- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz prime77 #102047 üzenetére
Ha a Hardware unboxed 12400 eredményeket vesszük alapul, akkor azt látom, hogy 13 játék átlagát nézve az átlag fps 10%-kal jobb, az 1% low pedig 14%-kal jobb a 11600k-hoz képest. A Fontos, a 11600K-hoz képest, nem pedig a 11400-hoz képest.
Egyáltalán nem tűnik annyira siralmasnak, mint ahogy azt felvázoltad. Ráadásul egy 12400-ban csak P core van. Nem is kell menedzselni P és e core között.... Amire utalt jeni.Jevons paradox
-
Jungle Man
junior tag
Alaplapot keresek Ryzen 5700G-hez, OC nélkül, vagy minimális OC-vel (3600 MHz-es CL16-os RAM), lényeges a stabil, megbízható működés és modern csatlakozók.
Eddig az MSI B550 Tomahawkot néztem, ez tűnik a legjobbnak nem csak a paraméterek, hanem a (tapasztalt) ajánlások miatt is. A 2 unciás rézbevonat persze marketing, de gondolom a stabilitásra, sokévi biztos működésre utal - ez szimpatikus.
53.500 Ft.Igen, de most nézek valami olcsóbbat, kis kompromisszummal.
A 2,5 Gb/s-os LAN helyett elég az 1Gb/s-os. A VRM-ről fogalmam sincs.
Tudtok lapot ajánlani? -
törölt tag
válasz Jungle Man #102053 üzenetére
MSI-ből lehet B450... MAX lap is, pl B450-A PRO MAX , Tomahawk MAX (II), mATX-ben B450M Mortar MAX, B450M PRO-VDH MAX.20k-t tudsz spórolni úgy, hogy a PCIe 4.0 támogatást elengeded. A Tomán és a Mortaron nincs VGA (D-SUB) csatlakozó, csak digitális.
Nagyon friss BIOS kell hozzájuk az 5600G/5700G támogatás miatt.
Aqua árlista 5700G alá hűtött VRM-es lap kell. (5600G alá is.)Az összefoglaló kérdéseire azért válaszolhatnál.
Egyéb típusokra a többiek tudnak majd tippet adni.
-
törölt tag
Sziasztok!
Alaplapot szeretnék vásárolni, ehhez kérném a segítségeteket.
1. Mennyit szánsz az alaplapra? Max 25e-ft
2. Milyen hardverek alá szeretnéd? RX 570 4Gb , CORSAIR 8GB DDR4 3200MHz Vengeance LPX, Cooler Master MWE 750W 80+, Processzor majd AMD-s lesz a későbbiekben, nem játékra
3. Milyen méretű lapot szeretnél? Mindegy
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...) A kérdésben felsoroltakra
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ? HDMI
6. Szeretnél tuningolni vagy nem? Nem
7. Használt, vagy új alaplap? Mindegy
8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...) Nem fontos a kinézet
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége? Nem tervezem a processzor cserét, nem fontos a fejleszthetőség -
palfitom
félisten
válasz #34322688 #102055 üzenetére
devergo74Szia,
Szigorúan 25k alatt maradva Gigabyte B450M DS3H v2, kicsivel fölötte MSI B450M Mortar MAX. Utóbbi lenne leginkább javasolt.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz #12516608 #102058 üzenetére
Igen, ez jogos, de legalább ő vette a fáradságot, és válaszolt az Összefoglaló kérdéseire.
Aki így, normálisan kérdez, annak segítek mindenképpen!A B450-es MAX lapot pedig azért ajánlottam, mert bármilyen procit tehet bele, eszik mindent.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
ScomComputer
veterán
Egy kis info-ként: Intel B660 Overclocking confirmed!
-
törölt tag
válasz Dark KillerX #102062 üzenetére
R7 2700-hoz mi a töknek? A Ryzen 3000-es szériához sincs értelme, mert a PCIe 4.0-t és az egyéb finomságokat a 3000-es széria nem tudja kihasználni. Egyedül a WiFi az ami esetleg meggondoltatna, ha jó a szolgáltatóm és a routerem is egy combos állat.
Olvass vissza egy kicsit. A MAX az eszik mindent IS!
5000-es szériára akarsz upgradelni?Csak akkor lépd meg, ha valaki ezzel a B550-es lappal hiba nélkül használ 2700-t.
Nézz az adatlapomra. Realtek drivert telepítettem újra a hang miatt, most sokkal tisztábban szól. (Kitessékeltem egy MS szoftver bugot.)[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #12516608 #102063 üzenetére
A 3000-es széria - Zen2 core (a 3xxx/4xxx APU-k nem tartoznak ide, azok pci-e 3.0-ásak) pci-e 4.0-ás.
És a kihasználáshához X570-es vagy B550-es lap kell.
2700-hoz valóban felesleges.Realtek hang probléma+MSI B450/550:
Csak a hanggal volt gond ? Milyen jelleggel ? Mikrofonnal nem volt ?Nálam (aláírásomban) a mikrofon kb. használhatatlan.
22 év alatt ez az első lapom, hogy problémás a mikrofon.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Aprósólyom
addikt
válasz ScomComputer #102061 üzenetére
Ezt szerintem most vagy soha kell megjátszani, mert esélyes, hogy egy idő után frissített BIOS-szal fogja szállítani az Asus Intel nyomásra. Nehezen tudom elképzelni, hogy ne lebegtetne be retorziókat az Intel.
Jevons paradox
-
törölt tag
válasz jokeph #102064 üzenetére
"A 3000-es széria - Zen2 core (a 3xxx/4xxx APU-k nem tartoznak ide, azok pci-e 3.0-ásak) pci-e 4.0-ás" --- Itt valami zavart érzek az erőben. 3200G/3400G Zen+ magos. 4xxxG APU-k Zen2 magosak csak OEM-eknek. Az egyéb 3000-es CPU-k PCIe 3.0-t tudnak, hiába jelent meg előbb az X570 csipset mint a Zen3. Ha nem tévedek ez utóbbiban. Majd talán valami link felvilágosít.
----------------------
Szoftveres beszarás volt. Egy régebben félretett Genius PC-speakeremet szerettem volna lepróbálni. Nagyobb hangszóró van benne mint a pici "csuttfasz" Genius-okban.
Nem bírta a szoftszar detektálni, hogy hova dugtam be.(Analóg jack.) Vissza a régi, akkor se. Kikapcs-bekapcs win10 újraindítás az összes lehetséges perverzióban. SZART!
Újratelepítés az MSI oldalról töltött driverrel.Szoftveres szarság "portdetektálás" probléma. Digitálisan nem tudom kipróbálni, nincs hozzá cuccom. Mikrofon szintén ez a fajta probléma. (Én Logitech webkaerával találtam rá megoldást.) A mostani Realtek szoftverek roppant gyöngék. Már keverőpult sincs bennük.
Egyébként jack-en is jó hangot ad ki : (Realtek® ALC892 Codec) a lapLe lehet tesztelni a myonlineradio.hu -n, csak választani kell a 64k/128k/256k szerver(ek) között. Ha nem hallasz különbséget, akkor a csatlakoztatott hangrendszer a szar, vagy 10 évig tüzér voltál. ( Én meg több, mint 9 évig hegedültem, iszonyú érzékeny a fülem és abszolút zenei hallásom van.)
-
nagyúr
válasz #12516608 #102067 üzenetére
"A 3000-es széria - Zen2 core (a 3xxx/4xxx APU-k nem tartoznak ide, azok pci-e 3.0-ásak) pci-e 4.0-ás" --- Itt valami zavart érzek az erőben. - van is zavar, a nevezéktanban.
No lássuk: egyik AM4-es AMD APU sem pci-e 4.0-ás, mind 3.0-ás, tök mindegy melyik Zen core van benne - még pl. az 5700G is.
3000-es széria Zen 2 pl.: R3 3100 - pci-e 4.0-ás.Hang téma: nekem tökmindegy hogy mi a hangcucc, 2 dolog zavar, ha halk és ha hibásan szól (háttérzaj, serceg, pattog, stb).
És a B550M Mortar Wifi lapom mikrofon része atom halk, nem lehet érteni semmit sem abból amit mondok a másik félnél, ha meg felhúzom az érzékenységet akkor olyan háttérzaja van, hogy azért nem jó semmire.
A vicc az, hogy ha az 1000Ft-os Nedis USB-s cuccal használom, akkor tökéletes.Win által felrakott driverrel, honlap driverével ugyanez.
Megprobálok rávarázsolni valami régebbi drivert, lehetőleg kezelőpultosat, mert még az sincs az újban, illetve a kezelőpult az MS Store-ból leszedhető, de nekem nincs MS Fiókom.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
törölt tag
válasz jokeph #102068 üzenetére
"3000-es széria Zen 2 pl.: R3 3100 - pci-e 4.0-ás." -- Megnéztem az R5 3600-at, az is PCIe 4.0. Perverz egy állat ez a Lisa Su. Bocs, én tévedtem.
Egyébként meg nem csodálom, hogy jack-en a mikrofon zajos, ha feltolod az érzékenységet. Nekem ezért működik a webkamera, mert a Logitech webcam mellé nem kellett külön mikrofont venni.
-
John Rose
aktív tag
Sziasztok!
i3 12100f-hez kinéztem max. 45k-ig 2 alaplapot.
Asrock B660M PRO RS
Gigabyte B660M DS3H
Szerintetek melyiket válasszam? -
Coccolino_O
őstag
Hali!
i5-12600k mellé mi lenne a legjobb deszka, ár/érték szempontjából? MSI PRO Z690-A DDR4-t néztem, ha az nem elég jó, tudnátok ajánlani valami mást, hasonló árkategóriában?
Köszi. -
Aprósólyom
addikt
válasz Coccolino_O #102073 üzenetére
VRM szempontból a belépő alaplapok egy kutya:
Asus Z690-P D4
Gigabyte Z690 Aorus Elite (AX) DDR4
Gigabyte Z690 UD (AX) DDR4
Gigabyte Z690 Aorus Gaming X DDR4
MSI PRO Z690-A DDR4Forrás. (12900k értékekhez tartozó időbélyeget teszem be, mert a 12600k-t gondolom OC-zni fogod...)
A jobb VRM-mel rendelkezőek már kb. 98k+ kategóriák. Igaz a a Giga z690 Gaming x is már 92k árkategória, de legalább cserébe van rajta ALC1220 hang.
VRM szempontból jóformán mindegy. Azt vedd, ami neked felszereltségben, árban, stb.. megfelelőbb.Szerk.: vagy veszel egy ilyet BCLK tuning miatt: ASUS ROG STRIX B660-G GAMING WIFI
Hátránya, hogy majd esélyes, hogy kerülni kell a BIOS frissítést és B660 létére drága. Előnye, hogy BCLK tuning képes az első gyári BIOS-szal, jó a VRM és jó felszereltségű, illetve elég lehet egy 12400(F) procit is venni, ha nem kell az E core. Forrás: der8auer EN[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
Coccolino_O
őstag
válasz Aprósólyom #102074 üzenetére
Véleményed szerint megéri több pénzt kiadni egy jobb vrm-es deszkára, ha alapvetően nem célom órajelet emelni? Inkább alulfeszelném, és amit láttam, az alapján az jön le, hogy ezek a 12 genes intel procik szeretnek fűteni amúgy is, nem kell hozzá OC.
-
-
jeni
félisten
válasz prime77 #102076 üzenetére
ehhez lehet rendelni ingyenesen a gyártótól LGA 1700 KIT-t, ha van róla számlád
Dark Rock TF
persze igazolni kell melléje számlásan a 12xxx proci megvételét vagy az alaplapnak
amúgy vannak már a boltokban olyan léghűtők amihez csomagolják a LGA 1700-t
sőt a ARCTIC Liquid Freezer II 360 már benne van a jelzett szett és ezt a dobozra ragasztott matricával is jelölik.
[ Szerkesztve ]
-
Aprósólyom
addikt
válasz Coccolino_O #102075 üzenetére
Még ha tuningolnád is, akkor sem érdemes 12600K esetén erősebb VRM-gyúrni, mint az említett "olcsó" lapok.
Csak akkor lenne értelme erősebb VRM deszkát most venni, ha belátható időn belül 1-1,5 év múlva fejlesztenél egy erősebb procira. Viszont ha később fejlesztenél, akkor már esélyes, hogy platform csere jobban megéri, olyan gyorsan lépked előre mostanság az AMD&Intel.
Egyébként ha undervoltolod is, biztos bír majd valamilyen mild OC-t is. A gyári paraméterek annyira szigorúak, hogy biztos, mindegyik proci hibátlanul menjen. Szóval érdemes egy kis undervolt után próbálkozni, hogy mekkora frekvencia növelést bír el az energiamanagement funkciók mellett.Jevons paradox
-
prime77
aktív tag
Köszi, Jeni!
Hogy mik nem vannak.
Viszont én csak azt néztem, hogy jóval olcsóbb összerakni egy 11700KF-t, mint egy 12700KF-t.
Még akkor is, ha DDR-4el használom!
Az alaplap miatt!
Én a 11700KF-hez egy B560M Aorus Pro-t néztem, ami egy jó kis lap.
A 12700K-hoz meg egy Asus Z690-G Gaminget.
A két lap között 85 ezer forint a különbség, ráadásul a két CPU között is 35 ezer.
Ez így már 120 ezer forint, és állítólag rohadt forró a 12700KF, ergo oda egy Dark Rock TF II lehet elég sem lenne.
Bár én nem húznám egyiket sem!
És a különbség játékok alatt nem számottevő.
Mondjuk egy adott játék a 12700KF-el megy 76fps-el, még a 11700KF-el megy 70-el.
Hát ennyit nem ér meg nekem.
De lehet én gondolom rosszul.
Nekem már adott a ház ugye, egy Phanteks Evolv TG MATX, meg egy 850W G2-es táp.
Így MATX rendszer jöhet szóba.
Anno a Phanteks házhoz relatíve olcsón jutottam hozzá, ráadásul hibátlanul minden tartozékával.
És nekem nagyon tetszett az a ház, bár ha jól tudom nem szellőzik valami jól.
Lehet még egy 11700KF sem lenne jó benne.
De én nem húznám a procikat - sosem voltam ennek a híve, mivel ezek a húzások mindenképpen rövidítik a hardware élettartalmát! -
Coccolino_O
őstag
válasz Aprósólyom #102078 üzenetére
Értem, köszönöm.
-
starwarsf1
kezdő
Sziasztok Gigabyte B660M DS3H DDR4 meglévő alaplapomba játékra melyik cpu t ajánlanatok amivel nem lesz gond, oc nem érdekel. 12700 nak már kevés ez az alaplap?
-
jeni
félisten
válasz starwarsf1 #102081 üzenetére
Gigabyte B660M DS3H DDR4
Intel® B660 Motherboard with 6+2+1 Phases
ez nem sok és a 12700 melegedős is egyben.
arra a procira nem egy alsó kategóriás alaplapot választanak. -
nagyúr
válasz starwarsf1 #102083 üzenetére
A VRM-et s775 óta minden időkben érdemes volt figyelembe venni, és az aktuális/jövőbeni tervekhez illeszteni, amennyiben az ember nem 1-2 évre vette a lapot.
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Egy Non k I5 11600-hoz elegendő lenne az ASUS TUF GAMING B560M-PLUS alaplap? [link]
-
jeni
félisten
válasz starwarsf1 #102083 üzenetére
a 12700 legalább 80000Ft feletti lapot szabad min. választani.
drága procit ne egy olcsó alaplappal etessük,és a PC hűtő sem mindegy mi kerül fel rá
mivel a lapot már megvetted,vagy vissza viszed 14 napra hivatkozva,vagy ahhoz a laphoz kell procit venned.
12600 a max szerintem de akkor a CPU hűtőn se nagyon spórolj!
ARCTIC Liquid Freezer II 240 legalább egy ilyen hűtőt erre.
van ennek RGB-s változata is és az A-RGB is amin szabályozható a színeik.
ezekből más több kínálat is 3 ventikből is.
kevés ma kapható léghűtő van ami LGA 1700-ra jó és nem olyan hatékony.
ami van azok is 20ezer Ft-tól indulnak az árak.[ Szerkesztve ]
-
Aprósólyom
addikt
Az ár hogy határozza meg a szakmai érveket? Hanyagoljuk már ezt a fajta hozzáállást az ilyen topikokban. Majd mindenki eldönti, hogy milyen igénye van és arra mennyit akar, hajlandó, tud költeni.
Igaz a B660 deszkák ára sokat ugrott az előző generációhoz képest és a kérdezőnek is sikerült az egyik legvékonyabbat beszereznie, de 80 000 Ft alatt is van már erős VRM-mel szerelt deszka.
pl. Az ASUS TUF GAMING B560M-PLUS már a 11. gennél is elég erős VRM tett a lapra, hogy az i7 procikat is kihajtsa, sőt egy kis jóindulattal az i9-re is jó, ha nem hosszú órányi render folyamatokra veszi a tulaj.
És hasonlóan jónak ígérkezik az ASUS TUF GAMING B660M-PLUS D4 lap is, hiszen +2 fázissal erősítettek és a VRM hűtőborda is szemmel láthatóan nagyobb.
De ott van 70 000 Ft magasságában az MSI B660M Mortar. Az utóbb mATX Mortar lapok pedig az előző 2 generációban a legkomolyabb VRM-mel szerelt alaplapok egyike volt a nem Z** lapok közül.#102081 starwarsf1: Ránézésre és a specifikációja alapján abban az alaplapban max i5-t fogsz tudni hajtani teljesítményvesztés nélkül. Gigának a DS3H és hasonló elnevezésű lapja már egy jó ideje a nagyon belépő kategóriája. Mindemellett jellemzően az ár/érték arányuk sem szokott jó lenni.
Feltételezésem szerint egy i5-12600K a nagyon max abba a lapba. De ha munkára is használnád hosszú, több órás renderre, akkor már az a proci is túl nagyfiú lehet abba az alaplapba.Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz smiti #102085 üzenetére
Ma, ennek a lapnak van a legjobb ár/érték aránya a 40k körüli árával.
Elég erős VRM van rajta, hogy nyugodtan kihajtson egy i7-t is.
De ha nem szempont a későbbi bővítés és nem is több órás 100% CPU load munkára kell, akkor a következő 2-t is nézheted és eldöntheted, hogy felszereltségben árban szimpi-e:
(Bár én nem látok érvet. Legfeljebb az MSI WiFI-je, de neked kell átböngészni a specifikációt, hogy a portok, csatlakozók hogyan szolgálják ki igéynedet.)
ASRock B560M Pro4
MSI B560M PRO-VDH WIFI
Forrás: HUJevons paradox
-
smiti
veterán
válasz Aprósólyom #102089 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat, megrendeltem a lentebb leírt duot.
Remélem a meglévő G.Skill TridentZ memómmal jóban lesznek.
-
prime77
aktív tag
válasz kolopele #102091 üzenetére
600 ezer forintért venni alaplapot?
Gratulálok!
Inkább nem mondok semmit, mert csak bántó lenne.
Amúgy a PC grafikája már elavult, mondhatni.
A játékok jobban néznek ki PS5-ön - amiket láttam a Fifa volt, meg egy zombis játék, a Days Gone.
PS5-ön elképesztő - PC-n viszont egy szar, ahogyan kinéz.
Jelenleg szerintem egy PC-ért nem érdemes összességében 300-400 ezernél többet kiadni.[ Szerkesztve ]
-
Jungle Man
junior tag
válasz prime77 #102092 üzenetére
Nem értek hozzá, nem játszok közel egy évtiezede, de a PC hardveresen nagyságrenddel magasabb szint, mint egy PS5, viszont a játékok minősége a játék készítőin múlik, tehát biztos van olyan, hogy a konzollal törődnek, a PC-re meg csak portolnak, de talán nem ezek miatt épít az ember gamer PC-t, hanem a (kvázi) PC-exkluzív játékokra.
-
nagyúr
válasz prime77 #102092 üzenetére
Ha a konzolgame PC port lenne, ugyanez lenne a végeredmény.
-
kolopele
nagyúr
válasz Jungle Man #102094 üzenetére
Pontosan, bár most a God Of War 4 nagyon oda lett rakva grafikailag ahhoz képest, hogy PS4 - ről portolták át. Megvan mindkettőn, látni a különbséget.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
Akkor baj ez csak, amikor valaki a családja elől veszi el a pénzt, de ha nekik is mindenük megvan, akkor miért kell hogy ez bárkit is irritáljon? Az ember a saját pénzét úgy és arra költi ahogyan és amire akarja, szerintem legalábbis. Van ismerősöm, aki ennél többet költ más hobbikra, nincs ebben semmi.
-
senior tag
válasz kolopele #102098 üzenetére
Ez fel sem merült.
Aki ilyesmit vesz ennyiért, az - nagyon bízom benne - megengedheti magának. Én nem is szeretnék ezzel az aspektussal foglalkozni.A lap gyönyörű, várjuk a tesztet és a beszámolókat.
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Sweet.tv - internetes TV
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Projektor topic
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Óra topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs