Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stingy2

    senior tag

    válasz Veron #93237 üzenetére

    Ez mindenkinél más. Aki "osztalékozik", annak orbitális szívás, hiába TBSZ meg EU-s bróker, usákok akkor is levonják a 30%-ot, szóval mindenképpen duplázódik a sarc. Ő vagy dobja az egyedi amerikai részvényeket (de mit vesz helyette?) vagy fizeti a magasabb adót, vagy átmegy eu-s etf-be, de az meg már egy másik stratégia.
    Nekem az oszti csak fagyipénz, így kb. nem érdekel mennyi adót vonnak belőle, viszont az árfolyamnyereség már érint. Most újranyitottam az IB-s számlát (no nem jó magyar IBCE, hanem az ír ) Itt meg tudom venni a most kereskedett etf-ek eu-s verzióit, csak sokkal drágábban. (5$ vs. 150$.oda/vissza már 10$/300$) Ez minden portfólió váltásnál -290$ bukó, amiből lehet akár évi 6-8 is, szóval jelentős tétel. A másik, hogy amerikai brókernél jövőre nincs veszteség szembeállítás a nyereséggel. Ezt is fájó pontnak gondoltam, de évekre visszanézve igazából nem nagy tétel, csak fáj, hogy a semmiért kell több adót fizetnem. Ezt el lehet kerülni, ha IB-nél kötök. Szóval most megy a matek, hogy mennyi lesz az annyi '24-től.
    Én egyezményre a közeljövőben nem számítanék, a 2010-est sem ratifikálták Amerikában 13 éve, szóval ebből a nézőpontból azt mondom, évtizedek, de min. 10 év, mire lesz, ha egyáltalán.
    Amúgy lenne egy áthidaló megoldás erre, csakhát kormányunk kb. le se sz..ja: egyszerűen hoznának egy jogszabályt, hogy USA brókernél kötött ügylet a továbbiakban is ETÜ. Így az osztalék továbbra is fájó pont lenne, de legalább a +5% hazai többlet adó és az árfolyamnyereség igazságtalan sarcolása csökkenthetné a fájdalmat. (de tényleg hipotetikus fejtegetés, mert ezeket ismerve inkább rápakolnak még x^n %-ot, mert csak...)

    [ Szerkesztve ]

    INTJ

Új hozzászólás Aktív témák