Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vnorbi

    aktív tag

    válasz avl #73883 üzenetére

    Abból indult a fix kötvényekkel történő spekuláció, hogy az infláció 1-2 éven belül várhatóan vissza fog esni, és emiatt a most elérhető fix magas hozam a jövőben verheti a PMÁP kamatokat. Így az a pénz, ami fél az inflációtól, az PMÁP-ban marad, fix kötvénybe csak olyan megy, amivel pont arra játszok, hogy infláció feletti (PMÁP feletti) hozamot kapunk tőle.

    Ahogy korábban is írtam, én az állampapír-portfólióm döntő részét PMÁP-ban tartom, a fix kötvény részesedése 1% alatt van, és csak nagyon lassan emelem. Nem fog megrázni, ha nem jön be, és a végén az derül ki, hogy PMÁP-ot kellett volna venni helyettük.

    Mivel a múltkor is derültséget váltott ki, tartom magam ahhoz, hogy nem árulom el a konkrét papírt (mert biztosan megvennétek előlem :) ). Az 5-10 éves futamidő közt nézelődöm, és egyelőre még olyanokat figyelek, ami a magasabb éves kamatfizetésűek közé tartozik. Ha elkezdődne a hozamok csökkenése, akkor meg az alacsonyabb kamatfizetésűek közül választanék. Mindegy a kibocsátás éve, van már idei TBSZ-em, ha adóköteles régi papír lenne, akkor TBSZ-re venném.

Új hozzászólás Aktív témák