- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
-
Freiherr
őstag
válasz Languageless #43252 üzenetére
Ha nem akarsz húzni,és játékra kell,akkor i5 3470,gyári hűtővel elleszel,és olcsóbb a lap is alá.
XXX
-
Grave_444
nagyúr
válasz Languageless #43252 üzenetére
Inkább az I5-öt vedd. Mint már írták ha nem tuningolsz a gyári hűtő is elég hozzá.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz Languageless #43250 üzenetére
Milyen területen szeretnéd kihasználni a proci erejét?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Grave_444 #43257 üzenetére
Szintetikus hulyesegekel teli a net. Nalam a 8350 verte a 2600K-t, es nem internetes oldalokrol beszelek.
De mind1, felolem aztan mindenki vegyen amit jonak talal.
Alulfeszelve/alapon tuning nelkul nincs gond fogyasztasban es melegedesben.De ha a fogyasztas a fontos, miert nem tanacsoljatok a 3470T cpu-t, ami csak 35 W-ot eszik ?
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Grave_444 #43259 üzenetére
Tavol alljon tolem az hogy a velemenyedet megvaltoztasd. Reszemrol zarom !
(Tudom hogy a 3470T az 2 magos, de ha annyira fontos volt a fogyasztas, azert ajanlottam mert iiot meg intel es csak 35 W, mire a 4 mag ? Jatszani eleg 1 amx 2, nem ? )
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
pityu6
tag
Sziasztok!
Egy i5-750-et nyúzok most és elgondolkodtam rajta,megérné-e lecserélni egy AMD-s rendszerre a nagyobb teljesítmény/olcsóbb árak viszonylatában?Soha nem volt AMD-s rendszerrel dolgom,teljesen sötét vagyok ebben a témában
Mit gondoltok erről? -
pityu6
tag
válasz csucsbicep #43263 üzenetére
Csak úgy megfordult a fejembe,hogy talán olcsóbban is ki lehet hozni nagyobb teljesítményt az AMD-ből,vagy tévedek?
-
MiklosSaS
nagyúr
-
Languageless
csendes tag
válasz Grave_444 #43259 üzenetére
3570-es még belefér
Nézegettem már én is annyi oldalon keresztül, hogy mégis melyik lenne jobb választás ilyen árért, az AMD vagy az Intel. Sok tesztbe beletúrtam már magam, és azok is teljesen eltérőek voltak mint ahogyan mások véleménye is, hol az AMD, hol az Intel vitte a pálmát.
Ezért gondoltam biztos adatokra alapozok, és legalább a fogyasztásában, és a túlmelegedés mértékében hasonlítom össze a két processzort, és ha teljesítményben is közel hasonló a két processzor, akkor megvan a nyerőEgyébként nem akarom tuningolni, és főként játékra, illetve renderelésre kellene, plusz az sem baj ha 2-3 év után is bír teljesíteni.
Köszönöm az eddigi válaszokat
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Ehhez a kartyahoz milyen AM2-es procit ajanlotok, foleg full HD filmekre:Gigabyte GeForce 210.
Koszi!
A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
humax
senior tag
sziasztok
ilyan proci gondoltam INTEL Core i5-3570K 3.40GHz 1155 BOX
de:ugy tudum hogy az Intel® HD Graphics 4000 , Ivy Bridge.
ha nem jataszanek, de hd film nezes, elo netes hd tv nezes, hd anyag vagas, akkor nem kell kulon video kartjat vasarolnom?
it olvastam jok irnak rola [link]:16 giga ram lesz.
kosziElnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok
-
sityu17
tag
Sziasztok!
Melyik most a legjobb processzor (ár/érték) egy AM3-as ASUS M4A785TD-V Evo lapba?
Jelenleg egy Phenom II X2 550 BE procim van, ezt szeretném majd lecserélni hamarosan, FX-et szerettem volna, de rájöttem hogy az AM3+-os lapba való, ezért kérnék egy kis segítséget.
Zeneszerkesztéshez illetve játékhoz kellene (most lesz beruházva egy HD7790-es kártyára).Köszönöm a segítséget!
-
tranceplanet
addikt
válasz sityu17 #43277 üzenetére
AMD Phenom II X4 955 3.20GHz AM3 BOX Black Edition ~22K
Húzd fel 3,8/4GHz-re, így játékok alatt több FPS-t hoz. Persze ehhez kell egy normális hűtő is. Nem tudtad feloldani a magokat a procidban? 7790 helyett a 7850 jobban megéri és gyorsabb is, 1GB-os változatok már kifutó típusok." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
edeleny
őstag
A jelenlegi konfigom alapja már 7 éves.
Asus A8N-E Alaplap, Athlon x2 4200 proci.
Lassan váltanom kellene, frissíteni.Amire használom: itthoni dolgok, dokumentumok, nagyon sok internet. Nagyon ritkán játék, akkor is F1 20012, vagy Civilizació 4-5. Van egy HD kamerám, ritkán a felvételeket konvertálni.
Érdemes APU-t venni, vagy maradjak a hagyományos proci melett?
Mit ajánlotok, milyen procit?Maradnék AMD fronton, ha lehet Proci + lap + memória kb 60 e körül.
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
edeleny
őstag
válasz tranceplanet #43281 üzenetére
Köszönöm a választ.
Jelenlegi konfig. ASUS A8N-E lap Athlon X2 4200 (húzva 5400), Ati HD 3850 VGA.
Mennyivel lenne gyorsabb a belinkelt kofig?
Egyrészt konvertáláskor, HD videovágásnál dolgozna e együtt az APU, és a dedikált VGA? (6670)
Jelenleg a Civilization V-nél kb 1-2-4 percet várok számításnál körönként, ez kb mennyit gyorsulna?
Hiába olvasom a topicot visszafelé, nem jutok dűlőre, hogy mi lenne a jobb?
A javasolt APU + HD6670, vagy egy kicsit lentebb tárgyalt FX 8320 alapú konfig, egyenlőre a HD 3850 VGA-val? Illetve HD6670 VGA-val?Amikor a mostani konfig alapjait lerektam, fontos volt, hogy később fejleszthető legyen. Akkor jól döntöttem, hiszen most már több mint 7 éve megy a lap, és akár még ma is megállja a helyét. (RAM lett bővítve, 3,2 Venice proci helyett X2 4200, anno még x800 VGA volt benne.)
[ Szerkesztve ]
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
sityu17
tag
válasz tranceplanet #43279 üzenetére
Szia!
Nézegettem ezt az X4-est, lehet hogy beruházok, habár a mostani procimban fel tudtam oldani a 4 magot, de nem sok változást vettem észre, néha kifagyott, instabil volt (lehet h a tápom nem bírta, vagy rossz szériám van a prociból), húzni sem próbáltam, habár most jön egy Xigmatek Gaia procihűtő, azzal lehet kipróbálom majd mit bír a 4 mag (meg most cseréltem tápot is egy Chieftek CTG-500-ra)
A 7850 pedig még mindig 45 ezer felett van, megérné ezt a többletet a 7790-nél (40 alatt is van már...), annyival jobb (2 procihűtős OC-t néztem) ?Köszi!
-
debcamp
aktív tag
Üdv!
Kisebb konfig vásárlás előtt állok. A kiszemeltek:
MSI R7790 OC
Corsair XMS3 2x4GB
XFX 450 ProSeries / CoolerMaster GX450Ezekhez szeretnék megfelelő cpu-t (és alaplapot) választani. INTEL és AMD megoldás egyaránt érdekel!
A felhasználási terület az átlagos tevékenységek (internet,film,zene,office,stb) mellett játék központú lenne.A keret szűkös 50k.
Eredetileg i3 2120 és Asrock B75 Pro3 M -t gondoltam. (későbbi fejleszthetőség végett)
Ha lenne tudásban egyező vagy jobb (!), de árban barátibb megoldás (akár húzott amd! -bár nem vagyok otthon az amd témában- ) azt nagyon megköszönném![ Szerkesztve ]
-
=HG=
addikt
válasz debcamp #43285 üzenetére
Ha ennyire szűkös a keret, akkor én AMD vonalat ajánlanám:
1. FM2 750K 20000
ASRock FM2A85X EXTREME4 210002 AMD FX 6300 35000
ASUS - M5A97 EVO R2.0 25000A második konfig egy kicsit több, viszont annyival jobb is.. Intel vonalon csak drágább megoldás létezik, i5 alatt nem javaslom a vásárlást.
-
=HG=
addikt
válasz debcamp #43288 üzenetére
Javasolnék neked egy Brockent, csendes, és nagyon jó hűtő, sajnos nincs ingyen, de megéri az árát. Azért kérdezz rá a topikjában, hogy elfér-e a házadban, ill nem tudom, hogy alacsony, vagy magas profilu memóriáid vannak, hogy az hogy fér el a hűtőtől.
Esetleg aprón is nézelődhetsz, hátha van olcsóbban....[ Szerkesztve ]
-
debcamp
aktív tag
És a X4 750K alap vagy akár húzott formában (~4GHZ) képes "kihajtani" az említett vga-t (7790OC) ? Mert ha nem, akkor teljesen felesleges és elég hozzá vmi kisebb.. pl 7770? Nem fontos a fullhd ultra high-os játékmenet és nem fullhd bf3 multi lesz millió szereplővel.. de azért megyegessen rajta ez az.. gta4,cod, ilyesmik..
Ami azt illeti, egy régi gép alkatrészeit gondoltam kicserélni, így a házról gőzöm sincs milyen. (anno albacomp-nál lett vásárolva -rajta a cimke-) Ramnak pedig Corsair XMS3-t gondoltam, ami low ha jól tudom (nincs magas hűtőbordája, átlagos méret szerintem)
Végül, köszi a hűtőt, szép darab
-
djyuri
őstag
Sziasztok!
amd config esetén melyikkel járok jobban?
6100fx X6
vagy 4170 X4 buldozer?Mert teszteken azt látom,hogy a 4 magos igencsak sok mindenben veri a nagyobb órajel miatt.
Pár angol oldalon is azt látom,hogy nem érdemes a 6100-at venni....nem ér annyit.
köszönöm!
-
=HG=
addikt
válasz debcamp #43290 üzenetére
Még nincs sok tapasztalat a 7790-ről (azt hittem az már megvan ), de sokkal nem erősebb mint a 7770, főleg, ha nem FHD-ban akarsz multizni. Szerintem neked elég lenne a 7770-es. Azt szépen megdolgoztatja a 750K, és spórolsz is vele egy kicsit... A low profilos memó az jó, akkor nem kavar bele a hűtő választásnál...Azért javaslok egy jól szellőző házat, és akkor szépen elketyeg majd a konfig...
(#43291) djyuri : Ha teheted a jövőre is nézve egy 6300-ast javaslok. Egyre több alkalmazás/játék használja a több magot...
[ Szerkesztve ]
-
=HG=
addikt
válasz debcamp #43293 üzenetére
Szerintem ez ügyben is támadd meg a saját topikját. Csak felteszed a kérdést, hogy ár/érték arányban jelenleg melyik tipus éri meg, rögtön megkapod a választ...
-
fordosgyula
csendes tag
Sziasztok!
Egy HD 7850 mellé milyen AMD procit kéne vennem?
4 magosban gondolkodom, ja és játékra használnám leginkább
Köszi a választ előre is.
-
Grave_444
nagyúr
-
Algotis
addikt
válasz fordosgyula #43299 üzenetére
Persze.
De Intel vonalon minimum egy i5-ös kell.Androidos Outlookból küldve
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Eladó Intel Xeon E3-1265L v2
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 82.000.-
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest