- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
vnorbi
aktív tag
-
vnorbi
aktív tag
válasz #01110937 #93451 üzenetére
Gyorsak voltak, meg is érkezett, valóban az volt, amire tippeltem:
"Tájékoztatjuk, hogy az újrabefektetési rendelkezés nem teljesülésének oka az, hogy az Államadósság Kezelő Központ Zrt. az új Prémium Magyar Állampapír sorozatok futamidejét 4 évben, 6 évben és 7 évben határozta meg, így megszűnt a 3 illetve 5 éves PMÁP típus."
A valódi ok meg az, hogy a Kincstár nem követi az ÁKK lépéseit, inkább meghagyja a rendelkezési lehetőséget olyan beállításokkal, amikre nincs illeszkedő papír, aztán várnak. Ha az élesedésre az ÁKK véletlenül elkezd újra olyan papírt értékesíteni, ami megfelel a korábbiaknak, akkor teljesítik, amúgy meg vállat vonnak, az ÁKK a hibás.
Most is csak a 3 és 5 éveset lehet kiválasztani, ezekkel megint az lenne, hogy nem teljesítik...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz vnorbi #93452 üzenetére
Te ilyen bátor vagy, hogy vettél 2032/B-t? az igen
persze, vonzónak tűnt a névérték alatti vétel, de engem messziről elriasztott az a 3%-os marzs... igazából a másik két buborosba se szálltam volna be, ha akkor ilyenek lettek volna a feltételek (akkor még 1,2% volt a marzs, ami kezelhetőnek tűnt)Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Az normális, hogy a 2030/I-nek nem volt kamatfizetése február 20-án?
Én úgy emlékszem, hogy az appban azt írta, hogy Kamatfizetés Feb 20 (szerintem 2023 volt az év ) , de nem tortent semmi, nem jelent meg a felhalmozott kamat a pénzszámlámon.
(Viszont a 2029/I Febr 21-re kiírt kamatfizetése szépen megjelent a pénzszámlán, be is forgattam 2030/I-be azonnal)[ Szerkesztve ]
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Sisco2
tag
Február 20 igen, de nem 2023 hanem 2024
"A kamat fizetése az alábbi napokon történik:
2024. február 20.: 16,00% p.a., azaz évi tizenhat százalék időarányos
része, azaz 17,36%, azaz tizenhét egész harminchat század százalék.
2025. február 20.
2026. február 20.
2027. február 20.
2028. február 20.
2029. február 20.
2030. február 20." -
Lmh
őstag
Koszi, ez volt a gyanúm, de olyan sokszor néztem az appot, fáj, hogy így benéztem xD
Akkor még a 2029/J 2023.03.21-i fizetésére kell várni 1 hónapot és aztán pihi 1 évig
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
peetie1
aktív tag
-
Segal
veterán
válasz HussarF #93461 üzenetére
16%-ot egyből előreutalással
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Lmh
őstag
válasz HussarF #93461 üzenetére
Nem, én már januárban!
nyilván időarányosat gondoltam... mindegy, epic fail...bár fenntartom, hogy lehet szarul volt kiírva az appban xD[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
AssAssynn
őstag
válasz Sisco2 #93458 üzenetére
Ha kérdezhetek: jövő február 20.-án pontosan hol fog megjelenni a kamat? A portfóliómon látom majd, mint szabad összeg? Vagy egyszerűen csak a befektetett összeg növekszik majd a kamat összegével?
Illetve, ami még nagyon fontos, a kamatfizetés napján/előtte/utána küld értesítést a kincstár, mondjuk emailben, hogy emlékeztessen, hogy megjelent a kamat, vagy nekem kellene emlékeznem rá és manuális belépni, ránézni?
Bocsánat a sok kérdésért."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
Dare2Live
félisten
válasz Ringman #93465 üzenetére
Bolti élelmiszer... vonalon sokszor nagyon látványos a difi. Pár éve azért össz olcsobb volt itthon bevásárolni 2023ra ez megfordult és olcsobb NYEUban bevásárolni.
És akkor egy ábra a mennyire élünk jobban mint 2010ben.
[link]don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Sisco2
tag
válasz AssAssynn #93466 üzenetére
PMÁP -nál kamatfizetéskor a pénzszámlán fog megjelenni mint szabad összeg, hogyha nem rendelkeztél ettől eltérően. Nekem sms jön előző nap a kamatjóváírásról. Beállítások, Értesítési beállításoknál megtudod adni az értesítési csatornákat, telefonszámodat.
[ Szerkesztve ]
-
Hi!King
őstag
válasz bandus #93468 üzenetére
Én például tapasztalatból. Tavaly és idén év elején összesen sok hetet töltöttünk Ausztriában, ugyanazon élelmiszereket vettük mint otthon, és jelentősen olcsóbb volt ott majdnem minden. Főleg a sajt, talán abban van a legnagyobb különbség. Egyedül hatósági áras termékeket vettünk itthon olcsóbban, minden más itthon volt drágább.
Olaszországban is jártunk párszor, ott vegyesebb volt a helyzet, van ami ott drágább, átlagosan hasonló, talán kicsit ott alacsonyabbak az árak. De ott meg az éttermek étel kínálata jóval olcsóbb (és jobb) mint Magyarországon, leszámítva a legdrágább észak-olasz turistaparadicsomokat, elsősorban a Dolomitokat.
-
törölt tag
válasz julius666 #93469 üzenetére
Rohadtul nincs így. Én elég sokat járok…..
Hi!King: jaj, ausztriában is kb minden drágább, persze lehet mindig jönni a tejtermékekkel meg a barilla tésztával. Műszaki termékek, amik érezhetően olcsóbbak. De csomó minden más drágább. Olaszország…. Aha, ülj be akár délolaszban egy csoro étterembe…. Menj be egy boltba. Észako-ról nem is beszélve, főleg svájc fele…. Bazki, egy 3 decis udito egy útszéli automatabol 7-8 euro sok helyen…
Utálom az ilyen hergeléseket, aminek semmi valóságalapja, mert indexen is kiragadnak 8 termeket ami epp olcsobb. Aztan 1.5L asvanyviz kb nincs 1200Ft alatt északolaszban… És akkor a szállás-szervíz-egyéb szolgáltatások árát inkább meg se említsük.
[ Szerkesztve ]
-
Hi!King
őstag
válasz #41635072 #93473 üzenetére
Konkrétan mit és hol látsz drágábbnak? A nyers húst szokták mondani, azt mondjuk nem veszek általában sehol sem.
Amik egyértelműen olcsóbbak Ausztriában, mint Magyarországon:- Sajtok. 7-8 euró/kilótól kezdődtek még január elején mikor ott jártam, itthon 4000 Ft alatt már ritkán van, szeleteltben meg sokkal nagyobb a különbség. Kemény sajtok is sokkal olcsóbbak.
- Joghurt, vaj, egyéb feldolgozott tejtermékek jelentősen olcsóbbak ott.
- Sonkák. Főleg középkategóriától felfelé, legnagyobb különbséget olasz sonkákban látok, kb. 2-3-szoros szorzó van. Alap disztkont láncos csomagolt sonkák is ott olcsóbbak, bár azt nem nagyon szoktuk venni, eleve inkább Billába járunk mint Hofer vagy Lidl.
- Déli gyümölcsök és bogyós gyümölcsök jelentősen olcsóbbak. Olajos magvak szintén ott olcsóbbak. Alma általában nálunk olcsóbb.
- Műzlik és más hasonló jellegű csomagolt termékek ott sokkal olcsóbbak, főleg a "chipsadó" kiterjesztése óta.
- Sör. Mondjuk az Németországban igazán olcsó, Ausztria félúton van köztünk és a németek között
- Bolti péksütemények ott olcsóbbak ha középkategóriától felfelé nézzük, nyilván pékségek nálunk olcsóbbak.
- Tészták, szószok és kényelmi ételek (zacskós leves és társai) jelentősen olcsóbbak ott.
- Nem élelmiszer, de a tisztálkodási cikkek és háztartási tisztítószerek is ott olcsóbbak.Szlovákiába most mentünk volna meghosszabbított hétvégén, de a szar tátrai előrejelzés miatt inkább Szicíliába mentünk, na ott vegyesebb volt a kép, voltak termékek, amik drágábbak voltak mint nálunk, viszont a tészták, szószok sokkal olcsóbbak voltak ott.
-
Hi!King
őstag
Mi drágább Ausztriában? Az elmúlt 1 évben nem találkoztam boltban magasabb árakkal ott. Nyilván a szolgáltatás más kategória.
Tegnapelőtt jöttünk haza Szicíliából, Taorminában, ami azért eléggé turistaparadicsom a Google értékelés és a képek, nem az ár alapján választottunk pizzériát, nem csalódtunk, mert baromi jó volt, nos ott 7 eurótól kezdődnek a pizzák, az átlagos 10-12 euró volt, míg itthon 5 ezertől kezdődik olyan pizzériában ahol megközelítőleg hasonlóan jót sütnek (van itthon kedvencünk, ott 1 év alatt közel duplázódtak az árak).
Észak-Olaszországot írtam, a hegyekben tényleg vannak nagyon drága helyek. Bár az 1200 Ft-os ásványvíz az biztosan nem egy sima élelmiszerbolt lehetett, nyáron voltunk a Dolomitokban 10 napot és bár az osztrák boltoknál drágábbak voltak az élelmiszerboltjaik, de azért sokminden ott is olcsóbb volt mint nálunk, és az ásványvíz konkrétan alig volt drágább.
A saját tapasztalataimat írom le, nem hergelek. Régebben ki lehetett emelni egy-egy terméket, most viszont boltban(!) nem nagyon találkoztam olyannal,. ami Ausztriában lenne drágább vagy Németországban, mint Magyarországon.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Hi!King #93475 üzenetére
tudom egyszerűsítés, de:
[link]ezt be lehet szorozni a tavalyi inflációval.
[link]
The inflation of food prices in the EU was 18.2 per cent, and 16.2 per cent in the eurozone in December, which is a slight decrease compared to November on average. But some basic food items like sugar, milk cheese and eggs, oils, and fats prices are still going up.Mo: 0,855×1,496 vs ausztria 1,075×1,163.
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hi!King
őstag
"És akkor a szállás-szervíz-egyéb szolgáltatások árát inkább meg se említsük."
Karintiai tavakhoz megyünk gyakran, mostanában sokat emelkedtek ott az árak, de szállás most is kb. Balaton szinten van. Strandbelépő, SUP bérlés is. Mondjuk mi főleg túrázni szoktunk, ott nehéz összevetni, de mondjuk simán ugyanannyiért megkajálunk olyan menedékházban, ahová helikopterrel viszik a kaját, mint egy balatoni büfében, csak az ital drágább.
Észak-Olaszország az más, az tényleg drágább, szvsz Európa egyik legdrágább turistaparadicsoma, érdekesség, hogy nyárra ahová készülünk Tirolban az egyik 3 ezres határon lévő hegycsúcs közelében az olasz menedékházban 3-szor annyiba kerül a szállás mint az osztrák oldalon lévőben, de ez általánosan is igaz. Tavaly forintban számolva az olasz határ közelében szálltunk meg (nem menedékház, faluban), az is harmadannyiba került Ausztriában, mint ha olasz szállást foglalunk.
-
Hi!King
őstag
válasz Ringman #93476 üzenetére
Ja, csak ezekkel a statisztikákkal az a baj, hogy azt vetik össze, amit fogyasztanak az emberek, ami Ausztriában a legolcsóbb termék egy-egy termékcsoportban, annál tudok venni olcsóbbat Magyarországon, de azonos minőségi szint Magyarországon jelentősen drágább.
Persze ebben az is benne van, hogy eltérhetnek a fogyasztói kosarak. De főleg a ruha ami miatt az egész gyanús, hiszen azt nem árazzák olyan nagyon különbözőre, gyanús hogy a német és az osztrák fogyasztói kosár más ezekben a statisztikákban, mint nálunk.
-
Kobe
veterán
válasz Hi!King #93478 üzenetére
én épp ezt tapasztaltam tavaly nyári román körutazás kapcsán, a kajálást alapvetően átlagos éttermekben, büfékben, és a szállásokra többnyire csak Lidl-ben bevásárolva
Árban már akkoris jelentős eltérés volt RO javára, a minőséget is figyelembevéve pedig már orbitális. Pl. a 10-12 RON (akkor 840 - 960 HUF)/350g - 400g-os szalámi nem a hazai 8-900 HUF/azonos méret ligában versenyzett, hanem minőségre verte az itthon 800 HUF / 150g áron kapható, 3-4x magasabb minőségi kategóriába pozícionált csomagolt felvágottakat.
Ismerősök erdélyi magyarok, rendszeresen járnak haza de mostmár rendszeresen az ottani Kauflandból vásárolnak be magyarországra visszajövetel előtt.A sajt és tejtermékek ugyanígy, a 2800 HUF/kg körül mozgó hazai szar, 0 percet érlelt, agyonsózott tejsavózott takonytrappista helyett 2400-2600-ért kaptál olyan érlelésű és jóízű sajtot amit itthon max pultban külön kimérve tudsz venni 5-6000/kg indulóártól
szállások, vendégházak, airbnb-k röhejes árakon mentek
Igazából az van, amit nagyon sokan nagyon régóta mondanak, hogy a magyar feldolgozóipar egyszerűen csapnivaló hatékonyságú és fejlettségű, szarból akarnak folyamatosan homokvárat építeni és mindenki meglepődik ha nem megy,
[ Szerkesztve ]
-
Hi!King
őstag
De Románia mindig olcsóbb volt élelmiszerben. Ausztria, és Németország viszont vegyes volt az elmúlt 1 évvel ezelőttig, voltak dolgok, amik itthon voltak olcsóbbak. Most viszont nyár óta már nem találkoztam ilyennel élelmiszerboltban. Tipikus példája a sima literes tej, a nem hatósági áras változatok konkrétan nyáron előzték be árban az Ausztriában kaphatókat.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Netto ferdites amiket irsz. Biztos a staisztikak szarok.
7 euros pizza…. Jah, a margarita a kesdobaloban valami putri faluban. Melle 4 deci sor meg minimum 5-6EUR.
Ja látom, sziciliarol van szo, olaszorszag segglukarol.
A 3EUR-os basic ásványvíz tejesen átlagos bármelyik NYEU-i szupermarketben.
Azt sem értem, hogy a dolomitoknál miért menedékházakat hasonlítasz , nezz meg egy rendes apartmant mennyi.Na jo mindegy, engem nem lehet hulyere venni ilyenekkel, rengeteget utazok évek óta, plusz kint élek, látom mi mennyi, ha nem csak szelektiven nezelodok meg probalom kihozni hogy a késdobáló sziciliai margaritat hasonlitom a vaci utcai husimadoval, erted…. Meg a menedékházat a balatoni szállással.
Mindenki azt hisz amit akar, csak fullra ferevezeti azokat akik nem latjak a mindennapokban a valós árakat, és nem az azonos kategoriat hasonlitod ossze… mindegy kiszallok[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz Hi!King #93480 üzenetére
persze, csak amíg olcsóbb volt árban, addig olcsóbb volt bérben is. Tavaly nyáron már látszódott a fordulat, a szovátai Lidl pl a budapesti fővárosi pótlékos Lidl bér + 15%-ért keresett embereket, Brassóban, Bukarestben még erre jött rá +5% difi
Kinek maradt ugye hónap végén több a zsebben.... -
bandus
veterán
válasz Hi!King #93471 üzenetére
en is viszonylag sok hetet toltok ausztriaban, mert itt elek de azert nem olyan regota, hogy ne emlekezzek a magyar arakra. lehet, hogy a billaban a legolcsobb clever sajt eppen kevesebbe kerul mint a trappista, de amugy hidd el, hogy nem olcsobb egy bevasarlas a hustermekekrol tenyleg ne beszeljunk, amikor 16-18 euro a csirkemell kiloja. de ha elteszel egy blokkot szivesen csinalok mar egy osszehasonlitast a sarki billaban
a telexnek is volt osztrak lidl vs magyar lidl osszehasonlito cikke, ott is lathatod, hogy ugyanazok a termekek elvetve olcsobbak ausztriaban.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Vesa
veterán
válasz #41635072 #93481 üzenetére
"Meg a menedékházat a balatoni szállással."
Konkrétan most annyiért foglaltam szállást a Kanári-szigeteken 10 napra a legjobb helyen Tenerifén, 4 csillagos szállodában az óceán parttól 100m-re (és óceánra néző szobával, ami eleve 15EUR/nap/fő-vel drágább), mint amennyiért itthon Hollókőn a Castellumban voltam 2 hónapja. Had ne kelljen ecsetelnem a különbséget a két hely között. Ha visszajöttem, beszámolok az ottani aktuális kaja árakról, de hogy olcsóbb sokkal abban biztos lehetsz, mivel már pár hónapja is olcsóbb volt (vannak ott barátaim). Nyugodtan nézz rá az árakra!
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
julius666
addikt
Nyilván mindig van ami olcsóbb, van ami drágább. Ugyanígy nyilván lehet találni jobb módú régiókat, amik drágábbak. De EU nagy részében már ugyanannyira, vagy olcsóbbra jönnénk mi ki összességében bevásárlásnál. Németek, spanyolok, szlovákok, szlovének - ezeket az elmúlt fél-egy évben sikerült személyesen megtapasztalni. Többségük óta ráadásul kint lefordult az infla, miközben idehaza továbbra is a csúcsokat ostromolja, ráadásul a forint még erősödött is...
Szigorúan bevásárlásról van szó, nem autópályás üdítőautomatáról, autószervizről, fogászati beavatkozásról, vagy ki tudja még miről. Illetve természetesen saját tapasztalatom csak a saját vásárlói kosarammal lehet. El tudom képzelni, hogy kizárólag a hazai alsó polcos ipari hulladékot vásárolva még mindig ki lehet jönni olcsóbbra, mint kint. Csak nem túl igazságos az összehasonlítás, mivel sokszor kint nem is kapható annak megfelelő minőség...
-
Vesa
veterán
Ez így van. Itt most elsősorban arra reagáltam, hogy a kolléga szerint csak akkor van különbség szállás árakban, ha menedékházat hasonlít valaki Balatoni szálláshoz. Nos, én két 4 csillagos szállás árait hasonlítottam össze, a sz*rfészekben és egy sokkal jobb helyen.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
Hi!King
őstag
válasz #41635072 #93481 üzenetére
Mint írtam, a pizza az Taorminaban volt, ami ok hogy Szicília, de azon belül népszerű turista hely. Írtam, hogy 7 euro a legolcsóbb volt, de azt is, hogy 10-12 volt az átlaf.
A 2 literes ásványvíz Catania-ban egy Deco szupermarketben 0.3 euro volt nyáron egyébként hasonló áron volt a Dolomitokvan ottani szupermarketben, Ausztriában meg olcsóbb, ilyen 3 eurós árakkal sehol a világon nem találkoztam, még Norvégiában sem, ha sima szupermarket és nem valami turista kopasztó kisbolt. Taorminaban egyébként bort ittunk, de már említettem amúgy, hogy az ital, na az tényleg drágább Nyugat-Európai vendéglátóhelyeken.
A Dolomitokban nem menedékház szállásokat hasonlítgattam, nem értdm legalább elolvashatnád amit írtam. A menedékházban az ételt említettem, nem a szállást. A menedékházakban egxébként jellemzően drágabb a szállas mint lent a településeken.
Nem értem mi a célod azzal, hogy rágalmazol engem. Pontosan leírtam mit mihez hssonlítok, mégis azzal vádolsz hogy margaritát hasonlítok meg menedékházat, dl sem olvasod mit írok, csak kötekedsz ragalmagol. Tényleg érdekelne miért nem lehet kulturáltan kommunikálni? Direkt zaonos kategórákat vetettem össze, te meg tök mást adsz a számba.
-
Hi!King
őstag
válasz bandus #93484 üzenetére
Mikori magyar árakra gondolsz? Az áremelkedés azért Magyarországon jóval gyorsabb volt. Nem csak a legolcsóbb gouda, ha egyel feljebb lépsz az emmentáliban például sokkal nagyobb a különbség, a kimondottan minőségi sajtokban még nagyobb. A hatósági áras termékeket meg írtam, hogy kivétel.
-
Fredo78
aktív tag
Sziasztok!
Ha a Revolutról átrakom a jurómat a Webkincstárba ott tudom "parkoltatni"? Várnék valami jó euros állampapírt, addig csak ott lenne. Ez jó ötlet szerintetek? -
Hi!King
őstag
Konkrétan az én tapasztalatom az, hogy Magyarország-Ausztria összevetésben hasonló árakat fizetünk szállasra, hasonló kategóriát választva. Nem menedékház vs. Balaton, abban pont a menedékház a drágabb, hanem apartmanok vagy szállodák. Szlovákiában olcsóbbak a szállások, Horvátorszagban szintén olcsóbbak, Szlovéniában hasonlók, Észak-Olaszországban drágábbak, Szicíliában olcsóbbak. Ez a tapasztalatom a szállásokkal, ha hasonlót vetek össze hasonlóval.
-
bandus
veterán
válasz Hi!King #93490 üzenetére
kíváncsiságból kikerestem most a szemetesből egy blokkot a hétvégi bevásárlásból, 23 tétel, és megerestem hozzá a tesco oldalán kb. a magyar megfelelőjét. azt kell mondjam, hogy meglepődtem. olyan dolgokat vettünk mint kis lazac, csirkemell, tej, sajt, tejföl (ezekből az alap clever), zöldségek, kis nasi. szóval egy normál bevásárlás. 23 tétel. 73 eurót fizettünk, a teszkós kosár pedig 69-re jön ki. ez tényleg elenyésző.
bár ha másik bevásárlásból nézzük: kalifornia paprika 3 eur/db vs 450 ft/ darab az auchan oldalán, 1 kg édesburgonya 5 eur vs 1000 huf, darált marhahús 16 eur /kg vs 4000/kg.
btw októberben költöztünk ki, szóval 5 hónapja.
ezzel én lezártam a témát, innentől nem fogom drágának tekinteni az itteni bevásárlást
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
AssAssynn
őstag
válasz Sisco2 #93470 üzenetére
Nem is rendelkeztem sehogyan sem, akkor gondolom automatán ez lesz majd, hogy szabad összegként megjelenik a pénzszámlán. Bár épp most olvastam fent, hogy valaki meg rendelkezett és nem működött nála jól.
Benéztem a Beállításokba, azon belül az egyéb beállításokba. Ott legfelül az értesítési szolgáltatásoknál az SMS be van téve (és meg van adva a számom). Ennyi elég ahhoz, hogy kapjak értesítést előző nap a kamatjóváírásról, vagy mást is kell még csinálnom?
Szerk.: Ja, közben rájöttem, hogy a főoldalon, a következő esedékfizetéseknél lehet rendelkezni. Itt igazából nincs is bejelölve semmi. Se a pénzszámla, se a bank. Remélem ettől még nem párolog majd el. Viszont az Újrabefektetést csak 30 nappal az esedékesség előtt lehet rögzíteni, és szürke is. Nem teljesen értem, mert bőven 30 nappal előtte vagyok. Vagy az utolsó 30 napra gondol, vagy pont a 30. napon?
[ Szerkesztve ]
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
pot63
csendes tag
Sziasztok!
Hasonló téma, de Webkincstárba be lehet fizetni házastárs kártyájáról is? Nem is az, hogy megérkezik-e a pénz, hanem ütközik-e valamilyen előírásukba. A Webkincstár oldalán nem találtam erről információt.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Felgyorsítaná a futárokat egy okosszemüveggel az Amazon
- Mobil flották
- BestBuy topik
- LEGO klub
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Sweet.tv - internetes TV
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Philips 55oled754 4K Ambilight
- Használt ASUS H87 pro, Intel i5 4670, HD Graphics 4600, 112 Gb SSD, 1 Tb HDD, 16 Gb RAM, Windows 10
- Lenovo Legion Y540 gamer laptop
- Bontatlan iPhone 15 PRO 512GB 1 Év Garancia
- LENOVO - ThinkPad / IdePad (90W - 20V - 4.5A)-45N0499 / TÖLTŐ - Újszerű - EREDETI - NEGYEDÁR ALATT !
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest