- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Lorden
senior tag
válasz Alpenjunge #66946 üzenetére
Hisense Fresh Master
Midea GAIA -
mrmft
senior tag
válasz Alpenjunge #66946 üzenetére
A sima friss levego befujasnak semmi erteleme, mert az elhasznalt ugyanugy bent marad, ha lattad az erre emlitett Hisense es Midea keszuleket - plusz meg egy lyuk a falba, aminek a szigetelese, bogar, stb. elleni vedelme egy nulla, egy gagyi ventilatorral gagyi szuron at jon be a "friss" kinti levego. Inkabb szelloztess, vagy automata szellozo az ablakra valamilyen jobb fajta.
[ Szerkesztve ]
-
sayen2
csendes tag
Sziasztok !
Véleményeteket szeretném kérni [Midea Breezeless+ MSF3-12-SP 3.5 kW] oldalfali mono split 3.5 kW-os klímáról ? Most akciós áron kapható Mennyire lenne jó vétel , vagy ebben az ár kategóriában milyen alternatíva jöhetne szóba ? Köszönöm -
gcs9058
csendes tag
Szia, én a Midea mission klímámat cseréltem le Panasonic ethereára, és a csobogása nagyon kellemetlen volt. A neten megtudtam, hogy a gyártók a kül és beltéri egység közötti csőtávolágot minimum 3 méterben adják meg. Pont a zajok (csobogás, vibráció) és a kompresszor helyes működése miatt. Nálam ez 1m volt. A maximum utántöltés nélkül 5 és 7 m körül szokott lenni. Úgyhogy a klímás beszerelt egy 7 méteres "csigát", és a csobogást már nem hallani. Ha esetleg a te eseted is hasonló...
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz Kolondrum #67041 üzenetére
Midea Oasis vagy Fisher Nordic inkább. Amber Royal nagyon bivaly gép de nem ide való ahol egész télen volt pár nap amikor - 6 fok alatt volt éjszaka a hőmérséklet...
Oasis/Nordic halkabb, jobban tud szabályozni és ugyanúgy ontja a meleget ha kellMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Tamagocsi123
tag
Sziasztok . Lenne egy kérdésem a hozzáértöktöl. Adott egy Midea klima aminek az aplikácioja offline modba kapcsol ha nem vagyok otthon a wifi közelében pedig korlátlan mobilnetem van. Ez mitöl lehet? Köszönöm a segitséget.
Felhasználónak - 114 pozitív 0 negatív értékelése van az oldalon.
-
ANDROID???
addikt
Sziasztok!
Egy ismerősöm klímát szeretne felszereltetni.
Javasoltam neki mitsubishi ap-t, megkérdezett 1-2 klímást, erre az egyik javasolt neki Midea-t.
Azt mondta neki a szerelő (nem tudni a szerelő mióta klímázik..), hogy az oasis plus mop3-12sp jobb mint a mitsubishi ap.
Aztán megkérdezett erről, hogy mi a véleményem róla, javadoltam neki, hogy engedje el a midea márkát azbesetleges panelhibák miatt és ha csendeset akar akkor valamelyik japán gyártótól válasszon, de ha csak az okcsóbb legyen mint a japán akkor pl nézzen comfotrt X-et, legalábbis inkább gree márkát.
Az oasis valóban jobb mint egy ap? (a klímásnak lehet, de az ügyfélnek, max elsőre kevesebb költés, vagy tévedek?) -
hódmaci
senior tag
válasz ANDROID??? #67093 üzenetére
KB mennyi használati idő után kellene jelentkezni panelhibának midea klímák esetén?
Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
hódmaci
senior tag
válasz ANDROID??? #67095 üzenetére
Érdekes.
Nekem meg ugyan ezt mondták a Gree készülékeiről.
Vagyis, hogy inkább Midea mert a Gree gyakran panelhibás.Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
rmihaly
tag
Hűtésre bármelyik márka megfelelő.
Itt sokszor kitárgyaltuk egyes márkákat, alapvetően a japánok finomabban szabályoznak, de ha nem szükséges ez a kifinomult szabályozás bármelyik kínai is komfortos tud lenni.
A lényeg az elhelyezésen ill. a mérés helyén van.
Sokszor elkövetik azt a hibát, hogy klímát kis helyre beszorítják aztán össze vissza működik, mert nem tudja a helyiségre jellemző hőmérsékletet.A daikin jó klímát gyárt belépő szinten is, és a gree, midea és klónjai szintén jók hűtésben.
A marketing anyagban a kínai sokkal profibb, de általában nem kell a sok funció - amúgy elég sok probléma van a szerver oldali minősséggel, egy forintott se érnek ezek a távolról kapcsolgatom funkciók /gree és klónjai/ (alap klíma gyártó által biztosított felületek).Nálam télen 21C fűtés mód automata ventilátorral bekapcsolom, nyáron hűtés 26C autoventi és ez megy egész évben. Néha kikapcsolom, átmeneti időben amikor nem kell hogy menjen.
-
Vhiktor
veterán
Sziasztok.
Több klímás is volt kint nálam és mindegyik más márkát szeretne beépíteni.
Jelenleg teljesen el vagyok veszve az erdőben, de vacakot semmiképpen sem szeretnék.3 db tetőtéri szobáról lenne szó, 16 - 25 m2 közöttiek. Hűtés és fűtés is a cél.
Amiket beszerelnének:
Daikin Sensira
Polár optimum
AUX Delta 2
Midea Xtreme Save Pro
Fisher
SamsungMelyik a nyerő?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
salieri.
őstag
Sziasztok,midea Xtreme save fűtés üzemmódban miért fúj be időnként hideg levegőt?
-
woci01
tag
Sziasztok,
kaptam árajánlatot több klímára szereléssel, géppel együtt. 56 nm-es lakás 28 nm-es nappali/konyhájában lenne a beltéri.
1. LG Silence Plus PC12SK
5 év teljeskörű gari, 10 év inverter2. LG Art Cool AC12BK
5 év teljeskörű gari, 10 év inverter
ár: Daikin duplája2. Daikin FTXC35D/RXC35D
3 év teljeskörű gari
ár: 100-zal kevesebb mint a PC12SK3. Midea MG2X-12-SP, Midea MGP2X-12-SP
5 év teljeskörű gari
ár: ~ Daikin4. Midea ALL Easy Pro MEX-12-SP
5 év teljeskörű gari
ár: ~ LG PC12SKAz lenne a kérdésem, melyik lenne a legjobb szerintetek? Nézegettem a paramétereket, a Daikin ugyanazt tudja, ha nem jobb, mint az LG. Az LG mellett az 5 év, 10 év inverter garancia szól.
Midea néhány paraméterben jobb mint a másik kettő, sokban viszont rosszabb.
A fancy marketing featurek pedig nem tudom mennyire számítanak a wifin kívül.
Illetve megéri-e Daikinból az FTXF35E vagy FTXP35N legalább árajánlatig elmenni vagy azok már annyival drágábbak, hogy fölösleges?[ Szerkesztve ]
-
csuzso72
tag
Sziasztok!
Most szeretnék egy 3,5-ös klímát venni (egy másik 5,2-es rcool mellé). Cél lenne a fűtés is. Három gépet néztem ki:
Midea Xtreme Save Pro, Gree Comfort X, és Aux Delta 2. hatékonyság miatt a Midea felé húzok, de még meggyőzhető vagyok Melyiket ajánlanátok és miért (előnyök hátrányok). Sokat olvastam, de már elvesztem az adatokban Előre is kösz! -
Viiktor1989
aktív tag
Jó reggelt,sziasztok.
2 db klímát szeretnék felrakatni két hálószobába.Az alábbi klímákra kaptam ajánlatot.
Gree pulse 3,2 kw 252.000.-
C&h Artic 3,5 kw 285.000
Midea mex12 sp
280.000.-
Gree comfort-x 3,5 kw
270.000.-
Daikin ftxc35 300.000.-
Ha fontos a csöndes üzemmód, megbízhatóság és minőség ti melyiket választanátok? Köszönöm szépen -
Viiktor1989
aktív tag
válasz Miklósbácsi #67517 üzenetére
Szia. Köszi az infót. Valószínűleg a nagyobb szobába Daikint rakatok,viszont ahhoz külön kell felszerelni egy wifi adót,a kisebb szobába pedig megérdeklődöm elég e egy kisebb teljesìtményű Midea.
A srác jó szakembernek számít, reméljük nálunk nem lesz csobogó hang. 😊 -
mrmft
senior tag
válasz katokacaj #67543 üzenetére
Nem tudom mekkora a teljesitmeny igenye a tetoterednek, a Midea Xtreme Save 2.5kW-os belteri egysege elegge kompakt. Mas ebbe az arba nem nagyon fog bele ferni, lehet meg ez sem ha ketto kell. Az egy dolog, hogy befer-e az ablak fole, fel is kell oda tenni - tehat nagyobb helyel szamolj, mint a belteri egyseg merete!
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz E.Kaufmann #67536 üzenetére
Neked külön. Nekem van 5db Panasonic Ethera. Szembe szomszédnak 5db Midea. Lányom élettársa nővérének 11 db Fisher . Mindegyik fűt, hűt évek óta, egy sem csobog.
Ha úgy érzed nem érted akkor magyaráztasd el a nagynénéd unokohugának az élettársának a testvérének a kollégiumi szobatársával.[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz Vhiktor #67567 üzenetére
Amennyire a kettő amit írtál az is alkalmas, a Gree és Aux sem jobb semmivel fűtésben csak elhitetik maximum.
Nekem még a Sensira mindig tudott 52-55fokot kifújni a 2020óta leghidegebb télen is amikor direkt kipróbáltamHa igazi fűtős gép kell nem ezek lesznek azok mert az inkább a Midea Oasis, Fisher Nordic, Gree Amber Royal meg a drága japánok mint Daikin Perfera
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
NoOne1976
őstag
válasz arnyekxxx #67604 üzenetére
Ezt megerősítem. Miután lett egy Midea páraszívó gépünk, elnevettem magam, hogy a tabbletázás mekkora parasztvakítás. Egyik pár óra alatt gyűjtött 1-2 liter vizet, másik hetek alatt pár decit.
Azóta van másik két gép is a családban, a pincében meg áll évek óta vagy 4 doboz tabletta. -
megane76
csendes tag
Midea easy pro felára megéri az Xtreme Save helyett? Vonzó az easy pro könnyű szétszedhetősége takarításhoz. De nincs ennek valami hátránya, esetleg valami gyári rejtett hiba? Csak hűtésre kellene. Segítsetek
-
BendePoWa
friss újonc
Sziasztok!
Szeretnénk klímát felszereltetni.
A szerelő a Korel márkából javasolt egy készüléket, ami számomra elég ismeretlen.
Mennyire megbízható/vállalható ez a márka?
Elmondása szerint és néhány neten talált értékelés alapján Midea alkatrészekből van összerakva, amit azért a klimások többsége ajánl is.
Az ajánlatunk úgy néz ki hogy 2db 3.4kw Korel hűtő-fűtő klímára szerelve beüzemelve stb, 450e Ft. (Ebből 153e/db maga a klima).
Nincs összehasonlítási alapom, mert sosem volt klimám, de nem is akarunk egy szemmel jól látható összeget kidobni a kukába, ha esetleg mégsem lenne jó a cucc.
(Korel ktp12 a konkrét típus)
Hasonló árfekvésben AUX gyártmányt találtam, picivel drágábban, de pl WiFi funkció nélkül.
Előre is kszönöm válaszotokat!B
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
Akkor nálam 5 pana, a szembe szomszéd 5 midea, tesómnál 1 Hd, vejem tesójánál 11 fisher hűt-fűt. Még egyik helyen se járt mosó zsák. Igaz rendszeresen átfújjuk gőz tisztítóval. Ameddig hivtam karbantartót ugyanazt csinálta. Kimosta zuhany alatt a szűrőt, gőztisztítóval átfújta és klíma tisztító spré. Mindíg azt mondták, tiszta belül.
-
TaNbEaRo
tag
Sziasztok! Apósom lakásába szeretnénk nemsokára klímát telepíteni. Egy 20 négyzetméteres szoba hűtése a cél. Én a saját lakásomba 3 éve Daikin Sensira FTXF35A típust telepítettem, amivel szerencsére azóta is nagyon meg vagyok elégedve. Viszont a telepítést végző céget már tavaly sem sikerült elérnem, így mások jöttek tisztítani, így új kivitelezőt fogunk keresni.
Ahogy körbenéztem, úgy látom a Daikin eléggé visszaszorult a 3 évvel ezelőtti állapothoz képest. És itt is olvastam, hogy az utóbbi időben problémásak voltak.
2 követelmény van csak: csendes és okostelefonról is vezérelhető legyen.Kezdetnek kinéztem pár típust, van esetleg pro/kontra érvetek ezekkel kapcsolatban?
* Midea Xtreme Save (Pro) - Láttam, hogy az utóbbi időben többen is ezt választották itt a fórumon, nem nagyon olvastam panaszt.
* Panasonic FZ Standard - Ezt is láttam többeteknél emlegetve, akár jónak is tűnhet
* Fisher Summer - Ár/érték arányban csábító a nagyobb teljesítmény hasonló áron.
* Daikin Sensira - Listára került, mert a sajátommal meg vagyok elégedve, de most nem szívesen választanám, mert kevély helyen, és drágán látom csak.
Esetleg egyéb más, ami mostanában jól bevált?
Tudom nehéz meg sablon kérdés. Rengeteget olvastam vissza a fórumon, és láttam sok hasonló kérdést, mindig más-más véleményekkel. De azért bedobom én is, hátha megint kijön valami új infó. Én most leginkább a Mideaval szemezek, csak mert az tűnik a legújabb modellnek. De persze meglátom majd, hogy a kivitelező mit fog ajánlani. -
arnyekxxx
veterán
válasz ANDROID??? #67839 üzenetére
az LG (lánykorában Goldstar) 1968 óta gyárt klímát, 85 óta höszivattyús inverteres klímát.
A whirlpool bosch polar sinclair syen airfel meg valahány név a naptárban tényleg nem gyárt csak gyártat és matricáz, a midea viszont szintén gyártó, nem matricázó.
[ Szerkesztve ]
-
Frod
addikt
Kis nézelődés után a Daikin FTXC35C / RXC35C-t választottuk.
Pro/kontra mit kell tudni róla, amit esetleg az adatlapja nem ír le?
(Fűtésre nem lenne használva, a nagyobb szobában kerül végül, onnan kapja majd az egész lakás a hűtést)
Ez pl miben tér el tőle? (Annyi, hogy nagyobb a fűtési teljesítmény, és kész?)További jelöltek:
LG S12EQ Silence
Midea MEX-12-SP All Easy Pro
Fujitsu ASYG12KPCE / AOYG12KPCAMegköszönök minden észrevételt!
Do you see the white shadow?
-
gtx560unlock
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy lakókonténer 2,5x6m-es szigetelés van (gyapot) de nagyon meleg nyáron már 28-30 fokban is... kicsit jobban megsüti a nap és vége Így szeretnék egy klímát Fűtésre is meg hűtésre is. Alábbi modelleket néztem nem tudom melyik lenne a jó.
Két midea közt nagy a különbség fogyasztásban? Illetve az a 55DB beltérinek az maximális hangereje vagy alapjáraton ennyi? Mert GREE-nel csak 42-t látok arra gondoltam midea maxot adja meg a gree meg az átlagot fogalmam sincs.
Midea MG2X-12-SP Xtreme Save
Midea MGP2X-12-SP Xtreme Save Pro
Gree GWH12ACC-K6DNA1F Comfort X
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz gtx560unlock #67908 üzenetére
Gree CX vagy Syen Muse vagy igazából azt a légköbmétert bármi lehűti és befűti
2,5x6 az 15nm ha van 2,5méter belmagasság akkor 37,5köbméter az egész.
Ezt még egy 2,5kW-os gép is tudja háromfeles bőven.
Gree jó gép takarítottam párat, jobb minőségű anyagból van, ma Syen Muse 5kW-os gépet mostam az is ugyanaz csak nincs motorikus jobbra balra legyezés. Szépen hűtenek és fűtenek. Midea-t én szaki ismerős tanácsára nagyívbe kerülném kivéve a Midea Oasis de az drága és top gép. Mondjuk szerdán azt mostam és az is hűtött mint a veszedelem és halk is volt.
Nord is jókat gyárt, Fisher ComfortPlus is Gree belsős ezeket is bátran nézheted.
Daikin Sensira is tud fűteni szépen és halkan hűt meg a kültéri is halk.
Aux is lehet igazából whirlpool és egyéb alja klíma kivételével szerintem bármi mehet oda. Annyi hogy a kültérit vagy a konténer tetejére tegyék vagy oldalra de akkor úgy kell rögzíteni hogy ne rezonálja a konténertMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
mrmft
senior tag
válasz gtx560unlock #67920 üzenetére
A Gree lenyegesen hangosabb, mint a Midea - ezek szemelyes tapasztalatok. Kinaibol meg a Midea (Xtreme Save) az egyik leghalkabb, de ha csendest akarsz akkor japant vegyel. A Pro-nak futesnel van leginkabb a elonye. Valami komolyabb gumibakot is nezzel ala, hogy ne vegye at az eseteges rezonanciat a kontener fala.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
Jó tudni, én ezeket a kínai gépeket takarítás közben látom csak mivel én mindenkinek Daikin-t raktam de amúgy apámnak Gree CX van és teljesen jó minőség igaz beltéri nekem nem elég halk. Héten volt egy Midea takarítás és masszív volt a burkolat meg szépen halkan tette a dolgát persze nem egy Daikin Sensira vagy Comfora de korrekt gépek.
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
ph2012
senior tag
válasz Rommel6600 #67930 üzenetére
-
arnyekxxx
veterán
válasz ph2012 #67936 üzenetére
Senki nem tudja milyen a Bosch. Vagy jó vagy nem. Ott van a linked első sorában: A Bosch név megtévesztő lehet, mivel egy komoly műszaki tartalmat sejtehet mögötte a gyanútlan vásárló a cég logója, márkaneve miatt. Sajnos ez így nem igaz. A Bosch klíma a Midea gyárban készült és felmatricázott egyszerű klíma, olcsó alkatrészekből, minden különösebb innováció és minőségérzet nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ford topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Asszociációs játék. :)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest