Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PociAti

    senior tag

    válasz cellpeti #16392 üzenetére

    Canon, HP technológiája egy borzalmas agyrém, nehéz jó szívvel ajánlani.

    Ennél a nyomtatónál a fej tervezett élettartama pár száz oldal, emiatt egy tintakészlet 10.000 Ft-nál kezdődik.
    Mert olyan ez, mintha egy személyautóban minden tankoláskor motort is kellene cserélni.

    A nyomtatókat telepakolták mindenféle extra funkciókkal, mert élettartamuk nem több pár ezer oldalnál. Ki lehet számolni, hogy egy doboz, azaz 5 csomag A4-es papír kinyomtatása 100-150k Ft.

    Nem megbízható készülékek, a drága üzemeltetés miatt spórolósan szokás használni, ami miatt könnyen beszárad a fej. Így ha valaki meg szeretné kímélni a bosszúságtól, akkor kettesével célszerű venni a tintapatron készletet (20.000 Ft, annyi mint a nyomtató ára). Viszont ha ezt összeadjuk, annyiért már piezo fejes tintatartályos nyomtatót is lehetne venni, amivel fillérekbe kerül a nyomtatás, és alapból kb. 8.000 A4-es oldalra elegendő tintát adnak hozzá. (Csak az alapmodellek tudásban elmaradnak a HP/Canon eldobható nyomtatóitól, mert a tartályos nyomtatókat 100k oldalakra tervezik, nem 5.000 oldalra.)

    Úgy lehet kihozni ezekből az eldobható nyomtatókból a maximumot, ha valaki évente kb. kétszer veszi elő. 10k-ért vesz bele egy készletet, és 1 hónap alatt kiüríti a patronokat. Aztán az év maradék részén ha csak 1-1 lapot kell nyomtatni akkor elsétál egy fénymásoló szalonba. Kész agyrém!
    Mert nem azért vesz valaki nyomtatót, hogy máshol nyomtattasson!

    Vagy összevissza használat mellett reménykedik abban, hogy éppen nem száradt be a fej. Ha igen, akkor rácseszett. Magyarán visszatérő szenvedést vásárolt, nem megoldást.

Új hozzászólás Aktív témák