- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
Volna 40k-nk egy új nyomtatóra. A cél egy egyszerű, de multifunkciós lézer nyomtató lenne, aminek én is, otthoni körülmények között után tudom tölteni könnyen a tonerját, mint a meglévő Xerox Phaser 3117-nek. Ki mit ajánl?
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
toki87
tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni melyiket vásároljam? A lényeg hogy olcsó legyen az üzemeltetés, ha lehet utántöltéssel használni. Sajnos nem értek hozzá.Opciók: Canon Pixma IP2700, CANON MP230, CANON MG3240
-
Ottó58
senior tag
Kihalt a fórum, (más témában is), talán augusztus vége felé benépesedik.
» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
Tozo
csendes tag
Sziasztok!
Én olyan nyomtatót keresek, ami csak otthon lenne használva.
Ezalatt azt értem, hogy havonta olyan max 10 oldal lenne nyomtatva (de előfordulhat, hogy pl 1-2 hónapig nem használjuk). Csak nyomtatásra lesz használva (szöveg), nem kell scanner, memóriakártya olvasó, stb....
Illetve ha az olcsóbb, akkor még színes nyomtatásra sem lenne használva, csak feketére.
Habár ha WIFI-s lenne, az nem lenne probléma, de ez sem létfontosság (ha a router nem támogat semmi nyomtatós funkciót, attól függetlenül a gépek még látni fogják a nyomtatót, ha WIFI-vel van felcsatlakozva a hálóra? Gondolom.)Mindezek mellett persze jobb lenne, ha minél olcsóbb lenne a kiválasztott (20-30K).
Eddig ezeket néztem ki (úgy olvastam, hogy a lézereseknél nem kell a beszáradás miatt aggódni):
Canon LBP6020B
HP LaserJet P1102Ezek közül melyik a jobb?
Illetve ha van ilyen árkategóriában jobb (akár tintasugaras), akkor melyik lenne az?Köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok!
30k-ig milyen nyomtatót ajánlanátok a következő paraméterekkel?
- a fenntartása olcsó legyen
- legyen benne lehetőleg LAN/WiFi
- az sem baj ha van benne scanner ill. multifunkciós a gép.
- szines nyomtatásBrother MFC-J430W-hez ha jól látom 1k/szín az utángyártott patron. Mi a véleményetek erről a készülékről?
Vagy itt már inkább lézer ajánlott?Van amikor wgyszerre akár több tíz oldal szöveget is kinyomtatnék aztán utána egy ideig semmi. Fotonyomtatás miatt jó lenne ha szines is lenne mint ahogy azt fent jeleztem.
Üdv. core2
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Milyen nyomtatók ajánlanátok otthonra, minimális használat mellé havi 10 oldal szöveg pl.
Canon most halt meg kipróbálnám az Epsont, nem kell semmi extra csak olcsó legyen a fenntartás tehát utángyártott patron elérhető legyen hozzá.Előre is köszi!
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
HIJ
őstag
Sziasztok!
Szerintetek az Epson L210 -hez alapba jár a külső tartály? Csak mert most a beszállítóm visszahívott, h a nagykere szerint az L210 egy régi modell és nincs is raktáron, ráadásul a külső tartály is csak opció :S De szerintem csak valamiért nem akarja hozni ezt a típust...
-
Joshi
titán
Üdv. A CANON Smartbase MG5350 nyomtatóba mennyibe kerül az utángyártott patron ha egyáltalán lehet bele kapni? Fekete és a színes is érdekelne. Választ előre is köszi.
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Milyen nyomtatót ajánlotok, otthoni felhasználás, lézer, fekete-fehér.
Nem kell feltétlen hálózatos de ha van nem árt.
Lehessen bele utángyártott tonert tenni."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
RM1
aktív tag
Sziasztok!
Multifunkciós, tintasugaras nyomtatót keresek a következő paraméterekkel:
- A4 méretű lapszkenner
- Tudjon CD-re nyomtatni
- Olcsón lehessen hozzá patront venni + lehetőleg olyan legyen, amibe nem 4-5 patron kellHavonta 1-2 alkalommal lenne használva, eleinte ennél gyakrabban. Kép, szöveg vegyesen. 30 ezret szánok rá.
Köszi előre is!
-
Sera26
aktív tag
Hello!
Havi 30-40 családi fotó kinyomtatására milyen típust ajánlanátok? Szkenner, fax, wifi,stb. nem szempont, csak fotónyomtatás. Köszi!
-
gulyasa
őstag
Szétnéztem a "gazdaságosakban" a környéken 20k körüli (vagy nem sokkal drágább) nyomtatók körében. Olyanokat néztem, amelyekből nem csak az utolsó bemutató darab van meg, hanem van belőlük némi készlet is (bontatlan).
A jelöltek:
Canon PIXMA MG3250
Canon PIXMA MG5150EPSON Stylus SX235W
EPSON Stylus SX435W
EPSON Stylus SX445W (az összes közül ez a legdrágább, már majdnem 30k...)HP Deskjet I.A. 2515
HP Deskjet I.A. 3525Melyik az inkább ajánlott, jól bevált típus? Tapasztalat valamelyikkel?
A gazdaságosság valószínűleg nem lesz szempont, mert a használatok között lesznek 1-2 hetes vagy hónapos szünetek...
A lényeg a jó minőségű nyomtatás (inkább dokumentumok, fotónyomtatást nem tervezek) és a scanner is jól jön (bár régről van külön síkágyas scanner-em is, de így kényelmesebb lenne a használat, ha szükség van erre a funkcióra).
A duplex nyomtatás, WiFi, meg egyéb nyalánkságok lényegtelenek, jó ha vannak, de nem létszükséglet.[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Agostino
addikt
üdv
epson m2300dn lézernyomtatóhoz hol tudok a legolcsóbbak utángyártott jó minőségű tonerhez jutni? a gyárilag hozzáadott toner kifogyott, nem tudom lehet-e, egyáltalán érdemes-e töltetni, vagy azoknak eleve más a kapacitása?
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
gulyasa
őstag
válasz gulyasa #6019 üzenetére
Még megjegyzésként:
Az itteni MM-ban feltűnően sok doboz HP 3525-ös van felhalmozva a nyomtatós sorban...
Ez azért van, mert nem veszik a népek (pl. mert nem annyira jó nyomtató), vagy annyian keresik, hogy figyelnek a készletre, hogy mindig legyen?Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
jeriko2
tag
-
gulyasa
őstag
válasz jeriko2 #6022 üzenetére
Az igazság az, hogy bár két Canon-t beletettem a listába, de inkább a HP-k és Epson-ok irányába tekintgetek - nagyobb súllyal az Epson-ok felé...
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
Végül egy Epson Stylus SX230-ast vettem (a többi kinézett Epson-ból mindenhol csak utolsó bemutató darabok maradtak). Tudom, kifutott típus (a többi is gyakorlatilag az), de utánaolvastam ennek is és szerintem bőven elég arra a használatra, amire nekem kell.
Némi információ a saját rövid tapasztalatom alapján:
Maga a telepítés probléma nélkül nem tartott tovább egy-két percnél (Win7 64bit) - valószínűleg ennél még rövidebb lenne a telepítés, ha nem CD-ről telepítem...
A nyelv választás és a patronok behelyezése után a nyomtató saját inicializációja 4 percig tartott (a kis display-en ezt írta ki).
Ezután a nyomtatón még lefutott egy pár másodpercig tartó firmware update is.Egy kicsit elszöszmötölgettem azzal, hogy csináltam egy fúvóka ellenőrzést és végigcsináltam biztonságképpen egy nyomtatófej igazítást/ellenőrzést.
Aztán használatba is vettem, kb. 10 oldalnyi szöveget nyomtattam ki azóta - némelyiken kisebb képek is voltak, "Gyors" beállítással. A demó patronokat még mindig telinek jelzi.
Bekapcsolás után kb. 10 másodperccel már munkára kész a nyomtató - akár fénymásolni vagy nyomtatni szeretnék.
Egy-egy nyomtatás elindítása után (az OK gombra nyomás után) kb. 8-9 másodperccel már el is kezd nyomtatni - ez az előző kinyiffant nyomtatófejű Canon IP4200-asomhoz képest "fényévekkel" gyorsabb...[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
válasz Gergőke88 #6027 üzenetére
Egyrészt már május óta tervezgetem a nyomtató vásárlást, azóta kérdezősködöm itt - téged nem nagyon láttalak válaszolni a kérdéseimre, vagy véleményt írni az általam több postban megjelölt többféle márka/típus alapján, most akkor mire ez a nagy vélemény nyilvánítási kényszer...?
De ne vedd magadra, ez csak költői kérdés volt.
Szóval nem biztos, hogy ismerheted a történetet - miért is kellene...A lényeg, hogy bár ritkán, de azért lesz színes Word/Excel/PDF nyomtatás - esetleg fénykép is, de nem rendszeresen -, ezért a lézer kilőve. Viszont ide kapcsolódóan már az előző Canon-t is részben az alapján választottam, hogy színenkénti patronos.
A tintasugarasokból voltak Canon, HP és Epson jelöltek is, és az olvasottak alapján gyakorlatilag mindnél van esély beszáradásra.
A Canon-ból - bár sokáig használtam - kiábrándultam, a HP-k túlárazottak - és többen is több helyen írták, hogy a HP tintái és a scanner részük sem tökéletesek... Lényegében az Epson-okról olvastam a kevesebb negatívumot az én szempontjaim szerint.Amúgy meg a mostani eszközelhasználódási trend miatt úgysem lehet egy nyomtatóval 2-3 évnél messzebbre tervezni ebben a kategóriában (ritkább használat mellett talán tovább) - szóval ha nem is száradna be a fej, addigra úgyis valami más miatt fog tönkremenni ennyi idő alatt.
Peace...
[ Szerkesztve ]
-
Metlacii
csendes tag
Sziasztok!
Irodai nyomtatót szeretnék venni, színes A4 laser, duplex fukncióval.A havi nyomtatott mennyiség erősen szór múlt hónapban kb. 2000 oldalt nyomtattunk, azelőtt meg 100-at. Szóval eléggé hullámzó.
A rendelkezésre álló keret kb 60000 pénz, és csak nyomtatásra kell, szkennelni van rendes szkenner.
Nem vagyok egyik gyártónak sem fanatikusa, egy normális darabot szeretnénk venni hosszútávra.Szeretnék kérni pár tippet, hogy milyen gépek jöhetnek szóba.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv, Metlacii
-
Varshi
aktív tag
T. Epzon!
Mivel nagy hozzáértője vagy a dolgoknak, Epson L-széria kapcsán feltennék pár kérdést, mert nem igen tudok dönteni.
Előzmény: "irodai teljesítményű" HP tintasugaras (Officejet L7580) és kis otthoni HP tintasugaras (F2490) után majdnem a lézerek felé indultam, mert sok szívás volt ezzel a kettővel tinta-fronton. A nagy nyomtató bírta a sok nyomatot, gyors is volt, de az utántöltött/utángyártott tinták kinyírták a Y/B fejet (a másodikat szinte 2-3 hónap alatt), eredetivel viszont vérforraló, ahogy csak a bekapcsoláskori "öntesztek" kifogyasztják 1-2 hónap alatt a HP88-as patronokat.
A kicsi HP "fej+patron egyben" kialakítása már hülyebiztos, bármikor rutinosan utántöltöm, vagy ha már nem lehet, akkor kuka, viszont ennek a nyomtatónak a nyomtatási sebessége már kevés.
/Ezeket azért írom le, hogy lássuk, mihez hasonlítok, ill. mik az elvárások./Szeretném a kis HP fenntartását (még mindig kitart az 1000 Ft-os ezPrint u.gy. tintapalack :-) a nagy HP teljesítményével kombinálni. Kis fenntartásokkal. És alacsony zajjal, ha lehet.
Kérdés: Vajon elég gyors lesz nekem az L300/350/550? Miként tudom összehasonlítani a sebességeket így láttatlanban? Mert az adatlapok 33, ill. 9 oldalas megadott adatait nehezen tudom értelmezni, óriási a különbség. Nincs a neten valami "szabvány tesztoldal", amit otthon mindenki ~1 perc alatt egy stopperrel megmérhetne?
A másik, ami zavar: a kimeneti tálca 30 lap?? Még a legnagyobbnál is. Ez valami vicc, vagy csak közelítő érték? Én szeretném a 60-80 oldalas anyagokat egyben kinyomtatni, a "külön-szedegetem-huszanként" életérzést meghagynám a 10 000 Ft-os nyomtatóknak, ha 10-szer annyiért belevágok egy 550-esbe.
Mi a tapasztalat a felülről adagolt papírokkal? Az én fejemben az élt, hogy a "nagyfiús megoldás" a zárt, alulról adagolós fekvő tálca, ehhez szoktam a nagyteljesítményű gépeknél. Nem jelent sok bejutó port ez a megoldás? Vagy minden használat után ürítsem ki és csukjam be?
Köszönöm a válaszokat előre is;
Varshi -
torma1981
veterán
Sziasztok.
Megérett a csere nyomtató téren.
Amit keresek:
Lehetőleg multifunkciós. A scennelés nagyon jó része.
Olcsó patron legyen hozzá.
A márka mindegy. Csak megbízható legyen.Ár: 30k-ig.
Köszi előre is.
-
QwErTy42
addikt
Nagyon egyszerű a válasz.
Az L széria esetén kapsz egy SX 230-ast vagy XP202-es nyomtatót szép nagy tintatartályokkal.
Ezek a gépek 15 ezer forintba kerülnek és abba az árkategóriába is tervezték még 4-5 éve őket: ergo nem nagy teljesítményre, nem gyors nyomtatásra és pár ezer oldal után eldobhatósra 2-3 max 4 éven belül. ( minden 10-30 ezer forintos multi nyomtatóra igaz ez márkától függetlenül).
Ezért van csak 80 lapos hátsó tálcája és 30 lapos kimeneti. A komoly nagy teljesítményű nyomtatóknak lásd L7580 vagy akár a mostaniak közül HP 8600, Epson Workforce Pro 4530 mind alsó, első laptálcájuk van 250-500 oldal kapacitással.Mindenki "helikopter", aki azt hiszi egy sz-ros 15 ezres belépő nyomtatótól, hogy majd élettartama során több tízezer oldalt is kibír...
Nem létezik tintásból olyan rendszer, ami 1 forintért vagy az alatt nyomtat gyorsan, megbízhatóan és terhelhető is. Vagy lassú lesz és szétesik majd idővel szépen( lásd Epson L és M széria) vagy eteted utángyártott festékkel a nagyteljesítményű nyomtatódat és kinyírja a nyomtatófejét.
ui.: az L7580 3 forintért nyomtatott Neked gyárival. Nem igazán értem, hogy miért kellett a kínai festékkel próbálkozni és kinyírni több 14 rongyos nyomtatófejet. Így azért már annyira nem biznisz...
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Varshi
aktív tag
válasz QwErTy42 #6032 üzenetére
Utólag már én is okos(abb) vagyok.
De az, hogy a gyárilag kapott 9 (5?) ml úgy fogyott el 2-3 hónap alatt, hogy nem nyomtattam 5 oldalnál többet, viszont faxolás és szkennelés miatt sokat volt 0-ról bekapcsolva, és az öntesztektől kifogyott, azon nem tudtam túltenni magam.
Ez a tinta-utántöltögetés olyan, mint a dízel autó: ki kell próbálni azt is egyszer.
---
Kezdjük üres lapról: mit javasolsz a fent vázolt elvárásaimra?
Nem akarok külön monokróm lézert + olcsó színes tintást, azt a kombót kilőhetjük. Havi 500-1500 oldal, jellemzően sima szöveg, 5% körüli a színes oldalak aránya a doksikban.[ Szerkesztve ]
-
QwErTy42
addikt
A leggazdaságosabb gyári megoldások az Epson Workforce Pro 4530 és társai illetve a HP Officejet Pro 8600.
Ezekkel feketét 3 forintért a 4 színes oldalt 12-14 forintért tudod kinyomtatni.
Az L7580 illetve az utána következő HP-k elég bonyolultak voltak: csövek a patrontól a fejig ... A mai Epsonok ezt a megoldást másolják, akárcsak a Lexmark (béke poraira...).
Az új 8600 viszont már lényegesen egyszerűbb felépítéssel bír, ugyanakkor a bosszantó alsó laptálcát lecserélték egy valóban használható megoldásra.
Ezek a nyomtatók 60-80 ezer forintba kerülnek és 3 év garanciát vállal rá a két nagy gyártó.Ha utántöltögetni szeretnél, akkor vegyél valami olcsó 4 patronos Epsont és azt használd önreszetelős utántölhető patronnal, utángyártottal vagy bármivel amit csak találsz. Most az L szériás nyomtatókhoz járó festéket ugyanúgy bele is öntheted egy olcsóbb Epsonba és akkor minőségben még mindig az a legjobb a kínaiak után.
Viszont az ilyen nyomtatók funcióban és terhelhetőségben rosszabbak lesznek, mint a komolyabb üzleti tintások....oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Varshi
aktív tag
válasz QwErTy42 #6034 üzenetére
De akkor meg nem jobban járok-e, ha veszek egy új fejet + 2 új gyári XL patront (fekete és sárga, hogy tiszta lappal kezdjünk), és akkor ~32-ből nyomtatok újra...?
Annyival jobb egy 8600-as, hogy megérné váltani?
A 8600-asnak nem alternatívája egy LaserJet PRO 100 utángyártott tonerrel?
Úgy ~4 Ft egy fekete oldal, míg a gyári 88 XL-ek ~3,5 Ft-ra jönnek ki gyors matekkal. -
QwErTy42
addikt
Az a lézer 4 lapot nyomtat színesben percenként. Már két színes pöttytől belassulna.
Azt a régi nyomtatót már nem érdemes felújítani mert alsó hangon 5 éves, ha nem több. Előbb-utóbb valamelyik másik alkatrésze adná meg magát.A 8600 most 60 rongy 3 év garanciával és ha baja van, akkor következő munkanap cserélik (regisztrációhoz kötött).
Duplexes, wifis és fényévekkel gyorsabb színesben, mint a belépő lézerek( Canon és Samsung modellek között is van ilyen tetű-lassú). Itt 3 forintra jön ki a fekete....oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
QwErTy42
addikt
Feketében sokkal gyorsabb 16 vagy 18 lap/ perc. És itt ugye a nyomtatási sebesség állandó, nem úgy mint a tintásaknál, ahol függ az oldal telítettségétől. Piszkozat itt is választható.
De! Ha utángyártott tonert raksz bele, akkor lehet hogy hamar megeszi a nyomtatóban lévőd dobot/fényhengert.
Fogyasztásban: 3-400 Wattot eszik a lézer, míg a tintás húszat.Annyi pénzért a legüzembiztosabb még mindig a 8600. Lézert akkor vegyél, ha nagyon ragaszkodsz hozzá vagy ha 3-4 hónapig egy árva oldalt sem nyomtatsz.
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
epzon
őstag
Helló,
Az L szériás gépeknél (mint más nyomtatóknál is) a sebességet két féle képpen lehet mérni
1, leggyorsabb (minimális karakterszám, vázlat üzemmód és mondjuk wordpad alól) ebben az esetben tényleg a nagyobb értéket fogod kapni, viszont ennek nagyjából semmi köze a mindennapi feladatokhoz2, ISO szabványon alapuló mérés: erre van egy szabvány dokumentum ami alapján mérik a sebességet, normál felbontás mellett és PDF fájlból - ez az ami jól közelíti a valós értéket, de itt is lehet különbség +-
A kimeneti tálca az annyi, az nem közelítő érték. Ezeknek a gépek ott használhatóak jól, ahol napi 30-50 oldal nyomtatnak egy részüket színesben. Néha lehet ettől nagyobb nyomatszám (terhelés) de a kapacitás miatt nem kényelmes napi több száz oldalakat nyomtatni. Ezek nem a legnagyobb teljesítményre vannak kihegyezve hanem a legalacsonyabb oldalankénti költségre, azaz 1-2 Ft-os színes nyomtatási költségre.
(Autóknál sem a Hybridek rendelkeznek a legnagyobb csomagtartóval, viszont a leggazdaságosabban fenntarthatóak.)A gépek élettartama 30-60 000 oldal közé tehető, eddig jó eséllyel nyugodtan használhatod. Korábban az után gyártott tinta tették tönkre a nyomtatókban a fejet, itt most ennek vége mert az eredeti tinta olcsóbb mint sok után gyártott, más meghibásodás meg elég ritka (olvass vissza a fórumba, hogy hányan panaszkodnak más hibára). A régebbi olcsó gépek is elmentek 5-6 évet ezek is bírni fogják ezt.
Én az hátsó tálcát sokkal jobban szeretem, mert egyszerűbb a mechanikának a papírtovábbítás (nem húz be kettőt, nem akad el, bírja a vastagabb papírokat is stb stb), de megvan az a hátránya, hogy gyakrabban esnek bele nem oda való dolgok, de ez az összes. Nem kell gyakrabban tisztogatni, néha levegővel fújd ki és kész.
A lézert érdemes elfelejteni, monoban és színesben is van már jó alternatíva a tintasugarasban. Pl az EPSON WP-4525DNF
-
Varshi
aktív tag
válasz QwErTy42 #6038 üzenetére
A HP 8600-assal az a bajom így láttatlanban, hogy ahogy nézem a review-kat, pont az van vele, amit az előző Officejetemnél utáltam: kerr-kerr-platy-platy, witchcraft happens, és eltűnt egy csomó tinta:
http://www.amazon.com/gp/cdp/member-reviews/AXN0PI53B0TAA/ref=cm_cr_pr_auth_rev?ie=UTF8&sort_by=MostRecentReview
És tényleg, amikor ő úgy gondolja, hogy nem elég sok, nem elég jó, nem elég édes vagy sós, akkor nem nyomtat. Sárga tinta nélkül a fekete szöveget se.
-
epzon
őstag
oké de a 8600-asra jó lenne, de ez nem?
az alábbi választásod van:
1, színes lézer után gyártott tonerrel: jó esetben el tudod érni a tintások lapköltségét, de a minőség és a problémák száma már kérdéses
2, üzleti tintasugaras: EPSON WP-4525DNF vagy HP 8600 OJ ezek tudásban árban és költségben is nagyon hasonlóak. Az EPSON előnye, hogy 2 bemeneti nyílása van alapból és hogy vízálló az eredeti festéke
3, EPSON L széria - terhelésben ez bírja a legkevesebbet viszont költségben ez a leghatékonyabb. Ha nagyobb a terhelés és el lehet osztani akkor érdemes ebből mondjuk 2 gépet venni
Ha kihagytam valamit nem szándékos volt.
-
Gabi7799
tag
Sziasztok,
kb 15k-ért átlagos otthoni használatra milyen nyomtatót vennétek.
Scanner és fénymásoló funkciói legyenek illetve a patronok olcsóak és könnyen beszerezhetőek legyenek hozzá.
Nem baj ha van kijelző a design miatt és wifi a praktikum miatt ha ezen kettő az alapvető funkciók rovására megy a keretet tekintve akkor elhanyagolhatóak.
Köszönöm a segítséget.
-
werszomjas
addikt
Üdv.
Választásban kérnék segítséget:
HP 5525 - 27.500Ft
HP 6525 - 36.000Ft
HP 4615 - 27.800Ft
HP 4625 - 31.000FtÁr - érték arányban ezek közül melyiket ajánlott megvenni?
Két szempont az olcsó nyomtatás és tartós működés.
Ha jól tudom ugyan az a patron való mindbe, tehát az oldalakra eső nyomtatási költség elvileg ugyan annyi?
Szinte csak fekete-fehér nyomtatásra lesz használva, kizárólag munkanapokon, napi 100 oldal kb, főleg orvosi receptek meg néhány A4-es.
Tudom, hogy van irodai használatra szánt nyomtató, de ennyi most a keret, max ~35k, nameg amire kell, orvosi rendelőbe pont még az otthoni felhasználás és az irodai határán vagyunk, mert azért több száz oldalas dokumentumok nem lesznek vele nyomtatva.
üdv
-
Gergőke88
addikt
válasz werszomjas #6045 üzenetére
Szia!
Ez alapjan neked a legjobb valasztas a Hp officejet pro 8100 lenne. Regisztracio utan 3 ev garanciat kapsz ra, illetve ez birni fogja a havi 2000 oldalt. Árban 30e Ft környékén megkapod.[ Szerkesztve ]
-
werszomjas
addikt
válasz werszomjas #6047 üzenetére
Esetleg szóba jöhet még a Officejet 6700, ezzel viszont drágább a nyomtatás, drágább patron megy bele amivel ráadásul kevesebbet lehet nyomtatni, mint pl egy 655-ös patronnal.
Bár ha havonta napi 100 oldallal számolok, az kb 2300 oldal (csak munkanapokon megy majd a gép) és a 4625-ös havi max terhelhetősége 3000 oldal.
Persze az 8600-as lenne a legjobb, de az majd kétszer annyiba kerül, mint a 4625-ös.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
Gergőke88
addikt
válasz werszomjas #6048 üzenetére
Ha olyan kell amivel lehet másolni is akkor erre a terhelésre min. a 6700 szükséges.
A 8600 azért jóval többet tud mint a 4625 (pl. duplex, gyorsabb, színes kijelző, zárt papírtálca, 3 év garancia!).
A Hp IA sorozat ajánlott terhelhetősége kb. havi 500-700oldal. -
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest