- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
headhunter86
senior tag
Én is hűtésre akarom használni, központi fűtés van nálunk. Konkrétan télen kinyitom az ablakokat. De még így is elég olcsó a fűtés.
Tetszik kinézetre ez a Comfort X, viszont tényleg nem tudom bele merjek-e vágni. Volt már Gree-nek félresikerült típusa ami nem ajánlott? Még Amber mellett szól a 3D légáram. De nélküle is meglennék.
Rohadtul nem tudom melyiket válasszam. -
LanyUs
senior tag
válasz A8Lang #22197 üzenetére
Megerősítem BB9000-et. Ismétlem magam "Úgy döntöttem a Fujitsu 14LMCA-t ott hagyom a szülői házban. A tetőtéri folyosót/szobát befűtötte kinti 0 foknál kb. 10-15 perc alatt 50m2, ha kinyitottam az összes ajtót azzal is elbírt ( 100m2 ). Hasonló hőleadásra lenne szükségem, viszont csendesebb kültéri egységgel kellene, mert ha nem minimumom pörgött, akkor bizony rezgette a falakat és full fordulaton engem zavart."
Tehát tetőtérben is megfelelő volt egy 4 KW Fujitsu hűtésre és fűtésre is központi elhelyezéssel úgy, hogy közben nem állt be a nyakam a közvetlenül rám jövő - még ha enyhe akkor is - fuvallattól. Nincs az az enyhe fuvallat, ami ne zavarna. Már ha rám szusszan az is zavar Nálam a szobák között max. 2-3 fok volt, ami nem volt érezhető. 36 fokban is lőttem a 23-at mégse fáztam meg soha. Éjjel még a legalacsonyabb venti fokozatot is hallottam, ami enyhén zavart. Ajtó behajtással tudtam orvosolni, tehát ez a hang kérdés relatív. A számítógépemen is 5V-n pörögnek a ventik mégis zavar. Passzív számítógépház a best. Az irodában pedig amikor nyakamba jön a klíma hideg levegőjel szívesen megpiszkálnám egy kalapáccsal, de sajnos akkor romlik a hatásfoka
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz headhunter86 #22201 üzenetére
Én is hasonló cipőben jártam, de végül a Comfort Plust rendeltem meg. Jó árat kaptam rá és az olvasottak, hallottak alapján ez bevált szériának tűnik. [link]
-
veterán
válasz DUB Inc. #22203 üzenetére
Nálam ma volt a klíma szerelő. Comfort x és amber között gondoltam, de olyan árat mondott a comfort pluszra, hogy annál maradtam. Átnyálaztam a katalógust, netet böngésztem, nem érte volna meg számomra a drágább.
Wifit sajnálom, de annyira nem lényeg.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
lazac_
tag
Mivel olvastam, hogy el vagytok havazva, gondoltam adok addig egy alap pucolást a gépnek (BIGMAN tisztítóval + gőzkacsával), és a burkolat levétele után szembesültem vele, hogy nincs az alaplaphoz csavarozva a beltéri. Alul 2 klipsz fogja elég passzentosan, maradhat így továbbra is, vagy kerítsek csavart (nem rezonál, nem zajos)?
-
jom
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik a jobb választás és miért:
LG Silence P09EN vagy Daikin Sensira FTXF25A / RXF25A
Köszi!
-
Ed_007
aktív tag
válasz A8Lang #22036 üzenetére
"raktam fel alaprajzot, de érdemi megnyilvánulás továbbra sincs."
A csend a dermedt hallgatás csendje, mert először nem tudták a fórumtársak, hogyan mondják finoman, hogy dőreséget készülsz elkövetni, de utána annyit cukkoltad őket, hogy megkaptad az arcodba, az meg nem tetszett - amitől ők először is tartottak, azért is fogták vissza magukat (eleinte). -
A8Lang
csendes újonc
válasz Ed_007 #22212 üzenetére
A dermedt csend azóta van, mióta leírtam, hogy a másik klímás (aki a beépítést végzi majd) is megerősítette, hogy jó az eredeti elgondolás.
A fórumos "szakértők" szerint a legrosszabb helyre tetettem a klímát és szerintük gyakorlatilag a halálos ítéletemet írtam alá. Ezt ők már alaprajz nélkül is tudták...
Ezzel szemben két - egymástól teljesen független - klímaszerelő szakember szerint viszont az a legoptimálisabb hely a lakásban és ők is oda javasolták volna.
Egyébként a beszerelést majd végző klímás azt is felajánlotta, hogy ha gondolom, át lehet rakni akár a nappaliba, mert a nappali falának túloldalára (nem utcafronti fal) fel lehet tenni a kültérit, úgyhogy nem is kéne összeb..ni a lakást egyáltalán csövezéssel, de ő azt mondja, hogy az eredetileg kigondolt helyről abszolút jól fogja tudni hűteni az egész lakást és ami a lényeg: egyenletesen.
Azt is mondta, hogy ha valaki kifejezetten pl. a nappaliba kéri, akkor is szokták javasolni, hogy kerüljön inkább a nappali ajtajával szembe, az előszobába, mert úgy sokkal nagyobb területet tud hűteni a nappali mellett és nem mellesleg sokkal egészségesebb is, mintha csak direktben a nappalit hűtené.De hát tudom persze tudom már a választ előre, velem együtt ők is hülyék.
-
A8Lang
csendes újonc
válasz LanyUs #22202 üzenetére
Pontosan, kinti 36-38 foknál teljesen mindegy hogy az egyik szobában 23 fok van, a másikban meg 25.
Célozgattak itt többen rá, hogy biztos az anyagiak miatt akarunk egyet középre és nem 2-3-at a szobákba.
Nos teljesen irreleváns és nem is tartozik senkire, de nem. Azt azért gondolom mindenki sejti, hogy egy 70m2-es újépítésű lakás nem két fillér és ha akartam volna, simán rakathattam volna mindhárom szobába is akár egy 2,5-eset, csak nem akartam.
Mi is pont azért nem akartuk egyik szobába se, mert nem szeretjük direktben a nyakunkba. -
maxxenergie
senior tag
válasz maxxenergie #22182 üzenetére
Sziasztok!
Kaptam ajánlatot Midea MSMABU-12HRDN1 Blanc Inverteres Split klíma - AJÁNDÉK WIFI-vel 150.000 Ft ennyiért akkor ez jó vétel lenne vagy maradjon a Daikin FTXV35AB / RXV35AB 154.000 Ft-ért WIfi nem szempont annyira... Már csak ez a kettő van pakliban ma rendelném tehát tényleg utolsó posztom ezzel kapcsolatban.
Ha jó a Midea rendelem is akkor ma mert 24 óráig érvényes az ajánlat amúgy 170 lenne ..
◄ TELEFON PRIVÁT ÜZENETBEN ► Duna Pláza(XIII.ker) ◄
-
-
veterán
válasz A8Lang #22219 üzenetére
Nálam is az volt a dilemma alapból ami nálad. Én is középre akartam egy mennyezet klímát de lebeszéltek róla és én nem bántam meg.
ezért döntöttem máshogy:
- nálam a lépcső feljárónál lett volna egy klíma... feltehetően az összes hideg lemászott volna a földszintre
- 3 külön split klímánk van így ha a legnagyobb melegbe elromlik akkor is van még 2 amit tudunk használni
- fűtésre is használom és így különösen előnyösebb, hogy a 3 szobát más-más hőfokra tudom beállítani
- 1 központi klíma annyiba került volna mint a két kicsi így igazából 1,5x-es felár volt a 3 klíma az 1x képest -
-
netpok2
csendes tag
Adott egy Aircool MSG-07HRN2, elméletileg -7-ig tud fűteni R407C közeggel, ha jól vettem ki alatta is működnie kéne csak nem tud mondjuk 20 fokot csinálni. Ez nem is gond csak fagymentesítésre kéne, de ott jó lenne ha azt -15-nél is tudná produkálni. Ti látjátok ennek akadályát?
szerk: nem CRN2 hanem HRN2, ez sokat lendít a projekten
[ Szerkesztve ]
-
maxxenergie
senior tag
válasz maxxenergie #22220 üzenetére
Ok végül megrendeltem ezt Midea MSMABU-12HRDN1 Blanc Inverteres Split klíma - AJÁNDÉK WIFI-vel 150.000 Ft
Köszi mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
-
ezozo
tag
Sziasztok,esetleg erről vélemény,Whirlpool SPIW 309L Inverteres Split klíma,most 119 ezer körül megvehető,hűtőt tudnak gyártani gondolom klímát is,csak kíváncsi lennék hogy hangosság,tudás,stb,mennyire megbízható.
[ Szerkesztve ]
LG 50UK6950PLB-POCO X3 Pro 8/256-Ps4 Pro-Ender3 v2
-
Kekmen
senior tag
Nincs mit. Ha hosszabb távra tervezel, érdemes rászánni a különbözetet egy minőségibb darabra, mivel csendesebb, megbízhatóbb. Ha mondjuk 1-2 éven belül költözöl, akkor akár a Whirpool, Daewoo is jó lehet. A kettő között kompromisszumot köthetsz még esetleg a Gree és a Polar márkákkal is.
"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."
-
szoltan70
tag
válasz maxxenergie #22231 üzenetére
Webklímától rendelted? Én is kértem online ajánlatot és nekem is 150-et írtak. Miután megrendeltem írták, hogy ilyen már nincs nekik csak ennek a 2018-as változata ami ugyan ez csak már R32-es. (MA-12N8D0-SP Blanc 2018 - R32) Én múlt pénteken rendeltem.
[ Szerkesztve ]
-
Csontikka
aktív tag
Sziasztok,
monoblokkos klímával kapcsolatban szeretnék információt, tanácsot kérni.
Unico termékcsaláddal szemezek, viszont egy dolog nem hagy nyugodni:A vastag gégecsöves mobil klímákkal kapcsolatban olvastam a következőket:
A vastag gégecsővel szerelt változatoknál viszont, a gép kondenzátora, ami a szobából elvont energiát hivatott leadni, a készüléken belül helyezkedik el. Erről a kondenzátorról egy belső ventillátor fújja le a meleg levegőt, a vastag gégecsövön keresztül, ki a szabadba. A kondenzátor hűtését a belső (!), szobából kiszívott, egyszer már lehűtött levegővel oldják meg, így a kiszívott levegő helyére a szoba nyílászáróinak résein, szellőzőn stb. keresztül új kinti, nyári, meleg levegő kerül.
(ez értelem szerűen rendkívül előnytelenül hat a hatásfokra)Kérdésem az lenne, hogy ez a tulajdonság ugyanúgy jellemző a monoblokkos klímákra is?
Bízom benne hogy nem, mivel a monoblokkosnál két cső megy ki a falon és ezért gondolom nincs ez a jelenség, de kérem, hogy valaki erősítse vagy cáfolja ezt nekem meg.(ui: alapfelállás az, hogy kültérit nem lehet sehova, ezt az irányt már végigvittem, így jutottam el a monoblokkos klímához)
Ezen kívül szeretném kérdezni, hogy valakinek van-e tapasztalata a termékcsaláddal? Ha igen, kérem ossza meg velem, mert elég drága dolog és minél körültekintőbben szeretnék beleugrani. (A fórumban visszakerestem természetesen azokon kívül )
Előre is köszönöm,
Üdv,
Csontikka[ Szerkesztve ]
-
BB9000
senior tag
válasz Csontikka #22237 üzenetére
A monoblokkos klímánál a mobil klímákra jellemző vákuumhatás nem jelentkezik. Ott más problémák lesznek. Elkoszolódás, befészkel a lyukba a veréb, darázs, egér, stb.
Kondenzvíz ott is keletkezik hűtéskor. Azt is normálisan el kell vezetni. Máris nem két lyuk lesz a falon, hanem három.[ Szerkesztve ]
-
maxxenergie
senior tag
válasz szoltan70 #22236 üzenetére
Igen tegnap kértem ajánlatot és kaptam is erre rá ma megrendeltem 149900-ért még ugyan azóta nem írtak vissza, mert előre utalással menne a fizetés... Kíváncsi leszek akkor erre....
És ezt is MA-12N8D0-SP Blanc 2018 - R32 150.000-ért ajánlották ??
Mert elég vicc lenne hogy adnak egy ajánlatot olyanra ami nincs is .... ne ha nincs akkor rendelem máshonnan találtam igaz az 158.000 már...
[ Szerkesztve ]
-
szoltan70
tag
válasz maxxenergie #22239 üzenetére
Azt nem írtam előbb, hogy odaadják ugyan annyiért.
"Tisztelt XXXXX Kft.,Köszönjük a rendelést. Az Ön által rendelt berendezésből sajnos jelenleg minden darab vevői foglalás alatt van és kifutott modell, új készlet már nem lesz belőle. Helyette feltudom ajánlani a 2018-as Midea Blancot ugyanezen az áron.
MA-12N8D0-SP Blanc (2018 - R32) 3,5 kW Inverter 149.900 Ft"
[ Szerkesztve ]
-
maxxenergie
senior tag
válasz szoltan70 #22240 üzenetére
Nah közben szerkesztettem de már jött is válasz KÖSZI .. Ha ez is olyan jó vagy jobb akkor felőlem bár ehhez meg nincs Wifi abban az is csábító volt..
De akkor ez is nagy kamu összes kifutott nulla darabos Klíma fent van az oldalukon és még egyedi árajanlot is adnak arra ami már 1 hete sem volt
[ Szerkesztve ]
-
Zoliee
senior tag
válasz maxxenergie #22241 üzenetére
Ennyire korrekt az a cég. Volt már korábban is róluk szó.
Arra játszanak, hogy ha már ott vagy (mármint az oldalukon) veszel mást a kinézett termék helyett. -
szoltan70
tag
válasz maxxenergie #22241 üzenetére
Wifit én is néztem, hogy nincs benne. Majd jól megreklamálom Egy próbát megér. Amúgy nincs 4 ezer Ft a stick hozzá. OSK102
Alvállalkozójuk tegnap hívott. Jún. 11-re volt a legkorábbi időpontja.
[ Szerkesztve ]
-
Zoliee
senior tag
válasz szoltan70 #22243 üzenetére
Kérdezz rá, hogy a készülékre ki ad garanciát (nem a telepítésre)
Magyarán ha 1-2 év múlva megáll a gép, ki fog hozzád menni hibafeltárásra, majd a rossz alkatrészt kiszerelni, a cserealkatrészt elhozni/beszerelni stb...?
Ennél a cégnél ez szokott a hibapont lenni.[ Szerkesztve ]
-
szoltan70
tag
válasz Zoliee #22244 üzenetére
Midea így vállalja a garanciát:
A Midea oldalfali klímaberendezésekre 1 év teljes körű jótállás vonatkozik regisztráció nélkül. Regisztráció esetén az alap 1 év mellé + 4 év extra garancia
érvényesíthető a magyarországi forgalmazó hálózatából származó készülékekre.Alap garancia feltételei:
A készülék felszerelését és üzembe helyezését csak érvényes klímaszerelői "zöldkártyával" rendelkező szakember végezheti.
A jótállási jegy üzembe helyezési rovatának megfelelő kitöltése.
Minimum egyszeri számlával igazolt karbantartás.
Rendeltetésszerű használat.
Amennyiben a fenti feltételek bármelyike nem teljesül, a garancia érvényét veszti!
Kiterjesztett garancia plusz feltételei:
A készülék felszerelését és üzembe helyezését a magyarországi importőrnél regisztrált partnercég végezheti el.
A termék regisztrációját a beüzemelést követő 30 napon belül a telepítő cégnek kell megtennie.
Évenként egyszeri, regisztrált, számlával igazolt karbantartás.
Amennyiben a fenti plusz feltételek bármelyike nem teljesül, a kiterjesztett garancia érvényét veszti és a garancia 1 év!
Nem garanciális meghibásodások:
Szakszerűtlen telepítés.
Kezelési útmutatótól eltérő, nem rendeltetésszerű használat.
Elemi kár, vagy egyéb külső behatásokból adódó sérülések, meghibásodások.
Gyártó által nem jóváhagyott átalakítás, idegen beavatkozás.
Feszültségingadozásból adódó meghibásodások.Úgyhogy majd ez a telepítő csókán keresztül zajlik majd a Midea magyarországi forgalmazójával.
[ Szerkesztve ]
-
maxxenergie
senior tag
válasz szoltan70 #22243 üzenetére
Zoliee : Ha újabb modelt adnak ennyiért mint a régi akkor felőlem majd kérem a Stick-et is mellé akkor már Persze akkor is inkorrekt viszont ez a Klíma mindenhol 170-nél indul...
Az jó akkor lehet mással szereltetem nem várok több mint 1 hónapot van ismerős kíváncsi leszek erre így....
-
szoltan70
tag
válasz maxxenergie #22246 üzenetére
Csak arra figyelj, hogy olyan telepítse aki be van regisztrálva a Midea magyarországi viszonteladójánál. Valami planning... kft.
http://midea.hu/guarantee
Már ha kell a plusz 4 év.
[ Szerkesztve ]
-
maxxenergie
senior tag
válasz szoltan70 #22247 üzenetére
Jah kéne nyilván na ezt nem tudtam akkor megnézem ezt is Köszi az infót
Ha lesz fejlemény az ügyben írom más tanuljon belőle ...Nah most hívtak ugyan ez a story 2018-as modell 150-ért de azt Mondta Wifivel együtt kapom mellé
[ Szerkesztve ]
-
maxxenergie
senior tag
Jah kifutottam időből szóval persze nem mondta hanem rákérdeztem Wifi is jár mellé azt mondta igen így kerek a story.. nah kíváncsi leszek még most küldi a számlát utaláshoz... Megnézem rajta lesz-e Wifi is.
-
Zoliee
senior tag
válasz szoltan70 #22245 üzenetére
Neked legyen igazad, illetve ne legyen gond a géppel. (általában nem is szokott)
DE: ha most 1 hónapra vállal telepítést, akkor szerinted mikor jönne ki garis problémára, ami neki ingyen meló lenne. (nincs haszna a gépből eladáskor)
Azért olcsóbb 20al, mert egy érdi kertből árul...
Nem beszélve az alvállalkozóról, aki jövőre mondjuk utolérhetetlen lesz, vagy megszűnik a cég..[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest