Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vesa

    veterán

    válasz korcsi #104222 üzenetére

    Ismerni kéne az arányokat, hogy a jelenlegi PMÁP állomány az miből tevődik össze. De ilyen adat nem létezik.

    Amit viszont magam körül látok -mégha ez nyilván nem is jelent semmit-, több ingatlanos befektető barátom hanyagolja most az ingatlant, mert a PMÁP jobban hoz. Tulajdonképpen ez sem igaz, mert az ingatlanon sokkal nagyobb a profit ha jól csinálja valaki, de jelenleg a piac éppen földbe áll, és többen kivárnak. Addig betették a tőkét a kincstárba. Itt akár 100M feletti összegekről van szó. Valójában nem is attól teszik függővé a kivételt, hogy mikor zuhan be a kamat, hanem attól, hogy mikor kezd el ismét pörögni az ingatlanpiac (vagy mikor érzik azt, hogy már eléggé nyomott áron tudnak vásárolni ahhoz, hogy a realizálható profit mértéke miatt érdemes legyen kiülni akár még 1-2 évet is úgy, hogy benne áll a pénze).
    Olyan imserőseim is vannak, akik már nem vettek ingatlant mert abban bíznak, hogy árcsökkenés lesz, vagy sokkal jobb alkupozícióból tudnak indulni 2024-2025 körül. Addig viszont betették a pénzt állampapírba, de nem fogják ott hagyni 5-6%-ra, főleg, ha közben tényleg beesnek az árak és tudnak venni jó áron ingatlant, vagy ha látják, hogy elkezdenek emelkedni az árak. Akkor azonnal ki fogják majd venni és elkölteni.

    Nem tudom az ilyen emberek pénze pontosan milyen arányt képvisel az állampapír állományban, de van egy olyan érzésem, hogy nem keveset.

    [ Szerkesztve ]

    A tudomány a valóság költészete!

Új hozzászólás Aktív témák