- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Android szakmai topik
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
concret_hp
addikt
akár hogyan is nézzük ez az ápdét sztori egyre viccesebb lesz
vagy fullba vagy sehogy :D
-
sniphoe
aktív tag
Cetelem takarékszámla: 2016. július 15-től 2,5M felett is már "csak" 2,25% lesz az éves kamatláb.
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
-
zeno70
tag
válasz sniphoe #26055 üzenetére
Alatta meg 2% (bruttó). Erről beszéltem nemrég. Kellett a Cetelemnek egy kis betét gyűjtés. Arra mennek, hogy ha sokan ki is szedik a pénzt, a nyitási macera után talán elég ügyfél hagyja bent, mondván, máshol se jobb.
Elég átlátszó húzás volt. (Megy ez lejjebb is...)Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!
-
attiati
veterán
Surányi írása a hazai jegybanki tevékenységről 2001-től napjainkig
nagyon hosszú és száraz
És szerintem napjaink jegybanki politikájának hibáiról (hazai és globális) ugyanilyen cikket lehet majd írni 10 év múlva. Mindig információhiányos a jegybanki döntéshozatal. És ritkán működik együtt a monetáris és fiskális politika.
Egyébként ő is ugyanazt írja: a fidesz kormány idején realizált nyereség hátterében jelentős nem realizált, lebegő veszteség van, amit a későbbi kormányok szívnak meg:
"Az MNB-nél az utóbbi években keletkezett, a forint leértékelődéséből származó, részben már realizált nyereséget minden bizonnyal meghaladja az államadósságon felhalmozódó árfolyamveszteség"
-
lajafix
addikt
válasz attiati #26057 üzenetére
Ez jelent meg a portfolion is a hétvégén Surányitól. pontosan beárazza hogy mennyivel van a magyar közgazdász gondolkodás lemaradva: árfolyamfétis, bagatelizálja az infla targetinget Mo inflácis múltjával és nem találtam meg a választarra, hogy vajon a többi csatlakozó országnak miért sikerült sokkal jobban a gazdaságát építenie? Pedig teljesen egyszerű: nem dobták sutba a gazdasági racionalitást...
Rock'n Roll
-
zeno70
tag
válasz Kukipapa_rr #26061 üzenetére
Elnézést, én csak azt mondtam (feltételezem), hogy ez a lejtő kezdete. Jó példa a malacpersely. Nemrég süvített, most meg 0.5%, ahogy az előttem szóló is írta. Hangsúlyozom, ne legyen úgy, de attól tartok, jelen kamatkörnyezetben év végére ez is ott fog mozogni.
Az egészben csak az nem tetszik, hogy - elég átlátszóan - kihasználva kisbefektetőket, csali kamatot dobnak be néhány hónapra tőkefelhalmozás céljából.[ Szerkesztve ]
Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!
-
Kukipapa_rr
tag
válasz zeno70 #26062 üzenetére
Ezt majd az idő eldönti, mindenesetre nekem az a véleményem, hogy az lenne a gyanús, és akkor menekíteném a pénzem, ha egy pénzintézet nem követné az alapkamat változását, hanem fenntartaná az irreális szintet. Az tök normális, hogy ha csökken az alapkamat, akkor csökken a hozam.
Ha már itt tartunk, szedjük össze a legjobb (rövid távú) ajánlatokat.
Cetelem mellett AXA rúg még labdába, 1,5% két hónapra (OKÉ4 csomagban). Féléves kincstárjegynél látok még 2%-ot. Egyéb versenyző?
-
veterán
válasz Kukipapa_rr #26063 üzenetére
granitbank (új forrás és egy két feltétel):
- 2,6% két hónap
- 2,5% három hónap
- 2,2% fél év -
MaciG
addikt
Ma újra elgondolkodtam, hogy van -e értelme az államapapír mellé a Cetelem takarékszámla-nak. Elsőre azért gondoltam erre, hogy ne egy helyen legyen a pénz, de ha jól tudom mindkettőre beva védelem van, szóval nem tudom érdemes lenen-e szétosztani egyáltalán 2 helyre. Mert ha egyéb befektetésekről lenne szó, aminek nagyobb a kockázata (pl. tőzsde,stb.) akkor nem kérdés, hogy több helyen érdemes tartani, de így?
BANZAII
-
MaciG
addikt
válasz concret_hp #26066 üzenetére
Ez igaz, de akkor meg megint mind1 hány helyre osztom szét, ha a beva nem tud fizetni...
BANZAII
-
Kukipapa_rr
tag
ha jól tudom mindkettőre beva védelem van
Szerintem itt némi zavar van.
Cetelemre OBA garancia van, nem BEVA (mivel kb. bankbetét és nem befektetés), számlánként 100e EUR-ig.
Állampapír: amennyiben közvetlenül a kincstártól veszed, a magyar állam idő- és összeglimit nélkül (!) garantálja, hogy visszafizeti. BEVA csak akkor jön a képbe, ha valamilyen szolgáltatón keresztül, közvetve veszed, ami már csak azért sem ajánlott, mert úgy drágább.
Szóval nem kell ezt túldramatizálni: néhány száz millió forintig gyakorlatilag 100% biztonságot lehet elérni, ha különböző bankokba szétszórod a pénzed és egy-egy számlán nem léped túl a 100e EUR-nyi összeget. Állampapírba meg bármennyit tehetsz (ott viszont kamatkörnyezet változása miatt lehet bukni, ha nem vagy körültekintő).
Egyedül akkor van gond, ha bedől az állam, de annak meglehetősen kicsi az esélye (nézd meg a görögöket, még mindig megvannak).
A BEVA védelem ennél jóval kevesebb, és szigorúbb feltételekkel bír. Olyan befektetéssel óvatosan kell bánni, amire csak BEVA védelem van, de a te két példádra ez nem vonatkozik.
-
Kukipapa_rr
tag
"Az OBA a tagintézetek kötelező rendszeres befizetéseiből és az ebből felhalmozott vagyon hozamából látja el feladatát. Ezen felül, a betétesek kártalanítása céljából, rendkívüli díjfizetést rendelhet el tagjai körében, illetőleg - kormánygaranciával - hitelt is fölvehet."
http://www.oba.hu/hu/betetvedelem/betetbiztositas
-
MaciG
addikt
válasz Kukipapa_rr #26069 üzenetére
Köszi, és a többieknek is.
Most az otp-nél van értékpapír számla és úgy vettem állampapírt, de az bő egy hónap múlva lejár és akkor gondolom érdemesebb inkább nyitni a kincstárnál egy számlát? Mert azt értem hogy ott nincs költsége a számlavezetésnek, viszont annak meg van, hogy oda átutaljam a pénzt a bankból. :S
BANZAII
-
axioma
veterán
Nem feltetlen. Ha van kartyad, ami neten hasznalhato, es nem ker ra az otp dijat hogy hasznalod, akkor ingyen tudsz venni belole allampapirt. Nem kell odautalni. [Amex kartya me'g visszateritest is ad ra, hogy vasaroltal igaz, annal havonta a hitelkeretnyit tudod csak mozgatni, mert spec. elszamolasu.]
[ Szerkesztve ]
-
Brave_86
aktív tag
-
axioma
veterán
Tevedes, mert van amelyik igen.
Tuti nem fizet: Erste, Raiff, Citi, CIB
Biztos fizet: K&H (amelyiken rajta van a min. 20e eseten 2% max.3e Ft, de azt kartyankent adja), OTP Amex, Oney Auchan kartya de az utalvanyban
Tentative: FHB (utoljara az autos kartyara fizetett, de mar kert 3 ezrelek tr.adot, aztan ok mondtak fel nem en, most nem tudom ad-e barmelyikre), BB (ok me'g elobb felmondtak nekem), MKB (sose kaptam toluk kartyat), Unicredit (amikor neztem sose volt visszateritesesuk egyaltalan)
Tesco kartya most nem tudom kinel van, regen fizetett, utalvanyban, de az sincs mar meg... -
attiati
veterán
tanulságos
Emigráció olasz módra"A felmérések ugyanazt az eredményt mutatják ma is, mint az 1980-as évek óta mindig: a külföldön... karrierre szert tett olaszokat meghatározó módon nem a több pénz, a magasabb fizetés reménye, hanem az a képzet vezérelte külföldre, hogy hazájukban megváltoztathatatlannak tartják (tartották mindig is) a helyzetet, szétszakíthatatlannak gondolják a korrupciós hálókat.
Paradoxon az egész, napjainkban Olaszországot inkább, mint korábban, azok a fiatalok hagyják el, akik tudásuk, alkotóerejük, képzettségük alapján jó eséllyel akár javíthatnának is a dolgokon, ugyanakkor jellegzetesen azok a fiatalok maradnak otthon, akik elfogadják, beletörődnek, netán beépülnek a korrupciós hagyományok rendszerébe."
-
Csabroncka
addikt
Lenne egy kérdésem (nyugdíjmegtakarítás):
Jelenleg nekem van egy 5 éves Erste önkéntesem, és januárban kötöttünk a feleségemnek egy Groupama nyugdíjbiztosítást.
A kérdésem az lenne (elég fiatalok vagyunk még 30 /26) hogy átfutva az Ertés önkéntes kimutatását az adójóváíráson kívül vicc az egész , érdemes lenne minimalizálni az önkéntes befizetést és nyitni egy nyugdíjbiztosítást nekem is (adójóváírás + kedvezőbb és több portfólió= nagyobb kamat)??
vagy vegyek befektetési aranyat
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Mercutio_
félisten
válasz Csabroncka #26081 üzenetére
Nyugdíjbiztosítás = unitlinked amit senki nem ajánl??
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
KMan
őstag
válasz Csabroncka #26081 üzenetére
A unit-linked tipusu nyugdijbiztositasokat erdemes kerulni.
Kiszamolo blogon van par elrettento cikk rola.
szerk: [link]
[ Szerkesztve ]
Csak a balekok alszanak [SAS]
-
törölt tag
Sziasztok,
Szeretnék lekötni kb. 2 millió forintot csupán 1-2 éves időtartamra, ezután lakáscélra tervezem felhasználni. Jelenleg K&H-s számlán van.
- Lakáskassza tűnne a legjobb vételnek, de nem találtam 4 évnél rövidebb konstrukciót.
- Mint minden banké, K&H-s megtakarítási számlái is nagyon alacsony kamatúak (1-1.5%).
- Ekkora időtartamra a kamatozó kincstárjegy tűnik még jó opciónak, de abból közvetlenül a MÁK-tól vehető érné meg, és az átutalás/kivétel költségei lefaragnának a 2.5 százalékból(?). Illetve ingyen tudnék utalni, de ha jól tudom csak kp-s kincstárjegy-vásárlás lehetséges?
Nem szeretnék kockáztatni, csak berakni, és erre az időre "elfelejteni" ezt az összeget. Ti mit ajánlanátok? -
axioma
veterán
válasz #73136128 #26084 üzenetére
Az allamkincstarban (ott vezetett szamlara) befele lehet utalni is, plusz kartyaval vasarolni is lehet allampapirt.
Kifele ha utalod, akkor a tr.ado van, szokasos 3 ezrelek max. 6e Ft. Ha amugy is kp venned utana fel, akkor viszont lehet hogy a kincstar penztaraban jobb felvenni (ha meg mindig igaz, ott is 3 ezrelek max. 6e; a legtobb bank ennel joval tobbet ker). -
apatyas
Korrektor
Sziasztok! Csak egy gondolatkísérlet, agymenés: mennyi lenne az arany ára, ha nem lenne az az emberek kényszerképzete, hogy értékes? Tehát, kitermelésileg, ill technológiai felhasználást illetően?
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
concret_hp
addikt
válasz apatyas #26086 üzenetére
ezt így elég nehéz megmondani, mert az ipari felhasználás előtt kb. nem termeltek volna ki semennyit, az ipar viszont többet használna belőle vélhetően, hiszen azért valószínűleg olcsóbb lenne. simán lehet hogy mondjuk 5-10* annyiba kerülne, mint a réz, ami most ha jól nézem <5$ / kiló
a papírpénz is csak onnantól ér valamit, amint rányomtatják, hogy mennyi az annyi.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz apatyas #26086 üzenetére
Nehéz mert akkor sokkal több mindenre használnák ami változtatna rajta. Az arany nem egy gagyi cucc. Nemesfém remek tulajdonságokkal. Nem korrodál szinte végtelenségig kilapítható stb. Pénzpiaci érték nagyon sokszorosa az iparinál de erre ne játsz h jól visszaesik majd. Miért jó h egy versenyló gyorsabban fut mint a másik, miért ér egymillió dollárt a muraközi igás meg 100ezret forintban mikor az legalább elhúzza a szekeret. Már nincs harcászati értéke h gyors egy ló de van még lovi. Itt is van nálunk akkora pálya meg rendeznek nemzetközi versenyeket, a királynő is kijön megnézni melyik gyorsabb.. na az arany is ilyen. Azon felül általánosan használt balanszírozásra. Mindenki aggódik h esett 50% de úgy h az sp500 ment 200at..
[ Szerkesztve ]
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
concret_hp
addikt
[link] akkor tehát a kisbefektetők buktak kb. 500 misit
-
BÁ Nutrition
addikt
ezt jol latom h a Vanguard odabiggyesztett mindenhova 2% csardzsot?
Standard (Fund Manager) Initial Charge 2.00%eddig csak ez a 0,09 volt
Ongoing Charges 0.09% at 15/04/2016youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Dani82
senior tag
Nyitottam ma egy Erste LTP-t, most olvasgatom a szerzodest, es nem ertem mi a kulonbseg az Egyotthon 1559 és 0149 kozott. nekem az bankmonitoros faszi a szerzodesen a 0149-et jelolte be, de nem igazan mindta hogy mi a kulonbseg.
-
Dani82
senior tag
válasz BÁ Nutrition #26092 üzenetére
Parancsolsz?
-
aAron_
őstag
válasz BÁ Nutrition #26094 üzenetére
Már így is elég fárasztó napom volt. Köszönöm, hogy még egy kicsit rátettél.
What is your ikigai?
-
axioma
veterán
válasz attiati #26096 üzenetére
Hat en nem valasztanek egy ilyen cikk alapjan konstrukciot. A kondiciok helyett csak odavetett vegeredmeny szamok, amit mindenki mashogy tetelez fel (pl. tipikus, hogy funda ugy szamol, hogy minden honap 10-en rakod be a penzt, es a koltsegeket nem vonja le...).
Mondjuk olyan nagy kulonbseg a 4 evre szerzodes szerint szinte elerhetetlen regi tipusun kivul nincs, hogy sokat szamitana.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy ruhás topik
- PlayStation 5
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Milyen TV-t vegyek?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Sweet.tv - internetes TV
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Mortal Kombat 1: Khaos Reigns - Így harcol Ghostface
- További aktív témák...
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest