Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz Resike #106743 üzenetére

    Hahaha, vicces vagy.
    1. Akkor nézzük csak meg azt a KSH statisztikát, amire hivatkozol: 2022 szeptemberétől, közel egy éve szerintük is csökken a reálkereset.
    2. Az inflációt egyből kifizeted, a béremelést utólag kapod - ha kapod. Sokan nem kapnak nemhogy inflációt meghaladót, hanem semennyit; csak akkor, ha felmondanak és új munkahelyen jobb bért tudnak kialkudni.
    3. A KSH szerinti infláció a "16-18% körül lesz" tartománynak a felső részén, 17.5% körül lesz, ami még mindig magasabb, mint az állítólagos béremelés.
    Abba meg inkább bele se menjünk, hogy a KSH infláció méréséhez használt fogyasztói kosara mennyire fedi le a valós fogyasztói kosarat és szokásokat, mennyi olyan szolgáltatás van benne felülreprezentálva, amit ilyenkor az emberek nem vesznek igénybe, hogy a duplájára emelkedett élelmiszer-árakat ki tudják fizetni.

    "Te komolyan azt hiszed hogy az 5 fő alatti cégek lefelé húznák az átlagot?"

    A Kata beszántásakor adott ki az egyik nagy számlázó cég egy statisztikát (sajnos már nem találom a cikket), az ő szolgáltatásukat használó Katások átlag bevétele az előző évben 3.5 M volt - az bruttó 290k, mínusz a Kata, IPA, egyéb céges költségek, és már 225k alatt vagyunk.
    430 ezer ember volt Katás. Persze, vannak az 5 fő alatti cégekben is olyanok, akik osztalékként nagy pénzeket vesznek fel, meg voltak a Katás programozók, tanácsadók, akik felvették a max 12 milliót havi 50 ezer adóval; de a többség pont nem ilyen. Tipikus kormánypárti demagógia ezt a kisebbséget beállítani az általánosnak, és ezzel hergelni.

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák