Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    Üdv!

    Van egy külső SSD-m, amire több Linux (Ubuntu | Mint Cinnamon | Kubuntu) van felpakolva multiboot megoldással. Általában 15 GB-os partíciókat csinálok nekik és mindegyik GRUB-ja megy magára az sdd-re. Ideáig frankón működik, max egyik rendszerbetöltője felülírja a másikét, de azon is lehet ugye segíteni. Illetve nem is bánom, ha a Kubuntu lecseréli az Ubuntu lila förmedvényét. :D

    Most negyedikként nézegettem a Debiant, amit virtuális gépen próbálgattam a minap, de a partícionálás része nem tetszett. Ugyanis, ha a kézi opciót választom, akkor erővel új partíciós táblát akar létrehozni az adott lemezen. Ez nálam eleve kilőve, mert nem akarom a másik 3 rendszert legyalulni. Épp elég volt azokat felrakni és beállítani. A telepítés végén meghatározható ennél is a GRUB helye, az ok.

    1. Csak a virtuális gép volt csalóka és amúgy lehet ezt is ugyanúgy telepíteni egy adott partícióra (pl.sdd5) anélkül, hogy belegányolna a többibe, magába a partíciós táblába?

    2. Virtuális gépen nem tudtam lecsekkolni rendesen, de ha van olyan opció, hogy ne telepítsen rendszerbetöltőt | pl. sdd5-re telepítse, akkor az előző Linux megtalálja és beteszi a saját rendszerbetöltőjébe egy sudo update-grub parancs után?

Új hozzászólás Aktív témák