- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Android szakmai topik
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
válasz concret_hp #26249 üzenetére
Te akkor mit tanácsolnál?
-
concret_hp
addikt
válasz AMD Power #26252 üzenetére
amit kockázati életbiztosításra költenél azt fektesd az egészségedbe, amit meg félretennél azt tedd félre vérmérséklettől függően pl. pmák-ba, ha tuti kijön a kéró lakáskassza nélkül és felújítani sem kell, akkor ne nyiss, amúgy igen (4 évest)
vagy fullba vagy sehogy :D
-
AMD Power
titán
válasz concret_hp #26253 üzenetére
Arra gondoltam ,hogy 2db 20.000Ft-at nyitnék. 4 év 4 hónapos verzióban.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz AMD Power #26247 üzenetére
csak is kockazati es az ing amulett. ha olyat keresel, ami penzt is hoz, azt felejtsd el. ez nem hoz penzt es 2-3M fogsz kidobni vele, ellenben fizet es nem csak baleset eseten.
concret_hp: az egeszsegbe fektetni kell, de azon felul kell a kockazati, legalabbis nalunk en vagyok a kereso.[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
-
daniel2121
senior tag
Megneztem kivancsisagbol a befekteteseimet ami egy resze reszvenyalapokbol all,nagy drama nincs ahogy mondtak a brexit utan,mondhatni majdnem ugy all mint a brexit elott.Persze azert nem jott jol.
-
axioma
veterán
válasz AMD Power #26262 üzenetére
Mar nem azert, de egy bizt esemenyre csak egy biztositasbol kerhetsz penzt... legalabbis ezt nagy alapelvnek mondjak, hiszen amugy borulna a szumma kockazatkozosseg [egymast is biztositjak, nem fer bele a kozos modusu hiba, akarom mondani penzugyi varatlan kifizetes -- nyilvan ez nagy teteleknel lathato jobban].
De kerdezd meg errol az ugynokodet... [ezert nem erdemes repcsin csomagvesztesre kotni, mert azt a tarsasag is megkoti... persze beszedni beszednek barmire dijat, es pl. lakashitelnel ha alul voltal biztositva akkor me'g a plafont is degressziven adjak - negyzetes 1 alatti szorzo! -, mig tulfizetesnel pl. 24 ev utan az utolso idoszakra visszaigenyelheted [a futo tortevre...] -- felteve, h tudsz rola, mert alapbol lenyelik. -
amargo
addikt
válasz AMD Power #26262 üzenetére
na varjal, most megint baleset biztositast irtal. en kockazati eletbiztositasrol beszelek, ami nem csak baleset eseten, hanem amblok a halalra fizet. nekem csak 2x13M van (felesegemre is kotottunk kiegeszieskent), de az is 80e/ev es ez kb a beleposzint. a 10-20e/eveseknek semmi ertelme. benne van, ott ugy kell meghalni, ahogy leirtak.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
dellfanboy
őstag
válasz daniel2121 #26263 üzenetére
jo de a brexit hatasa nem a napokban fog jelentkezni... majd par ev mulva amikor a nagy cegek atrakjak a londoni penzugyi kozpontjukat mas ny-europai orszagba, leszabalyozzak a kelet europai munkavallalast es a tobbi.. vegen meg kilepnek az eu-bol. meg csak az van meg fixen hogy kilepnek, hogy hogyan/mi modon az meg targyalas alatt van min 1-2ev..
[ Szerkesztve ]
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz axioma #26264 üzenetére
én úgy tudom, h életbiztosításod több is lehet. hiszen ha eltávozol, akkor azzal segíted a hátra maradottakat.
vagyon biztosításod lehet csak egy eszközönként, a gyarapodás elkerülése miatt. mint pl. autó-, lakás biztosítás. (ellopják az autód, akkor ne 3x kapd vissza az autó árát)[ Szerkesztve ]
-
-
Dani82
senior tag
Cetelem szokott kuldeni havonta valami ertesitot vagy ilyesmi? Mert eddig semmi es mar eltelt egy honap
-
AMD Power
titán
Itt miért is van állami támogatás?!
-
axioma
veterán
válasz AMD Power #26273 üzenetére
Ez "A" regi tipusu (indulaskor csak ez volt) konstrukcio. Cserebe 6+1-gyel megy a kolcsone, es csak +1x osszeget ad, nem 1.5x-est.
Vegulis az alltam arra jar, hogy
- megtakaritasz (kolcsont adsz tkp az allamnak occsoer')
- utana lakasra koltod (allam bevetelre tesz szert az elkolteskor+a lakasallomany mint nemzeti vagyon gyarapszik)
Azert volt akik rettenetesen megszivtak, hogy inditottak amikor 10% volt me'g a beteti kamat ezt, hogy de majd olcson lesz hiteluk; aztan mire felvehettek volna, lementek a banki hitelek is rendesen, deviza az konkretan 6 ala is... most siman elofordulhat a forditottja. Azert ez valamennyire lutri _neked_, hogy a kamatkornyezetre jol fogadsz-e. Az ltp zart rendszer, o mindig tuti fgtlul az egyebektol "egalban van" (jo, legalabbis modozatokon belul).Szerk. ja es nyithatod minimumra es felveheted 4 ev mulva, semmi nem tiltja hogy kihasznald...
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
-
deedee
őstag
Üdv!
Nem hiszem, hogy valakinek lenne ennyi ideje, de azért próbálkozom.
Nem értek hozzá, ezért azt kérdezném, hogy a honlapon található egyéb eszközalapok közül esetleg lenne e jobb? A jobbat az alacsonyabb kockázatra értem, minimális hozamcsökkenéssel. Ugyanis az elsőhöz képest a második, cég által ajánlott alap mintha kissé kockázatosabb lenne.
Már kb 4 éve megy és tíz év fölött fogom majd valamikor megszüntetni. Vagyis nem mostanában.
Köszönöm előre is.ui: tudom, a unitlinked rossz, de bizonyos okok miatt ez lett választva /egyik/ befektetésnek.
-
axioma
veterán
válasz AMD Power #26275 üzenetére
Azert ez igy szerintem teves, mert kiragadsz egyetlen tenyezot.
Ha emelkedik a banki kamat, akkor jo esellyel megy az inflacio is.
Ha megy az inflacio, azt - valamilyen szorassal persze - kovetik a berek (eloszor a min.ber mert az allamnak jo emelni mert nem o fizeti de o szedi be az adokat, jarulekokat az emeles reszre is; de azert fentebb is kerni fogjak a munkavallalok). Igen, a _torleszto_ maskepp valtozik (es idealis esetben csak kamper lejarta utan). De a kamat nem. Ha nagyon gaz, me'g mindig lehet a hitel atutemezeset kerni (vagy belatni hogy nem megy, es idoben lefele valtani).
Az abrad csaloka, mert CSAK egy 20-30 eves (inkabb utobbira tippelnek) hitelnek az elso eves torlesztojenel tudsz ekkora kilengest megcsinalni, amig a kamatresz jelentos resze a torlesztonek es a kamat% alacsony. Ha ugyanezt egy 5 eve fizetett hitelnel nezed meg, kisebb kilengeseket fogsz latni.
Na meg erre azt mondom, hogy mindig is ugy kellett tervezni (aki nem lutrizott), hogy a mar nem akcios(!) torlesztodnek a 130%-at is varhatoan tartosan fizetni tudd. Ez meg abban benne van...
[Dev.hitel: tul enyhe biralat, nem elhanyagolhato tobbseguk nem vagy nem annyit vehetett volna fel; az arfolyam miatt azonos kamatnal is jelentosen novekedett volna, es sokan voltak az elejen akkor, mikor Mo. kamatfelara megugrott. Szoval eleg sok tenyezo volt egyszerre... megjegyzem m.tarsam ugyanakkor vett fel kb. ugyanannyit, mar reg megmentettek, kozben volt hogy kevesebbet volt hogy tobbet de nem annyival fizetett mint en kieg.kt. hitelre, amivel azota is meg boven fele folott tartozunk.]
Szoval egy kicsit riogatasnak erzem ezt az abrat. -
PazsitZ
addikt
Viszont pont egy ilyen eshetőség miatt lehet érdemes a mostani időszakban hosszú kamatperiódusos hitelt felvenni...
Ami a jelen környezetben ugye kicsit feláras, de! egy ilyen esetben pont "nyerni" lehet vele.Ebben ugye az a nagy kérdés, h mikor és mennyire emelkedik majd.
Plusz, bár pontos számításokat még nem végeztem ez ügyben és nem jártam eléggé utána, de léteznek hitel termékek, ahol idő közben is van lehetőség rövidről-hosszabb kamatperiódusra váltani.
Egy saját nagyon elméleti teória (amint fent említettem nincsenek még rá számolt modelljeim):
Ebben az esetben -ha a szerződés ad erre módot- potenciálisan meg lehet várni 1-2 évet, amig feltételezhetően még marad a rövid alapkamat, majd az emelkedést sejtve kinyújtani/"fixálni" a kamatot.[ Szerkesztve ]
- http://pazsitz.hu -
-
veterán
válasz PazsitZ #26280 üzenetére
én végül ezért választottam a fundamenta hitelét most 5.2 az áthidaló (ami ha vált normál hitelre, akkor 3.9)... kaphatnék 3,6-3,7 körül hitelt, de az éves periódusú ... havi különbség cirka 6000 ft... de 10 éves távlatban rosszabbul nem járok mint a 3,6-os hitelekkel, főleg ha elindul majd az infláció és az alapkamat
-
attiati
veterán
Állítólag 10 ezer milliárd dollárnyi negatív kamatozású eszköz van a piacon.
"Goldman számításai szerint az amerikai kincstárjegyek egy százalékpontos emelkedése ezer milliárd dolláros veszteséget okozna, ami meghaladná a pénzügyi válság ideje alatt a jelzálogfedezetű értékpapírok okozta veszteség mértékét is."
Ha csak normalizálódna a helyzet, és visszamennek 0 fölé a hozamok, az is jelentős veszteség.
Ezzel együtt szerintem nagyon nem mindegy, hogy mi miatt emelkednek a hozamok, és nem feltétlen rossz dolog az. Hozamemelkedés és hozamemelkedés között is van különbség.
Ráadásul senki nem tudja, hogy ez mikor fog bekövetkezni. Lehet 1 hónap, de 10 év múlva is.[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz AMD Power #26278 üzenetére
Hitelt senki sem megéri alapon vesz fel! Így fiatalon max annyit tudok tenni, hogy tolom mellette a lakástakarékokat. A felelőtlenség ott kezdődik ha kimaxolom magamat az induló törlesztővel - én például a feleségemmel normális átlagot keresünk, de albérlet mellett 10 év alatt a lakástakarékokkal együtt sem tudtuk volna összerakni a budapesti lakásra valót.
A mostani hiteleknél azért már mindenki óvatosabb, akkora hitelválság és annyi nem fizető hiteles biztosan nem lesz mint a deviza esetén volt...
"in medias res"
-
AMD Power
titán
válasz Csabroncka #26284 üzenetére
Teljesen igazad van. Logikusan ha mi is albérletben élnénk , azonnal hitelt vennék föl ahogy tudnék. De amíg van lehetőségem elkerülni, vagy csak minimális ( 2-3 millió ft) hitellel elintézni amit kell akkor az lesz.
-
félisten
válasz Csabroncka #26284 üzenetére
> Hitelt senki sem megéri alapon vesz fel!
? Miert nem? En joval tobb hitelt vettem fel anno, mint amennyi muszaj volt, mert ugy lattam, hogy 'megerte'.
while (!sleep) sheep++;
-
-
veterán
válasz axioma #26287 üzenetére
Két fundamenta van az egyik jövőre jár le... a másik lojalitás kuponnal kb 8 év múlva... A gondom az, hogy vagy mind hitel vagy mind fundamenta, mert a bankok nem engednek be maguk mellé áthidaló kölcsönt ...
Tehát most az van, hogy most felvesszük a 6,25 m fundát (jövő májusban jár le és fordul 3.9-re) illetve a most nyitott lojalitás kuponos fundamentát 6,4 millió (5.2-es kamat ... ha nem csúszunk ki mert akkor 5.9 ). Jövőre lejár az én 4 éves fundamentám így a 6.4-be törlesztünk 1.3-at tuti... illetve én még cirka 2 milliót be akarok akkor törleszteni így marad cirka 3 millió max 5,9-re és a 6.25-ből kb 4 millió 3.9-re.
De még opcióként ott van, hogy a 3 milliót kidobom a cégemből 0% adó mellett hitel törlesztésre
-
félisten
-
Mercutio_
félisten
-
Agyzuzo
addikt
Mondjuk úgy, hogy blind luck =/= stratégia.
De ha ezt egy éves szinten tudod produkálni és 10 tippedből 8 rendszeresen bejön, akkor az már valami.
Ilyen "fogásaim" nekem is szoktak lenni, nem ez a nehéz, hanem ezt rendszeresen, nagy találati aránnyal produkálni, tudatosan.Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
whYz
őstag
válasz Mercutio_ #26294 üzenetére
Engem nem erdekel, hogy mivel foglalkozik. Ertenie is kellene akkor hozza, nem?
Nem engem igazol a piac, ugye?
Egyebkent nekem csak a hozzaallassal volt gondom, meg a kioktato hangnemmel. Ha kerdezek(vagy feltetelezek) valamit, mint egy amator, akkor ne ez legyen a valasz, hogy: "ejha".
Agyzuzo: Eddig 2 tipp-bol 2 bejott. 1000 dollar a haszon (eddig), de csak kicsiben jatszok. Persze ez nem jelenti azt, hogy ertenek is valamihez. Lehet csak szerencsem volt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest