Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • windy

    tag

    Tényleg érdekes, ha a mai időkben azt gondolja bárki is, hogy a japán márkák gyártása is japánban történik. Ez nem így van. Japánban a gyártáson iszonyatos költség van, még az EU-ban is megéri gyártatni, a fejlett országokban. Ezért van az, hogy a Daikinnak Belgiumban és Csehországban is van gyára. Itt készül az EU-ban értékesített lakossági gépek nagy része. Pár éve felvásárolta a Daikin a McQuay-t, azóta Malajziában is folyik a gyártás. . 2011 óta Kínában Suzhou tartományban is létezik Daikin gyár, olyan másfél millió készüléket gyártanak ott évente.

    Idén behozott a Daikin egy készüléket, amelyikről sok mendemonda terjed. Két-három éve a Daikin elég sok szálon együttműködik a legnagyobb kínai gyártóval, a Gree-vel. Számos Gree modellben van Daikin kompresszor, és a Gree is gyárt a Daikin számára gépeket.

    Az idei belépő Daikin készülék is a Gree-nél készül, gyakorlatilag egy Gree vázra lett építve az új készülék. A teljes vezérlés, és elektronika Daikin, a hardver többi része Gree. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy egy centivel nem rosszabb ez a modell a tavalyi FTXN jelűnél. Megbízható, nem találkoztunk még meghibásodással. Nálunk a bemutatóteremben február óta non-stop működik egy, csendes, hibátlan.

    Természetesen a többi márka kereskedői összehúzott szemmel tekintenek a Daikinra, hiszen nem volt eddig ennyire alacsony árú Daikin készülék. Idén gyakorlatilag Samsung árban lehet hozzájutni, és ez igencsak sérti a többi márka érdekeit. Lehet kiabálni, hogy kínai Daikin, de sajnos, a Panasonic, Fujitsu, Hitachi, Toshiba klímák dobozán is ott díszeleg a Made in China felirat.

    Ha valakit megnyugtat, a Mitsubishi alapmodelljei Thaiföldön készülnek.

Új hozzászólás Aktív témák