Hirdetés

Aktív témák

  • Stephan89

    aktív tag

    válasz Fire/SOUL/CD #47559 üzenetére

    Nekünk is mikrós net van, 4 megás. Nem tudom, én nem érzem nagyobb kockázatnak ezt, mint egy kábeleset. Van egy doboz (adóvevő) a házunk elején, ami a tükörre rálát. Ebben a dobozban van egy router, ami a szolgáltató szerint elrejti a gépeinket a hálózaton. Router van benne, ez 100%, mert múltkor össze is akadt az IP beállítása a mi WIFI-s routerünkkel, így elszállt a net, újra kellett konfigolnom a mi TP-Linkünket, amiben egyébként a tűzfal aktív, a WIFI WPA2 Personal és AES titkosítással, jelszóval védett, az SSID ki van kapcsolva, ezenkívül a MAC cím blokkoló mindössze két gépet enged hozzáférni a nethez.

    Online bankolás eleve titkosított adatforgalmat használ, tehát egy egyszerű szomszéd nem fogja nekem kiolvasni belőle az adataimat szerintem, ha épp mondjuk pénzt utalok. Nem?

    Kábelen is ugyanúgy hozzáférnek egymáshoz a gépek, mint így a mikrós hálózaton, nem?

    A hálózati férgekre nem tudok mit mondani, azok ellen mi véd? Gondolom tűzfal, vírusirtó, meg a biztonsági frissítések is? Vagy micsoda?

    Ezek itt nem a Te állításaid megcáfolása, csupán az én hozzá nem értésem bizonyítékai. Tehát, kérem, hogy világosítsatok föl, mennyire vannak így biztonságban a gépeink?

    Az asztalin WinXP SP 3, Panda Cloud, ZA Free tűzfal teljesít szolgálatot, ezt szüleim használják. Ezenkívül az internet beállításoknál letiltottam nekik a kockázatot jelentő fájlok futtatását (pl. exe) így már letölteni sem tudják ezeket.

    A laptopomon meg most épp F-Secure IS van, de mivel olyan a gyári OS, hogy alapból telepíti a McAfee-t, ezzel borítékolva minden más védelem nem tökéletes működését, így valszeg a McAfee AV Plust fogom használni. Ja, és Win7 64 bit.

    Üdv.

Aktív témák