Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ck.

    addikt

    Üdv Hölgyek/Urak,

    Elsősorban olyan felhasználók véleményét szeretném kikérni, akiknek van közeli kapcsolatuk iPhone, illetve Samsung Galaxy telefonokkal párhuzamosan, illetve akik egyik vagy másik irányba váltottak már valamelyik rendszerről.

    Évek óta iOS felhasználók vagyunk a Zasszonnyal, kisebb Android kitérőkkel, de végül mindig visszatértünk az almás céghez.
    Elérkezett viszont az idei Karácsony és adódott egy nagyon alkalmi lehetőség, hogy egy S9-essel megajándékozzam a hölgyet (eddig iPhone 6S Plus-t használt, kicsit eljárt felette már az idő, szóval mindenképp előrelépés volt, az S9 forma pedig eddig is nagyon bejött neki).
    Na szóval lényeg a lényeg, az S9-féle zöld robot gazdára talált a fa alatt.

    Sajnos most tudatosult bennünk a felismerés, hogy a két külön platform miatt picit el vagyunk most “szigetelődve” egymástól, ezért akár én is hajlandó volnék leváltani az almát egy Samsungra, ha cserébe jobban tudnának a készülékek egymással kommunikálni.

    A kérdésem annyi lenne, hogy a Samsungnak van-e hasonló ökoszisztémája, mint az Applenek, hogy az azonos account alá tartozó Samsung készülékek szinkronizálnak egymással, a fotók automatikusan felkerülnek valamennyi eszközre, stb?
    Létezik-e Samsung készülékek között hasonló kommunikáció, mint az almás konkurenciánál az iMessage vagy FaceTime? Fájlcserére hasonló megoldás, mint az AirDrop?

    Konkrétan, amit az ökoszisztéma alatt gondoltam, hogy gyakorlatilag lövünk egy képet a szifonnal és az szinte azonnal ott lesz az iPaden is, nem kell sehova másolgatni, megosztani, felhőbe vagy külön mappába másolni stb., teljesen automatikus, egyszerűen csak teszi a dolgát magától, nem kell hozzá semmilyen külön app.
    A FaceTime-ot azért hoztam fel, mert a videohivások minősége klasszisokkal jobb, mint a viber és társai, ezért kérdeztem, hogy gyári megoldásként van-e vmi hasonló a Samsungok között.
    Mert ha két Samsung jobban "szeretné" egymást, mint egy iPhone-Samsung viszony, akkor lehet tennék egy kitérőt én is ez irányba.
    A fájlcserénél pedig arra gondolok, hogy egy fényképet vagy videót nem kell Bluetoothon lassan átküldeni vagy felhőből utólag megosztani, hanem közvetlen a másik telefonra, vezeték nélkül, villámgyorsan a készülék WiFi-jét használva azonnal átküldhető a kívánt tartalom, ala’ AirDrop.
    Wi-fi hotspot létrehozásakor automatikusan észleli az azonos márkájú eszközt a közelben és tőle nem kér jelszót, hanem jóváhagyást követően megosztja azonnal az internetet, stb. Nagyon kellemes dolgok és hasonló finomságokat szeretnénk a továbbiakban is egymás készülékei között használni, ha van rá lehetőség.
    Tudom, hogy sok dologra lehet találni külsős appokat, de ez mindenképp kompromisszumot jelentene, valamint pont a "magától teszi a dolgát" rész veszne el. Ezért bízom benne, hogy jelen esetben két Samsung eszköz jobban viszonyulna egymáshoz.

    Remélem érthetően sikerült kifejtenem, hogy mire gondolunk. :)

    Előre is köszi! :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák