Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor_01
senior tag
Lehet, hogy már ki lett tárgyalva, elnézést:
480x272 -es felbontásban tökéletesen megy egy Primo. 800x480 -nál mennyire gáz?
Mondjuk Wayteq-ben (PNA) gondolkodva?
Sajnos a kisebb felbontásban már nem kapható 5"-os változat.
Köszi -
csaba1203
addikt
Sziasztok!
Navigáció vásárlás előtt állok.Olvasgattam vissza a hsz-ket és a Wayteq 960bt mellett döntöttem.A kérdésem Nyugat európai úthoz használnám milyen térképet érdemes telepíteni rá?
-
snowdog
veterán
válasz gabor_01 #6204 üzenetére
Azon is tökéletesem megy. Az más kérdés, hogy minden képelem sokkal kisebb, és engem az már zavar. Ezért használom a régebbi Wayteq 920BT-met (480x272). Persze lehet mondani hogy vannak hozzá nagyobb POI ikonok, de nálam akkor is a 480x272 a nyerő. Ez persze ízlés, és főleg kor (szem) kérdése.
csaba1203
Navteq vagy TomTom (leánykori nevén TeleAtlas)
-
woolwich
tag
Üdv.
Édesapámnak szeretnék venni egy GPS-t személyautóba. A keret kb. 30K vagy egy kicsit több, ha tényleg megéri. Valószínűleg csak MO-n lenne használva. Amennyire lehet egyszerűen kezelhető legyen.
Előre is köszönöm!
-
fefe65
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem hozzátok.
Ehhez a készülékhez (CNS Globe Via 5" PNA térkép nélkül 4Gb beépített memóriával) kell külső memóriakártya, navigációs szofver használatáhz, pl. IGO, vagy működne a belső 4Gb memóriából is?
Köszönettel: Feri -
Kulinger
tag
Szerintetek melyik jó magyaroszágon és europába?
Navteq vagyTeleAtlas vagy topmap?
-
PLaci58
addikt
Egy rövid kérdés:
X960BT vagy xTAB-50 ?"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
parater
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem GPS vásárlás terén. Kinéztem egy Navon N490-es és egy Garmin nüvi 40 gépecskét. Szerintetek melyik lenne jobb vétel?, mert hallottam mindegyikről jót és rosszat is. Főleg idehaza használnám, már csak azért is mert mindkettő magyar térképpel szerelt. Későbbiekben felpakolnék rájuk egy Europa térképet, vagyis szeretnék.. És itt jön az első kérdés. Mivel a Mo. térképes garmink mint naviguidosok, az europások pedig city navigatorosok, akkor megtudom azt csinálni h. a 40es nüvire felteszek egy city navigátoros europás térképet?
A Navonnál gondolom ez nem okoz gondot mivel mind2 topmap-os és IGO-s. Vagy tévedek?Köszi előre is a válaszokat. Bocsi ha hülyén kérdeztem hülyeséget, de mentségemre legyen az h. teljesen kezdő vagy a témában
-
gipsztigris
addikt
válasz PLaci58 #6221 üzenetére
Erre Te is tudod a választ szerintem!
XTab50 Androiddal a jövő, a 960Bt pedig egy bevált WinCE gép a maga rengeteg korlátjával. Egy-két évig még a WinCE-k is el fognak döcögni, aztán (ha leáll a WinCE iGO támogatása) akkor mehet majd a többi mellé a fiókba. Ha én vennék most PNA-t akkor CSAK Androidost vennék. Nem feltétlenül Xtab50-et, de mindenképpen androidost beépített gps-el és 3G-vel.
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
PLaci58
addikt
válasz gipsztigris #6223 üzenetére
Nem nekem kéne, ajándéknak szánják.
xTAB-50 helyett mit ajánlanál. A fő cél a navigálás!"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
laszlohu
addikt
-
gipsztigris
addikt
válasz PLaci58 #6224 üzenetére
Nem hazai beszerzésben ez ár-érték arányban igen jó!
Ebben pedig van 3G modem, és kétmagos proci. Ilyet már vettek néhányan a BDW-n és senki sem mondott róla negatív dolgot.
(#6229) gabor_01
Biztos vagy Te ebben?
[ Szerkesztve ]
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
PLaci58
addikt
válasz gipsztigris #6231 üzenetére
Köszi, csak itthoni, azonnali beszerzés jöhet szóba. Még az is lehet, hogy csak hivatalos progival
Bonyolult dolog másnak vásárolni.
Magamnak szívesen vennék valami hasonlót"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
gabor_01
senior tag
válasz gipsztigris #6231 üzenetére
"Biztos vagy Te ebben? "
Nekem eddig ez a tapasztalatom.
Főleg Nokijával. És főleg, ha közben mozgásban vagyok.
Lehet más A vevő jobb.
De egy dedikált GPS PNA megbízhatóságával vetekedő Android még odébb van.
(TMC vételt még tegyük hozzá. És nem csak itthon...)
De cáfoljatok meg.[ Szerkesztve ]
-
parater
csendes tag
Sziasztok!
Garmin 1350 gps-t szeretnék venni. A rajta lévő teljes Európa tékép az City navigátoros.
A kérdésem a következő: Magyarország ezen belül topmapos térkép?
Légyszíves válaszoljatok! Köszi előre is. -
parater
csendes tag
válasz gabor_01 #6238 üzenetére
Köszi a választ!
A rendelni kívánt Garminon előre töltött teljes Európa térkép van. A GPS leginkább itthon használnám, és köztudottan a topmap térképek jobban itthon, ezért szeretném valahogy azt is rávarázsolni.
Ha megszerzem SD kártyára a naviguidos MO. térképet (ugye ez topmappos? ), akkor azt csak simán beleteszem a gépbe? Akkor a 2 közül melyiket fogja használni? És ha mondjuk átlépem az országhatárt, akkor hogyan lehet ráállni a másikra? Bocsi, a hülye kérdésekért, de minél többet olvasok utána, annál bizonytalanabb vagyok.
Köszi! Üdv.: Egy kezdő. -
gabor_01
senior tag
válasz parater #6239 üzenetére
Először is, nem feltétlenül jobb a topmapos. Sok tekintetben részletesebb a Navteq. A sebességhatárok is korrektebbek. Az biztos, hogy a Navteq térképek legalább 1 év csúszással frissülnek.
A Garmin az újabbat fogja használni, vagy rákérdez, vagy te választhatod ki menüből. (Készüléke válogatja.)
Határátlépéskor váltja a térképet, ezzel nincs gond. A gond azzal lehet, hogy a két rendszernek nem mindig ugyanott van a határátlépő pontja. Tehát itthonról Párizsig lehet furán fog tervezni.[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
Sziasztok. a három GPS közül melyiket vennétek?
vagy
vagy
Apukámnak lenne ajándékba. Tudom itt venném kint Angliában ,de Én itt élek és haza vinném neki ajándékba!
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
PLaci58
addikt
válasz Whysperer #6241 üzenetére
Szerintem a 3. mindenképpen kieső, mivel csak 64 MB RAm van benne. Az nagyon kevés!
Ha fontos az ár akkor GoClever, ha nem ,akkor Garmin.
A Garmin linuxos, a GoClever jelenleg jobban mahinálható WinCE alapú.
A Garminnak jó a fényereje ! Inkább azt javasolnám."Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
Whysperer
addikt
válasz PLaci58 #6242 üzenetére
Kérdésem lehet hülyén hangzik ,de Mivel itt veszem meg gondolom ,hogy angol menüs na szóval hogy tudom magyarrá tenni mivel apukám nem tud angolul. Vagy van benne alapból?
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
nemcso
őstag
válasz parater #6239 üzenetére
A Naviguide végül is TopMap térkép.
Én használtam Garmin W255T -t (most is megvan), most Wayteq x990 -t. Ebből csak azt akarom kihozni, hogy utóbbinál mind TopMap, mind NavteQ térkép fent van, és összehasonlítva őket az a tapasztalatom, hogy belföldön a Topmap/Naviguide térképek jobbak.
Nálam a Garmin -on menüből tudom ki/bekapcsolni, hogy melyik térképet használja.Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"
-
Bermuda3
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek jó ez [link] ?
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 15 Pro 128GB FEHÉR TITÁN MAKULÁTLAN
- iPhone 14 128GB Lila Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 92%/p3826
- minigép/ i5 6500T 35W/ Dell 3050 micro/ garancia/ ingyen foxpost
- Új Modell Apple Watch Ultra 2 49mm Black/2025.09.21 Apple Gar./p3825/
- Cisco SG200-50 smart switch - 48+2 portos Gigabites
Állásajánlatok