GT1).. Elvileg Hd 2000 van benne nem? Lehet valami driver gond? Előtte i3-am volt azt rendesen felismerte.[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
válasz dave118 #44874 üzenetére
Szerintem a jövőre nézve teljesen fölösleges tervezgetni. Ps4-et fogok venni kari előtt,azzal 3 évig biztosan eljátszogatok,utána pedig az összes mostani csúcs konfigot kukázni kell majd.
Ezért is keresek most egy olyan cpu/alaplap kombót ami jelen pillanatban tökéletesen kiszolgál egy 7790-est.
Egyébként ugyan ezt hallgattam mikor az asus p5b-t vettem az e4300-zal. ,,Kell az az alaplap mert akár a quad-ok is bele mehetnek". Igen,bele is mennek,baromi sokat érek most egy Q6600-zal.+Azt se felejtsük el,hogy az új konzol generáció miatt,megint fel fog gyorsulni a fejlődés,és akár fél évente új vga-kat lehet venni.
Szóval köszönöm nem kell jobb proci ,olyan kell ami éppen csak kihajt egy 7790-et,se több se kevesebb.
Még az is lehet,hogy az X4 750K is túlzás mellé,de végül is 17.5-ért annyira nem vészes ár egy cpu-ért. Az E4300-at anno még 30 körül vettem.Give me your cum,bull!
-
dave118
senior tag
válasz Dexar007 #44876 üzenetére
Persze, teljesen jó hozzá a 750k, plusz még húzni is tudod. Ha átlag gép kell akkor pl Asrock b75 Pro3 + g2020 olcsóbb megoldás. (tudtommal ez is viszi a 7790et)
Én is most vagyok gépvásárlásban, nekem is az a véleményem hogy általában a legjobb ár/érték arányú a jó megoldás.
... Ami ami, az az.
-
Mr. Erikszon
senior tag
3470 vagy haswell?
HD 7950 mellé. -
-
tranceplanet
addikt
-
tomy0628
aktív tag
Erre valaki?
ezt is feltettem már.
Asrock B75 Pro 3 M alaplapom van.[ Szerkesztve ]
-
Audifan
tag
Sziasztok!
Játékra szeretnék processzort venni. Amiket nézegettem: AMD FX-8320/50 v Intel 3570k . Melyik jobb ár/érték arányban? Fogyasztás nem elsődleges szempont.
A videókártya egyelőre egy 6950-es de egy 7950 is tervben van.[ Szerkesztve ]
-
B_ZsOmBeE
csendes tag
Sziasztok. Van egy gyári Acer Aspire 4315 (régi darab már) laptopom. Kérdésem az lenne, hogy a gyári Celeron 530 processzor helyett mi az amit bele tudnék rakni? Itt egy kép ami segíthet.
-
jeni
félisten
válasz B_ZsOmBeE #44889 üzenetére
Aspire 4315 Specifications
tőlük kérdezd meg mi az a max ami betehető,persze itt a hűtésre is figyelni kell.
pdf
bizonyos gyártóknál,modelleknél integrált proci van,ebbe melyik van azt nem tudom.
külföldi oldal pont erről írt. [link] test cpu videoezt írják ebből bármi lehet:Socket P Core 2 Duo (FSB 800MHz)
-
jeni
félisten
válasz B_ZsOmBeE #44889 üzenetére
bizonyos gyártóknál,modelleknél integrált proci van,ebbe melyik van azt nem tudom.
ezt ne vedd figyelembe, utólagosan nem szerkesztettem meg,cserélhető a proci a videó alapján.amúgy a mobilos topikban kérdezzél rá vagy ha van a Acer laptopnak fóruma akkor ott adnak válasz a kérdésedre.esetleg felhívni a magyar Acer képviseletet,boltot,vagy a szerviz átvevő helyet,bár ezt itthon nem javítják,tudtommal csehek javítják ingyenes oda-vissza szállítással történik az Acer javítása
[ Szerkesztve ]
-
B_ZsOmBeE
csendes tag
értem. Ezeket az oldalakat már mind mind átbogarásztam, de nagyon nem jutottam előrébb. Valaki azt mondja jó bele mondjuk egy "X" proci, más ugyanarra a procira nevetve mond nemet. Egyenlőre még várom az okosságokat. Neked is hála
-
kiszpista900
aktív tag
Sziasztok
lenne egy olyan kérdésem...melyik konfig lenne a legérdemesebb játékra?
vga:2db 7790 vga
táp corsair cx600
és akkor gigabyte 990xa ud3 +amd fx 6300 vagy gigabyte 990fxa ud3 vagy 990xa amd fx 8320????
köszi a választ! -
kiszpista900
aktív tag
válasz kiszpista900 #44893 üzenetére
vagy amd fx 6350 érdemesebb?
am tesztben láttam azért gameba 6300 eléri simán sőt....a 8320...nem tudom melyik lenne a legjobb -
Grave_444
nagyúr
válasz kiszpista900 #44893 üzenetére
FX 8320 + a 2db 7790 helyett egy HD 7950 vagy HD 7870 XT.
-
Grave_444
nagyúr
válasz kiszpista900 #44897 üzenetére
A 2db 7790 árából megvan a 7870 xt vagy a 7950 is.
-
Grave_444
nagyúr
válasz kiszpista900 #44899 üzenetére
Ha 2db 7790 lesz már kevés az FX 6300, de egyhez tökéletes.
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel