Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Exelsior24

    aktív tag

    válasz lowzor #9480 üzenetére

    Itt igazából az a lényeges dolog, amit sokan nem tudnak, régen amikor az első boxomat megvettem én sem tudtam és nem értettem hozzá, hogy ezek a TV okosító box-ok lényegében 2 nagy csoportra oszthatók szét.

    Vannak a hivatalos Android TV rendszerűek, ilyenek a Xiaomi Mi Box, Xiaomi TV Stick-ek, a Google-nek a Chromecast with Google TV eszköze, Nvidia Shield Tv box-a, és ilyen a fent említett Strong Leap-S1 box is, de sorolhatnám még stb stb...
    Ezeken Android TV rendszer van, ami egy speciális direkt ilyen tv box-okra kifejlesztett rendszer. De például ami lényeges különbség, hogy ebben is van Play áruház ahonnét alkalmazásokat lehet letölteni, de csak azokat az alkalmazásokat látni és találni meg benne, amelyek kifejezetten erre az Android Tv rendszerre vannak elkészítve.
    Ezeknek az Android Tv-s boxoknak általában jóval kisebb a belső tárhelye 8-32GB-os például, és 2 - 4GB ram van bennük, szóval szerényebb, gyengébb hardverrel és beérik.
    De ami még lényeges náluk, hogy a legtöbbjük rendelkezik Widevine L1-es hitelesítéssel, és emiatt a Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, maximális felbontáson fut rajtuk keresztül, és támogatják a Dolby Vision, HDR10+ meg mindenféle okosságokat. De Persze megfelelő TV készülékkel is rendelkezni kell ezek kihasználásához.
    Illetve ahogy AlyrArkhon is írta előttem, ezeket kibontod, összedugod, bejelentkezel a google fiókodba és használod őket, illetve még letölthetsz plusz programokat rájuk amikre esetleg még szükséged van.

    A másik nagy csoport az amilyen box-ot te is vásároltál például ez a Tanix-os is, ezeken sima Android rendszer fut össze-vissza mindenféle verzióval attól függően amit éppen a gyártó elkészít rá, ez ugyan az szinte mint ami telefonokon és tableteken is van android, maximum annyi, hogy az egyes gyártók készítenek hozzá valami felhasználói menü felületet, UI-t, hogy "tv box"-osabban nézzen ki a kezelőfelületük. Ezekben a box-okban általában több a memória RAM, és a háttértáruk is jóval nagyobb, de erre szükségük is van mert a telefonos Andorid rendszernek a sima zökkenőmentes működéséhez erősebb hardverre van szüksége.
    Az ebben található Play áruházból már szinte mindent ugyan úgy le lehet tölteni, ahogy telefonra is, viszont ezek az applikációk ugye eredetileg telefonra és tabletra vannak kitalálva, így tv készüléken távirányítóval már nem biztos, hogy ugyan olyan jól működnek, sokhoz szükség van még egy számítógépes egérre, vagy légegérre is, de vannak amelyeknél ez már be is van építve a hozzá adott távirányítóba.
    Viszont ezek a box-ok nem igen rendelkeznek Widevine L1 licensszel, így a különböző streamelős applikációk csak csökkentett alap felbontással üzemelnek rajtuk, példának okáért Netflix 480p-s felbontással. Kivéve persze ha a gyártó ilyen - olyan módon valami módosított applikációt már gyárilag rátelepít, amivel átveri a rendszert.

    Próbáltam nagyjából leírni, mi is a lényegi különbség, de tuti egy csomó dolgot kihagytam még, ami nagy eltérés két rendszer között, ennek tényleg esetleg utána kell olvasni, videókat nézni youtube-on a különböző box-okról, nem csak a box-ok ára számít, két totál más rendszerről beszélünk.

    Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882

Új hozzászólás Aktív témák