- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigdady
nagyúr
Sziasztok! 30 alatt milyen gps-t ajánlatok? Teljes eu térképes kéne.
Jó lenne edigitalban. -
PLaci58
addikt
válasz Neurotoxin #6054 üzenetére
Van olyan, de az az antenna szerintem nem GPS antenna. Az sima UHF antenna.
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
ngabor2
nagyúr
egy ilyennel kiegészítve egy Alcor e-padot szerintetek használható navigációs dolog jönne össze? az e-pad adott, emiatt nem akarnék másik gps-t venni (egyelőre).
-
PLaci58
addikt
válasz ngabor2 #6056 üzenetére
Szerintem nem fog működni. A tablet nem fogja felisnerni az USB-s eszközt.
Az USB-s porthoz hozzá kell rendelni egy virtuális soros portot, mert a naviprogramok soros porton kezelik a GPS vevőt.Ha van a tableten BT, akkor inkább BT-s GPS vevőt javasolnék. Én azzal oldom meg.
Ha nincs, akkor szerintem nagyon olcsón lehet kapni BT sticket és meg kell próbálni, hogy a tablet tudja-e kezelni."Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
Joe bácsi
őstag
Ny-Európai használatra melyiket? Igo Primo vagy Garmin?
Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
GPS témában nagyon nem vagyok otthon, viszont pár hónap múlva esedékes lenne egy vásárlása ajándéknak. Az lenne a kérdésem, hogy melyik ár/tudás alapján most a legkorrektebb? Nem szeretnék rá sokat szánni, de nagyon gagyit se akarok, szóval ilyen középkategória. Az áraikkal se vagyok tisztában azért nem is írnék árat...
Válaszokat előre is köszönöm...
-
werszomjas
addikt
Üdv.
Én is GPS-t vennék.
Használat Magyarország de főleg külföld, tőlünk nyugatra
Első körben nem tudom, hogy Garmin legyen, vagy IGO?
Fontos, hogy tudja a TMC-t, a Sávinfókat, sávasszisztens, megengedett sebesség.
Gyors és pontos legyen a gps.Előny, hogy sokáig, több 10évig éljen a térkép frissítés, nem szeretnék emiatt másikat venni, hogy már nem mennek rajta a friss térképek.
Megbízhatóbb, minőségi márkát keresnék, ami időtálló.
Árat nem írok, nem tudom ezekkel a feltételekkel milyenek vannak, de jöhet több típus is.
Esetleg ötlet, mire kell figyelni?
Csak új érdekelne
üdv
-
Loituma69
őstag
Én pedig Wayteq x960 emelt órajelű gps-t ajánlom. Pár napig tesztelgettem hibátlanra sikeredett a kütyü + nagyon gyors lett a 664 mhz proci miatt. Jelenlega piacon a leggyorsabb win ce-s gps készülék még a 100.000ft kategorához mérten is! Ár 24.000ft körül és 5 col képernyő.
Milyen szoftvert ajánlanék azt nem írhatom le mert hivatalosan nem használható egyik wayteq gps sem! Pedig magasan az a legjobb szoftver a piacon![ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
válasz werszomjas #6067 üzenetére
Inkább Garmin, azok közül is a Life Time Map verziókat, de asszem van Becker-nek és talán a Navonnak is Igo-s lifetime-os verziója. Adott kategóriában ezek a legdrágább verziók, de a lifetime egyik esetben sem jelent valóban élet végéig, hanem általában a készülék kifutásáig 2-3-4 évig. De ebben az esetben is megéri, mint fizetni a rendszeres frissítésért.
Ez a készülék szerintem kiszolgálná minden igényedet.
[ Szerkesztve ]
-
PLaci58
addikt
válasz werszomjas #6067 üzenetére
A mai világban 10 évre előre tervezni? Csodák nincsenek. Bármikor becsődölhet egy cég.
Tartós, jó minőségű GPS a GARMIN. Azon csak a saját programja fut (linux oprendszer).
A Wayteq az árához képest nagyon jó, viszont nincs rajta gyárilag program, azt mindenkinek magának kell megoldani és nincs beépített TMC vevő. A TMC szolgáltatás MO-on szerintem használhatatlan, külföldön nem tudom milyen. Jól meg tudja kavarni a GPS-t amikor vesz egy információt és áttervezi az utat, mondjuk amikor már besoroltál a kanyarodáshoz"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
törölt tag
akcios volt, igy megvettuk 2495lmt
189 frankert adta a media markt...
az elso bekapcsolas utan, beadva az elso cimet, meg fel sem raktam az uvegre, mar muholdat talalt es navigalt igo-s cuccoknal ez minimum 5-10perc lett volna elso hasznalatnal!
mar el is felejtettem milyen felhasznalobarat es praktikus menuje van (N82-n hasznaltam utoljara garmint, vagott marsource-os terkepekkel)
azt mondta az elado csavo, h az ingyenes terkepfrissites 4x lehetsegese evente.Tobb mint eleg!
[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
válasz #24334592 #6074 üzenetére
Így van, ahogy más is írta, semmi köze hozzá, hogy milyen navigációs szoftvert futtat, egyszerűen jó benne a gps vevő. Direkt lemértem, a CNS-em is talál az iGO 8 indítása után 2 perccel 3-5 műholdat (zöld, van 2irányú kapcsolat), szerintem ez még az ilyen low-end kínaiknál sem nagy produkció manapság. Hát akkor már a király Garmin, Becker és társai.
Kbali és snowdog: tudjuk, hogy a mókolás miatt kelendőbb itthon a Wayteq és CNS
Az itthoni viszonyok között ezek tökéletesen megteszik.[ Szerkesztve ]
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
gipsztigris
addikt
Én pedig azt gondolom, hogy aki szeretne háromszor vagy négyszer annyi pénzt adni egy Garminért, mintha egy rendes supporttal ellátott egyszerűbb készüléket venne, annak szíve joga!
De azért megnézném én azokat a nagyarcú júzereket akik folyamatosan a Garmint tolják, mint cigány a lopott bringát, hogy nekik milyen cucc van a kocsijukban!
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
vendingo
veterán
válasz gipsztigris #6082 üzenetére
A kocsiba semmilyen, a motoron Garmin
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
PLaci58
addikt
Azért megnézném, hogy a Garminra mikor írsz egy skint, saját igényeknek megfelelően.
Neurotoxin!
Ne a CNS-el hasonlítsd össze! Ki tudja milyen GPS vevő van benne. A Wayteq-ekben Sirf Atlas proci van, amiben benne a Sirf vevő. Annál jobbat szerintem a Garmin se tud csinálni, legfeljebb ugyanazt használja. A lényeg, hogy a Garmin linuxos oprendszere gyengébb HW-en is jó sebességgel fut. Nem véletlenül nem adnak meg szinte semmilyen technikai specifikációt.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Neurotoxin #6081 üzenetére
van/volt mókolt igo8-am, i900-on is (oké, nem egy pálya) meg magneo i500-on is...
szóval van összehasonlítási alap...A magneo 25k volt, ez 44k lifetime frissítéssel.Tudom, a magneot is ingyen frissítem nkór-ról, de ha valaki olyannak veszel, aki ezekhez nem ért, csak a kábeleket összedugni meg OK-t nyomni, annak ez egy jó vétel!
Az pedig, h milyen gyorsan talált jelet, kocsiban ülve, engem ledöbbentett.Mondom, nem navigálás után voltam, azonos helyről új célpontot megadva, hanem a dobozból kiszedve, első cél megadva, üvegre felrakva.Még a kezemben volt, mikor mondta, h a kövezkező lehetőségnél jobbra!
[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
válasz PLaci58 #6084 üzenetére
Nem a CNS-hez vagy a vevőjéhez akartam, hasonlítani, csak Zseketto külön kitért arra, hogy gyorsan talált jelet. Csak leírtam, hogy én pusztán mit tapasztaltam. Én csak simán bekapcsolom, kicuppantom az ablakra, beütöm bárhol a címet, amíg feleszmélek a forgalomra és elindulok, addigra már mondja is, hogy merre menjek. Teljesen hihetetlen volt számomra, most vettem először a szenvedős okostelefonos megoldás után dedikált eszközt, csak ahhoz képest van összehasonlítási alapom.
Zseketto: Nekem a Magneo és társai, a Bluepanther, de még a Navon is kínai gagyi. A CNS és Wayteq is az a nagyokhoz képest, de legalább a rászitázáson kívül ad supportot is.Egy Garmint pedig hogyan frissítesz fel "okosban" miután lejárt a frisstési garancia?Na ezért nem megy el annyi készülék itthon. Senki nem fogja a frissítésért kiadni egy új készülék árát. Valami külföldi fórumon olvastam, hogy a lifetime frissítés se lifetime, csak állítólag az adott készülék kifutásáig. Ebből vajon mi az igazság?
[ Szerkesztve ]
-
PLaci58
addikt
válasz Neurotoxin #6086 üzenetére
Az okostelefonok nemigazán a GPS ördögei
A boltban nem próbáltátok ki a Garmint? A GPS vétel sajátossága, hogy régen használt vagy más helyen bekapcsolt vevő esetén tovább tart a pozició meghatározása. Egyébként a műholdakról az adatok minden vevőbe ugyanolyan sebességgel jönnek"Valami külföldi fórumon olvastam, hogy a lifetime frissítés se lifetime, csak állítólag az adott készülék kifutásáig. Ebből vajon mi az igazság? "
Az élettartam garancia a készülék "gyártásának" (forgalmazásának) idejéig tart!
A Garmin is frissíthető "okosban", de csak a saját linuxos programja tehető rá. Ezért kevésbé elterjedt, meg az ára miatt."Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
törölt tag
válasz Neurotoxin #6086 üzenetére
a garmin terkepi frissithetok okosban....ha sok sok evvel ezelott az N82 koraban nem volt gond....miert lenne most
nem gondoltam, h barmely ceg lifetime ad valamit ingyen (LOL aki ezt hiszi), viszont akinek szantam, jo ha par evig lesz friss terkepe (1bites user).Az, h utanna mi lesz, mar az o dolga (avultatas, ergo elpasszolja gombokert es veszi a kovetkezot, gondolom)
Neuro, nem most volt eloszor a kezemben navi, hanem az okostelo utan, meg magneo utan, a garmin eg es fold, viszont arban csak +20k...
ami erdekes volt viszont, h TMC van beleepitve, de nem nagyon adott elkerulesre tippeket.Pedig 50es tablanal csorogtunk 20szal egy darabig...Tudja valaki hogyan mukodik ez a TMC-esdi?
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz Neurotoxin #6089 üzenetére
elvileg par nyugatejropai orszagban kene mukodjon...
-
PLaci58
addikt
válasz #24334592 #6088 üzenetére
Igen. A TMC úgy működik, hogy a központba betelefonál a felhasználó, hogy dugót észlelt valahol. Az információt a cég, ha úgy ítéli meg felteszi az események közé, amit kisugároznak a Petőfi rádión keresztül. A navi veszi és ha az útvonalába esik az esemény, akkor azt jelzi és esetleg áttervezi az útvonalat. Honnan kéne tudnia a navidnak, hogy miért mész éppen 20-al? Tapasztalataim szerint csak a hosszab időtartamú út vagy sávlezárások és a rendszeres pesti dugók vannak a rendszerben, azok sem naprakészek.
Előfordulhat, hogy a navik mindenkit elterelnek egy megszokott forgalmi dugó miatt, közben meg azon az úton lehet a legjobban haladni, éppen a TMC áldásos tevékenysége miatt"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
snowdog
veterán
-
Kbali
nagyúr
válasz PLaci58 #6084 üzenetére
Miért kéne, ha megfelel a gyári? Amit más is leírt ezekben az a jó, hogy berakod, bekapcsolod, nem esik le a szélvédőről, látható napfényben is és az egybites user is tudja kezelni, látja a lényeges információkat. Egy navinak ez a lényege, mint vasnak, alatta a térkép még a legfontosabb - pl.: Garmint is vehetsz TopMap térképpel...
-
PLaci58
addikt
válasz snowdog #6092 üzenetére
Nem az volt a kérdés, hogy érzékeli-e a navi, ha lassabban méssz a megengedetnél
Kbali. Szintén. Nem az volt a kérdés, hogy akarsz-e, hanem, hogy tudsz-e!
Mindent lehet jobbá tenni, főleg navigációkat. Messze nem tökéletesek, még a Garmin sem. Sok olyan készülék van amit említessz. A navik 2-3 év alatt teljesen elavulnak. Senki nem akar trabanttal járni, amikor van mercedes is
Én már megtanultam, hogy navira csak a minimálisat szabad költani.[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
válasz PLaci58 #6095 üzenetére
A linkelt kérdés nem skin, hanem térkép - és meg lehet oldani, meg kell venni a Garmin-tól a FullEU térképet. Csak pont nem éri meg - én pl. ezért szoktam megkérdezni, hogyha valaki tanácsot kér, hogy kell-e a külföldi térkép. Mert ha nem, akkor jó a Garmin ezen sorozata (nüvi30, 40, 50), de drága hozzá a külön térkép, megéri inkább eleve fullEU-val megvenni egy másik típust.
-
Joe bácsi
őstag
Nem tudom, h. mit vegyek, mert az lenne a fontos, h. ne legyen fos, mint az Igo8 a legfrissebb térképekkel Ny-EU-ban.
Igo primot szídják a fórumban.
Garminról vegyesek a vélemények.Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
Neurotoxin
őstag
válasz Joe bácsi #6097 üzenetére
Az Igo8 és a Primo ugyanazokat a térképeket használja! Tőlünk nyugatra valóban a navteq és a tomtom térképek a leghasználhatóbbak. (ez most nem az a topik, de én visszatértem az iGo8-hoz a Primo logikátlanságai miatt.)
A Garmin cuccai egybe vannak a lőve a szoftverrel, smooth az élmény, plusz a kijelző nem csillog.
[ Szerkesztve ]
-
Loituma69
őstag
wayteq x850 16.900ft + okosban primo 2.0 és ezen belül használhatsz navteq topmap vagy tomtom térképeket, de persze, ha sok pénzed van vegyél garmint, de az biztos, hogy nem annyival jobb mint amennyivel drágább!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest