- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
Orionk
senior tag
Sziasztok !
A véleményetekre, segítségetekre lennék kiváncsi:
Én is a szokásos kérdést tenném fel, hogy melyik laptopot vegyem meg az alábbi kettő közül?
Mind a kettőnek ugyanannyi az ára, és ez a kettő közül kell választanom, erre van pénzem. Általános véleményetekre is kiváncsi vagyok, és arra is, hogy a lenti kérdésekről mit gondoltok.EZEN a Linken van összehasonlítva a kettő.
Ezekre lenne használva a laptop :
--Filmnézésre. Jó lenne, ha a 720p-s HD filmeket, videókat is lejátszaná.
--Internetezésre, zenehallgatásraHárom fő szempont a kérdésben:
-- A processzor nem egyezik meg a kettő közül. Melyik lenne jobb a CPU szempontjából?, és miért?
-- A grafikus kártya melyikben lenne a jobb?
-- Egyik laptopnál az elrendezésnék a stereo hangszórók nem felül vannak a kijelző előtt, hanem a laptop legelején alul, srégan az asztal szintére. Ha megnézikek a képeket, akkor látszik a hanszórók helye. Ez, hogy a hanszóró nem ugyanott van, a hangzást befolyásolja?, akár a filmnézés során?
Én azt tapasztaltam, hogy ha alul van, akkor rosszabb a hangzás. Ez igaz?köszi szépen.
üdv., -
CHIPman
nagyúr
válasz Orionk #16551 üzenetére
Ha fontos az akkuidő is, és valóban a leírt célokra lesz használva a gép, akkor én a G575-öt venném. Ezek közül egyiknek sem akadály a fullHD.
Prociból a G560 a jobb, mert nem elsősorban a fogyasztásra mentek rá, hanem hagytak benne kakaót is, meg több a cache, de ez ebben az esetben nem sokat számít, konvertálgatni nem fogsz(legalábbis nem írtad).
A videokari a G575-ben jobb, de eléggé visszahúzza a proci. Videolejátszásban a G575 ütőképesebb, de hétköznapi használat során mindegy.
Nekem alul vannak Altec hangszórók, lehet, hogy összehasonlításban máshogy szól, de ha megszokod, akkor egyáltalán nem fog zavarni.[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman
-
Csirkejozsi
tag
Üdvözlet a fórumozóknak!
Éppen notebook vásárlás előtt állok. Szeptembertől mérnök informatikus hallgató leszek, és ehhez szeretnék választani, mert a mostani gépem már 5 éves.
Nem játékra kell, nem vagyok egy nagy gamer. A lényeg, hogy gyorsan fusson rajta a windows 7 és a fejlesztő programok, és ezt se kelljen leváltanom legalább újabb 5 évig. (elődje egy 1,6 Ghz-es intel celeron-nal, 1Gb RAM-mal felszerelt kis gép)
Az ára is fontos, 130-nál többet nem szeretnék rá szánni.
Találtam pl ezt:
Samsung RV509P S01HU
Ez szerintetek jó vétel lenne?
A másik pedig, amit még néztem használtan, egy Sony VAIO EB2Z1E/BQ. Ez is nagyon tetszik, de nem tudom, hogy megéri-e, és hogy egyáltalán arra, amire nekem kell, jobb-e a Samsungnál.
És egy harmadik típus, amit kifejezetten ajánlottak nekem, az ez lenne:
Lenovo Ideapad G560AVagy esetleg még milyen notebook-ot tudnátok ajánlani a fenti paraméterekkel, ami megérné?
Előre is köszönöm! -
CHIPman
nagyúr
válasz Csirkejozsi #16553 üzenetére
Ajánlani nem tudok, majd az okosak mondanak valamit, de azt remélem észrevetted, hogy a Lenovo igencsak drága. Azt a boltot kerüld, ugyanez a gép erős i3-mal iponon 126k.
-
Chaser
legenda
válasz Borote #16547 üzenetére
Túl jól hangzik, de majd meglátjuk.
sKata™: Ramnak nincs ára. Újan 2GB 3k körül van boltból, ez ne legyen döntő tényező. HDD szintén zenész, ha kicsi lehet utólag cserélni vagy venni kell egy 2.5-es racket, 1TB is van már újan 22-23k körül.
wandor0930:kasni*kaszni
Csirkejozsi: 5 évre tervezel 5 év garos gépet vegyél, mondjuk dell lattitude alap 4 év garral, aztán kiterjeszted 5-re. Elég ritka manapság, hogy egy gép 4-5 évet megérjen. Drágább persze, de garantálva lesz az 5 év, a két felsoroltnál nem lesz semmi garantálva.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
ktommy91
addikt
válasz Csirkejozsi #16553 üzenetére
Fujitsu Lifebook A530 veszel hozzá 2GB RAMot és kevesebb mint 120-ból lesz egy gyors és tartós géped matt burkolattal és kijelzővel.
Nincs kerítés.
-
Chaser
legenda
válasz bajnokpityu #16557 üzenetére
Zsanér, kaszni, össze van csapva az egész. Hűtése a 15-ösknek diszkrét vga-val és erősebb cpu-val elég tré, nem tudom nagyobb méretben változik-e valamit a dolog.
-
StickNick
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék új notebookot venni, csak nem igazán tudtam eldönteni melyik is éri meg jobban. Programozásra és játékra kellene úgy kb. ezen a max. 180000 Ft-os áron, feljebb már nem nagyon mennék.
http://ipon.hu/webshop/product/_dell_inspiron_n5110_kek_128208/175584
http://ipon.hu/webshop/product/_acer_aspire_5755g_2414g75mnbs_lx.rq102.015/184078Olvastam egy tesztet erről a DELL gépről amiben nagyon lehordták, mert nagyon melegszik, lassú a merevlemeze és horpad a billentyűzete középen.
Az ACERt meg most nem tudom megítélni, hogy ajánlott e venni. Régebben mindenki nagyon szidta, hogy hamar tönkremennek. Nem tudom ez azóta változott e. Egyébként nem tudom, hogy gyanakodnom kellene e, ha csak 1 év garanciát adnak a gépre?Szerintetek melyiket érdemes választani? Esetleg, ha van hasonló áron hasonló teljesítményű gép, az is érdekelne, az se baj ha kisebb.
-
Unbaised-Ben
senior tag
Köszi a tippeket, de megkérdeztem az IPont, és azt írták, hogy kifutott az 5750G "kedvelt" verziója.
Szóval inkább megveszem máshol, vagy a WoxC.,a4team,digitaltrend vagy az elektroplaza-ban, igazából az a legszimpatikusabb, esetleg van valakinek tapasztalata, hol lenne a legérdemesebb, az jó lenne
Más: Ha pl xy boltban megveszem a laptopot, és utána máshol megveszem a garancia terjesztést, akkor az működik ugye?[ Szerkesztve ]
-
ktommy91
addikt
válasz StickNick #16560 üzenetére
Acer 5830TG vagy acer 5750g+ 2 év garancia vagy samsung rf511
Ha programozni fogsz akkor talán a samsung a legjobb vétel a nagyobb felbontás miatt, bár a tapipadja kritikán aluli.[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
Rohen
csendes tag
Úgy döntöttem, hogy megrendelem az Acer 5755g-t, i5-ösben, oprendszer nélkül ([link]), +2 év garival. Így összesen kijövök ~183ezerből, ami szerintem elég baráti, ha azt nézzük, hogy 3 évig nem kell különösebben aggódnom miatta, és játszani is tudok rajta, plusz nem kell már vennem laptoptáskát, és egeret sem. Ha megjött és kipróbáltam, majd elmondom a véleményemet róla.
Unbaised-Ben: Persze, a gari kiterjesztést mindegy hol veszed fel tudod használni majd. Én sem az acershopban veszem meg, mert máshol 5ezerrel olcsóbb, és így még a + postaköltséggel is jobban kijövök, mintha ott venném meg.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Unbaised-Ben #16562 üzenetére
A grakiterjesztést ott veszed ahol akarod, azt a gart már csak acernél tudod utána érvényesíteni, nem a boltban ahol vetted.
-
Rohen
csendes tag
válasz ktommy91 #16569 üzenetére
Nem olyan vészes az, egyszerűen tördelni kell a sorokat, én speciel úgy programozok, hogy általában a képernyő feléig se megyek el, hanem inkább megtöröm a sort, pedig elég kis felbontású a monitorom nekem is.
Mondjuk vízszintesen más a helyzet, akkor tényleg zavaró lehet, ha tekerni kell, de sztem az is elviselhető.[ Szerkesztve ]
-
StickNick
csendes tag
válasz ktommy91 #16569 üzenetére
Köszi a tanácsokat, igazából a felbontás mérete és touchpad nem igazán lényeges, mert van 23"-os monitorom amit használnék hozzá, meg egér is, szóval ezek nem okoznak problémát
Amiket belinkeltél azokkal nekem az a bajom, hogy i3-as processzora van, de ha esetleg játszani is támad gusztusom, akkor meg inkább i5-ös kellene nem? -
katras
tag
sziasztok!
Milyen notebookot vegyek, ha kb 100k-m van rá, szeretném, hogy nagyobb legyen a képenyője mint 12", netezésere, e-mail, esetleg videók megtekintésére használnám?
-
Chaser
legenda
válasz wandor0930 #16576 üzenetére
Azt.
-
Z86
őstag
válasz Orionk #16551 üzenetére
A céloknak mindkettő megfelel
Az intel proci jóval erősebb.[link], de többet fogyaszt.
A GPU-k esetében szintén az intel az erősebb de az amd talán több mindent támogat (UVD 3), ezt majd valaki kifejti
Nekem is elöl vannak a hangszórók, filmezésnél ebből nem érzek hátrányt, akkor lehet kicsit fura, ha pl. a gép fölé hajolva nézel valamit. De amúgy rendben van. Bár ezt érdemes élőben is kipróbálni. -
Chaser
legenda
válasz Orionk #16586 üzenetére
Lesznek programok, amik bevonják a vga-t is a számításokba. Heterogén üzemmód, annyi a lényeg ez nemrég jött be hw-esen, fejlesztések csak eztán jönnek rá. De opencl pl arra is jó, ha van dvd filmed megfelelő lejátszó felskálázza 1080p-re is akár, ezt opencl nélküli vga vagy cpu nem tudja megtenni. Hosszú távon előnyös az biztos, és játékra még mindig alkalmasabb felállás mint a másik intel megoldás.
-
sgx
tag
Udv!
Altalanos hasznalatra - net, word, filmnezes - ez a notebook megfelelo lenne?
[link]Elvaras h minel olcsobb legyen de hasznalhato es lehetoseg szerint minel tobb garancia.
Koszi a segitseget.
Udv,
sgx -
Crytek
nagyúr
Valaki írna olyan amd -s notbookot amivel futnának a régi játékok is és aránylag jó is és még ráadásul nem olyan drága??
Brazos ami van gondolom azt lenne de melyik?Next PC Upgrade: 2022
-
Chaser
legenda
válasz Crytek #16590 üzenetére
Van egy HP, talán DV6, az jó lenne neked. 115k körül HD6470-nel és 2 magos amd-vel, 2 év garral.
szerk: G6 lesz az, erre gondoltam, W7 is van hozzá, ennyiért korrekt, +ram meg aprópénz bele
[ Szerkesztve ]
-
encory
tag
Na nem rég itt nagy beszélgetések végén eldöntöttem, hogy vennék egy:
[ACER Aspire 5750G-2314G50MN]viszont sehol nem találok, mindenhol vagy elfogyott vagy már nincs is... vmi ötlet? hol kéne keresnem? hol lehet még?
-
bajnokpityu
félisten
msi cx720at vett végül valaki?
eladó topping dac
-
Csirkejozsi
tag
válasz CHIPman #16554 üzenetére
Te Ipon-on hol láttad 126k-ért? Mert én akárhol kerestem, ezzel a konfigurációval még mindig ez a legolcsóbb ajánlat:
Lenovo IdeaPad G560A 59-050532
És lehet, hogy ezt fogom megvenni, mert a Lenovo (ellentétben például a Samsung-gal) kizárólag PC-ket és laptopokat gyárt, ami azért talán mégis egy referencia. És ezért az árért egy ilyen minőség nem rossz. Vagy tévednék?
Még azért mindig várok ajánlatokat, hivatkozva erre a hozzászólásomra: [link] -
EstiloL2
tag
válasz bajnokpityu #16564 üzenetére
Nekem Dell N5110-esem van, és nincs semmi baj a zsanérjaival... Lehet 12 darabnak rossz csak....
-
bajnokpityu
félisten
-
CHIPman
nagyúr
válasz Csirkejozsi #16597 üzenetére
Akkor valamit elnéztél, három kattintással megtaláltam azt, amit láttam tegnap. [link]
Nem tudom, minek ragaszkodsz ahhoz a konfigurációhoz, Pentium proci van benne, videokártya ugyanaz, mint az általam linkeltben, nincs hozzá Win, és még nehezebb is 0,3kg-al. Vagy talán az alumínium?
Ez a Samsungos "ha mindent gyárt, biztos szar" felfogás meg a legnagyobb ökörség, amit valaha hallottam, az ilyen hozzáállású egyéneket a lehető legnagyobb mértékben kerülöm. A Samsungnak van kb 10 leányvállalata, és mindegyik mást csinál, kb 0 kapcsolattal, csak a név ugyanaz.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Horgász topik
- Androidos fejegységek
- DIGI kábel TV
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Ukrajnai háború
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózati / IP kamera
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HUAWEI Matebook D15 Ryzen7-3700/8GB/512GB
- ÚJ, BONTATLAN, Midnight Black MacBook Air 2024 15" M3 CHIP 8/10 / 8GB RAM / 256GB SSD
- Dell Latitude 3590, 15,6" FHD, I5-8350U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- ASUS ROG STRIX G15 G513IE (R7 4800H, 32 GB DDR4, 3050Ti, 512+512 M2)
- Eredeti (gyári) új, HP (TPN-CA10) 65W notebook töltő
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest