- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Nubia Red Magic 9 Pro - hivatásos mágus
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
E kettő közül melyik jobb választás?
- T95z Max Tv Box Android 7.1 3gb RAM 32gb ROM Amlogic S912 Octa Core Bluetooth 4.0 Smart Android TV BOX
- X96Max Android 8.1 Amlogic S905X2 LPDDR4 Quad Core 4GB 64GB 2.4G&5GHz Wifi BT 1000M H.265 4K Set top box Smart TV BOX X96 Max
-
Necronom
senior tag
válasz nagyfejü #2501 üzenetére
Ugye tobben is irjak, hogy media lejatszashoz jobbak az alternativ oprendszerek, mint az LE/CE is
Ez most meg csak S912-ig erheto el...most meg....
Egy evvel ezelott meg mas volt, a 912 meg ujnak szamitott...Most pedig uj a S905X2
Ha biztosra akarsz meni es nem vagy kivancsi termeszet, akkor a 912, de mivel meg tudtommal senkinek sincs tapasztalata az S905X2-vel igy ezt nem tudjuk....legalabbis szemely szerint pont en nem, viszont az tudom, hogy az X-es csaladban igen is meg lehet bizni - van mar 2 fele is -, mert mi van, ha pl csak ugy a'la nature is jo a filmlejasztas a szamodra? Kodi, SPMC az en igenyeimet 99%-ban kielegiti csak ugy Androidon is
Szoval ez azert elegge egyenfuggo dolgok, hogy kinek mi az amit meg siman elvisel vagy szerinte az jo vagy epp elfogadhatatlan
Nekem annyi a sajat tapasztalatom, hogy a 8.1 Android alatt szamomra teljesen tokeletes a filmlejatszas, de magaval konkret a boxxal nincsen tapasztalatom....
De ez nem azt jelenti, hogy hagyjuk addig ott ahol vanShummo
A biztonsagos es akadasmentes lejatszashoz nem felteltlenul csak azt kell nezni, hogy mekkora egy film bitrataja es ahhoz mennyi mbit/s sebesseg kell
Egy routeren ezek mellett akkor is van adatforgalom, ha nincsen semmi latszolag
Atlagban egy 1080p lejatszashoz nem eleg, vagy eppen csak elegendo a 2.4Ghz - tavolsagfuggo, epuletfuggo stb stb..A 2.4Ghz hajlamos megszakadni is, bar ugye a media lejatszo pufferel, igy azzal csomo dologt ki lehet kuszobolni, legalabbis az ebbol adodokat
Nagy atlagokban azt lehetne errol talan elmondani, hogy lakasban falak kozott a 3-4-5 meter mar sok lehet 2.4Ghz-en, szabadban, ralatassal termesztesen ez a duplaja
5Ghz-en egy lakas egy jobb routerrel mar gond nelkuli...
Meg lehet probalni - ha nincs mas megoldas - egy antennat felpakolni a routerre, de az vagy segit vagy nem szoval.....jah
Erre sok okossagot nem lehet irni, ez ilyen es ki kell probalni nalad - ez a lenyeg, hogy nalad[ Szerkesztve ]
TAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
phanonym
csendes tag
Sziasztok!
Megérkezett a Tanix TX3 MAX Tv boxom. Monitoron kipróbáltam HDMI-vel, remekül működött, de én CRT tévéhez vettem. Ennek a boxnak ugye van AV kimenete, vettem is hozzá egy Jack-RCA átalakítót, de sajnos nincs kép a tévén.
Három tévén is kipróbáltam. Azt figyeltem meg, hogy ha csak félig dugom be a jack csatlakozót a boxba, akkor teljesen jó képet ad a tévén, ahogy azt korábban a monitoron tette, Viszont ekkor érthető módon nincs hangja.
Próbálkoztam azzal, mivel úgy gondoltam, esetleg máshogy/nem jól lett bekötve a box jack kimenete, hogy megcserélem az RCA részén a videó, és a jobb és a bal audiót, de bárhogy cserélgettem, nem működött. Írtam a gyártónak, de egy hét után semmi válasz.
Lenne bármi ötletetek, javaslatotok a problémára?
Vissza nem szívesen küldeném és lehet, el sem fogadnák az indoklásom.Szerk.: Vehetnék hozzá egy HDMI-RCA átalakítót néhány ezer forintért, de egyrészt a box árához képest ez jelentős összeg, másrészt egy olcsóbb darab lehet, hogy tovább rontaná az amúgy sem túl magas minőséget, illetve külföldről ésszerű áron rendelve ez is jó pár hét, míg megjön.
De jobb híján ez is egy megoldás lehet.[ Szerkesztve ]
-
senki11
aktív tag
Kedves fórumtársak! Köszönöm a válaszokat az előző hsz-emre. Kicsit böngészgettem azóta mindenfelé, és úgy tűnik, hogy egy x92 lesz a vége az egésznek. Remélem nem bánom meg a döntést. Ha van ezzel a box-al kapcsolatos tapasztalat, fontosabb tudnivaló, azt szívesen veszem (akár privátban is). Köszönet előre is!
-
Necronom
senior tag
válasz senki11 #2508 üzenetére
Tesztelgetem, probalgatom, eddig elegedett vagyok, a 7.1 droid nekem bejon, de alapbol ezen a boxon a videok akadoznak, tokre mindegy mivel jatszom le
Viszont hasznalva Amlogic TV Box tool kis appot mindjart megvaltozik minden
Az SPMC-t hasznalva 99%-os a filmlejatszas, ami szamomra tobb mint elegendo
Vannak apro doccenesek, kb ha nagyon, de nagyon odafigyelek, akkor masfel oranket eszreveszek 2 doccenest, kockasodas szerencsere nincs. A doccenesek pedig olyanok, mintha 1 tized mp-et visszatekerne, majd ujra lejatszana a box, de inkabb hangban mint kepben veszem eszre....de csak akkor, ha erre figyelek, ezt keresem
Egyebkent meg semmi....
De majd meg mokolok rajta egy piciket es kesobb megy ra a CE/LE is probabolViszont baromi eros a vas!
Jatszottam a Real Racinggel, huhhh teljesen szuperul megy a game, sot a kinai terminator2 atirattal is, oszinten szolva meglepodtem rajta ...eddig siman az ajanlott box! Tetszik!TAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
tcsaba007
tag
válasz phanonym #2507 üzenetére
Egy dolog jutott még az eszembe. Évekkel ezelőtt volt egy olyan kínai csoda lejátszóm, aminek ilyen kábele volt, de az első osztás 1-2mm-el hosszabb volt, mint más kábelek. "Normál" kábel ezért nem is volt jó hozzá, mert nem jó helyre estek az érintkezők...
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
RK chippesekkel kevesebb a tapasztalat. 3328-ra (legalább is s ROCK64-re) feltolható már a CoreElec is
Innen megpróbálható -
Necronom
senior tag
válasz senki11 #2510 üzenetére
Ahogy az X96-on nincs, ugy ezen sincs melegedes
Az X96 mar egy eves, tukepp folyamatban mukodik azota is, legalabbis kihuzva a konnektorbol sosem volt
Az X92 pedig meg nincs egy hetes sem, szoval hajtom, de tenyleg nem tudok rosszat mondani rolaTAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
cocka
veterán
válasz Necronom #2509 üzenetére
Annak az appnak a normális működése erősen függ a tévétől is. Gagyi tévén senki ne várja, hogy tökéletes lesz a kép, hiába jó a box és hiába van telepítve az app. Nálam pl. 24pbe váltáskor a kép és a hang nem marad szinkronban meg mintha darabosabb is lenne a lejátszás úgyhogy én nem használom.
-
Shummo
senior tag
[Alfawise Z1 (2+16)]
Valakinek erről tapasztalat, vélemény? 40$ jó árnak tűnik.
Ez S912> erre rá lehet rakni akkor a LE-t mostmár ugye? -
blakey
titán
Az a helyzet, hogy attól, hogy a SoC megfelelne egy LE/CE felrakásához még nem jelenti azt, hogy működik is, ezzel a boxszal kevesen rendelkeznek, legalábbis még nem olvastam olyanról akinek ez lenne és megfelelően működik valamelyik ELEC, gyanúsan olcsó de ha nem gond akkor megveheted és kipróbálhatod, mást nem nagyon tudsz tenni. Én ezekkel a boxokkal úgy vagyok, hogy elolvasom az adott ELEC oldalon a támogatott boxok listáját és inkább azok közül választok.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Necronom
senior tag
Egyertelmuen osztom ezt, ehhez erdemes elolvasni ez is, regebben linkeltem is mar
Nalam jobb lett szerencsere Annyi hiba lett amit leirtam, amolyan 1 tized mp-es dejavoo
Osszessegeben az X92-vel 7.1 Andoroid alatt annyit javitott a lejatszas minosegen SPMC-vel, hogy szamomra innentol mar nezheto barmiTAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
kenand
veterán
Ha film nézés a cél CoreElec sokkal jobb, mint az android. (lehet dual boot, ha az android kell indítod úgy)
Feleségem is úgy használja, HBO GO-t Androidon néz (jobb a felület, mint CoreElec+HBO Plugin esetén- na meg azt szokta meg) filmet meg LibreElec alatt
Android alatt is általában Kodit vagy SPMC-t használ az ember film nézésre. Libre/CoreElec az mini Linux amin Kodi fut.[ Szerkesztve ]
-
pronyo01
csendes tag
Sziasztok!
https://www.gearbest.com/tv-box/pp_009267575666.html?fbclid=IwAR1m1pYnTHjOYhKMG-JaabS_7Y1dWUPpikGI-1yeClxeeRLKw-SSYREd69o
X96 Max tv Box vásárláson gondolkozok, olvastam sokat itt kommentek között, hogy sokaknak ez a legajánlottabb, a mérleg másik oldalán egy Xiamo Mi box lenne, de arról lebeszéltetek még mielőtt átgondoltam volna.
Azt is olvastam, hogy szuper, vagy nem szuper a S905X2 proci ( 2017től 2018ig változott az emberek véleménye) , de ehhez egyáltalán nem értek. Amit konkrétan belinkeltem, az hogy szuperál 1080p filmek lejátszásához? Kodi fut e rajta gond nélkül? Ez lenne a fő profil, ezen kívül ami a fontos lenne a YT, ami plusszban jó kéne, hogy legyen, ha futnak egyéb streaming szolgáltatások, az már csak extra profit.
Másrészről 56$ árkategóriában van e ennél jobb?
thx
-
kenand
veterán
válasz phanonym #2523 üzenetére
Keress rá ALI-n, pl nézd át ezeket
(#2524) pronyo01
Még nincs vele tapasztalat és alternatív oprendszer (még ?) nincs rá[ Szerkesztve ]
-
Necronom
senior tag
válasz pronyo01 #2524 üzenetére
Ugye mint irjak egyelore meg nincs semmilyen Elec az S905X2-es boxokhoz...
De eleg valoszinu, hogy kesobb lesz...De, ha biztosra akarsz menni, igy akkor ezt ne vedd meg!
de mintha mar irtam volna ennek elotte eztViszont ha kiserletezgos kedvu vagy, akkor mindenkepp ajanlott a box, eddig egyetlen tagjaban sem csalodtam, most pl a szomszedot igyekszem ravenni, hogy vegyen egyet....nekem mar van 2
Ehhez csak annyit tudok meg plusszban hozzafuzni, hogy Android 8.1 alatt a filmezes szinten 99%-os, akar meg a VLC-vel is....(egy tabon probaltam)
Ami teny es meg ellene szol, hogy a boxokon nem egy clear, hanem altalaban kisse mokolt droid van a boxnak megfeleloen, epp ezert adodhatnak kellemetlensegek
De ez vagy van, vagy nincs.A dontes rajtad all, ha nem lenne mar 2 boxom, most ezt vasarolnam meg!
Ennyi penzert tuti nem kapsz olyan masik boxot, amiben ennyi minden lenne szolgalatasilag[ Szerkesztve ]
-
Necronom
senior tag
válasz senki11 #2530 üzenetére
Nemtudom mar melyik lagra gondosz, de ha Android alatt arra a tized mp-re, akkor S905X(W, D)-en vagy S912-on az LE/CE telepitese termesztesen megoldja
Android alatt szerintem ez sokkal jobb nem lesz, amig nem lesznek masik lejatszok ezekhezTAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
kenand
veterán
Hamis 905X SOC miatt leveretem a Gearbesten 10 USD visszatérítést a Magicsee N5 miatt. Így is mérges vagyok rájuk, de ez valamennyit enyhít...
-
Necronom
senior tag
válasz senki11 #2535 üzenetére
Igen igen, oks ..
Nos ezzel addig egyutt kell elni, amig nem lesz gyokereiben masik lejatszo...
vagy pedig az LE/CE felpakolas, ami lehet akar egy dual bootos rendszer is, ha szukseg van az Androidra
De azert erdemes kiprobalni az Amlogic Tv Box Tool appot...de van akinel semmit sem javit es erosen TV fuggo...Nalam a SAMSUNG UE37C6000 - nagyon nem mai darab - TV-n 99%-os lett, de en siman egyott tudok elni, a masfel orankenti 2 doccenessel
Azert "csak" 99%
Az Amlogicos program hasznalatanal tisztaban kell legyel a TV-d adataival[ Szerkesztve ]
-
bepken
veterán
na ma megérkezett a Mecool M8S W boxom, egy gyors (és meglehetősen felületes) tesztelgetésre volt most csak időm/energiám.
korábban említettem, hogy zömmel a szüleim fogják használni a boxot, legalábbis nekik szánnám. jelenleg úgy néz ki, elég szépen lebőgtem előttük ezzel a kis kütyüvel...lévén egy nagyon alap dologgal van gond: elvileg ugye egy bt távirányító van hozzá, ami ráadásul hangvezérlésre is alkalmas. na most a hangvezérlés része abszolúte nem működik. megkockáztatom, hogy egy mukkot "nem hall" abból, amit én dumálok (természetesen a mikrofon gombot megnyomtam előtte )
ám sajnos a "hagyományos" távirányító funkcióit se igazán képes ellátni. nem gondolom, hogy túl nagy volna a nappali, ettől függetlenül a kanapén ülve már nem érzékeli a gombnyomásokat. sőt, ha egészen közel (2-3 méter) állok hozzá, akkor is előfordul néha, hogy többször kell megnyomni adott gombot.ezen problémát próbáltam úgy áthidalni, hogy majd okostelefonnal irányítom a boxot. az (használatiban is ajánlott) Android TV Remote app viszont nem látja a boxot, pedig ugyanazon a wifi hálózaton van mind a box, mind a telefon.
a teljesítménnyel egyelőre nem lennének gondok, bár nyilván érződik, hogy belépő cuccról van szó. ebbe a részébe éppen ezért nem is nagyon kötnék bele, a célnak egyébként szerintem így is maximálisan megfelelne. csupán ezt az apróságot kellene valahogy orvosolni.
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
bepken
veterán
-
chef69
tag
Sziasztok!
Légyszi segítsetek, nem igazán tudok kiigazodni a sok infó között
Olyan boxot keresek, amin jól működő Android van, 5gHz-s wifi, dobozból kivéve egyből működő távirányító, és lehetőleg ne a legdrágább legyen. Ehhez szeretnék még valami beviteli eszközt is, Bill+egér vagy tapipados Bill formájában!
Lényeg, hogy ne kelljen szenvedni vele, sajnos öreg vagyok már az ilyenekhez
X96Max-ot, meg az X92-t néztem, jó lenne valamelyik, vagy van jobb ezeknél? -
Necronom
senior tag
Nagyon konnyen eloferdulhet, hogy van Gearbest fake holmi
Vasaroltam mar onnan class10 memokartyat 128Gb
Erre jott valami, amire ra volt irva, hogy 128Gb, ra is masolta csak leszedni mar nem lehetett
A class10-et mar eleve nem is teljesitette....szoval csak ovatosanTAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
kenand
veterán
Akkor inkább márkás boxot vegyék. pl Minix, de az drága...
Esetleg Mecool M8S Pro, de az már nem oyn márkás van kompromisszum Android terén -
pokers
senior tag
Nekem most adták postára az X96 Max-ot.
Azért ezt rendeltem, mert csak egy új hardver, dual wifivel, 8.1 droiddal. Bízom benne, hogy out of box is szépen fog működni.
Szerintem elec is lesz rá, a régi soc-os boxokat már futtatják ki a gyártók, így a fejlesztők tuti "haladni fognak a korral".
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- PlayStation 5
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest