Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Visty

    csendes tag

    válasz rmihaly #70883 üzenetére

    XXI. kerület, Csepel-(sziget). Ha hihetek az időképnek akkor kint 70% körül van a páratartalom. A páramérő pontosságában egyáltalán nem vagyok biztos, mert egy mechanikus ~30 éves mérőről van szó. Kint most pl. pár perc után 86%-ot mutat.. Mivel én is a páratartalomra gyanakodtam, már egy ideje gondolkodok valami olcsóbb digitális páramérő beszerzésén. Nem tudom azok mennyire pontosak, milyet éri meg venni?
    A szellőztetésre:
    A szoba ajtó mellett van közvetlen a ház bejárati ajtaja, azon egy "kutyaajtó" (30x36cm), ami a lengő ajtaja hiányában tulajdonképpen csak egy lyuk amit egy rongy fed. A kiszökő hideget-meleget figyelmen kívül hagyva, nyitott szoba ajtó mellett ennek nem kellene már elég szellőzést biztosítania? Arra is gondoltam, esetleg nem-e pont ez okozza..
    Az egész lakásban kb. ezt a páratartalmat méri a cucc, de a másik 2 klíma nem köpködi a vizet (vagy legalábbis nem érkezett még rá panasz, nem is ülnek alatta 10+ órákat).

    Plusz mint írtam, a nyár nagy részében amikor lehetett (tárva)nyitva volt az ablak. Kb este 10től másnap délelőtt 10-11ig. (Az egyik másik szobában is, nyitott ajtókkal). Páramérő akkor se hagyta el a 75-82% körüli tartományt.
    Plusz2: Néha hetekre megszűnt/megszűnik a probléma, annak ellenére hogy változatlan a belső 26-27 fok és "78-82%" páratartalom (nappal/éjszaka is). A csepegésnek nem kellene folyamatosan jelen lennie?

    Egyébként próbáltam már a páramentesítő módját is a klímának, 80%-ról kb 4 óra után ~75-78%-ig tudta levinni, és a fröcsögést sem szüntette meg.

Új hozzászólás Aktív témák