- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
válasz LagerMaister #43950 üzenetére
Jó, a felfogatási pontok nem változtak AM3 óta.
-
LagerMaister
tag
válasz stratova #43951 üzenetére
Köszi a választ!
Alaplap: Asus F2A85-M LE----Proci:AMD Athlon(tm) X4 750K Quad Core 3.4GHZ---Cooler Zalman CNPS10X Optima---RAM:Kingmax 2x4GB, DDR3, 1333MHZ---Videokari:nVidia GTX660 TI 2Gb 192Bit DDR5 --Merevlemez:KINGSTON 120G SSD, Samsung 2x1Tb---Táp: nJoy Ayrus 500W---Monitor:Samsung TV---Ház:ASUS TA-863 ---Bill
-
törölt tag
válasz LagerMaister #43952 üzenetére
Üdv ! 1 kérdés hogy milyen procit vegyek 2 db GV-R795WF3-3GD (rev.) ??? gondolom az FX6100 nem elég hozzá
-
törölt tag
válasz BomiBoogie #43954 üzenetére
akkor fx lesz ok köszi
-
98bja
senior tag
Sziasztok
Az a kérdésem lenne hogy i5 3570 8GB rammal vagy i7 3770 4GB rammal érné meg jobban? Az a helyzet hogy ha i7-et akarok venni akkor le kell mondanom 4GB ramról és nem tudom hogy megéri-e. Kicsit az i7 felé húzódom mert:
1. Mégis csak ott az a 8 szál ami később jól jöhet mert hosszabb távra tervezem.
2. Ramot még később tudok venni bele, viszont ha i5-ről i7-re váltanék akkor el kéne adnom az i5-öt. Remélem érthető volt.. Nektek mi a véleményetek?Ui.: Játékra kell MSI GTX660 Twin Frozr 3 mellé.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Nem. Játékhoz most és később is elég az i5 3570.
Az i7-nek munkánál van jelentősége, 4 mag + 4 HT szálat ne úgy képzelj el, mint egy 8 magos procit. Játékokban nincs érdemi haszna. Memóriából, ha nagyon ki vagy centizve, elég a 4, de a 8 nem sokkal drágább.
Tehát egyértelműen: i5+8 GB.
-
Rypejakten
addikt
vegyel FX8320-at & problem solved.
jelenleg jateknal nincs szamottevo kulonbseg a ket proci kozott, es a tecnika fejlodeset jelzi, hogy egy i5 3470 nehany helyen hasonloan teljesit, mint egy i7 2600.
en, ha csak ez a ket lehetoseg merulhet fel, az i5 + 8GB kombot valasztanam, vagy az AMD-t. -
98bja
senior tag
válasz Rypejakten #43959 üzenetére
AMD-t semmiképp nem veszek. Fura ezt mondani de ki nem állhatom az AMD-t. Na mindegy akkor valószínű az i5-re fogok beruházni. (Ezért szeretek fórumba írni mert mindenkinek más a véleménye )
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Rypejakten #43959 üzenetére
Épp azt akartam írni, hogy az FX-8320 is lehetőség, de aki már eleve preferenciával érkezik, érdemes csak ott segíteni, mert mindenki kicsi másképp gondolja.
(#43960) 98bja
Épp ez a fórum célja.[ Szerkesztve ]
-
P-SZ-S
aktív tag
Üdv!
ATI HD6870 mellé melyik AMD Bulldozert érdemes venni hogy kb. kiegyenlítődjön a teljesítmény (gondolok arra hogy játékoknál az erősebb cpu-t nem lehet kihasználni a gyengépp vga miatt, vagy fordítva). Tehát a 4,6 vagy 8 magos az ideális?
-
Rypejakten
addikt
válasz P-SZ-S #43962 üzenetére
Bulldozert (4100, 6100, 8120/50) ne vegyel, egy arban van vele a Vishera, amely azonos orajelen 10-15%-ot ver ra, alacsonyabb fesszel dolgozik, es kevesbe melegszik.
en az FX6300-at ajalnlanam, emelle meg akar egy 7950 is mehet a kesobbiekben. viszont szerezz ra valamilyen hutest, mert a gyari kibirhatatlan terheles/jatek alatt.
-
nyuszkacica
csendes tag
Sziasztok!
Előre is bocsánat ha nem a megfelelő helyen kérdezem, de a kérdésem lényegében procira vonatkozik.
Őrlődöm két notebook között. Mindenben teljesen egyformák csak prociban nem.
Intel Celeron 1007U /1.5 GHz CPU vs. Intel Core i3-2375M / 1.50 GHz CPU.
Első blikkre ahogy utánaolvasgattam nagyon hasonló dolgokat írnak róluk, de ugye nem igen értek a CPU-hoz.
Teljesen alap otthoni felhasználásra kellene a noti, de a két gép között 30.000Ft különbség van.
Értem én hogy az i3 jobban hangzik, először arra is voksoltam, de gyorsaságban van különbség?
Szerintetek ér ez a különbség ennyi pénzt? Nem szeretném hogy olyan lassú legyen, hogy nem lehet rendesen filmezni netezni rajta, kb ennyire használnám.Előre is köszönöm, ha segítséget!
-
Rypejakten
addikt
válasz nyuszkacica #43964 üzenetére
az i3 a 2 magon kivul rendelkezik meg ket szallal, ezt, illetve a Core i-szeria nevet kell megfizetned.
otthoni felhasznalasnal tul sok kulonbseget nem vennel eszre 2 ill. 4 szal kozott, en a Celeront vennem, de melle dobnek minimum 3-4GB ramot. -
nyuszkacica
csendes tag
válasz Rypejakten #43965 üzenetére
Köszönöm! 4GB Ram 500GB HDD jár a procihoz a notiban.
-
Rypejakten
addikt
válasz nyuszkacica #43966 üzenetére
netezni, esetleg filmezni megfelelhet, de tulzottan nagy teljesitmenyt ne varj tole.
-
P-SZ-S
aktív tag
válasz Rypejakten #43963 üzenetére
Az a helyzet hogy használtan nézném, ott pedig csak a régieket árulják. Nem tudsz valami más intel/amd alternatívát, hasonló árban és ár/érték aránnyal?
-
P-SZ-S
aktív tag
Hyper TX3 elég alá? Nem akarok nagyon tuningolni, max 500mhz-t.
-
jani04
aktív tag
válasz Gaberking #43972 üzenetére
Hát kinek mi az ízlése.Én pl amd-ről váltottam intelre mert inkább játékra használom a vasat.Persze az is igaz nem generáción belül váltottam.(AMD 965 be volt)Jelenleg kellemesebb az együtt élés vele mint az amd-vel volt.És szerintem ez így is fog maradni még elég sokáig.De ez csak az én ízlésem és véleményem.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz jani04 #43974 üzenetére
Én egy FX-4100-ról váltottam i5 3570-re, hasonló okokból. Egy FX-8320-ról már nem váltanék, de úgy voltam vele, ha már úgyis alaplapcsere stb., akkor próbáljuk ki a másik oldalt is. Az, hogy mi mennyi évig lesz elég, úgyis bizonytalan, jó eséllyel azért a VGA előbb fogy el, mint bármelyik proci.
A Haswell igazából IGP-ben lesz előrelépés, nyilván prociban is megkapja magonként a +10-15%-ot, de ma még egy Sandy is elég játékra, szóval emiatt nem érdemes megvárni/többet fizetni érte.
-
Gaberking
senior tag
válasz Kapszaicin #43973 üzenetére
Minden gördülékenyebben, (érezhetően sokkal) gyorsabban történik a gépen. Video kódolás, tömörítés, photoshop sokkal gyorsabb! De ez nem csak a processzoron múlik... Játékok terén nem tudok tapasztalatokról beszámolni, mert leginkább az rFactorral szoktam játszani, annak meg nem kell olyan erős hardwer. Pl. a Battlefield 3, Tombraider gyönyörűen fut a gépemen, de ezeket az intellel nem próbáltam.
-
Kapszaicin
tag
találtam garis 3570K-t 7000el olcsóbban mint a bolti ár, érdemes szerintetek, vagy, akkor inkább újat? 57 körül van újonnan boltban, használtan meg 50 ért hírdetik.
Intel i7 3770K, Gigabyte 7970, A-data sp900 128GB, 1TB WD BLACK, Fsp Raider 650W
-
98bja
senior tag
válasz Gaberking #43972 üzenetére
Jó kicsit eltúloztam a cuccot, ezért inkább úgy fogalmazok hogy tapasztalataim alapján nem vennék még egy AMD-t. Egy 2,2-es 4magos phenom-om volt, és hát két éve volt nálam mert egyszerűen tönkrement. Szakszervízben sem tudták megállapítani hog mi baja volt. Azóta van egy Pentium 4-es gépem xd. Egyébként van egy ismerősöm aki procikat ad el, és AMD-re nem ad garit mert olyan dolgokt produkálnak (annyira megbízhatatlanok) hogy egyáltalán nem ajánlja. Ez volt két ok.
Valamint ez már nem ide tartozik de leírom: régebben ide írtam hogy i5 3570 vagy az fx8350. MINDENKI egyértelműen az i5-öt mondta. (újabb architektúra, kevesebb fogyasztás és erősebb is.) Ezért nem akarok amd-t venni.[ Szerkesztve ]
-
Zsolt1
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy 30 ezer forint körül milyen processzor ajánlotok játékra(legfőképpen a Battlefield 3 multiplayert értem a játék alatt). Amiket én néztem eddig az az Intel Core i3 3220 és az AMD fx 6300 lenne. Ezek mellé egy 7870-at raknék videokártyának. Sokat olvastam utána a dolgoknak, de sajnos egyik sem tudott igazán meggyőzni, hogy melyik lenne a jobb. Az érvek amiket eddig találtam:Intel Core i3 3220 mellett:
- alacsony fogyasztás
- kisebb melegedés
- fejleszthetőség i5-re (1-2 éven belül biztos fejleszteném)
- integrált VGA(még ha lesz mellette egy rendes is, nem baj azért ha van)
- a játékokban még ha csak pár FPS-el is, de megelőzi a 6300-at például itt is
ellene:
- csak 2 magos (az újabb játékok elvileg már ki fogják használni a 4 vagy annál több magot is)
- az i5-ös processzorok elég drágák
- a következő generációs Intelek már nem fognak belemenni abba az alaplapba, ami ehhez kell (LGA 1155 -> LGA 1150)AMD FX 6300 mellett:
- 6 magos
- tuningolható
- 6 magon sokkal erősebb, mint az i3
ellene:
- több helyen is olvastam, hogy nagyon melegszik és hangos a gyári hűtője
- kéne külön költeni a hűtőre is
- sokat fogyaszt
- nincs benne integrált VGA (ez nem akkora baj)A kérdés tehát az lenne, hogy melyik érné meg jobban játékra (BF 3 multiplayer) valamint, hogy elegek lennének-e a 7870 mellett (FullHD felbontás mellett).
-
98bja
senior tag
válasz Kapszaicin #43979 üzenetére
Most ez mi?
-
98bja
senior tag
válasz Kapszaicin #43982 üzenetére
Jaa jó leesett..
-
MZsoltee
veterán
válasz Rypejakten #43945 üzenetére
3570K helyett lehet venni egy 2500K-t 40k körül és 50-55k körül lehet venni 7870-et vagy 7870XT/LE-t is!
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
werszomjas
addikt
Miért állítjátok egymás mellé a 3570k-t és az fx-8320-at
3570K - 58.174Ft
FX-8320 - 42.151Ftvagy itt a aPHrón:
Lec: i5-3570K BOX - 53.990Ft - (bontatlan dobozos - 3év gar)
Oranos: AMD FX 8320 BoX - 36.000FtNagyon nem egy ársávban vannak. Kinek ér meg az a néhány plusz FPS ~15ezer ft-ot?
Igen tudom, FX-re kell egy hűtő, de ha az intelt is szeretnéd tuningolni, arra is kell már normális hűtő, az kb 10.000ft, és még mindig az Intel a drágább
Plusz ahogy nézem intel alá a tuningban értelmesebb alaplapok drágábbak, mint mondjuk az FX alá.
Persze ha nem számítana a pénz én is egy 3570k-t vennék, de lássuk be az FX-6300 és FX-8320-nak jobb az árazása, alájuk max 25k-ért egy Asus M5A97, 10k-ért egy Brocken vagy Macho 120 és elvagy vele 2-3 évig biztos.
üdv
-
98bja
senior tag
válasz werszomjas #43990 üzenetére
Én a nem k-s változatot (ami 50k újonan) állítottam az fx8350 mellé. És azt is elmondtam hogy nem a plusz fps miatt veszem az intelt hanem megbízhatóság és egyéb okok miatt.
+ megveszed az fx8320-at 42k-ért. Ahhoz kell egy normális hűtő min. 10k-ért. Az intelnek mivel nem tuningolható ezért teljesen jó a gyári hűtője. Itt már árba ugyan ott vagyunk viszont az intel erősebb és megbízhatóbb úgyhogy sztem egyértelmű.[ Szerkesztve ]
-
-
98bja
senior tag
válasz Kapszaicin #43992 üzenetére
Hát az túlzás hogy a haverom.. Inkább egy ismerős akitől kikértem a véleményét. Ezt mondta.
-
Tomko78
őstag
Ez mekkora marhaság már ne haragudj XD Hogy nem ad rá garit lool De jót nevettem Meg ha azt nézzük olyan progit ami kezeli a 8 magot ott viszont még a 3770k is elveri a gyengécske 8350 egy szálas progikhoz meg ugye minek 8 magos cpu nemde ?
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
Algotis
addikt
Egy 7850-hez általában elég egy i5-3330, igaz?
Androidos Outlookból küldve
-
Tomko78
őstag
Meg hogy a barátod nem ad garit , boltos és új cput ad el ? Mert akkor nem ö ad garit hanem a gyártó , érdekes is lenne ha valaki bemenne a boltba és egy új gari nélküli terméket venne Én meg tapasztalatból mondom hogy a 3 -ik amd cpum után is amd fogok venni , mert én viszont tökéletesen meg vagyok vele elégedve
[ Szerkesztve ]
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest