Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szten Márs

    nagyúr

    válasz spgabor #15367 üzenetére

    Az akksi miért olyan fontos? "Elemes gépbe is vehetsz akksit, csak elem formája lesz :D És készen is van az aksis gép... Szóval így nézve minden gép lehet aksis, ez egy gépet sem zár ki.

    Na nézzük a gépeket, amiket írtál:

    Samsung NV11:
    Jó kezdő fényerő, átlagos végállásbeli fényerő. Igen rossz kezdő nagylátószög (38mm), gyakorlatilag nincs nagylátószöged. Megfelelően nagy méretű CCD-vel támogatták meg az elborultan sok MP-es érzékelőt.

    Sony DSC-W115:
    Jó kezdő fényerő, nagyon rossz végállásbeli fényerő. Közepes nagylátószög (32mm). Ugyan kicsi, 1/2,5"-ös CCD van benne, de nem borult el a tervezők agya MP szám tekintetében, ez is valami a mai világban.

    Casio EX-Z100: Nagyon jó kezdő fényerő, ami azonben rohamosan csökken, és végállásban már viszonylag gyenge. Nagyon jó nagylátószög: 28mm. A kettőt összevetve, főleg nagylátón érdemes használni, abban erős. A MP/CCD méret arány viszont elég ijesztőn rossz.

    Öszességében a Casio-t választanám, mert átlagos felhasználásra a nagylátó milyensége, és főleg a mértéke, tehát, hogy a táj mekkora szeletét képes befogni, igencsak fontos szokott lenni. Ugyanezen okból a Samsungot az utolsó helyre helyezném.

Új hozzászólás Aktív témák