Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • saen

    veterán

    válasz Tom1939 #215699 üzenetére

    Felénk viszont most sokkal jobban néz ki a Honda szalon, mint mondjuk 5-10 évvel ezelőtt. Nem emlékszem már mikor, de egyszer megindultunk, hogy veszünk egy Jazzt, de konkrétan üres volt a szalon, nulla bemutató autóval, pedig akkor még nem volt covid meg chiphiány sem.

    Most tudnak mutatni azonnal HR-V-t meg E-t, illetve azokat a kocsikat is meg lehet nézni amik éppen átadásra várnak, így tudtam Jazzt/Civicet is megnézni. Szervizen is fejlesztettek nemrég, szóval nekem nem tűnik úgy, hogy ki akarnának vonulni.

    Persze Toyotához képest ez tényleg sovány. Toyotánál még Suprát is szoktam látni a parkolóban... Ott elég sok raktáron lévő kocsi is van, bár nem tudom mennyit adnak el konkrétan, de a készlet biztosan forog szépen, különben nem rendelnék be őket. Globális szinten viszont ügye azért Toyota a legnagyobb autógyár a világon, Honda jóval kisebb.

    Hondánál egyékbént nekem annyit mondtak, hogy Magyarországon mindig is csak presztizs miatt vannak jelen, hogy elmondhassák, hogy globális márka. Biztos vagyok benne, hogy azt a kevés autót amit ide hoznak és eladnak nálunk, fel tudná szívni a nyugat európai piac, de mivel itt is simán elviszik a kínálatot, nincsenek rákényszerítve, hogy változtassanak. Emellett még azt mondják, hogy azért sincs sok autó, mert chiphiányt ők nagyon érzik, kitartanak az eredeti tervek mellett és inkább megvárják a szállítmányokat. Más gyártók, mint pl Toyota áttervezték az autókat és olyan chipeket használnak amit nagyobb számban tudnak beszerezni és ezért is pörög sokkal jobban a gyártás.

Új hozzászólás Aktív témák