- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
Aktív témák
-
slayer93
tag
"Üdv. Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy megyek a BME-re gépészmérnökire és hogy oda milyen hordozható masinát vegyek max 135kért. Ilyan programok várhatók: cad,inventor,solidedge,solidworks"
Egy barátomnak kellene. előre is köszi a választ."Ne próbáld, hanem csináld meg"~ egyik kedves volt Tanárom :)
-
Chaser
legenda
-
eszement25
csendes tag
Sziasztok! Laptop vásárlás max 120 guriga! A fórumot olvasgatva a fuji A530 dícséritek, árban ehhez hasonlít az msi cr 640-062xhu. /Intel Core i3 Mobile i3-2310M 4GB RAM, 500 HDD HDMI kimenet stb. Az érdekelne hogy az integrált intel gma hd 3000 video kari képes e nekem full hd-s anyagokat lejátszani /full hd-s tv-n/ akadás mentesen.
Főleg netezés és nagy felbontású anyagok tv-n nézésére kellene. Vagy ha esetleg tudtok valami okosabbat akkor annak is örülnék.
Kössz előre is -
LW
őstag
Miért raknak Sandys gépbe Intel HD 3000 -el megegyező teljesítényű diszkrét videókártyát? A saját memórián kívül jelent valami előnyt?
[ Szerkesztve ]
-
wandor0930
aktív tag
Sziasztok!
Megtudjátok nekem mo-ndani hogy a TOSHIBA Satellite C660-1DN-hez kapok-e drivereket vagy nekem kell a netről összeszedni?
Köszi,
Zoli -
Chaser
legenda
válasz eszement25 #16456 üzenetére
Már sok előző generációs igp is képes a fHD-t lejátszani hw-esen, egyik géppel se lenne gondod. Én az A530-at javaslom, cpu-ja bár előző generációs i3, de erősebb mint az msi-ben levő, gar is több rá, korrektül össze is van rakva és nem csillog sehol. Veszel bele +2GB ramot kb 3k-ért újan és nem lesz vele gondod. Az msi-ben levő igp igaz erősebb, mint ami a fujiban van, de ennyiben ki is merül az előnye.
LW: Gondolom azért, hogy aki nem ért hozzá az vegye meg és örüljön a nagy semminek.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
Ez mondjuk érdekes, mert az itteni gép meg nemzetközi garanciás. Tehát ha egy német idejön az acer gépével neki nem já itt gar, vagy külön megkülönböztetik a magyar vásárlót? Mert ahhoz aztán semmi közük nincs ki melyik nemzethez tartozik.
-
Dapro
senior tag
[link] ezt akarom, ausztriába szállíttatom és onnan ismerős hozza haza amikor erre jön. 500 euró (135 ezer) nem rossz ár érte. (+7 EUR ausztriába elvitetni)
Gyűjtse & Return Service 24 hónap
Nemzetközileg 12 hónap[ Szerkesztve ]
-
padra
aktív tag
válasz wandor0930 #16458 üzenetére
Szerintem kell hogy adjanak hozzá,ha nem akkor [itt] megtalálod a szükséges drivereket.
[ Szerkesztve ]
"Okos vagy, ha - csak a felét hiszed el annak, amit mondanak! Zseni, ha tudod melyik felét!"
-
Barbarics
tag
Üdv!
Van 3-4 notebook amik között vacilálok...
2 ben van i3-2310M ,4gb ram ,gt 540
2 ben meg i5-2410M ugyanaz
na szóval egy i5 ös mennyivel jobb az i3nál?
Mármint mind a kettő2 magos de az i5 4 szálas,és ez jár valamilyen előnyel? -
Z86
őstag
válasz Chaser #16464 üzenetére
Én azt hámoztam ki a cikkből, hogy csak az számít hol vetted a gépet. Magyarként Magyarországon, németként Németországban vett gép esetén nincs gond. Magyarként a fenti esetben csak a németeknél működne a garancia.
Lehet szervizelni külföldön is, bár az esetedben felhozott példában ha a német tulaj nálunk adja fel szervizelésre a gépét, akkor itt is kell átvennie (mivel tudtommal tőlünk a csehekhez küldik a gépeket).
Legalábbis ha jól értelmeztem... -
Chaser
legenda
válasz Barbarics #16468 üzenetére
Az i3 is 4 szálas, az i5 bizonyos körülmények közt meg tudja némileg emelni az órajelét. Ezenkívül tartalmaz néhány extra utasításkészletet, amit te biztos nem fogsz kihasználni, ha az i3-ról se tudod hogy mi.
szerk: Z86: Én is így értelmeztem és rá fogják a szürke importra gigaLoL. Az van a háttérben, hogy a csóri magyarnak drágábban eladják ugyanazt mint a németnek v másnak. Amúgy érdekes a cikk író érvelése a call centerről, ha friss lenne a cikk beírnék neki egy orbitálisat. Ha nem lenne call senter hanem szervizbe kéne vinni a gépet az a vevőt nem érinti, a kisker dolga. a kiterjesztésnél nem is tudtam hogy ennyire trükköznek, de még nem hallottam senkitől gondot, ott jól jöhet a call center és ha jól értem azt már kisker nem is intézi. Az olcsóbb aku vételi lehetőség viszont pozitívum, erről se tudtam.
padra: Ne reklámozd ezt a hülyeséget amit nyomnak róla. a turbo akkor léphet életbe, ha csak 1 v 2 szál terhelve, esetleg 3. Minél több szál van terhelve annál kisebb mértékben emel órajelet. Ha pl olyan programot használsz ami 1 magot kér akkor ott megemeli maximálisan, 3-400mhz, passz. És van egy TDP érték amibe ha belelép megy is vissza alapra.De mivel ilyen alig van, meg ott a rendszer is, arra jó hogy extra pénzt kérjenek egy kicsit nagyobb tudású i3-ért. Asztaliban van valódi 4 magos i5, az számottevően gyorsabb is.
[ Szerkesztve ]
-
padra
aktív tag
válasz Barbarics #16468 üzenetére
Az i3,és i5 között alapesetben nincs olyan sok a különbség.Az i3-ba nincs,az i5-be van turbo. "i5 modellek Turbo Boost technológiával rendelkeznek. A Turbo Boost automatikusan növeli a teljesítményt, a futtatott feladathoz igazítva, hogy azonnali gyorsulást biztosítson akkor, mikor szükség van rá".
[ Szerkesztve ]
"Okos vagy, ha - csak a felét hiszed el annak, amit mondanak! Zseni, ha tudod melyik felét!"
-
ferystop
csendes tag
Hali mindenkinek!
Tudnátok ajánlani valami jó notebookot,kb 140 ezer környéke van rá de 180 ig kb mehet a keret de ha nem muszály akkor csak 140 körül költenék rá, ha van olyan árba jó.
anyi hogy 13.3" legyen mert az hordozhatóság szenpontjából megfelelő lennne nekem.
amiket eddig nézegtem Asus u31SD vagy Acer Timelinex 3830 de ha van valmi jobbak akkor írjatok kössz .! -
Angilila
csendes tag
Sziasztok!
Dell notebook-ot szeretnék vásárolni 120 000-140 000 Ft körül. Két típusra szűkült a választás: Dell Inspiron N5010 (Intel Core i3-as processzor, 2 GB memória, 320 GB merevlemez), illetve Dell Vostro 1015 (Core2Duo processzor, 4 GB memória, 500 GB merevlemez). Melyik gép jobb filmezés és játék szempontjából?
Előre is köszi a segítséget! -
Bazsee71
őstag
Többször szóba került az utóbbi időben az új HP Pavilion széria (leginkább az igen jó 6770M-es VGA miatt). Itthon elég gyenge a választék, itteni javaslatra körbenéztem külföldi oldalakon, megosztanám az általam talált legolcsóbb helyeket, gépeket, hátha valakinek hasznára lesz. Szállítanak Magyarországra is.
HP Pavilion dv6-6102eg (Core i5, 6770M 2GB)
Hewlett-Packard HP Pavilion dv7-6101eg (Core i5, 6770M 2GB)
Most akciósan 699€, megkockáztatom, hogy a legjobb vétel, TESZT is van róla.Intel Core i3-as szériák is sokkal olcsóbban mennek, mint itthon.
A linkelt oldalakhoz nincs közöm, semmiféle kereskedelmi érdek nem fűz hozzájuk.
-
trassher
addikt
Sziasztok!
Ez az Asus K53BY kb mit tudhat? Kis játék beleférne ezzel a tartalommal vagy ez a vga sem egy túl ütőős darab? Nem full grafra vágyom hanem ara hogy néha újabb játékokat is kipróbálhassak.Redmi Note 7
-
ktommy91
addikt
válasz Bazsee71 #16479 üzenetére
17"-ban az a best buy, de 15"-ben inkább ez a best buy. Ár/értékben mindenképpen lévén hogy játékok alatt nincs különbség az i3 és i5 között, a 2GB VRAM meg parasztvakítás.
Rizso: Várjuk a tesztet. Ha azt a néhány hibát kijavították akkor lehet benevezek én is egyre.
[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
rizso
addikt
válasz Bazsee71 #16479 üzenetére
Ma adom át a gépem az új tulajnak, és ha minden jól megy, akkor hamarosan egy dv6-6101eg lesz nálam, és talán egy második felvonásos tesztet is összehozok róla
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
csmat
senior tag
Sziasztok!
erre
valaki? -
Mandarinn
senior tag
Sziasztok!
Azt hogy tudom megnézni egy laptopnál, hogy milyen sebességű SATA van benne?
Egy DV6-6000-es HP-ról lenne szó. SSD miatt lenne fontos.Köszönöm!
-
aag
őstag
Sziasztok, 100e bruttó környékén melyik most a leggyorsabb inteles 15"-os? (szoftver nem számít, mert linux megy rá)
-
ro_bert17
őstag
válasz Mandarinn #16490 üzenetére
HP DV6-6000? Intel-es, vagy AMD-s?
pl. intel chipset esetén. Úgy tűnik sataIII.(#16488) csmat: ezt böngészgetted már? Milyen régebbi játékok? A játékok gépigénye?
-
Attix82
addikt
Üdv!
Van esetleg vélemény erről? Toshiba Satellite L750-11K
-
csmat
senior tag
válasz ro_bert17 #16492 üzenetére
Persze nézegettem, de nem jöttem rá a kérdésemre
nem vagyok nagy játékos, de a mostani IBM t43-on még az ezer éves half life 2 is szaggat ha mondjuk a WOW elmegy akkor már boldog vagyok
Egyébként azért vagyok bajban,mert nagyon bejött ez az üzleti kategória, szinte mindig csak az egyik sarkánál fogom meg, egy kézzel a szélénél csukom le és semmi baja, csak belül gyenge mint a harmat. Igazábol egy 14-es,lehetőleg matt kijelzős, ami bírja a strapát. főleg office menne rajta meg néha kis játék.Ha lenne ha lenne benne treckpoint, ill usb3 , az lenne a király, de nem hiszem, hogy 120 +/-20 ból kijönne, ami keret.
Amin gondolkozok:
Fuji A530, lenovo edge e420, esetleg acer 4552g, ASUS K43SJ -
-
_adaml21_
őstag
Hosszas gondolkozás után, végre itt dolgozom az új gépemen, melynek becses neve: Dell L502x.
A paraméterek: FHD screen, i7-2630qm, 6gb ddr3, 750gb hdd (7200 rpm), gt540 2gb, 6cell battery.
Nagyon gyors, nagyon szép, nagyon egyben van. Kicsit melegszik, de abszolút elviselhető mértékben. Hűtés viszonylag halk, finom zeneszó mellett észlelhetetlen. Azt gondolom, amennyiért én vettem, best buy. 275.500 forint. Még a HP renew jöhetett volna szóba, de a megnézitek, hogy azonos áron milyen paraméterekkel rendelkezik egy olyan elitebook, rájöhettek miért nem vettem olyat. A glossy kijelzővel meg kell barátkozni, nincs ujjlenyomatolvasó, talán ennyi. De ugyanúgy aluházas, 3 év gari, és nagyságrendekkel gyorsabb. -
Chaser
legenda
válasz _adaml21_ #16498 üzenetére
Hát, azért nem ugyanúgy alu házas Alu borítású, az elitebook meg belül magnézium ötvözet felépítésű, ami xps-ben soha nem volt, valszeg nem is lesz. Azonkívül az extra aku lehetősége valszeg optika helyére, utazóaku biztos, dokkoló lehetősége, a szigorúbb minőségi követelmények miatt kerül nem véletlenül többe egy elitebook.
-
Unbaised-Ben
senior tag
Sziasztok, terveztem az az Acer 5750G vásárlását az Ipon-nál, de közben ott határozatlan ideig megszűnt a forgalmazás, hol máshol lenne érdemes megvennem? [link]
Aktív témák
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- SAIJI notebook laptop asztal 60x45 cm könyvtartóval,tablettartóval,dobozzal,összecsukható, állítható
- HUAWEI Matebook D15 Ryzen7-3700/8GB/512GB
- ÚJ, BONTATLAN, Midnight Black MacBook Air 2024 15" M3 CHIP 8/10 / 8GB RAM / 256GB SSD
- Dell Latitude 3590, 15,6" FHD, I5-8350U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- ASUS ROG STRIX G15 G513IE (R7 4800H, 32 GB DDR4, 3050Ti, 512+512 M2)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest