Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PociAti

    senior tag

    válasz F-ECT$ #17261 üzenetére

    Nem az olcsóság miatt éri meg otthon fotót nyomtatni.
    Bár ha valaki nagyon alacsony áron vesz fotópapírt, arra a célra jó, amire használni akarja, akkor még gazdaságosabb is lehet az otthoni nyomtatás. De normál felhasználás mellett nem nagy az árkülönbség.

    Fotónál a tintaköltséget elég nehéz belőni, nagyon sok múlik a kép jellegén. De ha 10×15-ös kép esetén azt mondjuk, hogy tintatartályos nyomtatóval és eredeti tintával 10 Ft / fotó, azzal nem lövünk nagyon mellé.

    És ahogy (#17271)-es hozzászólásban Gawamatsu írta, durván 12 Ft és 80 Ft között mozog a reális mennyiségben (100 db-os kiszerelésben) megvásárolható fotópapírok.

    Ha már vesz valaki tartályos nyomtatót, akkor 50-100 db fotópapír vásárlása nem egy kiugró tétel, és ha már van fotópapír, akkor könnyű neki értelmet találni.
    Pl. családi esemény során ritkán látott rokonnak papírképet adni emlékül. Olyannak, akinek nincs számítógépe.
    Vagy amikor bútorhoz kerestünk laminált padlót, később egy másik bútort, akkor otthon készítettem színhelyes fotót, és azzal a képpel jártuk be a bútoráruházakat. De hasonló eset volt kanapé esetén is. És jól jött, hogy 1-2 kép miatt nem kellett közbeiktatni a Rossmann cewe gépét (amit illett volna haza vinni, hogy a színhelyességet visszaellenőrizzem).
    De annyi más esetben is jól jött már a papírkép. Pl. kertben színes virágok terméseinek begyűjtésekor fotót is rakok a magok mellé.

    Ha pedig több száz családi fotót kellene kinyomtatni egyszerre, akkor laborba vinném én is a képeimet. De már nem csinálok ilyet.

Új hozzászólás Aktív témák