- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Apple iPhone 11 - népalma
-
Mobilarena
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Exelsior24 #9930 üzenetére
A felment frissítést le lehet valahogy szedni Xiaomi Mi TV Box S-ről? Nálunk is jól kinyírta az optikai hangot, az meg fontos lenne.
solfilo
-
Exelsior24
aktív tag
válasz solfilo #9952 üzenetére
Fogalmam sincs sajnos, félő, hogy nem lehet. Esetleg teljes gyári visszaállítással meg lehet próbálkozni, de nem biztos, hogy visszaáll az AndroidTV 9-re.
Utána olvasok majd külföldi fórumokon mit írnak, hogy aki feltette az mit tud most csinálni. Az optikai kimenet volt az egyik amit írtak, hogy a frissítés után nem kezeli box, és nem működik.Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882
-
siryeti
tag
Sziasztok, keresném a következő android boxomat..
Ami fontos hogy boldogan kacarászva vigye a 4k-s tartalmakat is.
Amire kellene : Iptv nézés, Netflix, Disney, Hbo Max, BeeTV, egyéb lehetséges streaming.
Kodi, több kiegészítővel, VPN futtatása..
Helyi filmek egyebek lejátszása nem lényeges.
Jelenleg Firestick 4k maxot használok, de egyre többször kevésnek bizonyul a teljesítménye, a kodit meg el lehet felejteni a tárhely miatt
Valami stabil és erős cucc érdekelne olyan 100 euró körül gondoltam, esetleg 150-ig, de akkor már fusson rajta a Cod mobile is! 😁
A segítséget előre is köszönöm! -
boborján2
aktív tag
válasz Exelsior24 #9953 üzenetére
Android gyári visszalállítással is a legutolsó telepített fő/alverzió alap beállításaira fog vissza állni.
Legalábbis eddig így volt. Biztos vagyok benne ,hogy valami extra mókolást igényel a főverzió visszalépés.Továbbá számomra érthetetlen ,hogy a jó életbe tud egy ilyen frissítést kiengedni a gyártó.
Mert ha a 12. almenüben ,valami senki által nem használt random cucc nem működik ,még azt talán megértem. De hogy nem megy az optikai kimenet , az gáz.Hozzáteszem a xia nem először lep meg a frissítéseivel. Anno volt egy ilyen telefonom(trékomban újként vettem), gariztattam, mert nem kapott biztonsági frissítést sem ,kb. fél év után. Közben a magyar tulajoknak már a következő főverzió is megjött. Végül a többedik szervízbe küldésre már alaplapot cseréltek. Visszakaptam hogy most már oké. Csomag kibont , örül, bekapcs, és a telefonon új imei és serial, frissítés meg nokedli. Ugyanúgy az az utolsó ,mint a régi alaplappal
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
Fall-N
veterán
válasz boborján2 #9956 üzenetére
Sajnos a Xiaominak sosem volt az erőssége a frissítés. Van amikor egymás után, gond nélkül ad ki valamire frissítéseket, van amikor elcsesznek valamit.
Kedvencem az volt, amikor a Mi A1 telefonnál is bakiztak, pedig azon az Android One futott, így gyakorlatilag nem sok mindent kellett csinálniuk a rendszerrel, mégis el tudtak cseszni, ezt azt. Emlékszem, hogy az Android 8 hibáját nem tudták addig javítani, ameddig ki nem adták a 9-et. Ez a hiba az SD-re írás volt. Ilyenkor nem látta a fájlokat
,0 kb-osnak mutatta és úgy is kezelte. SD leválasztás és újracsatolás után már látta. Ezt a Google rögtön javította, ők gprgették a hibát hónapokig. Ez volt az első telefonom tőlük, utána jött a MIUI.Maradjunk annyiban nem véletlenül vettem Google Chromecastot. Manapság ha tehetem, kerülöm a márkát, pedig a routerem is Xiaomi.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
köszi, néhány oldalt elolvastam, ahogy nézem, várják a javított sw-t, nem sikerül visszaváltani 12-ről 9-re.
#9953 Exelsior24
Redditen azt a választ kapta egy user Xiaomi supporttól, h nem lehet visszaváltani, ha jól értem itt.Hello, Greetings from Xiaomi Customer Support! This is Amy. We at Xiaomi value your trust and we apologize for the inconvenience. Rest assured that we'll assist you on this. Based on your description, we regret to inform you that our equipment can usually only be upgraded but not downgraded. If your device is lag, please restart or reset it. If there is no sound on your device, please refer to the following troubleshooting methods:
blablabla, nem másolom be, nem az optikairól beszél.Azt hiszem nincs más lehetőség, mint várni a javításra.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
milyen olcsó android alapú tv okosítót tudtok ajánlani? Fhd, táv, hdmi, wifi, és hbo max (HEVC kodec talán?!) támogatottság ami engem érdekelne egyedül.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
atala
addikt
válasz Speeedfire #9960 üzenetére
Kerüld a nagyon olcsó boxokat. Én is ezekkel szenvedtem idáig, aztán elegem lett és megvettem a Strong LEAP-S3 boxot. Ez nem olyan vészes áraban (21500 Ft), viszont ég és föld az előző kínai csodákhoz képest. Nagyon meg vagyok vele elégedve.
-
Exelsior24
aktív tag
Édesapámnak még a mai napig a Mi A1-e van, jól emlékszem erre, meg arra is amikor az egyik kiadott frissítés után egy csomó embernek papírnehezék lett a telefonjából. Bár az nem biztos, hogy az A1-nél volt, de arra biztosan emlékszem, hogy valamelyik Xiaomi telefonnál történt.
Akkor is visszavonták viszonylag gyorsan a frissítést, de aki abban a pár órában feltelepítette, annak szervizbe kellett küldenie a telefonját.
De egy csomó ilyen kis tök hülye hiba volt annál a telefonnál, ami érthetetlen volt számomra mivel Android One-os készülék, módosítatlan Android rendszerrel.
Mondjuk most már elég viharvert neki, de még működik neki, kíváncsi leszek meddig húzza még.Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882
-
Exelsior24
aktív tag
válasz solfilo #9959 üzenetére
Ezt én is olvastam tegnap a reddit-en, sajnos úgy van ahogy mondod, hiába a teljes rendszer visszaállítás gyári állapotba, az AndroidTV az nem áll már vissza, marad 12-esen.
A Xiaomi supportos hölgy is ezt írta a kérdezőnek.Végigolvasva az angol nyelvű kommenteket, elég elkeserítő a helyzet azoknál akinél lefrissített a box. Ráadásul vannak páran, akiknek meg már be sem kapcsol a frissítés után, nekik kb. kuka a box, ha csak valami ADB ügyeskedéssel vissza nem tudják hozni PC-ről.
Nekünk otthon kapcsolós konnektorba van bedugva a box, és napközben ha nem vagyunk otthon így áramot sem kap csak ha este felkapcsoljuk, valószínűleg én így úsztam meg a frissítést. Illetve este amikor bekapcsoltam a box-ot, hogy nézzek rajt valami filmet, addigra már visszavonták a frissítést, és így csak a Play áruházból frissült csak maga a menü kinézete, de a box rendszere maradt AndroidTV 9-es.[ Szerkesztve ]
Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882
-
veterán
válasz Exelsior24 #9963 üzenetére
Még mi is a viszonylag szerencsések közé tartozunk, ahogy olvasom. Itt az optikai hang problémát leszámítva nem nagyon van egyéb gond vagy durva lassulás, szóval tudjuk használni. A fw-t meg csak javítják, ha visszavonták, a már frissített gépekre kell a tapasz.
solfilo
-
veterán
Spéci a helyzet, nálunk kivetítőre van dugva a Xiaomi Mi TV Box S, HDMI-n valóban átadja a hangot a vetítőnek, de annak nagyon gyenge a kimenete (csak analóg van rajta), elég szar és halk is lesz a végeredmény. A hanfgalat feljebb tekertem, de így az analóg kapcsolaton keresztül eléggé búg is, hallom médiafogyasztás közben is, ha viszonylag halkan nézünk rajta valamit.
Optikai az közvetlen kapcsolat volt a hangfal és a tv box között, sokkal szebben és erőteljesebben szól, búgás nélkül.Szóval nekünk fáj a dolog, selling point volt az optikai kimenet, egy ideig a vetítő analóg hangkimenetével használjuk, de ha nem jön javítás, akkor készülékcsere lesz.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz treklam #9968 üzenetére
Köszi a linket, saját kockázatra nem akarnék nekiállni szétszedni a tv boxot, de az utolsó hsz biztató:
Yes, i've sent a message to xiaomi headquarters looking very upset for updating (which i didn't) and they answered they are working on that and will come with a new update covering major issues very shortly, so give or take before christmas we will have a functional android 12 update on mi box s and 1 month after if there are no major issues reported, mi box 2nd gen and mistick 4k will follow -.-solfilo
-
Fall-N
veterán
válasz solfilo #9967 üzenetére
Tényleg kellemetlen, de én úgy vagyok már vele, hogy nem érdekel az optikai kimenet a boxon. Ha rá van kötve a TV-re és annak van optikai kimenete, akkor azt érdemes erősítőre kötni, így járulékos előny, hogy bármi megy a TV-n, vagy van rájkötve, akkor az mind normálisan fog szólni. Amilyen ócska minőségű manapság a TV hangszórója,érdemes rákötni normális hangfalat. Még egy alap PC-s passzív vagy aktív sztereó hangfal is jobban szól. Egy ideig egy Genius 2.1-es volt így rákötve a TV-re.
-
atala
addikt
válasz Speeedfire #9964 üzenetére
X96, X99Max+
-
Peter.70
addikt
Sziasztok, a strong LEAP-S3 box-al a tv2play premium megy?
-
atala
addikt
válasz Speeedfire #9974 üzenetére
Lassú volt, Leginkább csak 720p-ben tudtam nézni a youtube-ot, mert amikor bele tekertem, akkor nagyon sokára ugrott tovább. Sokszor előfordult, hogy elcsúszott a hang.
A neflix app valami szörnyű volt, és nézhetetlen.
Szerintem gyenge processzorok voltak benne, kevés memóriával. 4GB memória volt ráírva, de szerintem kettő sem volt benne. -
-
atala
addikt
válasz Speeedfire #9979 üzenetére
Aliexpressről voltak. Valószínűleg valami hamisítvány.
Az Android TV-vel össze sem lehet hasonlítani. Ezen sokkal jobbak az aplikációk, a menű, és még ezer dolog. -
Agent T
tag
Sziasztok!
Google Chromecast with Google TV (4K) tapasztalatokra lennék kíváncsi. A 2GB memória nem kevés neki 4K streaminghez (Netflix, HBO, Disney) ?
Illetve egy hülye kérdés: ha nem TV-re, hanem egy sima 4k monitorra dugom rá, akkor is működik a cucc?
Igazi profi. Úgy csinálja, mintha könnyű lenne....
-
atala
addikt
válasz Speeedfire #9981 üzenetére
Nagyon nem. Valami mókolt androidos felület. Nem ez. [link]
Neflix és egyéb licencek sem voltak benne. Csak 720-ban ment a Netflix.Na, ilyen volt a legutóbbi. Papíron okés, de a használatban már nem. Főleg a streaming.
[link][ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
Igen, értem mire gondolsz. Ezekre a kínaiakra nincs hivatalos liszensz.
A netflix 720p-t nem értem. Ha sima android app, akkor is mennie kellene a nagyobb felvonásnak.
Látom itt is írja, hogy max 480p volt a stream. [link][ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Beni2360
félisten
Jól emlékeztem, hogy az X99 S905x3 sem volt ajánlott vétel. Keresés
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Speeedfire
félisten
válasz Speeedfire #9984 üzenetére
Oké, már látom mi a baj a streammel netflix, amazon, hbo alatt. A drm support nincs meg, l1 kellene. De ezeknél valami miatt l3 van, ezért csak sd minőség van, és nem HD. Ezt jó tudni.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
boborján2
aktív tag
válasz Speeedfire #9986 üzenetére
Érdemes egy próbát tenni licenc megújításra is. Ha csak lebutult. Nekem az egyik xiaomi telon volt olyan hogy sd lett a netflix. Volt valahol a beállítások között volt egy tanúsítvány megújítás opció.Homokórázott vele 1-2 percet aztán restart és widewine L1 lett újra.
Bár hozzáteszem az hivatalosan is az volt ,csak néha elfelejtette megújítani.
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
Fall-N
veterán
válasz Agent T #9982 üzenetére
Nem, bőven elég a Cheomecsatnál a 2 GB RAM. Mi Box S is 4K-s (mármint az első generációs) és abban is 2 GB RAM van. Sokkal kevesebb memória kell, itt nincsenek erőforrászabáló háttérfolyamatok és tulajdonképpen multitasking sem kell, mert egyszerre egy dolgot néz az ember rajta, egy alkalmazás fut.
-
siryeti
tag
válasz siryeti #9954 üzenetére
[Erre] valaki?
Mától akciós, az itt mostanában többet emlegetett Strong leap s3, nem tudom hogy az jó lenne e nekem?
Eddig nem nagyon olvastam róla rosszat..
Mondjuk 44 Euroért nem nagy kockázat van benne..
Van S3+ verzió is, az nem tudom miben más, eddig csak a két hónap Zatto ultimate ingyen különbséget találtam...
Előre is köszönöm, és szép napot mindenkinek![ Szerkesztve ]
-
Hege1234
addikt
azért ennél a hako-nál oda kell figyelni, hogy mi van kiválasztva mert, ha jól nézem külön kategorizálja a netflix cert-et
vagyis amire csak a google cert plecsni került abba nem lesz netflix cert
és amazon cert se..bangod csak HDR10-et ír
alin már HDR10+ is vandolby vision egyik linken sincs említve
ktommy91
áhh értem megkavart, hogy egy full alap funkciót beleírtak a modell nevébe.. -
Exelsior24
aktív tag
válasz siryeti #9994 üzenetére
Szerintem jó kis TV box az a Strong Leap S3-as, bár nekem nincs olyanom, így személyes tapasztalatot nem tudok vele kapcsolatban mondani, de megnéztem róla pár bemutató videót, és cikket is elolvastam.
Az 5 éves Xiaomi Mi Box S-em még a mai napig hibátlanul működik, de ha tönkremenne, akkor tuti olyat vennék most helyette.
Tudásához mérten jó ár/érték arányban árulják, ha meg még valamennyire akciós is, akkor nagyon jó vétel.
Egyedüli dolog amit nem tudok, hogy a Strong mennyire hosszan szokta támogatni az eszközeit, és frissítéseket kiadni rájuk.
AndroidTV 11-es rendszer fut rajt GoogleTV felülettel, jó eséllyel a 12-es verzióra frissítést is megkapja majd.Vagy esetleg ha nem létszükség számodra a mindenféle csatlakozók a boxon pl: USB-csatlakozó külső merevlemezhez, pendrivehoz, akkor a Google-nek a Chromecast with GoogleTV eszköze a 4k-s verzió, az tutira stabil, mennek rajt a Streaming appok, és ha valamit el is csesz rajt a Google egy frissítéssel, utána tutira ad ki rá javítást, mert a saját eszközét nem hagyja pácban.
Itt van a két eszköz specifikációi, tulajdonságai:
[STRONG Leap-S3] , [Google Chromecast with Google TV (4K)]Az S3+ verzió az csak abban más, hogy adnak hozzá valami előfizetést pár hónapra, de az nálunk lehetséges, hogy nem is aktiválható, németeknél árulják azt a verziót.
Annó én is néztem a Strong honlapján, hogy miben különböznek és tényleg csak ennyiben.[ Szerkesztve ]
Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882
Új hozzászólás Aktív témák
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest