- Apple Watch
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bacus
őstag
válasz tupijani #2148 üzenetére
Sziasztok,
Kis segítségre lenne szükségem, mert nem tudom pontosan melyik készülék lenne megfelelő nekem. Nyaranta eddig mindig digi műholdas tv-t néztem, a maga nyűgével (hol lehet rálátni a műholdakra), de jövőre azon gondolkozom, hogy vagy telenor tv, vagy az otthoni digi tv app csatorna kínálata is bőven megfelelne, a net nem probléma (telenor korlátlan net van 30/30 Mbit )
A fiam ráadásnak állandóan rágja a fülem a Spiler tv-kért, ha ezt is lehetne nézni mondjuk telenor tv előfizetés nélkül az már non plus ultra lenne (mert digi kínálatában ez nem szerepel).
A belinkelt MECOOL M8S PRO ez jó lehet erre?
Köszönöm a válaszokat
Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
denis77
kezdő
Szevasztok
adott egy alphawise H96 pro+ 64/3gb s912-es box
most vettem és
most próbálom rátenni a libreelec-et.
el is indul vele de nem reagál semmire sem ha nyomkodom a távirányítót.
megjelenik a wizard képernyő és ennyi.
Próbáltam többféleképpen is, olyan mintha "kifagyna"köszi
-
denis77
kezdő
de, sima usb egérrel jó
-
denis77
kezdő
Thx
Majd utána nézek
-
denis77
kezdő
megcsináltam a config fájl felülírását, minden jó.... csak kikapcs után nem kapcsol be....
-
tupijani
tag
Szia! Szerintem ne AndroidTv rendszerűt keress, hanem normál Android Os (7,8 verziójú) boxot. Nekem van egy Xiaomi Mi box 3, ami AndroidTv rendszerű, lehet csak ennek a nyűgje, mert bár a Telenor MyTv fut rajta, sok anomália van vele. A hangalapú keresés nem biztos, hogy megér ennyi gondot, főleg mert normális böngésző sincs a rendszerre (mókolva van, de nem éri meg szerintem). Nincs natív Upc (horizongo) támogatás, Digi (digionline), HboGo. Az elsőt kivéve lehet castolni a készülékre mobilról akár, de az már nem ugyanaz. Tudni kell, hogy az AndroidTv rendszert távirányítós vezérlésre találták ki, alig jelent pozitívumot egy egér (a billentyűzet azért jól jön néha ). Ez persze a magánvéleményem.
Közben ránéztem, és ez az amit én linkeltem. Lehet azonban ez jobb választás, vagy egy hasonló (Usb3, 1000Mbit lan, AC WiFi, Bt4.1, MicroSd kártyaolvasó)[ Szerkesztve ]
Huba és Szameg jóbarátok, mindig együtt járnak ;-)
-
bacus
őstag
válasz tupijani #2160 üzenetére
Köszönöm, hogy válaszoltál. Nem ragaszkodom semmihez, nincs tapasztalatom az androidos dobozokkal, azon kívül, hogy telefonon már minden verzióját használtam ( 2.x, 4.x, 5.x, 6.x, 7.x, 8.x ), de legalábbis nyomkodtam kicsit.
Amit linkeltél azon menni fog a digi tv appja, nekem az elég. Az android tv -ben pont a távirányító tetszik, mert azért elsősorban tévézni venném, nem terveztem se egeret se billentyűt rádugni.
A hagyományos távirányitóval kapcsolgatós tévénézést szeretném net alapúra váltani.
-
tupijani
tag
Ha a box képes a hdmi cec-re, akkor a megfelelő (szintén cec képes) tv távirányítójával tudod kezelni, de adnak hozzá (hiszen tv box mind), illetve vásárolni lehet olyan távirányítót, ami légegérként is funkcionál.
Sajnos az AndroidTv operációs rendszer annyival "butább" az alap Androidnál, hogy ez a funkció nekem nem érte meg (hang alapú keresés, vezérlés).
Arra garanciát én nem tudok vállalni, hogy azon az egy készüléken, amit majd választasz, illetve amit én linkeltem futni fog a digionline appja, mert nem tudom. De az AndroidTv-s eszközökön biztosan nem
(A digionline használatához kell lennie digi internet előfizetésnek is, sima műholdas előfizuval nem fog menni)[ Szerkesztve ]
Huba és Szameg jóbarátok, mindig együtt járnak ;-)
-
bacus
őstag
válasz tupijani #2162 üzenetére
Köszi, van netem itthon tőlük. Telefonon tudjuk nézni, de jobb lenne tévén.
Remélem lesz valaki aki kipróbálja nekem, hogy a boxán (amit megvennék én is) elindul e az app.
eddig amit linkeltél egyik se volt készleten ;(
-
Necronom
senior tag
A Digi online az X96-on tokelesen uzemel, parszor mar leirtam regebben
Persze az mar a homalyba veszett
Sok sok tapasztalatot is leirtam mar az X96-rol de mar masok is tudnak jo velemenyt alkotni a kis boxrol...
Ami a lenyege, hogy 6-os droiddal kell megvasarolni, ha filmezni szeretnel, vagy ha szeretnel ra LibreElec, akkor S905X legyen a box...a 912-essel bibik vannak, de mar irtak itt is, hogy meg lehet oldani...
Tovabba jol megy meg az RTL most vagy mifene, nehany napja probalgatom, tokeletesen uzemel (nem kell hozza elofizetes) ez igy visszanezo app, szerintem pont ugyanaz, mint weben, csak picit azert osszeszedettebb.. lenyeg, hogy minden playstoros iras ellenere hiba es akadasmentesen uzemel
Nem tudom, lehet akik negativumokat irnak, azok kaputelefonnal akarjak nezniTAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
denis77
kezdő
alphawise h96 pro + s912
remote.conf fájl felülírása után nem akar bekapcsolni, ha megy akkor minden oké
vajon miért? -
denis77
kezdő
nem hogy nem bootol, meg sem mukkan
-
cocka
veterán
válasz denis77 #2169 üzenetére
Hát áramot csak kap. Azt ugye lehet mérni. Csak utána se kép, se hang. Nálam is ez szokott lenni, de mint írtam egyre ritkábban. Ja és nem szokta megoldani, ha csak simán lekapcsolom a kapcsolójával, hanem az áramot is "resetelni" kell. Azaz ki kell húzni és visszadugni, úgy nekem beindul.
Lehet, hogy nálad is ez van, csak megspékelve még valami szoftveres hibával is.
Én amikor fwt frissítettem, szívtam vele rendesen, mert azt hittem, hogy brickeltem az egészet és kuka, aztán kiderült, hogy mégse, csak nem voltam elég türelmes. De a pulzusom a kétszerese lett hirtelen.
-
denis77
kezdő
ha kihúzom a tápot, majd visszadugom akkor elindul és semmi baja
-
denis77
kezdő
csak ez így elég gáz
-
cocka
veterán
válasz denis77 #2173 üzenetére
Szerintem az van, hogy kap valami túláramot a HDMI-n keresztül. Mert ugye a többi eszköz szinte semmi energiát nem igényel plusz azok a boxtól "kérik" az áramot. A HDMI-n meg szerintem oda-vissza megy és valahogy az újraindításkor szoftveresen nem sikerül az áramtalanítás és akkor a HDMI szarjától "bekattan". Ez most ilyen qrva laikus magyarázat volt, de talán egy szakértő jobban ki tudná fejteni, hogy mi ennek a pontos oka.
-
denis77
kezdő
nem láttam hogy másnál is lenne ilyen gond
-
Necronom
senior tag
Nem nem az
akkor megegyszer a fontos dolgok
Android 6.0, S905X (nem a W, bar az is jo, ha a 6-os a droid)
es egyertelmuen NEM az Android TV, de ebbe nem fogsz belefutni, amiben a 6.0-as oprendszer vancocka
az X96 teljesen nyugodtan ujraindul meg akkor is, ha CEC-en keresztul rebootolok vele....szoval nem hinnem, hogy a HDMI zavarna be...
Tokre mind1, hogy droid van, vagy LE, teljesen mind1, hogy sd-rol bootol vagy sem ...
Ez nem feltetlen az X96 okossaga, megegyszer irom, hogy szerintem a HDMI-nek ehhez semmi koze se nincs, fokepp nem kap onnan semmifele tularamot (ez picit butus dolog lenne, meg kinaban is )[ Szerkesztve ]
TAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
denis77
kezdő
a távirányító minden funkciójára reagál,
még a kikapcsolásra is, csak nem kapcsol újra be, és nem világít az elején a led -
Quqesz
nagyúr
Én ma vettem mi box3-at. Lett kapásból rá egy 8.0 frissítés és egy gyári vissza is. Első tapasztalat, hogy jónak tűnik. Yt és vlc jól fut, tunein is megy rendesen. 3 csati van rajta
1.hdmi
2.usb
3.jack, ami elvileg koax digitális kimenet is akar lenni.....
Nos én a tv-t kötöttem össze optikával az erősítővel, hang kimegy rendesen. Usb-be pedig a hdd volt bekötve, amiről a videókat szépen lejátszotta. Ami tetszik, hogy sztem felkonvertálja a tartalmat fullhd-ra, mert észrevenni a minőségen(van bluray felkonvertálós lejátszóm). Képeket nem tudtam lejátszani még, lehet kell egy app hozzá......a galéria fent van(alk menüben), de nem tölt be rendesen és össze is zavarja a boxot....[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
psg5
veterán
Sziasztok!
A95x occso droidos boxon fut hbo go?
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
cocka
veterán
válasz tupijani #2182 üzenetére
Miért az a jack csatlakozó képes a digitális jelet venni és pusztán egy kábellel (aminek ugye a közepét pont nem látjuk) analóg jellé alakítani és továbbítani?
Tudtommal ehhez DAC kell. Ezért is gyanús nekem ez a dolog, mert szinte minden ilyen boxnál legalább két csatlakozó van, ha tud analógot is. Az egyik szinte mindig az optikai digitális audio, a másik meg elvileg az analóg AV.
De valahogy fura, mert sosem értettem, hogy mik azok a portok, amik netes képeken úgy néznek ki, mintha sima jack aljzatok lennének és felettük vagy alattuk általában viszont AV felirat van.
De sima 3.5-es jack kábellel küldhető videojel? És az analóg lenne vagy digitális?
Kicsit összezavar a téma, mert ilyen boxoknál ugye maga videojel a HDMI-n megy ki, analógon szerintem nem tud vagy ha tud, akkor ahhoz a kombó AV csatlakozóhoz is valami RCA-ra konverter kell nem?
-
denis77
kezdő
hello
feltettem a coreelec 8.95.1-et az alphawise h96 pro+ ra,
de így meg nem jó a táv, nem reagál semmire -
mgaben
senior tag
Csak úgy okulásul/tanulságul leírom nektek, hogy ma mire derült fény az új X96 box-al kapcsolatban.
Szóval a történet ott kezdődött, hogy az LE-t akartam használni, próbáltam többször a leírásoknak megfelelően, de csak nem ment. Így gondoltam megpróbálom az LE általános dtb-img-vel. Láss csodát elindult, ment minden flottul. Aztán kiderült, hogy van a CE, gondoltam megnézem egy másik usb-n. Szintén úgy jártam vele, mint az LE-vel, azzal a különbséggel, hogy itt nem volt általános dtb.img. Írtam az amlogicos fórumban is, kutattam a neten, stb... Előbbiben egy fórumtárs írja, hogy lehet új fajta RK chipes (amlogicnak álcázva), azok csinálnak hasonló dolgot. Aztán mellékeltem képeket a cpu-z-ről és arra már mondta, hogy ez tényleg 905x. Közben viszont megtaláltam a megoldást. Mégpedig a
cat /proc/device-tree/amlogic-dt-id
parancsot kiadva terminálból android és LE alatt is ugyanazt az eredményt hozta. Mégpedig, hogy a boxom nem 2, hanem csak 1 GB RAM-al rendelkezik!!!! Óóóóó, mondom akkor lássuk a medvét! És csodák csodájára az 1GB-s dtb.img-vel elindult a CE... Reklamáció elküldve, bár sok esélyt nem látok semmire. Egy próbát megér...Viszont hátha más is belefut hasonló szituba akkor ezt a kört is fussa le, nem lehet tudni...
ui: az android alatt a
cat /proc/meminfo
2GB-ot ír, LE alatt 1GB (igazából valami 806MB)...
Az amlogic-dt-id ezt írja egyébként: gxl_p212_1g Szóval....Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
Necronom
senior tag
válasz tupijani #2186 üzenetére
A boxok 99%-ban nincsen analog videojel kimenet.....
van HDMI es kesz....hiaba van a 3.5 jack ott, azon tobbsegeben csak audio jel jon ki
egy par dolaros box araba nem fe be egy DAC
Vannak boxok amibe viszont van, jellemzoen az 50 dodo felettiekben eloferdulhet
Digitalis hangkimenet pedig a nagy tobbsegben csak HDMI (akik erolkodon szeretnek hallgatni, azoknak ezeken a boxokon vagy a HDMI vagy az analog audio a lehetosege), vagy pedig a optikai kimenet - de ez sem mindegyik boxon van....a coax pedig a legritkabb eset, de van olyan is, jellemzoen sarga szinu RCA aljzat[ Szerkesztve ]
-
Geza26
senior tag
Hello!
TV Box vásárlását tervezem.
Amire használnám: torrent film letöltés, filmnézés, youtube, spotify zenehallgatás
Ezt nézem: X92 Amlogic S912 3G DDR3 RAM 16G eMMC ROM TV Box
Megfelel arra amire használnán vagy van jobb vétel erre, az sem baj ha olcsóbb!
Köszönöm!
Géza
-
Necronom
senior tag
Torrentre a boxok nem valok, ami nem azt jelenti, hogy nem tud letolteni, mert tud....
0-24-ben mar azert nem az igazi, a droid es az appok hajlamosak "elfaradni"Minden masra szerintem manapsag ez a box igencsak jo
Lattam mar ugyanezt 905X-el is..a 6-os droid majdnemhogy alapkovetelmeny, ugyhoz az pipa
Jobbat talalsz, de olcsobbat tuti nem....szerintem!TAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
joergie
őstag
Olyat hogy vesa tartó ilyen tvboxokhoz tv hátuljára, lehet valahol ócsóért?
Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
Geza26
senior tag
válasz Necronom #2192 üzenetére
Köszönöm válaszod!
Eredetileg ezt néztem: H96 MAX H2 RK3328 4GB RAM 32GB ROM, itt a fórumban nem sokkal ezelőtt láttam meg a másikat amit kérdeztem.
Elmagyaráznád nekem, hogy az X92 Amlogic miben ad nekem többet. mint a H96 Max H2? Köszönöm!
Géza
-
kenand
veterán
válasz Necronom #2196 üzenetére
CorElecre már van optaware transmission is (LibreElecre csak plug in volt, de ez is megfelelően működött)
Én nem használom, de unokaöcsémnek és barátomnak összedobtam így egy lejátszó/letöltő masinát.
Nekem okosított router és kiszuperált TV box van Linuxszal erre a célra. Bár 1 magos van egy nagy előnye natív SATA támogatása van (Nem USB hidas gagyi), film nézésre gyenge volt, OpenElec grafikus driver hiánya miatt nem készült rá megfelelő, Android alatt meg harmatos volt... kis házi mindenesként szépen teszi a dolgát[ Szerkesztve ]
-
Necronom
senior tag
Csak annyit tudok erre mondani, hogy 6-os droidon rendekkel jobb a filmnezes Kodival vagy SPMC-vel, amig ez 7.1-en igencsak nehezkes...
Ha viszont CE kerul ra, akkor ez a resze edes mindegy.....mar, ha az Android reszet ugysem akarod hasznalni...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple Watch
- iPhone topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Azonnali játékos kérdések órája
- Onyx Boox Note Air 3 C - olvasnak-e az androidok színes oldalakat?
- Tőzsde és gazdaság
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest