- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Nubia Red Magic 9 Pro - hivatásos mágus
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necronom
senior tag
válasz Pikkolo^^ #2899 üzenetére
Szerintem eleg gyakori lesz ez az SoC a jovoben
Igen, igeretes...de szvsz jo lesz az ugy egyeloreTermesztesen az SPMC is kezel feliratokat, az SPMC egy mondhatni aranylag lebutitott Kodi, de igazbol semmi jelentosege nincs butulasnak, inkabb a javara szolgal...Probald ki mindkettovel, amelyik jobb azt hasznalod....
lacika1983
Beelink, Alfawise - jobban ajanlott az alternativ oprendszer ezekre, az amlogicos masik topikban sokkal tobbet olvasgathatsz ezekrolAz X szerias es igazbol ezen boxok 99%-a sosem frissul...nincsen semmifele tamogatasuk
Termesztesen lehet talalni olyat is, aminek van, azok nevesebbek es ezzel egyutt dragabbakTAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
Necronom
senior tag
válasz lacika1983 #2905 üzenetére
Remelem be fog valni, majd irj rola, ha megerkezett
Szerintem tobbeket erdekelnek a friss tapasztalatok, egy valaki mar vasarolt pont ilyet rajtam kivul innen a topikbol, de egyelore meg csak annyit irt, hogy jol megy
Bar teny, hogy az emberek csak akkor irnak ha panasz van, ha minden okes, akkor nem irjuk le mindennap, hogy nna ma is jo volt rajta filmezniTAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
kenand
veterán
válasz nagysandor79 #2907 üzenetére
Össze kell BT-n párosítani az biztos.
-
ayrton
tag
válasz Necronom #2906 üzenetére
Sziasztok! Hát nagyon köszönöm Necronom kollégának az itt leirtakat, kb 2 hete van nekem is x96max 4/64-em amivel jött 2018-11-07 frimware / nem volt root, akadozott minden/ aztán rátaláltam 2018-11-16-os új firmware-re. ez már sokkal jobb , root, smooth stb. Na de a lényeg hogy 2 hete már mindent kipróbáltam az égvilágon, hogy ez a megakadás, kicsi megugrás, lassulás megoldódjon a videóknál és hála Necronom-nak leírta a tutit, tehát letöltöttem a spmc-t és ezt az amlogic tv box tool pici progit, ott aktívvá tettem az auto frame fix-et és láss csodát minden video file úgy megy ahogy kell az spmc valóban "fapados" elsőre. mondjuk az előre telepített kd playerhez képest, de lassan belejövök, hogy ami nekem szükséges azokat a kiegészítőket, plugineket telepítsem. a gyári táv mellett egy rapoo touchos mini billentyűzetet használok, sokszor kell 4k-s a tv-m és valószínű ezért is sokszor késik a reagálás a képernyőn a menük, sorok közötti lépkedéseknél a gyári táv. mert ha átállítom 1080p-re mondjuk akkor gyorsan tudok lépkedni. Mivel kezdö vagyok iszonyat dühit ez a launcher kérdés, olyan szép kezdőképernyőket látok a neten, de nekem nem sikerül mondjuk a nova launchert "tv" barát kinézetűvé tenni, ha ebben tudna segíteni valaki megköszönöm. a kezelési nehézségek ellenére nagyon szeretem a kütyüt, iszonyat gyorsan töltődnek a filmek , NAS-om van wifin kapcsolódok a routerhez, a 25-30gb-os fileok hibátlanul futnak, nem akad semmi, főleg ezzel az spmc+amlogic tv box toollal. mégegyszer köszönöm a segítséget.
-
Necronom
senior tag
Orulok, hogy bevalt a dolog, vegre itt egy visszajelzes is errol
Milyen kinezetre gondolsz?
A Nova es a Microsoft launcherek lehet nem eppen a TV-s kinezeteket tamogatjak, hanem inkabb a szamgepes kornyezetet probaljak a boxra epiteni, nalam most igy nez ki ..Persze, nalam van egy bill+eger es a TV tavjaval hasznalom a CeC-en keresztul (Anynet+ stb stb neven szerepel kulonbozo TV-ken)
Ha a TV tavjat hasznalom, akkor nincs keses az SPMC tavval vezerlesenel, ha a box tavjat, akkor nalam is vanNagyon sokfele launcher letezik, vannak kimondottan olyanok is, amik TV boxokra keszultek
TAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
Móncsa
aktív tag
Üdv.
Egy LG50PN6500plazma tv okosítására melyik lenne a legjobb vétel wifin keresztül lenne használva?
Ingyenesen elérhető dolgokat néznék rajta. -
ayrton
tag
válasz Necronom #2910 üzenetére
Igen, ez a CeC dolog eddig nem jutott eszembe, ezek szerint a samsung távja viszi a dolgokat? ezt kipróbálom, főleg úgy hogy van egy másik távja a samsung tv-nek ilyen "pointeres" talán bluetoothos... ki is próbálom na ez a képernyő kép is nagyon tetszik, leírnád pár sorban mit használsz? ahogy látom nova launcher, Bing-es háttérkép. igényesen összeválogatott ,és elhelyezett ikonokkal / milyen ikon packot használsz? / esetleg widget? kérdésem lenne, hogy te bejelentkezel a play áruházba? érdemes ? a bill+egér kombód vezeték nélküli? hogy mozog az egér kurzor a képernyön? nekem a rapoo touchos része nem igazán jól müködik, akadozik a mozgása a nyilnak vagy van valami megoldás erre is? elöre is köszönöm válaszod
-
Necronom
senior tag
A wifi nem annyira szerencses dolog, de ha van 5GHz halozatod, akkor megteszi..
a legjobb valasztas mindenkepp az S905x boxok, azokbol is az, amin 6-os Android van (ebben meg benne a HW tamogatas)
Nehez vadaszni mar ....
Ezek mellet jo valasztas lehet az S912-es SoC-cal szerelt boxok
Ezen felul meg jok az S905x2-vel szerelt boxok is
Amiket erdemes nezelodni, azok a Mecool, X-sorozat, Tanix, Beelink
Szukseges info lehet, hogy legalabb 2Gb memoria legyen, az Android megkivanja, a hattertar atlagosan ezeknel 16Gb, igazbol bosegesen elegendo
Nezd ki amit szeretnel, majd mielott megveszed meg egy linket es kerdest megerayrton
Persze, en is a Samsungom tavjaval iranyitom a boxot, teljesen rendben van
Ez a Microsoft Launcher amit hasznalok, elonye, hogy egesz jol konfiguralhato, van alul is felfele nyithato resze, igy oda is lehet pakolgalni appokat, termeszetesen barmennyi "asztalt" kepes krealni es kezelni
A hatterkeprol a Bing gondoskodik, ezt a lanucher beallitasaban meg lehet talalni, csak ki kell pipalni es ad neked naponta egy szep hatteret, amit visszafele lehet porgetni, ha epp az aznapi nem tetszik
Az ikon pakkot a launcher hozza magaval, raadasul a meretei is allithatok, widget nalam csak az ora, a laucher oraja nem tetszett siman letoltheto az ora is, bar mar nem tudom melyik volt az pontosan...sorry
Egy vezetek nelkuli Logitech USB stickes bill+eger kombot hasznalok a boxhoz (a PC-vel egyetemben, egy USB switchen keresztul van kapcsolva a PC es a box)
Nincsen panaszom az eger mozgasara nem veltem felfedezni semmi lagolast vagy akadast
Sajna a Rapoora nem tudok okossagot, de hatha van aki hasznalja es az tobbet tud erre mondanips
annyit meg talan, hogy a Microsoftos azert jobb szerintem mint a Nova, mert a kepernyo teljes szelessegeben lehet elhelyezni ikonokat, amig a Novaban ezt nem tudtam megoldani[ Szerkesztve ]
-
Necronom
senior tag
Ohhm....ize
Azert csak ugy ne vagd el de igen, jo lesz, fel kell csatizni rendesen
Nem kell masik router, elegendo egy switch is es ha ugy mar tudsz kabelt vinni a boxhoz, akkor az mindenkepp jobb lenne
A linkelt box Amlogic S905w Processzor, ha nagyon muszaj megteszi ez is, de ha ezt vasarolod, akkor mindenkepp ajanlom, hogy tuzetesen olvasd at az Amlogicos topik osszefoglalojat es inkabb egy alternativ oprendszert tessen hasznalni a boxhoz!TAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
kenand
veterán
Nem akarom rontani az eladó piacát, de ha bevállalod Kínából akkor jóval olcsóbban kijössz
-
Necronom
senior tag
Ha innen szeretnel vasarolni, akkor inkabb ezt
-
Móncsa
aktív tag
-
ayrton
tag
válasz Necronom #2913 üzenetére
Nagyon köszönöm az instrukciókat, már nyomom a microsoft launchert viszont egy dologban nagyon kérem a segítséged, hogyan tudom egérrel "megfogni" a kezdöképernyön az ikonokat és mondjuk arrébb tenni? az alkalmazásmenüben már megtudom fogni és betenni a kezdöképernyök valamelyikére, de ott már nem tudom mozgatni !?! néha sikerül behozni a kezdöképernyö ablakokat egymás mellett, de fogalmam sincs hogyan tudom... már egeret is rákötöttem a gépre, valahol testre tudom szabni az egeret? ha igen, akkor hol?? megörülök
-
Necronom
senior tag
Dehogy nem tudod mozgatni
Egyszeruen rakattintasz, nem engeded el es mar viheted is, de ugye csak bizonyos helyeken tudod letenni, de azokat kis negyzettel vagy korrel jelolni fogja, ha a kozelebe ersz
Rendes eger nelkul ezt valoban nem lehet csinalni, tapipadon meg idegorlo, de mondom pont ugy mint windowsnal, megfogod es viszed, annyi csak, hogy talan picit varni kell a megfogas utan....de ezt lehet latni, amikor mar vihetoTAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
kenand
veterán
Nem érdemes társulni, mert akkor ÁFA köteles lesz, általában ingyen a posta, vagy csekély összeg a regisztrált- követhető felár. 40 USD felett érdemes EU raktár vagy ÁFA kerülő EU priority line stb
Ha van egy bank kártyád, akkor gyorsan alatt el lehet intézi, hogy tudj fizetni[ Szerkesztve ]
-
ayrton
tag
válasz Necronom #2924 üzenetére
Nagyon köszönöm hogy fáradtál és becopyztad a fotókat. De nekem nem csinálja. Illetve az alkalmazás menüben így csinálja nekem is, azaz onnan engedi behuzni a kezdő képernyő ablakok barmelyikebe és ott oda teszem ahova akarom, de amint letettem, ahhoz már nem enged semmit se csinálni még kitörőlni sem. A kezdő képernyőt bármelyik ablakot már viszont tudom fel a kukába húzni de mindenestül... Nem értem...
-
bepken
veterán
úgy érzem, kidobtam némi pénzt az ablakon létezik, hogy egy egyszerű HBO GO app sem működik Mecool M8S W alatt?
szerk.: ja igen...a probléma lemaradt. az app települ, be is léptem, aktiváltam a boxot. viszont bármit indítok "Lejátszási hiba történt, kérlek próbáld újra! (5.1)" üzenet fogad.
Libreelec lett volna egy reménysugár, de fél nap alatt nem tudtam működésre bírni....vagy a wifit dobja el vagy adott plugin nyomja az error üzeneteket.
[ Szerkesztve ]
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
Marci79
senior tag
Sziasztok!
Pár napja vettem egy A95X R1 tv boxot. Amlogic S905W és Mali 450 MP5 gpu-s. 7.1-es androiddal van. Feltettem rá a Kodi-t. A gond az, hogy 720-as mkv filmeknél kockázik a kép. Néha keveset és néha sokat. USB 3-as pendrive-ról játszottam volna le őket, de minden hd filmnél ez van. Mi lehet a gond?
VLC-vel is ugyan ez a hiba. Full hd-s videókkal nem is próbálkoztam ezekután már."Pont mint a "propaganda". Ez egy varázsszó lett, amit akkor mond valaki mikor nem tetszik neki amit hall mert kognitiv disszonanciat okoz, kimondja a P betűs szót és addig ismétli amíg megszűnik a frusztrációja."
-
Necronom
senior tag
válasz Marci79 #2931 üzenetére
Amlogic S905W - itt a bibi
Tessen meglatogatni ezt a topikot, tuzetesen elolvasni az osszefoglalot es telepiteni ra egy alternativ oprendszert....ezt a boxot maskepp nem fogod filmezesre hasznalni normalisanszerk: ez az osszes W-s boxra igaz!
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz Necronom #2932 üzenetére
HBO GO-nél nem gond a 905w, X96 minink van az is 905w-re épül, és a feleségem minden nap használja rajta a HBO Go-t. (Android alatt) telepítettem neki LibreElecre is (alfán már ment), de kezesebbnek találta az Android felületet. Ami mindenképp kell az vezeték nélküli egér...(gyári táv nem jó, HBO Go érintő képernyőre van tervezve)
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Egy kis segítség Aliexpressen megoldható. max ha nem stimmel/ nem jóm akkor lehet problémás a reklamáció
[ Szerkesztve ]
-
bepken
veterán
nálam mi lehet akkor a gond? android alatt az említett hibaüzenetet kapom, kodi alatt (18 leia) meg a bővítmény nem fogadja el a jelszavamat.
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
kenand
veterán
Direkt előfizetés vagy szolgáltatón keresztül?
Megoldás hogy SAMB-an kell megkeresni a boxot és a HBO addonban az XML fájlban kézzel be kell írni a reg adatokat, utána elfogadja. Most nem vagyok otthon, nem tudom megnézni pontosan a helylét, de korábban így oldottam meg
[ Szerkesztve ]
-
bepken
veterán
ezer bocsi én voltam a láma....a "szolgáltató" kiválasztásánál nem választottam ki a "webes regisztráció" opciót. így már úgy néz ki, hogy működik
-
Gee777
csendes tag
Valakinek esetleg van tapasztalata a sunvell T95z max-szal?
Eddig ez tunik a legszimpatikusabbnak a kinezett boxok kozul (S912 2G+16G vagy 3G+32G), ha valakinek van esetleg jobb alternativaja ne habozzon megosztani.
Elore is koszonom. -
gaben1117
senior tag
Sziasztok!
Ha csak es kizarolag Youtube es HBO Go lenne a cel wifin keresztül, akkor mi a legolcsobb megoldas? A legjobb az lenne ha valami hdmi-s sticket talalnek, aminek nem kell külön aram ellatas.
-
Necronom
senior tag
Nem mondom, hogy ez egy jo teszt a boxrol (raadasul nem is a max, hanem a plus), de nagy vonalakban azert erezheto valosagtartalma van
Jopar post szuletett mostanaban, hogy mit erdemes vasarolni es mit nem.....szerintem ezt is betesszuk majd az "ezt ne vedd" meg kategoriaba....felreertes ne essek, gyakorlati tapasztalatom nincsen a boxrol, ezt hozza kell tegyem...[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Kezd igény mutatkozni arra, hogy egy tévét felokosítsak otthon.
fHD-rra kellene, filmnézésre. Pontosabban YT, HBO-GO, RTL-Most.
Nézegetve a fórumokat inkább az Amlogic procis gépeket preferálják ha jól látom. Rockchipes, Allwinner gépekkel mi a probléma? Gyenge a soc?Nem kell fullos gép, házimozihoz jelenleg egy Himedia Q10Pro-t használok, az lejátssza azt amire nekem van szükségem. Így most egy költséghatékony megoldást szeretnék.
Minél jobb wifi lényeges lenne, mivel azzal lenne megoldva a net elérés.
Mit javasoltok?
-
embe
nagyúr
Még egy kérdés: A rootolva szállított eszközökön nem fút az HBO-GO?
-
<Adamsky>
nagyúr
Bocs, ha kicsit OFF ...
Szóval, adott egy ilyesmi mikrofonos távvezérlő. A gondom az, hogy ahhoz, hogy működjön a mikrofon be kell nyomni, és nyomva is kell tartani a közepén lévő mikrofonos gombot. Illetve nem is ez a fő probléma, hanem, hogy ilyenkor elindítja a Google app.-ot várja az utasításokat. Én viszont azt szeretném, hogy a mikrofonnal bármilyen szövegbeviteli mezőbe (Play!, böngésző címsora, stb.) tudjak "írni", ill. diktálni. Remélem érthető voltam.
Olvasgatom itt a hsz.-eket, és látom, hogy ajánlott az SMPC és Amlogic TV box tool. Utóbbit megtaláltam, de előbbit sehogy sem lelem. Kaphatnék egy link-et?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Synology NAS
- Milyen házat vegyek?
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Építő/felújító topik
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Milyen TV-t vegyek?
- Xbox Series X|S
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest