- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Mobil flották
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Fredo78 #186244 üzenetére
Igazán nincs mit! Hátha legalább félszázaléknyit segítettem a döntésben.
A szín nem vészes gond, mivel tok nélkül nem lehet fogni, mivel a keret és a display is ívelt. Az életkora a támogatás miatt zavarhat, bár a főverzió frissítése engem nem foglalkoztat, teljesen jó ez az Android 13 alapú MIUI 14, elméletileg jön erre is HyperOS, ez sem hiányzik előbbiek miatt. A security patchok...ez meg felhasználói profil kérdése, nem ettől függ kizárólag a biztonságos használat. A naponta érkező kamu SMS és emailek jelentik a biztonsági kockázatot, vagyis maga az óvatlan/tájékozatlan user...
Biometrikus meg 2FA védelem meg evidens.
-
válasz
Fredo78 #186241 üzenetére
Pár napja nekem is feldobta a teló 100eft körül a 12X-et... Nem kap már főverzió upgrade-et, security lesz még, nem tudom mennyi. Viszont ahogy nézem, hogy fiadnak vennéd...ennyiért még most is jó vétel, egy ideje nézegetem, mit vennék helyette, ha valami rákényszerítene, de a felső-közép szegmensben olyan teló, ami ehhez hasonlítható, nem nagyon van, a felső kategória meg rohadt drága. Egyszóval a 100eft körüli mobilok minden szempontból igen messze vannak a 12X-től.
Nézz rá erre az összehasonlító oldalra, főleg a méret összehasonlítás miatt.
Ez így egyben még mai telóknál se nagyon jellemző:
"The Xiaomi 12X, just like the Xiaomi 12, offers a 6.28-inch AMOLED screen with Full HD resolution, dynamic 120Hz refresh rate, 480Hz touch response, HDR10+ and Dolby Vision support, and Gorilla Glass Victus protection. This is the first panel ever on a mobile phone to come with 12-bit native color support for each pixel, which allows showing over 68 billion colors..."
Fémkeret, 5MP macro, szemben a nevetséges 2MP-es macrókkal, Gorilla Victus, Harman-Kardon sztereó hangszóró...hirtelen ezek ugranak be, amik nem jellemzőek a 100ezres kategóriánál.
-
pingwin92
aktív tag
válasz
Fredo78 #186230 üzenetére
Egyrészt, ha a fotózás nem szempont, akkor a Redmi Note 13 Pro 5G helyett kapásból a Poco X6-ot javaslom. Mellesleg még, ha jobb képeket is lőnek a 200 MP-es Redmik, a világot akkor sem fogják megváltani. Már csak az üveghátlapról kell lemondani, és kész. Cserébe fizikai a közelség érzékelő. Egyébként megegyezik a két teló.
Illetve, ha játszik kínai webshop is, (mondjuk Ali,)– ahol ugye a garival nem igazán lehet számolni, – akkor ahhoz képest ~2/3 áron van.
Személyes tapasztalat egyik telóval sincs, csak a specik és tesztek alapján tudom ajánlani mint opciót.Azt mondjuk nem írtad, mennyire hardverigényes játékokra kellene.
Mert akkor meg az X6 Prót ajánlanám. Vagy egy F5-öt.
Az X6 Pro lehet, hogy erősebb, de hallottam már arról, hogy egyes játékok nem szeretik a Dimensity lapkákat, és pl. bizonyos grafikai beállítások nem elérhetőek, amik egy – akár gyengébb – Snapidragonosnál igen.Az F5-ről tudnék írni saját tapasztalatból, bár játszani nem szoktam. Az X6 Próról meg csak pár hét múlva, de már úton van.
-
szs85
aktív tag
válasz
Fredo78 #172466 üzenetére
Szia!
Valahol érthető a törekvés, hogy egy régi olcsóbb, de erősebb telefon használjunk inkább.
A gyorsaságot még értem, de mit értünk stabilitás alatt? Mert Xiaomi fronton az android főverzió frissitésnek már integetni lehet, ha ez fontos lenne pl néhány bankos alkalmazásnál.A húgom F1-et használ, nagyon szereti, hogy a böngészőben már mosolygós fej van a lapok számánál mert annyit nyitott meg, hogy akármit telepít az fut (nem 3d-s játékok), hogy tud fülhallgatón zenét hallgatni, és (szerencsére) az akksi is tovább bírja egy napnál. Még az is bejön neki, hogy műanyag a hátlap, mert kevésbé félti. Kamera neki jó, a kijelző jó, az hogy nagy a szenzorsziget nála nem téma.
Sebesség: ha konkrét számokhoz ragaszkodsz, akkor a Geekbench azonos verziószámait használd (ott főleg az egymagos, leegyszerűsítve a mindennapi egyszerűbb, nem mulitmédiás műveletekre használt, működésnél van a mi 9 javára egy magasabb pontszám), de Gfxbench-nél (játékoknál, fps-számok) szerintem minimális a különbség a két teló között.
Poco F1
+ nagyobb telep
+ jack
- gyengébb kamera
- gyengébb kijelző
+/- fizikai ujjlenyomat (szerintem hosszútávon megbízhatóbb, mint a FUD)MI9
+ prémiumabb szebb kivitel
+ jobb kamera (bár a mi8-cal ellentétben nincs ois)
+ amoled kijelző
- nincs jack
- kisebb telep -
ghiottone
nagyúr
válasz
Fredo78 #172466 üzenetére
1. teljesen jó gondolat. Főleg úgy, hogy sok ezévi modell szinte alig, vagy csak minimálisan lép előrébb pl. a múlt évi elődökhöz képest.
2. Ezek jó készülékek voltak, annyi, hogy miui frissítés lassacskán már nem fog hozzájuk érkezni, de ez nem meglepő. hiszen 2018-ban, illetve 19.-ben kerültek piacra. Custom romok viszont biztos vannak, vagy xiaomi.eu rom is.
3. antutu nem releváns, mert ha megnézzük egy 1-2 évvel ezelő aktuális verzióval elért pontszámát a készüléknek és megnézzük most, akkor tuti, hogy lesz eltérés. Verziónként változhat a pontozás és így nem teljesen összehasonlítható egy több éves érték egy frissebbel. De ha most kerül lefuttatásra, az már jobban összehasonlíthatóvá teszi.
Antutu helyett inkább geekbench + wildlife. -
Ájvé
veterán
válasz
Fredo78 #160877 üzenetére
Elég jelentős, Snapdragon 660 vs 662 (főleg GPU téren erősebb a 662, CPU-ban nincs olyan nagy különbség sőt egy szálon 660 még jobb is, fogyasztás alacsonyabb gyártástechnológia miatt), UFS tároló, fényképező is jobb. Egyik fő különbség viszont Android One és Poco launcher, mennyire jön be.
Egyébként szerintem megéri a csere, ha nem is minden téren, de előrelépés azért. Akkuban biztosan nagy előrelépés lenne, gsmarena teszten dupla pontot kapott azért ha dupla üzemidő nem is lesz hozzá képest, de mindenképpen nagyságrendileg jobb.
Redmi 9 csak akku időben lenne előrelépés.
F1 más kategória, gondolom használt, függ milyen idős mennyire lett elhasználva, egyébként leszámítva hogy 3 éves csúcshardver van benne legjobb választás ezek közül. -
TunerJoe
senior tag
válasz
Fredo78 #160877 üzenetére
Aksiban nagy, hardverben közepes előrelépés, kamera minőségben is jobb, bár kevesebb hasznos kamera van rajta. Poco F1 hardverben mindkettőnél sokkal erősebb, de aksija már kisebb mint az M3-nak, ahogy kamerában is gyengébb, illetve, mint írták, frissítést is egyre kevesebbet kap már.
-
Ájvé
veterán
válasz
Fredo78 #160848 üzenetére
Azért az M3 legalább egy kategóriával jobb mint a Redmi 9.
F1 2 (lassan 3) éves flagship közeli telefon, leginkább a hardver miatt, S845 most is elég jó, de frissítést már nem igen kap már. Használtan azért meggondolandó, milyen idős attól is függ. F1 gondolom a legjobb ezek közül fényképezésben. -
Norbi.
őstag
válasz
Fredo78 #143893 üzenetére
65 körül ki lehet fogni i7-et, azzal jobban járna szerintem. És most talán még mennek egy kicsit az árak, ha kijönnek szeptemberben az újak. Szerintem tegyetek még hozzá egy kicsit ha tudtok, vagy várjatok egy hónapot kb.
Ha nem megy, akkor még jó a 6s is persze, használható, de nem akkora az árkülönbség szerintem.
-
nyisziati
veterán
válasz
Fredo78 #141809 üzenetére
Tényleg nincs igény. Nem egyszer láttam kiskezű csajszikat 6 coll feletti péklapáttal rohangálni (nagyobb kávásokkal is). Gyakorlatilag az már majdnem tablet.
Kisméretű telefon eléggé rétegigény lett, gyakorlatilag IT-sok szoktak ragaszkodni hozzá. Főleg, hogy náluk mindig ott a laptop. -
nyisziati
veterán
válasz
Fredo78 #141806 üzenetére
Kisebbre ne számíts.
Samsungból van még az A20e, A40 vagy S10e.
Esetleg Sony X compactok. Ezek közül viszont egyik se nagyobb a 4X-től (70 mm széles és 140 magas). -
-
juuzer
addikt
válasz
Fredo78 #125755 üzenetére
Sajnos pedig efelé tendál a piac
igaz, hogy pl egy Galaxy S8 nem sokkal nagyobb, mint egy S7 és több rajta a hasznos képernyőterület. Szóval ha a méretet kordában tudják tartani, annyira nem rossz irány ez. Igaz viszont, hogy szerintem kis méretben hosszú távon az iPhone SE-nek jelenleg nincs alternatívája.
-
-
ted_mosby
senior tag
válasz
Fredo78 #44708 üzenetére
Jó ötlet!
Az a gond hogy ez nem fog létrejönni (bár kitudja) mert azzal vége lenne a készülékgyártóknak. Bár nem biztos hogy az üzletemberek Lego telefonnal akarnak járni
Bár mondjuk ha lennének sablonok kinézetre, és azt tudnád méretre húzni.
Ha egyszer megcsinálod a vállalkozást szólj! -
-Faceless-
őstag
válasz
Fredo78 #44273 üzenetére
1.
Mint mondták drága
2.
Rengetek hibája van, az akkumulátor hibáról bárhol rákeresel panaszokat találsz, az üzemideje botrányos tartós használat során. Az IP szabvány addig érvényes, ameddig a rossz minőségű lötyögő ajtócska a helyén marad. Drága. 2 éves elavult hardvert használ. Hivatalosan itthon sosem jelent meg, és mondtam már, hogy drága? -
motoflug
őstag
válasz
Fredo78 #43763 üzenetére
Ha a fullHD felvétel követelmény,és maximum 4,3"-ig mehetünk el akkor:S4 mini,Blackberry Z10,Htc one mini(bár szvsz. nem éri meg).
A régebbiek közül: SGS2, xperia s,xperia v,xperia p.
Akksibajnoknak egyiket sem nevezném, de így marad az s4 mini. Ha meg tudsz barátkozni a BB-vel,akkor azzal sem járnál rosszul, mivel hamarosan hivatalosan is futtathatók lesznek rajta az .apk fájlok. -
motoflug
őstag
válasz
Fredo78 #43760 üzenetére
Mondjuk mielőtt nagyon temetnéd a RAZR i-t, olvass bele a topikjába. Lehet, hogy számodra bőven elég lenne a cucc. Ha kérdésed van, megválaszolják neked. (pl. optimalizáció).
Abban viszont igazad van, hogy ekkora méretben, ha jó telefont akarsz,akkor zsebbe kell nyúlni. Pl.: S4 mini. -
-Faceless-
őstag
válasz
Fredo78 #43754 üzenetére
Jó felbontás manapság 300ppi-től kezdődik. Amoled kijelző más telefonokon is van, nem mellesleg egy jó féle IPS szebb képet ad, de ez kinek mi az ízlése. Full HD-t már sokan vesznek, jó aksi is adott igen sok telefonnál. De leginkább az a fontos, hogy itt a telefonok ár/érték arányát nézzük, hogy tartós legyen jó sebességgel. Ha valakinek a prémium kinézet a fontos, és az hogyan néz ki a telefonja az nem ír ide, mert eldönti ő maga nem mi mondjuk meg neki, hogy minek kell tetszenie...
Igen lassabb egy ace 3, és xperia L teljesítményben állva hagyja a razr i-ben lévő sgx540-et.#keelahselai Igen megéri, a teljesítményt tovább tartja az L7 II.
-
phobeus
aktív tag
válasz
Fredo78 #22437 üzenetére
J nagyon felejtős, össze se lehet hasonlítani a P-vel. Az egyik olyan telefonok közé tartozik manapság amely ellen szinte könyörögni szoktunk, hogy ne azt vegyék
használtan kapni már S Advance-t meg ZTE Grand X-et is 50 körül, ezek jó telefonok bár az Advance-ban még így is kevesebb ram van mint a P-be
-
-
Švejk
őstag
válasz
Fredo78 #22312 üzenetére
A J abszolút vállalhatatlan. Gyenge, egymagos, hihetetlen túlárazott. A Sony 2011-es modelljei erősebbek voltak.
A Sola árában ott a Galaxy Ace II, ami jobb telefon a több RAM miatt.
Az U pedig ha valakinek nincs pénze Ace II-t venni ideális, mert olcsóbb, csak annyi a baja, hogy nem bővíthető a memóriája. De azóta annál is van jobb telefon, a Huawei Y300. -
fireman123
őstag
válasz
Fredo78 #21593 üzenetére
Jelenleg Ediginél sincs... (ők 2 év gyártói garival adták?)
...ugyanez az én problémám is (voda), rákérdeztem valszeg nem is lesz a vodánál, ráadásul függetlenül sem lehet kapni sehol most...kifogyott a készlet, 4-5 hét múlva ígérnek..
nem lehet tudni, hogy milyen áron lesz újból
Szerintetek Y300 ~43-45e függetlenül, vagy S Advance vodánál 60e? ...olvastam az advance topicban, hogy a kijelzője nem túl nyerő....beégés veszély...pentile....így most tanácstalan vagyok.
Lehet várok még egy kicsit, hátha lesz az új Xperia M (nekem nagyon bejön) a vodánál elfogadható áron....állítólag Hollandiában 239 euro-n kezd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- OLED TV topic
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Renault, Dacia topik
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Linux kezdőknek
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld !!! Szállítás alatt!!!!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest