Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bencze

    senior tag

    Android telefon után nézek amióta a munkaadóm hol iphone-al, hol konténeres beállításokkal szívat, így ideje eltolnom a biciklit saját telefon irányába, ebben kérnék segítséget.

    - Árkategória. minél kevesebb ami megoldja a problémám, nincs konkrét összeg amit el kell költsek. Ha lenne 200+ elköltendőm akkor könnyebb lenne dönteni. Az ár is egy a sok paraméter közül ami fontos de nincs pontos alsó vagy felső limit. Nem vettem 10+ éve saját telefont, 200+-t sajnálok érte.
    - Használt vagy új? szívesen veszek refurbishedet, vagy használtat, nem leharcoltat.
    - Hol vennéd meg? ahol olcsó. Alapvetően német webshopok (amazon, idealo) de akár Magyarország / pl hardverapró / ha találok segítséget aki elküldje
    - Hosszú vagy rövid távra tervezel remélem kiszolgálna minimum 2 évig
    - Mire használnád? Ez elég hosszú lista lássuk...
    -- email (3 privát mailbox), naptár, kontaktok szinkronizálása (desktopról outlookból is u. ezeket érem el), telefonálás, alkalmi wifi megosztás, viszem magammal ha messze megyek sportolni (futás, bicikli) de van céleszközöm, nem akarok rögzíteni vele.

    Kritikus appok: Főleg navi (waze, google map, sygic), Spotify (autóban kb mindig), Netbanking (K&H, külföldi bank, transferwise, revolut, n26 stb).

    Egyéb: chrome, különféle google / blizzard / microsoft authentikátorok, amazon / egyéb vásárlás, google home / pár egyéb smart home app (alkalmi mi home or philips hue használat), szokásos taxi, bkv stb appok, google photos / drive, dropbox ilyenek meg pár egyéb apróság.
    - Android!!!
    - Méret: túl nagyot nem akarok de ha az lesz a jó akkor az lesz. Zsebben hordom.

    Szubjektív igények, tapasztalatok:
    Jelenleg iphone xr-t használok, amúgy tetszik mint készülék, csak IOS egy fos (bocs, személyes vélemény). Androidnál Novához szoktam 10 éve, naptár és időjárás widgetek vannak a főképernyőmön.
    Van egy Nokia 8.1 teszt készülékem de pocsék, üresen jó volt de egy ideje fagyogat másodpercekre ha felköltöm és rányomok valamire, lagos és pocsék a kamerája. Nem ehhez voltam szokva.
    Előzőleg megelégedve használtam: galaxy s, s3, htc m8, galaxy s7 edge, mate 20 pro.
    A mate 20 pro-t szerettem a legjobban. Arcfelismerés ami este is működött, képernyőben ujjlenyomat olvasó, gyors volt, szép volt (a kék fura színű), szép volt a képe, k. gyors a töltés, nagy akku.
    Nem szeretnék hátsó / oldalsó ujjlenyomat olvasót ha nem muszáj (íróasztalon sokszor feloldom és rápillantok, vagy autóban oldom fel tartóban).

    Ez előző munkahelyi telefon volt, le kellett adnom, ennek keresek utódot. Erős opció használtan egy mate 20 pro csak félek, hogy meddig támogatják biztonsági és egyéb patchekkel. Hasonló kaliberű alternatívát keresek, akár jelen csúcs alatti szint, akár előző csúcsok vagy csúcsközeli készülékek, pl 19-es aminek már esett az ára esetleg elérhető használtan.

    [ Szerkesztve ]

    -= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

Új hozzászólás Aktív témák