Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    Igazából ebben a "biciklis a zebrán" témában az a vicces, hogy ha rendesen meg lenne oldva a biciklis közlekedés, akkor a kérdés fel se merülne. Mert hogy kerül a biciklis olyan zebrára ami mellett nincs biciklis sáv felfestve?
    a) van bicikliút, viszont abba az irányba amerre menni szeretne, nem folytatódik tovább, és nincs is olyan (ésszerű kerülővel megtehető) másik, biciklis közlekedésre alkalmas, út amin el lehetne jutni abba az irányba. Pl.: [link], itt ahol a biciklisek is állnak, onnan szeretnék eljutni a piros színű ház felé. Az úton ahol a kamera áll, csak jó 700m-el később van átkelőhely, illetve magáról az útról a biciklisek ki vannak tiltva, a kép jobb szélén látható út pedig másik irányból egyirányú. Tehát legjobb esetben is jó 1-1,5km-es kitérőt jelentene a szabályos közlekedés.
    b) nincs bicikliút, az út pedig alkalmatlan biciklis közlekedésre (pl. rossz minőségű az út széle, 2-3 sávos út komoly forgalommal, stb.)

    Szóval lényegében azért megy át a biciklis a zebrán, mert nem biztosítottak neki más lehetőséget... :U (persze vannak kivételek, amikor ott a felfestett biciklisáv, de a néni akkor is járdán teker)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák