- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic V2 fél év után
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Lóugrással készül a Xiaomi mattolni
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brandynew
őstag
válasz fecus #107100 üzenetére
Gondoltam rá én is, de nem működne, adózni kéne ilyen esetben: Állampapírok átruházása, öröklése és válás utáni sorsa - útmutatók és információk
-
Dronte
aktív tag
Sziasztok! Interactive Brokers kérdés: amikor HUFban van a számlámon összeg, és megadok egy stock ordert (USDben vagy EURban), akkor elvileg automatikusan konvertálja az összeget a megfelelő devizára az execution során nem? Ez korábban mintha simán ment volna, de most érdekes módon kaptam egy liquidity notice-t, majd utólagosan egy automatikus konverziót (hagyta negatívba menni az eur összeget, anélkül hogy a forinthoz hozzáért volna), és egy nagyobb commission fee-t is kaptam rá. Nem értem igazán, mi ennek az oka, és support egy hét alatt sem tudott válaszolni.
-
matt22
tag
válasz Dronte #107104 üzenetére
Igen, automatikus, és a liquidity üzenet is jön mindig róla, szerintem ha forint a base currency (pl. TBSZ) nem is engedne előre átváltani EUR-ra.
A nagyobb commission fee alatt mit értesz? Nem az kavart meg hogy azt forint összegben adja meg?
Másnap szokott lenni mégegy váltás, amikor a "töredék" EURt automatikusan visszaváltja forintra. -
Dronte
aktív tag
válasz matt22 #107105 üzenetére
Elképzelhető, hogy az kavart meg.. de ahhoz meg kevésnek tűnik, 500k-nál 11 Ft? Lehetséges? Az a baj, hogy nem írja a currencyt ha lekérdezem a trade history-t.. (csak a monthly statementeknél)
Update: na sikerült olyan riportot lehúznom, ahol írja hogy "commission in base currency" ez pedig HUF, tehát akkor tényleg 11 Ft volt. Akkor ez is kiderült, azért ez a liquidity warning kicsit aggasztó volt. Köszi a helpet!
[ Szerkesztve ]
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Lenne most egy kis pénzem, ( 5M alatti összeg) amit fél évig szeretnék egy kicsit kamatoztatni. Mibe érdemes betenni, ami jó kamatot ad, és minimális a kockázata?
Május végén mindenképpen hozzá kell nyúlnom, ezért hosszabb táv nem játszik.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
neil_mullen
aktív tag
Sziasztok! Jól tudom hogy jelenleg nincs a DKJ(D240821)-ra visszaváltási büntetés? Tehát ha a futamidő felénél kiveszem a pénzt akkor pont a hozam felét kapom meg? Lehet hülye kérdés, de a két árfolyam között mi a különbség? Köszi!
Privát üzenetre illik válaszolni!!!
-
attiati
veterán
válasz neil_mullen #107108 üzenetére
Vételi árfolyam: ennyiért tudod ma megvenni
Eladási árfolyam: ennyiért tudod eladniHa ma megvennéd és rögtön eladnád, akkor a kettő közötti spreadet bukod be.
Visszaváltási büntetés nincs ezen felül.Az nem teljesen igaz, hogy a hozam felét kapod meg futamidő felénél, mert az árfolyamot befolyásolja, hogy időközben változnak a hozamok. Ha hozamok erőteljesen felmennek, akkor árfolyam le és fordítva.
Minél közelebb vagy a lejárathoz, annál kevésbé befolyásolja a hozamváltozás az árfolyamot.[ Szerkesztve ]
-
stingy2
senior tag
válasz Ace Ventura #107107 üzenetére
Ilyen feltételek mellett DKJ, kamat meg annyi, amennyi. PMÁP-ot is bevállalhatod, 99,9%, hogy ennyi idő alatt nem lesz a feltételeiben változás, de ott a lehetősége megvan.
INTJ
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Ace Ventura #107111 üzenetére
10 éves, de jelenleg akár már másnap eladható.
-
Ace Ventura
addikt
válasz PredatorZoli #107113 üzenetére
Nem vagyok képbe nagyon ezekkel.
A kamat alakulása hogyan van? Gondolom ha nem töltöm ki, akkor bukom.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
stingy2
senior tag
válasz Ace Ventura #107114 üzenetére
Nem bukod a kamatot. Ha eladod jövőre a papírt, akkor is megkapod az időarányos kamatot, -1% visszaváltási költség, tehát ha május végén adod el, akkor 7 hónapra kb. kapsz 8,5% kamatot, -1%. DKJ meg kb. a felét hozza.
INTJ
-
válasz Ace Ventura #107107 üzenetére
DISZKONT KINCSTÁRJEGY D240430
6 hónap múlva jár le.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Ace Ventura
addikt
válasz stingy2 #107115 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Lassan némi utánajárással képbe kerülök. PMÁP lesz, csak az a kérdés, hogy hol lehet igényelni? Hol a legkevesebb a nyitás számlavezetés költsége?
CIB bankba bementem ott simán lebeszáltek, és egy számomra tök idegen befektetési formát ajánlottak. Gondolom abból van jutaléka az ügyintézőnek...Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
SFU
tag
válasz Ace Ventura #107117 üzenetére
Szervusz,
Nagyon ajánlott az Összefoglalót elolvasni, különös tekintettel a "Magyar állampapírt a Magyar Államkincstárnál(MÁK) célszerű vásárolni." című bekezdést, mivel ez a számla nyitása, vezetése teljesen ingyenes, amíg valószínűleg egy pl. banki befektetésnél súlyos költségekkel találkozhatsz.
Üdv!
„A játszma végén a Király és a Gyalog ugyanabba a dobozba kerül”
-
kellareg
junior tag
Nem igényelni kell...
Bemenni államkincstárba vagy kirendeltségbe
Számlát nyitni, alkalmazást telepíteni vagy a webes fiókot megkreálni.
Majd bankkártyával megvenni ami kell. -
Ace Ventura
addikt
Köszi a segítséget mindenkinek!
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
ngaba
aktív tag
válasz Resike #107121 üzenetére
OTP-nél az egy- és féléves állampapír visszaváltása nagyon sokáig 0%-os büntivel ment. Ez talán tavaly szűnt meg, amikor elindultak felfelé a kamatok. Gyakorlatilag látraszóló betétként funkcionált (azzal, hogy egy fokkal macerásabb a kezelése + kockázat, hogy változtatnak a visszaváltási árfolyamon szó nélkül, ami be is következett).
-
Resike
tag
-
Vesa
veterán
Online, pár kattintás és néhány űrlap kitöltése/adatok feltöltése a legegyszerűbb módja. Előnye, hogy fotelből megoldod, hátránya, hogy pár napot, talá egy hetet várni kell mire megnyitják. Ha befáradsz személyesen, annak előnye, hogy azonnal megnyitjátk, hátránya, hogy be kell fáradni személyesen.
A tudomány a valóság költészete!
-
Vesa
veterán
válasz Elemental #107126 üzenetére
Ez jó hír, közben levonult az ostrom. Pár hónapja még 2-3 hetet is írtak itt többen, pedig 2022 tavaszán még nekem is 2 nap volt. Nyilván, ahogy az állampapír propaganda beindult, megnőtt a nyitások száma és ez okozhatta a hosszú átfutási időt.
A tudomány a valóság költészete!
-
Mr.RiK
csendes tag
Sziasztok!
Erste netbrokeren keresztül szerettem volna át utalni az értékpapírszámlámra pénzt, de mindig azt írta, hogy erste banknál kell bankszámlát csinálni meg hogy internetes szerződést ki pipálni. Viszont adatmódosításra hiába mentem rá, nem engedte bejelölni, hogy elfogadhassam.
Erste banknál pedig nincs bankszámlám, mivel randomcapitalnál csináltam 2 éve az értékpapírszámlámat, azóta pedig erstevel egyesültek, szóval kaptam akkoriba felhasználónevet meg jelszót, így be bírok lépni netbroker felületre a részvényeimhez, viszont így sok mindenre nem megyek, mert nem bírok feltölteni rá pénzt, plusz ahogy elnéztem dollárt se bírnám forintra át váltani, mert ott meg erste deviza számla miatt sír a rendszer.
Hogy lehetne ezeket a problémákat kiküszöbölni?
Nem szeretnék ez miatt erstenel bankszámlát is meg deviza számlát is nyitni, de ha nincs más megoldás akkor kénytelen leszek, mert se részvényt nem bírok így venni, se pedig dollárt át váltani forintra, hogy eladásnál ki bírjam magamnak utalni.
Aki tudja ezekre a megoldást vagy találkozott hasonló problémával az legyen szíves írni nekem.
Előre is köszönöm a választ meg hogy elolvastátok ezt a regényt 😀 -
Mr.RiK
csendes tag
válasz korcsi #107133 üzenetére
Erste netbrokeren vannak amerikai részvényeim amik dollárba vannak, azokat el szeretném adni, majd át váltani forintra, de amit küldtél az szerintem csak az, hogy én bírjak nekik dollárt küldeni, de lehet félre értettem.
Mármint a devizás része, a forintosat kipróbálom majd hátha sikerül úgy, köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Mr.RiK
csendes tag
Igazából mindkettőt szeretném. Szeretnék utalni forintot az értékpapírszámlára majd át váltani dollárra és részvényt venni.
Valamint a részvényeim egy részét amik dollárba vannak azokat pedig szeretném el adni, majd vissza váltani forintra és kiutalni a bankszámlámra.
Keler számlaszámomat megtaláltam, szóval ha erre a számra utalok akkor értékpapírszámlámra meg kell kapnom majd forintra az összeget. Már csak a többi problémámra kéne megoldást találni.[ Szerkesztve ]
-
Mr.RiK
csendes tag
válasz korcsi #107137 üzenetére
Hogy ez miért nem jutott eszembe, tényleg ez lett volna a logikus, de most már mindegy, mert tegnap este a Keller számlaszámomra utaltam forintot, ma reggel néztem, netbrokeren még nem érkezett meg, de gondolom azért, mert vasárnap este utaltam.
Remélhetőleg jóvá is lesz írva, meg hogy több problémám nem lesz, ha még is akkor majd írok ide.
Köszönöm a segítségeket, meg neked is sajtos365! -
namenlos
tag
Sziasztok, nem sikerült még kiigazodnom, hogy az IB honnan vonja a díjakat, mert van TBSZ-em is náluk:
- a TBSZ havidíját letranzaktálom, így ha jól látom, az jutalék formájában a TBSZ-re terhelődik. ha nincs az adott hónapban tranzakcióm, a 2000 Ft-ot hova terheli? a főszámlára vagy a TBSZ-re? és mi van, ha az egyiken nincs annyi szabad egyenleg, akkor a másikról vonja le? vagy ha egyiken sincs, akkor mi van?
- ugyan ez a kérdés a valós árfolyam előfizetési díjával, bár azt úgy látom a főszámláról vonja, viszont ha azon épp nincs annyi szabad pénz, akkor lemondják a szolgáltatást? -
parloc
csendes tag
sziasztok,
Múlt héten vásároltam (jegyeztem) Egyéves Magyar állampapírt. A mai napig eddig látható volt az összeg az "elszámolás alatt lévő értékpapír"-nál. Mai napon beléptem a webkincstárba és mindenhol 0 Ft összeg van. Értékpapírnál, piaci értéknél, elszámolás alatti értékpapírnál is...
ilyenkor mi történik? Mikor fog az összeg megjelenni az értékpapírnál? Azt hittem ha eltűnik a elszámolás alattinál egyből megjelenik az értékpapírnál...Válaszotokat előre is köszönöm!
-
vnorbi
aktív tag
válasz pictigjis #106960 üzenetére
Én két hónapja kértem ETF felvételt a Lightyeartől.
Nem történt semmi, aztán tegnap az app megkérdezte, hogy mennyire vagyok elégedett általánosságban. Egy csillagot adtam erre az élményre hivatkozva.
Ma erre kaptam egy magyarázkodó e-mailt, ebből idézek:
"...
Our team goes through customer feedback periodically and if possible makes these instruments available that you request. Adding a stock/ETF to the platform depends on several factors, such as whether is it traded in a currency and exchange we support, how high is the demand amongst customers, what type it is, and many more. Therefore please know that it may take weeks to process after we have decided to add it, as well as it may not be added at all.
..."Szóval ez a "kérés" funkció inkább javaslat, esetenként nagyon hosszú árfutási idővel, és még ha van is lehetőségük felvenni a papírt, mert forog a támogatott tőzsdéken, akkor is dönthetnek úgy, hogy inkább nem.
[ Szerkesztve ]
-
zakoshun
csendes tag
Félig meddig OFF topik, CSOK téma:
Egy barátommal beszélgettünk és eléggé eltérő véleményen vagyunk a CSOK hatásával az ingatlanpiaci helyzetre, kialakult árakra. Egyikünk szerint nagyon jelentős hatása volt az ingatlanárak emelkedésére, másikunk szerint elenyésző. Nem találtunk semmilyen "tanulmányt" ami ezt ki tudná mutatni, hogy az X százalék áremelkedésnek mekkora %-a tudható be a CSOK-nak mint családtámogatási módszernek. Született már erről bármi tanulmány ami ezt vizsgálta? -
Dani82
senior tag
sziasztok,
eddig DKJ-ben tartottam a megtakarításokat, de gyakorlatilag hónapról hónapra 1%-ot csökkentenek rajta, így már nem annyira éri meg a dolog. Gondolkozom a PMAP-on, mert ha még előbb is veszem ki és kapok 1% "büntetést" (tudom, lehet ez később magasabb lesz), akkor is jobban megéri.
Ebben a konstrukcióban évente van kamatfizetés? Tehát ha most berakom PMAP-ba, akkor mikor fizet először kamatot? Illetve az hozzáadódik a tőkéhez vagy nekem kell rendelkezni róla?
Köszi -
TCr
veterán
válasz Dani82 #107148 üzenetére
PMÁP-ból jelenleg a 2033/I sorozat fut, 01.20. a fordulója.
A kamat nem adódik hozzá, hanem rendelkezésedtől függően:- rákerült az értékpapírszámládra
- kiutalják a bankszámládraA tőkéhez nem adódik hozzá, így nem tudsz rendelkezni.
De ha tudnál is, ez a sorozat nagy valószínűséggel már amúgy sem fog futni kamatfizetéskor.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
Új hozzászólás Aktív témák
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs