- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
djnice
veterán
Kodak V1233
Kicsi, vékony, HD videót is tud.
1 / 1.72 CCD van benne.
Tesztvideók
Kodak V1253 teszt - ez teljesen ugyanaz mint a V1233 csak nagyobb az LCD-je és sztereóban vesz fel hangot -
E-Maxx
tag
Sziasztok!
Egy kisebb, nem vérprofi gépet akarok venni karácsonyra magamnak, és hát nem tudok dönteni.
Igazából 4 gépet néztem ki:
[link]
[link]
[link]
[link]Nyári fotók készítésére, sportfotók készítésére, meg amúgyis egy normál használatú gép lenne.
Képek nagy ritkán lennének csak kinyomtatva, akkor is alap a4-es sima lapra, leginkább laptopon lennének nézve, meg asztalin ugyebár...Max 40.000-et tudok rászánni.
# # # Amíg a föld kerek, mindig lesznek dízelek, de mivel a föld ovális, jó lesz nekünk a benyás is!!!:)) # # #
-
nRu3
addikt
na most egy kicsi időt szakitok rá visszaolvasok 1000x és majd utána kérdezek pontosaban, de addig 2kérdés, ezek a vékony gépek amikben litiumos aksik vannak menyire birják időben? egyáltalán mi a baj ezekel a vékony gépekel, azon kivül hogy pici testbe van belegyömöszölve minden? azért anyira nem lehetnek gázok?
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
ottkar
addikt
A lapos gépekkel az egyik fő baj hogy az optika többnyire össze van hajtogatva, márpedig optikailag lehetetlen olyan képminőséget előállítani mint egytengelyűnél. Ehhez hozzájárul a kis érzékelő ami éppen hogy igényli a minél jobb felbontású optikát a hajtogatás pont ezt teszi lehetetlenné. Az már csak hab a tortán hogy a gépnek semmi keresnivalója az ingzsebben a testpára közelében.
-
Zebu
addikt
Vékonyka gépekről....
Egy időben én is rá voltam pörögve a vékony kis hitelkártya méretű gépekre. Használtam Casio exilimet és volt egy Z2-es Fuji-m is. Képminőségben eléggé átlag alattiak voltak... még erős napsütésben is magas képzajt produkáltak hiába állítottam ISO 50-re... Jah és 70 rugó volt anno.... visoznt jól nézett ki!
Tényleg jópofa, hogy kis helyen elfér és bármikor előkaphatod, viszont mindez mit sem ér, ha a képminőséged gyengusz és a fókusz lassú és mindemellett még nem is pontos. Arról nem is beszélve, hogy azért az akksik sem nevezhetők világbajnoknak....
A minap eszmét cseréltem egy sráccal aki pl. nem látta a különbségeket a Sony-Ericsson K610, egy kis Olympus és egy DSLR képei között....
Kérdés mik az igények.
Nah ezzel nem okoskodni, meg flame-elni akarok, csak azért ezeket bele kell kalkulálni...
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
Zebu
addikt
válasz philoxenia #15207 üzenetére
Ez így van. Bridge kategóriás masinák meglepően jó képminőséget tudnak produkálni megfelelő fényviszonyok között! Viszont itt már a méret is változik!
-
Allien
veterán
Ezek a kis gépek arra valók, hogy a "megfelelő" helyen elővedd, és úgy tegyél, hogy mindenki láthassa, hogy Neked milyen (szinű, és milyen kicsi) géped van. Természetessen, jó messzire el kell tartani, hogy a mozdulattal is erősítsed azt, hogy rád figyeljenek. Aztán, minnél gyorsabban exponálni (ami mondjuk eltart egy kis ideig tutira), megnézni az eredményt, és elégedetten bólogatni, hogy milyen jól sikerült, majd elrakni, és otthon törölni az egészet, nehogy meglássa bárki is azokat a jpg kiterjesztésü izéket.
Amúgy, nem az akksikkal van a baj, azok megfelelőek, igaz, lehet, csak 100 képet lőhetsz velük, de nem is fogsz többet akarni ezzel.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
philoxenia
MODERÁTOR
Azért mondjuk a bridge alatti méretek /akár még egy olcsó Pana LS 60/80 / is jobb képeket adnak, mint az ultravékony , ultrakompaktok. Összecsukva nem sokkal nagyobbak, de megfogható mini markolattal rendelkeznek, mint pl. a Nikon P50. Ingzsebben nem igazán, de más zsebekben elférnek, legtöbbször korrekt képeket tudnak, akár még közepesen nehéz fényviszonyok között is.
-
Zebu
addikt
válasz philoxenia #15210 üzenetére
Jogos!
-
Uzmany
őstag
Sziasztok, szemezgetek a D60-al, bár még van esélyes (450D ill 1000D).
Egyelőre még nem tudok dönteni közöttük.
De az lenne a kérdésem, hogy hol érdemes megvenni őket?
A Canonra az edigital 1év a 220 Volt 2 év gart ad.
Most akkor hogy is van ez?
Köszönöm előre is.® visions created with passion
-
ottkar
addikt
-
Zebu
addikt
válasz Uzmany #15212 üzenetére
Ott vegyed ahol Nikon Kft-s garanciát kapsz.
Edigital-nak a beszerzési forrása nem tudom hol lehet, de a Magyar Nikon nem tekinti érvényesnek az ő számlájukat és garlevelkület.
Ez csak azért érdekes, mert ha valamiért takarítani kell a tükröt, akkor a Nikon Kft ingyen megcsinálja.
Amúgy ha jól emlékszem 3000HUF egy tisztítás. Ez is szempont lehet....A Digitcam, Fotomarket, Media Markt, ezek tutira Nikon Kft-s garlevelet adnak. Ha jól tudom
D60 vázban nincs fókuszmotor, azért ezt mérlegeld! 450D jó kis masnia De ez tök szubjektív...
[ Szerkesztve ]
-
ottkar
addikt
Azért tegyük hozzá hogy az Edigitál is árul hivatalos magyar forgalmazótól származó cikkeket nem is keveset és erre ugyanazt a garanciát kapja a vásárló mivel nem a bolt ad garanciát hanem az importőr. Meg kell kérdezni a boltban kinek az áruja amit venni akarsz. Ha az Edigitál a Nikon magyarország gépét árulja akkor adott a garancia.
[ Szerkesztve ]
-
nRu3
addikt
Köszönöm az érveléseket és egy erős kéziféket húzok a vásárláshoz, csak nagy gépet meg anyira nincs kedvem venni, az már olyan nagygép kinézetű, mint egy videokamera már.
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
johnjohn
addikt
válasz ottkar #15215 üzenetére
Semmit nem kell erről kérdezni valami murugya eladótól,az Edigital NINCS rajta a Nikon hivatalos viszonteladói listáján. Valahonnan behozza a gépeket, és ha gond van visszaküldi javításra.A szenzortisztítás sem lesz ingyenes, alkalmanként 3000.- ![link]
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
válasz ottkar #15215 üzenetére
Ez igaz! Bár Nikont speciál tutira nem a Nikon Kft-től vesznek. Attől függetlenül én anno náluk vettem a gépemet és szerencsére nem lett baja.
A tisztítást megcsinálták ingyen és bérmentve, viszont volt anno 1-2 olyan folt az érzékelőn (hópihe eset, nemtom hogy került oda) amit a háromszori Edigital-os tisztítás sem távolított el. Ezután közölték, hogy csak Bécsben tudják ezt elintéztetni, viszont ott már fizetnem kell, mert szétkapják az egészet. 30e Ft-ot kértek volna és 1-2 hónapig gép nélkül maradok. Értelemszerűen ezt nem kértem, bevittem a Nikon Kft-hez és 2500Ft-ért kitakarították frankón 20 perc alatt....
Nem akarok én senki felett pálcát törni, de azért most már jobban odafigyelek az ilyesmire és ezt másoknak is acsak jánlani tudom.
[ Szerkesztve ]
-
-
Uzmany
őstag
válasz Szten Márs #15220 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Lenne még1.
Mi az a LiveView?® visions created with passion
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Uzmany #15221 üzenetére
Szerintem ezt nem nekem akartad megköszönni
Liveview: Nos, azzal kezdeném, hogy kompaktokon ugye elsődlegesen a hátsó LCD-n szoktak az emberek komponálni. A digitális tükörreflexes gépeknél viszont nagyon sokáig nem lehetett használni sehogy a hátsó LCD-t keresőként, kizárólag a képek visszanézésére (na meg persze a menüben való turkálásra) volt alkalmas. Újabban kezdenek beszivárogni az olyan digitális tükörreflexesek, ahol már azonban használható a hátsó LCD keresőként, de általában különböző megkötésekkel, hendikeppekkel. Ennek a neve (már a hátsó LCD keresőként való használhatóságának) a liveview. Ezt ugye a Nikon D60 nem tudja. -
rumos14
nagyúr
válasz E-Maxx #15219 üzenetére
ha jól látom, viszonylag nagy zoom átfogással rendelkező gépet keresel. nost az a rossz hírem van hogy a most újonnan kapható gépek egyikét sem ajánlanám. ha a kis méret a fontos, akkor egy használt Pana TZ2-t, ha lehet nagyobb, cserébe jobb minden szinte tekintetben, akkor egy használt Canon S3-at, kutatni kell, hogy találj ilyeneket, de nem lehetetlen.
-
Uzmany
őstag
válasz Szten Márs #15223 üzenetére
Köszönöm szépen.
Igen, mellényomtam
Napok óta nézegetem a teszteket, olvasom a fórumokat, MM, Edigital boltjaiban tapicskolom a gépeket, és egyre tanácstalanabb vagyok
Lehet egy szmena 8m-t kellene vennem...® visions created with passion
-
E-Maxx
tag
válasz rumos14 #15224 üzenetére
Használtat semmiképen nem szeretnék, újak közt meg nem sok mást találtam.
Igen, a zoom elég fontos lenne, mostani gépben 4 vagy 5x-örös zoom van, de nem elég semmire sem, ezért rögtön ki is esett amit philoxenia mondott.
Kodakon gondolkodok még, de vagy az, vagy az S5800 között kell döntsek végül, másikok nem fogtak meg.
S5800-al készült képeket nem nagyon láttam, kodakkal készült képek között voltak jók, egy-kettő nagyon jó, de nem volt az összes húdejó ez kell nekem fílinges.
Még keresgetek, de sok más gép sajnos ahogy elnézem ebben az árban nem nagyon van.
Egyébként a fujival mi a baj?# # # Amíg a föld kerek, mindig lesznek dízelek, de mivel a föld ovális, jó lesz nekünk a benyás is!!!:)) # # #
-
rumos14
nagyúr
válasz E-Maxx #15226 üzenetére
akkor tényleg nem tudok mit ajánlani. röviden és velősen ezekkel a gépekkel az a baj hogy nagyon kis méretű érzékelőre 8-10-12 mpixelt pakoltak a gyártók a marketing részleg nyomására, emiatt a képek rossz-nagyon rossz minőségűek lesznek. ezt még tetézi a nagy zoom átfogás is, ami szintén nem kedvez. a Fujiban ráadásul még optikai képstabilizátor sincs.
olvass utána a neked tetsző gépeknek, amelyik a tesztek alapján számodra elfogadható, azt vedd meg. -
mutyi
senior tag
Hali!
Nekem is kellene ismételten egy kis segítség.
Még mindig nem vettem meg melóhelyre a gépet,de most már meg kellene. Eddig Fz18 vagy Fz-28-at akartam, de elé jól leszóltátok. Mit tudnátok ajánlani maximum kb. 80 ezerig ami jobb nála? Tükröset ne, mert leginkább hozzá nemértő munkatársak fogják használni, meg néha én is. Sajnos látom az SX10 még drága, az FZ-50 is, tehát valamit alatta kellene találni. Fz-28 veri az SX100 IS? A 10-es optikai zoom elég is simán. Főként bent nem túl nagy könyvtári olvasóteremben tartandó rendezvényekre lenne használva, meg néha kirándulásra. SX100 IS akkus vagy sima elemes?
Köszi előre is!
Még egy kérdés: FZ-28 nagy zoomtartományban zajos vagy már kisebbnél is?
Mert teremben úgy sem lenne a 20X-os zoom kihasználva max 4-6X. -
johnjohn
addikt
Belső térben gyengébb fény mellett felejtsd el a kompakt kategóriát. Nem fogsz tudni vele megfelelő minőségű képeket készíteni, ahhoz esetenként még tükrös géphez is kell egy külső vaku.
Egy alap tükrös, pl.A 200 Sony + kitobi(vagy Sigma amivel olcsón árulják) automata módban semmivel sem bonyolultabb mint egy kompakt.Legfeljebb nagyobb.
Cserébe nem kell égni a zajos, mosott, részlettelen képek miatt.
A zajosságnak a zoom-hoz kevesebb köze van, az ISO érték megemelése,és az azzal járó zajszűrés növeli drasztikusan a mosottságot a kompakt/bridge gépeknél. -
rumos14
nagyúr
mondjuk talán a Canon S5 jobb nála, de hatalmas különbségre ne számíts. elems ez is és a Canon SX100 IS is, végülis az sem rossz választás, + legalább olcsóbb.
itt nem "ver" senki sem senkit, ez kompakt szint, csodák nincsenek. Nagyobb olvasóteremben vaku is elkél, gondolom, és/vagy magas iso, ez nem a kompaktok terepe. -
flash7
tag
Sziasztok!
Valaki látott, fogott már élőben Canon SX10 IS-et? És láttatok már vele készült fotókat?
Az írja már le légyszíves a véleményét, leginkább S5 IS-hez vagy Panasonic FZ28 vagy FZ18-hoz hasonlítva.
Előre is köszönöm. -
mutyi
senior tag
Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy a 90 ezres SX 10 mennyire veszi fel a harcot egy Nikon D40-el? Árban ugyanaz.
-
rumos14
nagyúr
válasz flash7 #15233 üzenetére
innen kiindulva találsz tesztképeket: [link]
nézd, nem lehet egyértelmű sorrendet felállítani, de kb. az az alapigazság, hogy minél újabb egy ilyen kategóriájú gép annál gyengébb a képminősége. cserébe nagyobb zoomátfogás, jobb nagylátószög, HD-nak titulált videofelvétel, stb. ilyeneket kapsz. -
Szten Márs
nagyúr
Miben? Méretben, könnyű hordozhatóságban az SX10 nyer, valamint nem kell objektíveket cserélgetned, kapásból van egy elég nagy gyújtótávolságú obid. Minden másban a D40 röhögve leveri, képminőségre teljességgel összehasonlíthatatlan a két gép, nyilván a D40 javára, jobb objektívek beszerzésével ez az előny pedig tovább növelhető.
-
Allien
veterán
válasz Szten Márs #15237 üzenetére
Valszeg sebességben is leveri (AF). Nagyon nem mindegy, hogy a bridge mennyit tud szenvedni, hogy a kontraszt alapján megtalálja, mit is akar a gazdi. A nyáron felszakadozott felhős időben (de volt bőven fény) a bridge géppel esélyem se volt az "árnyékos" részt fényképezni, csak, ha trükköztem, és elvittem valami napsütötte rész felé a képkivágást. Míg, a dslr-m meg ennyi idő alatt megoldotta a körpanorámát, ellőttem pár sorozatot, meg ilyenek, és kit obikkal ráadásul.
[ Szerkesztve ]
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
mutyi
senior tag
válasz Szten Márs #15237 üzenetére
Mint fentebb írtam is, könyvtár nem túl nagy olvasótermében szervezett rendezvényekre kellene legfőképp. Nem tudom hogy a 18-55-os alap obi elég lesz-e bentre?
Nem akarok obit cserélgetni, 90%-ban arra lesz valamelyik munkatárs kezébe vegye és kattintson párat. 90 ropi van rá. Írtátok sony 200-asat is,de akkor már a d40. -
Szten Márs
nagyúr
Könyvtárba pláne egyértelműen a D40, pont az előbb említett AF sebesség miatt is, kevés fényben "kissé" gyorsabb egy DSLR fókusza. A 18-55 gyújtótávra meg teljesen elég, sőt ideális beltérre
(Bár én is kellett már, hogy párszor könyvtárban tartott rendezvényt fotózzak, és lehet perverzió, de vaku nélkül, az 1,8/50mm-es objektívemet használtam legtöbbször, a képkivágás is jó lett, a fényviszonyoknak is megfelelt az obi, szóval pont okés. ) -
Allien
veterán
válasz Szten Márs #15241 üzenetére
Fejtegessük tovább. Full "amatőr" kollega kezébe bele rakni egy SX10-t, kész katasztrófa. Már, ha nem konyít egyáltalán hozzá. Megnyomja az expó gombot (nem félig, teljessen lenyomva), és (el)várja a csodát. A gép meg lő egyet bele a napvilág(talanság)ba. Persze, mivel az AF nem talált semmit, de azért "elkésziti" a jpg kiterjesztést (képnek se nevezhető adathalmazt), a "gépkezelő" meg azt hiszi, hogy milyen jól végzi a dolgát. Esettleg, ha még meg is nézi a helyszínen az LCD-n a "művet", nem fog feltünni neki, hogy hibás a végeredmény.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
MrBean55
aktív tag
Hali!
+1 szavazat a D40-re.
Ha főleg beltérben használod akkor még egyértelműbben D40, ráadásul oda elég tud lenni a kitobjektív zoom-ja is.Nemrég én is dilemmáztam ezen kérdésen is, bár egy kicsit "féltem" a tükrös gépek világától, közvetlen ismerőseimnek sincs ilyen, de azután bejött egy nagyon jó árú D40 és "bátor" voltam. Kb. 3 hete játszadozom a D40-nel, egyáltalán nem bántam meg, sőt ...
Bár az igaz hogy nekem még kell legalább 1 objektív valami nagyobb zoom-mal, és egyelőre nem tetszik az ára , ne valahogy majd csak összehozom.Ebben a hozzászólásomban van egy link ahol rengeteg SX10 kép is megtalálható, javaslom hogy 100%-os méretben nézegesd őket. Mondjuk beltéri kép nem sok van köztük ...
[ Szerkesztve ]
-
mutyi
senior tag
válasz MrBean55 #15243 üzenetére
Látom mindenképpen a D40 fele tóljátok a szekeret, abban biztos vagyok hogy sokkal jobb lesz a minősége, én inkább a kezelhetőségétől félek, nehogy nekem sírjanak hogy nem tudják használni. Bár auto-ra állítva annak is ugyanannyi a fénykép készítése,mint egy kompkatnak. Eddig is bridge gép volt itt a melóhelyen, egy fuji z5700. Nem egy új modell, de akkor mocsok dárga volt valami 320 ropi.
Most már csak találnom kell 90 alatt, ráadásul a 18-55 II-es obival. -
Zebu
addikt
D50 még jobb, pont tudok egy eladót!
-
MrBean55
aktív tag
Hali!
A kezelhetőségtől nem kell félni a D40 esetében.
Én annyi "nagyobb" különbséget látok hogy itt nincs a hátsó LCD-n élőkép, tehát mindenképpen kukucskálni kell. Ez nekem nem okozott semmi változást, mert én eddig is majdnem 100%-ban így tettem, de lehet hogy valakinek okoz. Persze így pl. fej fölül fényképezni egy kicsit nehezebb ..., de nekem erre még nem volt szükségem.
Valamint zoom-olni nem gombnyomással hanem objektív tekergetéssel kell, viszont ez nekem nagyon bejön.Az "auto" üzemmódot sok esetben hallottam szidni a kompaktokon, ott én sem használtam mert szerintem is nagyon gyakran gyengébb képet adott mint amit PASM módok bármelyikéből ki lehet hozni. Ehhez hozzátartozik hogy a kompaktok magasabb ISO-n gyengébb minőséget produkálnak és "auto"-ban azt is a gép állítja, míg a többiben előre én fixálom le, a gép dolga csak a záridő és/vagy a rekesz állítása.
A D40 viszont jobb képeket csinál magasabb ISO-kon is, 800-ig alig vehető észre zajosodás, de az 1600 sem rossz. Ezért itt az "auto"-ban is jobban meg lehet bízni, nekem eddig általában tetszettek a D40-em "auto"-s képei, használni fogom.Mai árak az Árgép alapján.
19 helyet számoltam össze ahol 90 eFt alatt kapható újonnan, lehet választani. -
öltönyös
csendes tag
Üdv. Mindenknek!
A szokásos tipródás...,melyiket válasszam.
Úgy három éve foglalkozom fotózással, Kodak DX6490-nel.
Kinőttem a gépet, váltani szeretnék.
Típusok: Fuji f100fs, Nikond60, d80, olympus e520, sony a200,300
Minden hozzászólást szívesen fogadok.
Amit lehetett már elolvastam ezekről, tesztképek tömkelegét láttam. Már jobban eladnám ezeket mint bármelyik eladó, választani még sem tudok.
Aki ismeri ezeket használat közben, kérem segítsen.
Nehogy azt írjátok, hogy olvassam vissza a fórumot
Köszönet!"Istenben bízunk, a többiek készpénzben fizetnek."
-
öltönyös
csendes tag
válasz johnjohn #15248 üzenetére
Köszi a tippet.
A Fuji f100fs-ről tudsz valamit, amit én esetleg nem?
Ismered közelebbről. E felé kacsintgatok, olcsóbb, mint a többi, mindent egyben kapok, és annyival nem lehet rosszabb mint a többi. A D80 is szimpi, de abban nincs szenzortisztítás, élőkép sem, meg még sorolhatnám. Persze az utóbbinál jobb képminőséget kapok. De valóban annyival jobb?
üdv."Istenben bízunk, a többiek készpénzben fizetnek."
-
Ijk
nagyúr
válasz öltönyös #15249 üzenetére
Hát neked kell eldöntened, hogy dslr, vagy bridge. Kérdés, hajlandó vagy-e sokkal többet rászánni egy rendszeree, cserélni az obikat, cipekedni.
Dióhéjban: Tükrös (én is a D80-at ajánlanám):
-sokkal jobb képminőség
-gyorsabb AF, kissebb shutter lag, sokkal gyorsabbnak érzed
-optikai kereső, minden körülmények között használhatóbb
-olyan gyújtótávú obit tekersz fel ami szimpatikus
Bridge:
-hordozhatóság
-sok embernek nélkülözhetetlen élőkép
-nem koszolódik a szenzor, halkabban exponálsz
-gyengébb fényviszonyok között el lehet felejteni
-van egy nagy átfogású rendszered olcsón, viszont a képminőség rovásáraSzóval milyen témákat fotózol elsősorban, gyújtótáv, stb?
/人◕ ‿‿ ◕人\
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest