- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
palfitom
félisten
válasz Rmz89 #101499 üzenetére
Rmz89Ez itt a Milyen alaplapot vegyek topik, a kérdésed meg nem erre irányul!
Az asztali gépesben lehet véleményeztetni a teljes konfigot, és a fennmaradókra is kaphatsz ajánlást, avagy van külön hűtős topik.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
erik365
senior tag
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
45.000Ft
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
Ryzen 5 2600, 16GB ram, rx570 itx.
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
Mini ITX.
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
Csak a szokásos, semmi más.
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
HDMI, de ez a videókártya tudja.
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Nem
7. Használt, vagy új alaplap?
Csak új.
8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
Nem, az mondjuk nem baj, ha jól néz ki.
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap
fejleszthetősége? Igen, processzor csere jövőre tervben van, és ram bővítés, de fontos lenne, hogy az alaplap kezelje a jelenlegi procit.[ Szerkesztve ]
1.4 T-jet M32
-
palfitom
félisten
válasz erik365 #101502 üzenetére
erik365MSI B450I Gaming Plus Max
Ha mindenképpen 45k alatt akarsz maradni, akkor Gigabyte B450 I Aorus Pro.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
galaktikus
aktív tag
Sziasztok!
Úgy nagy általánosságban kérdezném. Az NZXT alaplapokat meg szabad venni? Milyen a minőségük, illetve a support? Biosok milyenek?
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
Tomirallye
csendes tag
Sziasztok!
Némileg konfig fejlesztésbe kezdek, és elsősorban proci / alaplap kombóval kezdek, ezek jelenleg a gépem gyengébb láncszemei.
Van több kinézett típus, de azért az összefoglaló mintakérdéseit kitöltöm.1. Mennyit szánsz az alaplapra?
~ 70k körül szeretném meghúzni a határt. Ha van 50-ért is megfelelő az csak még jobb.
i7 10700K / 11700k között vacillálok, GTX 1080ti, 16GB G.Skill Ripjaws 3200Mhz
ATX
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
Semmi extra, ami alapból rajta van a lapokon, elég.
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten
csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
2 monitorom van, egyik DP-s másik HDMI-s, de ezt a 1080ti tudja.
Igen!
Is-is
8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
Nem
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Most tervezem a proci cserét, ezért keresek új alaplapot.
i7 10700k vagy 11700k-ra.Amiket első körben górcső alá vettem:
- ASUS Prime Z590 - A
- ASUS TUF Gaming Z590 - Plus
- Asrock Z590 Extreme
- Gigabyte Z590 Gaming X
- Gigabyte Z590 Aorus Ultra
- Gigabyte Z590 Aorus Elite AXÁrban nagyjából 10-12k a szórás... bár sajnos a TUF pár hete pont ennyivel volt olcsóbb.
Elsősorban ASUS lapot szerettem volna, kézenfekvőbb a BIOS-a, és csak jó tapasztalatom van vele.
Jelenleg egy Gigabyte Z270 Gaming K3 van, és gyűlt már meg a bajom a Gigabyte BIOS-ával.
Ill. lehetett hallani a minőségbeli problémáikról (vga-alaplap) nem tudom jelenleg hol helyezkedik el a piacon.Nos, mindezt figyelembe véve remélem tudtok nekem segíteni.
Szívesen olvasnék tapasztalatokat, ajánlásokat egyik - másik alaplap kapcsán.
Ill. azt sem tudom, kell - e egyáltalán egy ennyire "drága" alaplap, vagy teljesen elegendő lenne egy sima Gigabyte Z590 Gaming X, vagy egy Asus Prime - P / V.Előre is köszönöm, és elnézést a kicsit hosszúra sikerült írás miatt.
Üdv.: T.Tamás
-
Zlin50
senior tag
Üdv!
Neten találtam olyan videót amiben az X299-et alacsonyabb teljesítményűként jellemzik, mint mondjuk X399-et. Ez valós dolog vagy inkább gamer/overclocker szempontból lehet gyakorlatban meghatározó?
"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
palfitom
félisten
válasz Tomirallye #101506 üzenetére
TomirallyeSzia,
Nem rosszak amiket kinéztél. Ha neked az Asus BIOS-a tetszik, akkor nyugodtan maradj annál, nem sikerültek rosszul ezek az Asus lapok.
Jelenleg nincsenek gondok az Giga lapjaival, sőt, Z590-ben a legjobb ár-érték arányú deszkákat ők adják.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
inf3rno
nagyúr
Sziasztok!
i3-10100-hoz szeretnék egy alaplapot. Irodai célra lesz használva a gép. Arra gondoltam, hogy 4k 60Hz monitort kötök rá IGP-vel, úgyhogy jó lenne, ha támogatná az alaplap a csatlakozókkal. Úgy egyébként nem jut eszembe semmi extra, amit ezen kívül tudnia kellene. Nem ragaszkodom az ATX mérethez, ha hasonló árban kisebb méretben is megoldható, de memória foglalat biztosan kell kettő. Max 50k, amit szánok rá.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
fricc_
tag
Sziasztok!
Egy gépet tervezek összerakni.
AMD Ryzen 5 5600X esetleg AMD Ryzen 7 5800X processzorral. 16 Giga Rammal. Később ha kell jöhet még bele ram.
VGA kártya jövőre fog bele kerülni kb. 100-200E Ft értékben, addig valami nagyon alap gyenge kártya lesz benne, ami HDMI-vel csatlakozik majd a monitorhoz.Néha 1-1 játék van betervezve, zömében 1-4 éves fps-ek, vagy stratégiai és online "kaland" (pl. LOL) illetve otthoni felhasználás. (office, böngészés,)
Új ATX-es alaplapot szeretnék max. 50.000 Ft körül, tuning nem lesz. Bővítőhelyek, későbbi fejlesztés, dizájn nem fontosak.
Processzor csere az elkövetkező 5-6 évben nem várható.Az ajánlások alapján kinéztem ezeket a lapokat:
MSI B450 TOMAHAWK MAX Alaplap
esetleg
MSI MPG B550 GAMING PLUS alaplap
MSI MAG B550 Tomahawk AlaplapA kérdés, megéri megvenni a B550-ös alaplapot +20k-ért, vagy elég lesz a B450-es TOMAHAWK, esetleg másik lapot javasoltok?
Köszi
-
palfitom
félisten
válasz fricc_ #101510 üzenetére
fricc_Ha szigorúan nézzük az ár-érték arányt, akkor a 26k-s Tomahawk Max II-nél nem ér majd kétszer annyit a B550 Toma, de ha belefér a keretedbe, akkor inkább a B550-est vedd. Ez a legfrissebb csipszet, ennek lesz leghosszabb a támogatása.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-
palfitom
félisten
válasz Ace Ventura #101512 üzenetére
Az apróra felrakta a sok scalper 35-40k közötti áron...
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
djxp01
senior tag
Sziasztok! Melyik az az ajánlott alaplap 30k alatt (körül / minimum 1 év garival), amivel a 10400F összes magon 4.3 GHz-en képes üzemelni hosszabb ideig egyhuzamban (persze egy komoly léghűtéssel), úgy, hogy egy 2x16 vagy 4x8 GB 3200-as memória is teljes sebességel menjen mindemellett, amiben egy M.2-es SSD is elszaladgál?
Illetve, ha nem fontos a 3200-as memória, csak a 2666-os, akkor melyik lenne a másik (gondolom olcsóbb) ajánlott lap?
Lapok mérete mindegy és nem iGPU-t használnék, van külön VGA.
Köszi előre is!
regisztrált: 2005-07-05
-
liptonn
csendes tag
Valakinek van ötlete arra, hogy miért szálltak el ennyire a B550 mini ITX alaplapok árai?
[link] [link]
Direkt megnéztem és az ATX, mATX árak vagy stagnálnak az utóbbi hónapokban, vagy bőven nem ennyire drasztikusan emelkedtek. Ok, forint gyengülés, de egyrészt nem 20%-os, másrészt akkor a többi alaplap ára miért nem változott ennyit? Érdemes lenne várni árcsökkenésre?Amúgy egy 5700g-vel és G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL14-gyel használnám dGPU nélkül. A ROG Strix B550-i képes lesz a 4000Mhz-et kihozni a RAM-ból?
[ Szerkesztve ]
-
LK
addikt
Sziasztok!
Asrock B365M pro4-F alaplapom megadta magát megállás nélkül 1-2 percenként újraindul. (Táp,memó,vga rendben) Helyette szeretnék másikat i3 9100 F alá. Eléggé leszűkült a kínálat. Sajnálom,mert jól felszerelt alaplap volt. Helyette lenne az Asus Prime B365M-K. Ez ajánlható helyette? Mit jelent a K ebből ? Van még GIGABYTE B365M D2V ebben az árban. D2V ugyancsak nem tudom mit jelent. Vagy vegyek egy ugyanilyen Asrockot? Mi a véleményetek? Előre is köszi."óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
LK
addikt
válasz Ace Ventura #101518 üzenetére
Köszi! Én is rátaláltam közben, csak az a baj, hogy 4db usb-t látok csak hátul. És azt írja hogy H4 aljzat.
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
FNZ
őstag
Sziasztok!
Jelenleg van egy 12 évvel ezelőtt összerakott amd phenom II x4-es gépem 8 GB RAM-mal. Gondolkodtam rajta, hogy lassan újítani kellene, mert a gyerek is növöget és hátha akar majd egyszer játszani rajta. Alapból csak „mezei” dolgokra használjuk a gépet illetve néha videó konvertálás, esetleg nagyritkán videó vágás.
Kinéztem az intel core i3-10100F procit és ehhez kellene egy alaplap + tápegység + memória.
a régi gépből a 250-es SSD-t és a radeon 4770-es PCIe videokártyát tartanám meg (mivel nem tervezem egyelőre a játékot, majd később ha a gyereket érdekli a játék, akkor vennék erősebb videókártyát).
Az előző konfigom korából kiindulva gondolkodtam esetleg egy core i5-10400 vagy a 11400F-ben, hogy ismét hosszabb távon legyen egy normálisabb konfigom. Memóriából elviekben elég lenne a 8 GB és majd játéknál kellene minimum a 16 GB. A későbbi memóbővítés miatt 4 slot-os kellene.Olvastam a fórumot és mindenképp minimum egy B560/H570-es lapot vennék (bár a core i3 alá elég lenne egy B460, de az nem támogatná csere esetén egy 11. gen core i5-öt). Ha jól néztem, ezeket ajánlottátok: ASRock B560M Steel Legend, ASRock H570M Pro4, ASUS PRIME B560M-K, ASUS PRIME B560M-A, ASUS PRIME B560-PLUS, GIGABYTE B560M D3H.
Nem tudom, hogy érdemes e beruházni egy core i5-be, mert 5-6 év múlva ez a 11. generációs is lassan feledésbe merül. Esetleg most egy core i3 és majd pár év múlva a játékhoz egy újabb core i5-re csere?
1. Mennyit szánsz az alaplapra? max.40-45e
2. Milyen hardverek alá szeretnéd? core i3 10100f vagy core i5 10400f vagy core i5 11400f
3. Milyen méretű lapot szeretnél? mindegy, mert házat is vennék, aminek van USB 3-as kivezetése elöl
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...) videókártyán kívül mást nagyon nem tervezek
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ? DVI csatlakozós a monitorom és nem kell IGP
6. Szeretnél tuningolni vagy nem? nem, bár ki tudja még
7. Használt, vagy új alaplap? új
8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...) nem
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége? max ha a gyerek játszani szeretne és i3-as procit veszek, akkor i5-re[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
FNZSzia,
Jól nézelődtél. Az i5 érdekében inkább ezek közül válassz: ASUS PRIME B560M-A, ASUS PRIME B560-PLUS, GIGABYTE B560M D3H. A Prime B560M-K melegedős, karcosan elég lehet az i5 alá, de ha nem muszáj, akkor ne ezt erőltesd.
-
Avicularia
veterán
Sziasztok
Van most akcióban kb.61K-ért Gigabyte X570S AORUS PRO AX, ebből rendeltem egyet.
De van Gigabyte X570S AERO G kb.65K-ért. Tud esetleg az Aero olyat amit a Pro AX nem tud, kivéve az M.2 slotok számát? Aero-n 4 M.2 slot van, a Pro AX-en csak 3, de nekem a 3 bőven elég. Egy 5900x fog belemenni. -
aladarka
tag
Sziasztok!
Tudom, még nincs sok tapasztalat a z690es lapokkal, de biztosan nem kevesebb a tudásotok, mint nekem
1. Mennyit szánsz az alaplapra? - észszerűség vezérelt legyen, vagy attól minimálisan több, de semmiképp nem a 'legjobblegdrágábbkell' c. műsor.
2. Milyen hardverek alá szeretnéd? - 12700K (vagy 12900K, de a teszteket nézegetve erre kicsi az esély)
3. Milyen méretű lapot szeretnél? - másodlagos szempont, de nem gond ha nagyobb, szóval maradjunk az ATX méretnél
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...) - 3080Ti, hangkártya lesz benne, illetve egy capture card mehet bele később, más kártyára nincs szükség
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ? - szimulátorként fog működni a gép 3+1 monitorral, DP porton
6. Szeretnél tuningolni vagy nem? - nem extrémen, stabilitás elsődleges
7. Használt, vagy új alaplap? - új
8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...) - nem
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége? - nem -
palfitom
félisten
-
palfitom
félisten
válasz aladarka #101526 üzenetére
aladarka
Jelenleg, játékra jobb a DDR4 az alacsonyabb késleltetés miatt.
Pl. Gigabíte Z690 Aorus Elite
12700K simán elég lesz neked!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
kolopele
nagyúr
válasz aladarka #101528 üzenetére
Megjön az alaplapom meg a DDR5 - ös memóriáim, majd beszámolok neked. A 12900k az már megvan meg a vízhűtés, a lap meg a memória egyelőre hiánycikk (mondjuk brutal waterforce lap lesz, egyelőre külföldön sem tudták még beszerezni), jövő héten talán, remélem. Ami tény, hogy a DDR5 - ösnek CL20 - as lesz a késleltetése, viszont 5200mhz - en fog futni. Tesztet akkor tudok mutatni, amikor megjött minden, és el tudd dönteni, van e értelme többet kiadni mint egy 12700K meg a DDR4.
[ Szerkesztve ]
-
LK
addikt
Sziasztok! Egyik topiclakó ajánlotta nekem a MSI MAG B365M MORTAR alaplapot. Semmi tesztet nem találtam róla. Még valaki megesrősítené, hogy jó alaplap? Sem az MSI alaplapokról sem erről a lkonkrét apról sincs semmi infóm. Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
krisz77
tag
sziasztok azt szeretném kérdezni hogy ehhez a laphoz gigabyte ga-ab350m-gaming 3 fog menni ezek a ramok HX432C16PB3K2/8 3200mhz-én?
-
LK
addikt
válasz pecccccccca #101531 üzenetére
Köszi srácok. Akkor ő marad. Az Iponnál gariztatás után kapott másik lapot felteszem apróra, ha nem lehet kp-t visszakérni.
-
palfitom
félisten
LKNagyon jó lap, mehet nyugodtan!
(azért nem kaptál más véleményt, mert nem volt kifogásolható a javaslat)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz krisz77 #101532 üzenetére
krisz77A prociban van a memória-vezérlő, tehát elsősorban a procitól függ.
Kérdésed viszont nem a Milyen alaplapot VEGYEK topikba való!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
pruzsi
őstag
Üdv érdeklődnék hogy a b550 és x570 és lapoknal a Sata portok tiltására kerülnek ha M2 SSD rakok a alaplapra ? Nekem 3 éves Asusnal így van ezért érdekel hogy számoljak mert 4 használható Sata portra van szükségem plusz 2 PCIe M2 re
Konkrétan ezek a versenyzők 5600x menne bele amit szeretnék max órajelen kihasználni játékok közben , más kikötés nincs.[ Szerkesztve ]
-
MZsoltee
veterán
válasz pruzsi #101540 üzenetére
Laponként eltérő, hogy hová vannak bekötve az M2 es slotok. Van ahol a PCI-e catik tiltódnak kapnak kisebb sávszélt és van ahol a sat aportok kerülnek tiltásra. Jellemzően azért a 4 sata akkor is meg szokott maradni, legalábbis ahol én nézegettem. Szóval kellene pár konkrét lap és akkor annak utána lehet menni, hogy mikor mit tilt le.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Tepsifüles
tag
Sziasztok, tanácsot kérnék alaplap választásban:
1. Mennyit szánsz az alaplapra? 25-45ezer
2. Milyen hardverek alá szeretnéd? Ryzen 7 5700G
3. Milyen méretű lapot szeretnél? Ami belefér egy atx-es házba
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...) semmi extra a felsoroltakon kívül, bár ha a keretbe belefér egy BT/Wifi-s lap az jó lenne
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ? Egy Dell SE2722H monitorhoz lesz
6. Szeretnél tuningolni vagy nem? Nem
7. Használt, vagy új alaplap? Új
8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...) Nem
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége? Nem
Amire lesz a gép: office programok, PS, DE nem PS-Varázslónak, hanem egy 60 éves úriembernek, aki csak a családi fényképeket "szépítgetné". 16GB Ram+500SSD+2TB HDD lesz benne. Azért IGP-s mert a jelenlegi kártya árak mellett számomra úgy tűnt ez a legjobb ár/érték kategória.
Válaszokat előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
Sabee
-
palfitom
félisten
válasz Tepsifüles #101544 üzenetére
TepsifülesSzia,
WiFi-s lapok: pl. Asrock B550 Phantom Gaming 4/ac (HDMI) / MSI B550M Pro-VDH WiFi (HDMI, DP, VGA) / Asus Prime B550M-A WiFi (HDMI, VGA)
WiFi nélküli lapok: pl. Asus TUF Gaming B550M-Plus (HDMI) / Gigabyte B550 Gaming X V2 (HDMI) / MSI B550M Mortar (HDMI) 40k-ért nagyon jó vétel
(a monitoron VGA és HDMI csatik vannak)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Tocso76
tag
Ha veszek egy ilyen alaplapot:
[link] (integrált videókártyás)
akkor nem kell bele integrált gpu-s processzor?
Köszi. -
FNZ
őstag
úgy néz ki, hogy core i5-11400f proci lesz a befutó (hosszabb távra elég lesz szerintem egyelőre) és ehhez nézem az alaplapokat, csak még nem döntöttem el. Most gigabyte-ot használom már 12 éve ezért ez szimpatikus, de az asusról is jót írnak.
palfitom amit írtál még esetleg a B560M AORUS PRO is jó lehet? lényeg, hogy hosszú távon stabil alaplap legyen.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- ASRock h510 pro btc+
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest