- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Honor Magic V2 fél év után
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Lóugrással készül a Xiaomi mattolni
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz lemusz #103839 üzenetére
Én azt nem értem az eurós papír miért nincs rajta a kimutatáson? itt azt számolgattam, hogy még így is jobb mint devizaszámlán, Július 1. óta.
-
-
dugo_
veterán
válasz MegaNorby #103853 üzenetére
Ha van bérleti szerződésük, akkor bebattyognak az okmányirodába és bejelentik magukat.
https://www.kormanyhivatal.hu/hu/hirek/a-lakcimbejelentes-az-alberletek-eseteben-is-kotelezo -
BigBlackDog
veterán
MÁKtól eladást követően a kiutalás milyen gyorsan szokott megtörténni (HUF és 10m Huf alatti összeg)? Értéknapnak a holnapi nap lett beírva, így gondolom az azonnali utalás nem igazán működik.
-
sifarr
senior tag
válasz BigBlackDog #103856 üzenetére
Holnap reggel a számládon lesz, legkésőbb 8-ig.
-
PredatorZoli
Topikgazda
Úgy hallottam, hogy már megy IB TBSZ-en a tiered díjszabás. Valaki meg tudja erősíteni?
-
seven7
aktív tag
válasz PredatorZoli #103858 üzenetére
Szerintem már működik pár napja, mert 11-én vettem ~33 VWCE-t és 1.65 EUR volt a comission.
-
matt22
tag
A pricing plan beállítási lehetőséget csak a fő számlánál ajánlja fel, de a gyakorlatban a TBSZ úgy tűnik megörökli ezt a főszámlától.
2000 eurós tranzakcióra 3 euró díjat vont volna fix, tiered-re állítva a főszámlát 1,3 lett a díj annak ellenére hogy a TBSZen történt a tranzakció.
Annyi "bug" van a rendszerben hogy átállítást követően azonnal tiered-re jelöli a számlát, de valójában csak a következő kereskedési napon áll át ténylegesen (addig a preview szerint is a magasabb díjjal számol). -
nort_on
senior tag
Úgy tűnik igen, nálam TBSZ-en előnézetben 1.25 euró lett a minimum díj.
-
Joe123
senior tag
Sziasztok,
Új vagyok itt. IB-n van számlám jó ideje, dollár van rajta, az az alapdeviza is, csak évek óta nem nagyon foglalkoztam vele (osztalékos részvények vannak rajta, amiket mostanában eladok majd a kettős adóztatós mizéria miatt).
Szeretnék majd az IB-n TBSZ-t nyitni. Jól gondolom attól hogy ott Ft-nak kell lennie az alapdevizának, attól még az USD átrakható oda? USD-ből VWRA-t érdemes venni, ha simán csak le akarom fedni a világ részvénypiacát? DCA módszerrel veszegetném majd. Egyelőre nem akarom cifrázni, majd később még finomítok a dolgon illetve amíg tart a dollár addig abból tervezem venni ezeket, később pedig a PMÁP-ok kamatából. Visszaolvasás alapján gondolom Forintból már a VWCE-t lesz érdemes.Előre is köszi az észrevételeket.
-
Joe123
senior tag
Közben letelt a szerk. idő. Még egy kérdés, az [SPDR MSCI World UCITS ETF] miért nem népszerű itt? Alig volt találat a tickerjeire, pedig extra alacsony a költsége, acc, nagy kapitalizáció, ír kiadás és elég sok részvény van benne. A sokkal több részvény és a plusz emerging miatt szeretitek jobban a VWCE-t?
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Joe123 #103864 üzenetére
Nekem kell a jogállam ha valahol befektetek így emerginget tartalmazó ETF kilőve. Költségek és cégek száma miatt Lyxor Core MSCI World (DR) UCITS ETF - Acc-ot veszek már egy ideje (meg ugyanebből a nasdaqot néha).
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
IG55
senior tag
IB-n nem kell fizetni, ha 2 individual számlám van? Regisztrációnal nyitottam még egyet véletlenül. Egyébként érdekes, hogy ami először létrejött, és amire már cash-t is tettem, még mindig pending státuszban van.
-
Ringman
nagyúr
válasz Oppenheimer #103865 üzenetére
én egyelőre csak kínát lőttem ki.
most nézem, hogy az Lyxor MSCI Emerging Markets Ex China UCITS ETF - Acc-ban van 0,35% Magyarország isEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
vnorbi
aktív tag
Igazad lesz, nem jó sort néztem, de te sem, csak véletlenül abban is pont az a szám van Tehát módosítom 6,5%-ra a várakozásomat én is. Köszi a javítást!
Ezt és néhány más sorozat visszatekintő kamatát is vizsgálva a 4. (Euro area (EA11-1999, EA12-2001, EA13-2007, EA15-2008, EA16-2009, EA17-2011, EA18-2014, EA19-2015, EA20-2023)) vagy 6. (Euro area - 19 countries (2015-2022)) sort kell nézni, ezzel jönnek ki a korábbi kamatok.
Régebben más volt a sorrend a táblázatban, akkor az első sor számával jöttek ki a PEMÁP kamatai, reflexből azt néztem.
[ Szerkesztve ]
-
Ra3
őstag
Államkincstári TBSZ-es kérdés, jövőre járna le egy 5 éves számla, viszont lehet hogy előbb fel lesz törve.
Ilyenkor a 10%-os adónak mi lesz az alapja?
Az én értelmezésem szerint van egy névérték most, meg van amit beraktam a gyűjtőévben, a kettő különbsége amiből számolják az adót.
Annyi hogy közben lett rá véve kamatadómentes papír is, de ha jól értem az TBSZ-en nem számít?''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
vnorbi
aktív tag
Nem a névérték, hanem a feltöréskori piaci érték számít.
Üzletszabályzat, 122. oldal:
12. LEKÖTÉSI HOZAM KISZÁMÍTÁSA MEGSZAKÍTÁS ESETÉN
...
"A lekötés megszakításakor elért bevétel a lekötési állományban lévő pénzösszeg és az állományban lévő állampapír értéke. Az állományban lévő állampapír értéke a Kincstárnál a szokásos piaci érték, mely az adott állampapírra jegyzett eladási bruttó árfolyam, ennek hiányában a névérték és a felhalmozott kamat összege, amennyiben a megszerzésre fordított érték az előbbi kettőnél magasabb, abban az esetben a megszerzésre fordított érték."
-
Joe123
senior tag
válasz Oppenheimer #103865 üzenetére
Köszi az infót. Amúgy a Lyxor miben jobb mint az általam linkelt SPDR? Nem kötekedésből kérdem, csak hogy esetleg valamit nem veszek észre. Mindkettő ugyanúgy 0,12%, acc, kb. ugyanannyi részvény van bennük, kapitalizációban sincs jelentős eltérés. Van annak valamilyen előnye, hogy Írország helyett Luxemburgban lett kibocsátva?
-
avl
senior tag
válasz Joe123 #103875 üzenetére
erdekes kerdes
szerintem minimalis különbsegek vannak köztükmellekszalak:
justetf-en "detailed comparison" alatt nezve tök mas volatilitast mutat, mint fondsweb: [link] pl. 1 evre: 19.65 vs. 16.80 a justetf-en, fondsweb-en: 14.35 vs. 14.26%
stb. vajh miert ??erdekes, hogy fondsweb is irja a 0.12%-os TER-t, de mutatja a tranzakcioköltseget is: Lyxor: 0.04%, SPDR 0.01% ...nem tudom ezert-e, de minimalisan SPDR többet hozott iden es 3 ev alatt
-
julius666
addikt
válasz vnorbi #103872 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek!
Egyelőre marad bent a pénz, de könnyen lehet 2-3 éves távon már egy hosszabb piaci eurós államkötvény jobb ötlet az olyan tőkének, amire hosszabb távon nincs szükség (azaz mehet TBSZ-re). Főleg ha belenyúlnak a PEMÁP visszaváltási jutalékába az infláció esésével párhuzamosan.
-
Ra3
őstag
válasz ngaba #103876 üzenetére
Köszi a válaszokat, még utánaszámolok mi érné meg jobban, 6 milla lett annó berakva, most kábé 8 a piaci értéke, akkor azután ha jól számolom ~200k lenne az adó.
(plusz mivel PMÁP még 1%).2019-es 5 éves TBSZ az jövőre év elején vagy év végén jár le?
Ez alapján 2025 elején, akkor mondjuk nem annyira kérdéses hogy fel lesz törve, inkább benyelek ennyi buktát minthogy még 1.5 évig várjak:''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
kukulec
őstag
hali, olyat lehet, hogy otp-ben mondjuk forint számláról elutalom a pénzt ibkr-re vagy revolutra, ott átváltok 10,000 eurot, majd azt visszautalom otp euro számlára? ha igen, akkor erre ibkr vagy revolut a megfelelőbb?
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
Shade45
senior tag
IB személyazonosság igazolás másnál is okozott gondot?
Mobilos fényképezést/hitelesítést már harmadjára dobja vissza a rendszer, persze azt nem írja, hogy mi baja...
-
Joe123
senior tag
Németül sajna nem tudok, de [itt] azt írja, hogy a tracking difference-nél az ETF teljesítményéből kell kivonni az index teljesítményét. Ez alapján én azt gondolnám, hogy a negatív érték a rosszabb, a pozitív a jobb, de az általad linkelt oldal a negatívat jelöli zölddel, a pozitívat pirossal, szóval most össze vagyok zavarodva. Lehet pont fordítva van - mert úgy lenne értelme - és rosszul van írva a Vanguard oldalán?
-
stingy2
senior tag
válasz Shade45 #103884 üzenetére
Nálam az volt, hogy semmi visszajelzés, csak nem nyílt meg a számla. 2 hét után felhívtam őket, hogy mi van? Mondták, hogy vmi gond van a telefonos nyitással - talán nem volt bekapcsolva a golokáció- és nem tudták megállapítani, hol vagyok. Mondták, hogy ha gyorsítani akarom a folyamatot, küldjek emailben egy bank v brókerszámla kivonatot. Elküldtem a legutolsó Tradestation monthly statementet, és pár óra múlva megnyitották.
INTJ
-
Vesa
veterán
válasz PredatorZoli #103801 üzenetére
Eleve tévedésből indítasz.
1. Nem szedem el jobban a pénzét, mint az állam, aki MÁP+ba tereli mai napig (ugye a thread ebből indult, erre reagáltam).
2. Semmilyen szinten nem szedem el a pénzét, mert önszántából dönt a vásárlás mellett
3. Ha a tudatlanságból elkövetett vásárlást az eladó nyakába varrod, akkor kb. a teljes piacgazdaságot bűnösnek kell gondolnod, mivel a megvásárolható termékek 95%-ára semmi szüksége nincs senkinek.
4. Nem igaz, hogy nem adnék el semmit! Reményt, életérzést adnék el. Ha ezt is problémának tartod, akkor kb. minden mentális szolgáltatást -beleértve az egyházakat is-, be kell tiltani.Arra gondoltam, hogy "Békegalambot" kéne gyártani, hazafias színekben. Mehetne mellé valami duma arról, hogy ha naponta megsimogatja és hetente kétszer falhoz vágja, akkor pár éven belül orbánból szovjet császár lesz. Szerintem vennék mint a cukrot!
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
veterán
Attól az még nem lesz sem etikus, sem törvényes. Nem véletlenül tiltották be az ágyneműs bűnözést is, és szabályozzák kőkeményen a pénzügyi tevékenységeket. Persze balekok mindig vannak, de Bróker Marcsi se véletlenül ül börtönben. Még a trópusokról is hazahozták a madarat.
-
mate317
tag
Sziasztok, egyik idősebb rokonom állampapírt akar venni, szóba jött, hogy ne nyisson számlát, mert az neki macerás, hanem utalja nekem a pénzt és én veszem meg.
Mennyire szabályos ez a megoldás? -
julius666
addikt
Nem szedem el jobban a pénzét, mint az állam, aki MÁP+ba tereli mai napig (ugye a thread ebből indult, erre reagáltam).
Nem lehet, hogy amúgy a kutya nem vesz már MÁP+t, hanem egyszerűen megjelenik az ÁK-nál a visszaforgatás mint értékesített mennyiség? Párszáz/párezer balek elfelejtette hogy van ilyenje, na bumm. De ha nem is ez a helyzet is több, mint 200× annyi PMÁP fogy. Most komolyan ezen kell pampogni posztokon át? Akkor már miért nem a bankszámlákon dekkoló vagyonokon pattogsz vagy a brókermarcsikon? Nem mintha ne lennének nyugatabbra is hasonló sztorik mondjuk... -
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Crypto Trade
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- LEGO klub
- 3070 -> 4070 Super
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs