- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Törzsúr
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy DELL U2711-et használok immár 8 éve. Nagyon elégedett vagyok vele minden téren, főleg a munkára verhetetlen, de játékra is alkalmas. Viszont!
Egyre több felől hallom, hogy a 144Hz vs 60Hz olyan ugrás ami nagyon észrevehető különbség. Szabad pár fél/ egy órámban BF V-tel játszom és szeretnék egy második monitort ami játékos.
Videókártyám RX Vega 64, szóval mindenképpen Freesync kellene, 144Hz, panel tekintetében tanácsot kérek, gondolom az IPS baromi drága, a felbontás FullHD vagy nagyobb, amiből nem tudok engedni az a 27".
Érdekel a véleményetek a hajlított kijelzőről mert az is baromira tetszik, igaz menet közben még nem láttam.
Szerk.: 100-150kKöszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
Steam: szedibatta | EA, Battlenet: Szedi90
-
félisten
válasz Törzsúr #99201 üzenetére
1080p
Acer Nitro VG271Pbmiipx, XV272Pbmiiprzx
ASUS VG279Q1440p
Acer Nitro VG270UPbmiipx, VG271UPbmiipxMind 150k HUF alatti, viszont arra készülj fel, hogy képminőségben nem fogják hozni az u2711 tudását.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
törölt tag
Képszerkesztéshez használ közületek valaki Benq PD2700U monitort?
Kérhetek véleményt róla? -
Colony5
újonc
Üdvözletem!
Új monitor vásárlás előtt állok, otthoni amatőr szintű játékra lenne, fps, (űr)szim. és társai.
Az alábbi feltételekkel kerestem rá a neten a választékra:
ktsg. keret < 150k HUF, 27", 2560x1440, 1ms, 144Hz.Ezeket találtam:
IPS:
ACER Nitro VG271UPbmiipxTN:
ACER Nitro XF272UP
DELL S2719DGF
HP 27xqVA:
MSI Optix MAG271CQRKérhetek segítséget a választásban?
Előre is köszönöm! -
Zolee888
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy monitort, olyan 55-60 ezer Ft környékén.Fontos, hogy IPS legyen és Full HD.Játékra kellene.
DELL P2419H ezt néztem ki.Tudnátok róla véleményt mondai?Esetleg ebben a kategóriában van jobb? -
borgab
aktív tag
Sziasztok!
1440p-s 27" monitort szeretnék venni (<- megvan hozzá a lóerő, egy gtx 1080 formájában.) 144 hz-es frissítéssel, lehetőleg 1-4 ms válaszidővel, mivel fps-t is játszom (cs:go, r6, warframe)
Filmnézésre, játékra főleg, legyen szép képe, de nem kell, hogy fullos élethű legyen, mivel egy 60 hz-es 1080p-s TN panelt váltanék vele, tehát így is óriási ugrás lesz. Állíthatóság, szemkímélés előny, ha lehet legyen.VA s IPS között vacilálok, amiken gondolkozom:
MSI VA panelek: MSI Optix MAG271CQR, MSI Optix MPG27CQ, egy samsung: Samsung C27HG70, és egy IPS Acer: Acer VG270UPbmiipxEsetleg, ha valakinek volt vagy használt már ezek közül, véleményt, bármiféle tapasztalatot hálásan fogadnék.
Használt vétel is a képben, keret olyan 100-150k körül, a fölé nem igen mennékAz élet olyan, mint egy doboz bonbon: az ember nem tudhatja, mit vesz ki belőle.
-
snecy20
nagyúr
Érdekes, hogy eddig ez az Alza-s AOC 32''/1440p/VA/Freesync ajánlat nem került terítékre, én teszek egy próbát vele a jövő héten. Árából adódóan a túl nagy csalódás kizárt.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
snecy20
nagyúr
válasz KaiotEch #99212 üzenetére
Aládúcolod.
Akciósan még így is annyival alatta van a kategóriában versenyző vetélytársaknak, hogy ez szerintem totál elnézhető, bár kétségtelenül hiányosság. Ár-érték aránya miatt jókat írnak a külföldi review-k.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
nagyúr
válasz snecy20 #99213 üzenetére
Hát az számomra már tákolás. Ki kéne persze próbálnom, most egy 24-es FHD-t nézek kb ~50cm távolságból. Az a 32 óriási lenne, távolabb meg nem tudom tolni. Illetve ez alá egy jó kártya is kell az én RX570-em szerintem nem lesz elég. A weboldalon úgy írják, hogy 30 -160KHz (H) 48-146Hz (V), azaz, az AMD Freesync szétesik, ha beesik az FPS 48 alá.
[ Szerkesztve ]
-
Brekk
addikt
válasz freelanced #99182 üzenetére
A PPI miatt érezheted úgy szerintem, de a 24" FullHDnek hibátlannak kell lennie.
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
E34525
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos tönkrement a LG 22MP55 monitorom. Nem értek hozzá egyáltalán ezért kérnék segítséget. Főleg csak játszok a gépen. Keretem rá max. 55.000Ft
BenQ GL2580HM
BenQ GC2870H
ASUS VS278HBármilyen tanácsot meghallgatok.
Sajnos minél hamarabb lenne rá szükségem.Előre is köszönöm!
Nyomom a Counter Strike-ot nem csinálok sztrájkot inkább iszok egy szprájtot.
-
-
WaterWawe
őstag
Üdv!
Nem tudjátok véletlenül, hogy ha notebookra usb-c dokkolóval kötnék DisplayPorton keresztül 120hz vagy nagyobb monitort akkor tudni fogja, vagy korlátoz 60hz-re? G-Sync működhet így? Ha igen akkor milyen monitorok tudják ezt?
[ Szerkesztve ]
-
Rohir
tag
Üdv!
Monitort keresnék kb. 100 ezer Ft kerettel egy kis plusz belefér ha nagyon megéri, ill. olcsóbb is megfelel ha a technikai különbség nem éri meg azt a +20-30 ezret a hajszállal jobb delikvensért.
Játékra és munkára (osztott képernyős irodai, semmi fotós vagy ilyesmi) kéne, nagy ritkán filmnézésre.
Ezért az egyetlen kikötésem hogy átlósan minnél nagyobb legyen (A opció), DE mivel lehet beruházok majd egy nagyobb TV-re vagy projectorra így olyan verziót is meghallgatnék ahol nincs semmi kikötés (B opció).
Szóval ha lehet akkor kérnék egy A és egy B opciós megjelölést kommentnél.
Jelenleg egy Samsung LE32C650 32" TV-t használok erre a célra.
Köszönöm.
-
AsakuraDave
őstag
LG 27GL850-ról van valami hír? Elvileg már van ahol kikerült a polcokra?
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Tüki
csendes újonc
Sziasztok!
Az újonnan induló cégünkbe keresek irodai monitorokat. Az irodában főleg SolidWorks mérnöki 3D-s tervezőprogrammal dolgoznánk, és egy Altair HyperWorks végeselemes programmal. Ezek elég komoly számítási kapacitást és videókártyát igényelnek és szeretnék valami jó monitort találni hozzá.
24''-os monitorokat szeretnék, display porttal irodai munkára. Ha lehet függőlegesen állítani felfelé és nem csak billenteni az jó, de nem kritérium. Ha lehet forgatni a monitorokat szintén pluszt jelent.
50 ezer Ft környékén nézelődöm max 55. ezer Ft.
Nem tudom, hogy milyen panellel lenne érdemes monitort vásárolni, de a kommentek és az összefoglaló alapján az IPS panel tűnik jónak.
Ezen kívül a nem mérnök kollégának is szükség lehet laptop mellé monitorokra, de nekik nem szükséges ilyen tervezéshez/szimulációhoz való jó monitor, viszont abból is 24''-osat szeretnék valami olcsóbbat. Nem kell, hogy forgatható legyen, IPS panel előny, de max 40 ezer Ft-ért.
Nagyon köszi a segítséget!
Üdv,
Tüki -
WiZARD
addikt
Érdemes csak a kora miatt lecserélni 14 éves monitort? Mennyivel/miben lesz jobb egy új, modern darab?
Netezésre, játékra, néha kis fotó szerkesztésre használom. Nem komoly egyik se, hogy túlzottan adott célra vegyek monitort.Dell 2405fpw a mostani, kb 14 éves, ~56 000 üzemórával.
Mire lehet érdemes cserélni? 27"-28" körül, legalább wqhd felbontással
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
félisten
válasz WiZARD #99226 üzenetére
Akkor neked érdemes hosszú távra monitort venni/ajánlani...
Acer Nitro VG270Ubmiipx - az arany középút, 5 év garival, 85k HUF-ért.
Acer B277Ubmiipprzx - ugyanez, pivot-os állvánnyal, több porttal, USB hubbal, hangszóróval, 110k HUF-ért.Basszus, az első annyira jó ajánlat, hogy minndjárt megrendelem! Pedig TV-re váltanék, de...
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
WiZARD
addikt
VG271UPBMIIPX ?
pivot, hangszóró nem érdekel (bár usb port nem bántana)
viszont nagyobb frissítés jól hangzik, vagy felesleges?Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
suits
tag
Emagon találtam egy LG29UM69G-t újracsomagoltan 59-ért amit meg is rendeltem.Hát kiváncsi leszek...Az LG29WK600 meg ez közt vaciláltam.A HDR ami ezen nincs de talán az nem is fog hiányozni...Filmeknél sincs mindegyiknél még,ha van is akkor is a csak jóval nagyobb bluray tartalmaknál.
-
hash99
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot segítséget kérni.
Röviden régebben egy 32 colos va paneles full hd tv volt a monitorom. Pár éve váltottam egy 27es wqhd ips monitorra. Az a helyzet hogy hiányzik a 32 col és a va panel is jobban tetszett viszont a felbontáson nem vennék vissza.
Szóval amit keresek az 32 col vagy több va panel és ha már veszek akkor jó lenne 144 hertz. A keret olyan 200-250k.
Amit eddig néztem:
Samsung quantum dot hajlított kijelző - olvasok róla jót és rosszat is illetve még nem volt hajlított monitorom...
LG nem hajlított gsync hdr stb. - ezt is dícsérik meg fikázzák is
35 colos ultra wide monitorok - tetszenek de nem tudom hogy az ultrawide mennyire élhető mert nem munkára kell és írták hogy filmeknél játékoknál sok esetben nem támogatják a 21-9-et az meg hülyén fog kinézni hogy csak a közepén van kép.Szóval nem tudom légyszi ajánljatok valamit vagy több opciót és érveket egyik másik mellett ellen.
Alapvetően játszom rajta és streamet filmet nézek.
-
freelanced
addikt
Üdv!
Ennél: ACER NITRO XV272UPBMIIPRZX van jobb választás a 27" / 144Hz / 1440p kategóriában?
Brekk
Köszönöm!
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Piftuka
veterán
válasz WiZARD #99235 üzenetére
Ha BD filmeket is szeretnél nézni rajta, akkor jól jöhet.
Szerintem azt kell első körben meghatároznod, hogy mennyit vagy képes és hajlandó fizetni a monitorért.
És annyit érdemes megjegyezni, hogy sajnos jó eséllyel 14 évet nem fog kibírni az, amit most vásárolsz. Tudod... napjaink műszaki, illetve használati cikkeit nem a tartósság jegyében gyártják. Nesze neked "fogyasztói társadalom"...)
"Aquila non captat muscas."
-
Amerigo57
őstag
Tüki
A Dell E2417H egy nagyon egyszerű irodai monitor
46 ezer Ft körül. ( HDMI , USB portok hiánya ).
Én inkább a DELL P2417H monitort ajánlanám,
55 ezer Ft körül.
Illetve a Dell P2419H monitort 55 ezer Ft körül.
A tesztekben , vásárlói véleményekben
sokkal jobb eredményei vannak ,
mint az E szériának , valamint ,
az alábbi csatlakozókkal ,többet tud.Csatlakozó - HDMI 1.4 1db
Csatlakozó - USB 2.0 2db
Csatlakozó - USB 3.0 2db[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
válasz Piftuka #99237 üzenetére
Film nézés nincs tervben. HDR mód máskor nincs is használatban? (akár játékban?)
Ésszerű kereteken belül a pénz nem számít, de ez nem azt jelenti hogy az ablakon akarom kiszórni...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Brekk
addikt
válasz AxBattler #99203 üzenetére
U2711 még a nagyon csillogó bevonattal volt, sokkal kellemesebb ezeknek már a bevonata. A széles színterűek pl. VG271UP már natív 8bites panellal van, és sztem gyakorlatilag a színterűk is majd megegyezik. Nem lesz ott olyan nagy különbség.
-
Brekk
addikt
válasz WiZARD #99239 üzenetére
HDR400 az még csak délibáb. Talán annak ha nagyobb színterű a monior ott lehet értelme, de sztem filmezésre egy HDR600 Samsung sokkal jobb, igaz VA panel, de ott legalább van értelme a HDRnek. Pl. a HG70 sorozatban.
[ Szerkesztve ]
-
agressor12
senior tag
Sziasztok
27"-os,min 144Hz VA vagy TN monitoron gondolkodom,játékhoz.Most jelenleg egy DELL 24" IPS van.
Játszani csak Full HD-ba szeretnék,gép inkább csak ezt bírja.
A kérdésem a következő,ha veszek egy nagyobb felbontású 27"-t (2560 x 1440 WQHD) és játéknál visszarakom FullHD-ra ami ugye nem natív felbontás lesz,érezhető lesz az életlenség?
-
MODERÁTOR
válasz agressor12 #99243 üzenetére
Fatyolosabb, homalyosabb lesz a kep. Kerdes az, hogy jatekban mennyire zavaro.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
snecy20
nagyúr
válasz agressor12 #99243 üzenetére
Én hagynám natív felbontáson, és a grafikából, élsimításból vennék vissza.
-
WiZARD
addikt
Köszi, a HG70 íveltségétől félek kicsit. Jó az?
Na meg a VA-ban se vagyok biztos. Legalábbis a tévémnél néha zavar, hogy nem pont szembe ülve hamar romlanak a színek, és főleg a fekete.
-
snecy20
nagyúr
válasz agressor12 #99247 üzenetére
Határeset... oda nem árt valamilyen képélesítési funkció.
-
WiZARD
addikt
Lehet furán hangzik, de nem akarok akkorát, alapvetően a mostani 24" méret is elég. Szóval 27"-esnél maradnék...
(bár tv-nél azt mondom sose lehet elég nagy, de monitornál nem érzem)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Az elmúlt két hétben eluralkodott a káosz a topik körül, ami már nem csak nekem tűnt fel.
Részben a Black Friday okozta őrület miatt, részben pedig (régi) új emberek elkezdték szét-spammelni a topikot a különböző akciókkal, megjegyzésekkel, YouTube videókkal, aminek köszönhetően gyakran előfordult, hogy egyesek válasz nélkül maradtak, mert annyi hozzászólás keletkezett, hogy már egyszerűen átsiklottunk felette.
Ezzel még nem is lenne gond, mert pl. az iPhone topik is tele van megjelenéskor a rendeléses kommentekkel, tehát számítottam erre.
A nagyobb gondom az, hogy nem győzöm OFF!-ba rakni ezeket a hozzászólásokat, és továbbá ennek köszönhetően elsiklunk mások kérdése felett.
Szerencsére ilyenkor jó esetben megkeresnek privát üzenetben, de ezzel mások nem lesznek előrébb, mert a keresés során nem fog találkozni az adott kérdéssel, típussal stb.Arra kérnék mindenkit, hogy mivel a "Milyen monitort vegyek?" c. topikban vagyunk, így ami témába illik, tehát tanácsot kérünk, igény alapján, illetve új monitor vásárlással kapcsolatos egyéb hozzáfűznivalónk van, (ilyenek, hogy inkább a nagyobb felbontást válaszd, vagy ne ezt a márkát és a többi), és a kapott válasszal kapcsolatos, az mind maradjon ON!.
Rendeléssel, tartó karral, kábelekkel, tesztekkel, akciókkal, egyebekkel minden mást kérnék OFF!-ba tenni!Mindenki döntse el, hogy amit ír, az témába vág-e vagy sem, és ennek megfelelően a kis négyzetet tessék kipipálni elküldés előtt:
Köszönöm a többiek nevében is!
[ Szerkesztve ]
- Hardcore café
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen légkondit a lakásba?
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Asszociációs játék. :)
- Sorozatok
- Okos Otthon / Smart Home
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- Alienware 500hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs